Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Όσες με θετική χοριακή και θυροειδή ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Recommended Posts

Κάτι που οι γιατροί συνήθως δεν αναφέρουν είναι ότι με την αύξηση της χοριακής από την πρώτη μέρα, αυξάνει κατακόρυφα το πρόβλημα του θυροειδή κατά 20%!!!! Και συνεχίζει....

Σε περίπτωση που αυτό δεν διορθωθεί άμεσα, ο οργανισμός τραβάει από το έμβρυο και σε κάποιες περιπτώσεις αυτό οδηγεί σε αποβολή.

Είμαι παθόν και ελπίζω να μη συμβεί σε καμία άλλη :-(:-(:-(:-(:!::!::!::!:

Διαφημίσεις

αχχ λυπάμαι κοπέλα μου ειλικρινά που για αυτό το λόγω έχασεσ το μωράκι σου..φυσικά απο την μία...ξέρεις τι είναι και θα το αντιμετωπίσεις την επόμενη φορά.! με εξωσωματική ή φυσική σύλληψη;

ευχαριστούμε που το είπες γιατί έχω και εγώ hasimoto φυσικά δεν έμεινα άκομα έγκυος (μετά απο εξωσωματικές) βασικά έμεινα στην πρώτη μου εξωσωματική αλλά ήταν εξωμήτριο και μετά μάλλοναπο την στεναχώρια μου προκλήθηκε ζημιά και στον θυροειδή μου...νάσαι καλά

irene σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια

με 2 εξωσωματική και είχα εκείνα τα αποτελέσματα. Αλλά μόλις σήμερα πήρα αποτελέσματα για την 3η εξωσωματική

Τα αποτελέσματα: β-χοριακή 270 :D

TSH προληπτικά (μετά από όλα αυτά) 17!!!! Υπερβολική

τι έκανα??? πριν πάρω το γυναικολόγο μου πήρα την ενδοκρινολόγο και μου αύξησε τη δόση 35% για αρχή.....

Και εγω εχω θυροειδη και τον ρυθμισα πριν μεινω εγκυος (αλλα και κατα την διαρκεια τον εχω υπο ελεγχο) γιατι στην αρχη το εμβρυακι δεν εχει δικο του ενδοκρινολογικο συστημα και εξαρταται απο της μαμας.Απορρυθμιση του θυροειδη ανετα οδηγει σε αποβολη,δυστηχως.Η γυναικολογος μου,καθε μηνα με εβαζε να κανω εξετασεις tsh!!

Φιλη μου,σου ευχομαι συντομα με ενα γερο μωρακι!!

Cooker, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

Το πρόβλημα ήταν ότι πριν από κάθε εγκυμοσύνη ο θυροειδής μου ήταν ρυθμισμένος, απλά ανέβαινε κατακόρυφα από την πρώτη μέρα σύλληψης. Αποτέλεσμα, ουτέ καν να προλαβαίνω να συνειδητοποιήσω ότι είμαι έγκυος. Έχω 3 διαπιστωμένες εγκυμοσύνες με τις 2 φυσικά, και σε όλες όταν η χοριακή ανέβαινε πάνω από 500, τα έχανα.

Για παράδειγμα σε αυτήν την εγκυμοσύνη η TSH ήταν 2 με όριο το 5, και στην 1η χοριακή πήγε 17!!!!

Τώρα, και αφού πέρνω την διπλάσια φαρμακευτική αγωγή, είμαι στο 10. Η χοριακή μου είναι 6000. Εξέταση TSH ήταν να κάνω σε 2 βδομάδες, αλλά έκανα νωρίτερα για να ξέρω ακριβώς τι μου συμβαίνει.

Όλα αυτά τα γράφω για όσες με παλίνδρομες και θυροειδή, χωρίς διαπιστωμένη αιτία παλινδρόμισης.

Διαφημίσεις

geka εννοειτει οτι ο θυροειδης θελει παρακολουθηση στην εγκυμοσυνη απο ενδοκρινολογο και οχι απο γυναικολογο...οι τιμες σου αυξανουν εξαιρετικα πολυ με θετικη χοριακη,ομως δεν συμβαινει συνηθως αυτο στις εγκυμοσυνες,τουλαχιστον τοσο κατακορυφη αυξηση...ενας καλα ρυθμισμενος θυρεοειδης,δεν επειρεαζει αρνητικα μια κυηση,χρειαζεται απλα τακτικη παρακολουθηση...ιδιαιτερη προσοχη θελει εγκυμοσυνη και υπερθυρεοειδισμος,γιατι το ορμονικο προφιλ επειρεαζει το εμβρυο...

ευχομαι να σου πανε ολα καλα

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Ειχα και εγω παλινδρομη πριν 6 μηνες.

Στον προγεννιτικο η tsh ηταν 2.90 και την ηθελε κατω 2.50.

Δεν ξερω αν ηταν αυτη η αιτια της παλινδρομης δεν εχω θυρεοειδη εκτος και αν τον απεκτησα τωρα.

Ουτε η ιστολογικη μας εχει διαφωτισει γενικα!

tt15f4a9.aspx

τι να πω βρε κορίτσια, να ήμουν τόσο τυχερή και η κατακόρυφη αύξηση να συμβαίνει μόνο σε μένα???

έχω θυροειδή από την εφηβεία μου και πάντα ήμουν πολύ συνεπής στις εξετάσεις μου γιατί ήξερα ακριβώς τις συνέπειες...

τεσπα, την προηγούμενη βδομάδα και μετά από αύξηση της δοσολογίας του φαρμάκου, έφτασα την TSH στο 10, και αυτή τη βδομάδα στο 1,4 οπότε μου μείωσε και τη δόση...

πραγματικά εύχομαι να μη συμβαίνει σε άλλες, αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν είμαι η μόνη

χθες η χοριακή μου ήταν 26900 και συνεχίζω

Ειχα και εγω παλινδρομη πριν 6 μηνες.

Στον προγεννιτικο η tsh ηταν 2.90 και την ηθελε κατω 2.50.

Δεν ξερω αν ηταν αυτη η αιτια της παλινδρομης δεν εχω θυρεοειδη εκτος και αν τον απεκτησα τωρα.

Ουτε η ιστολογικη μας εχει διαφωτισει γενικα!

τι να πω βρε κορίτσι μου, πραγματικά λυπάμαι....

νομίζω ότι είναι ό,τι χειρώτερο όταν δεν ξέρεις γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο. σε καταλαβαίνω....

από ό,τι διάβασα εδώ, στο φόρουμ, συνήθως η ιστολογική δεν δείχνει κάτι, ψάξου με δικές σου εξετάσεις.

προσωπικά, για να αποκλίσω ό,τι μπορώ, τώρα κοιτάζω και το σάκχαρο.

τρυπιέμαι κάθε μέρα από 6 φορές επί μια βδομάδα για να πάω τα αποτελέσματα στην ενδοκρινολόγο μου...

και γενικά θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου γιατί από ό,τι κατάλαβα κάθε οργανισμός αντιδράει διαφορετικά και πρέπει και εμείς να βοηθάμε τους γιατρούς μας.