Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απογοήτευση στην δουλειά..

amarylis

Recommended Posts

Σκεφτόμουν αν έπρεπε να γράψω σε αυτή την ενότητα γιατί η ψυχολογία μου είναι χάλια λόγω δουλειάς και σχέσεων και δεν έχει να κάνει με το παιδί..οπότε συγχωρέστε με αν δεν έπρεπε να γράψω αλλά είμαι χάλια και απογοητευμένη από τις ανθρωπινες σχέσεις.. :cry:

Τσακώθηκα πρωί πρωί με την αφεντικίνα μου(όπου τύχαινε να είναι και φίλη μου) και δεν είμαι καλά..

Αφορμή? το άσχετο που μου ξεφούρνισε με άσχημο ύφος: Δεν είσαι πια τυπική στο ωράριό σου, τουλάχιστον να δουλεύεις το 8ωρο!!

Ένιωσα τόσο προσβεβλημένη! ΄Και όταν της απήντησα ότι δεν ισχύει αυτό που λέει, μου πε ότι (κατα τύχη!-πράγμα που δεν πιστεύω) κάποιες φορές πήρε τηλ. το πρωί και έλειπα..και έχει δίκιο σε αυτό αλλά μιλάμε για 1 τέταρτο αργοπορίας!ανάλογα αν χάσω το λεωφορείο όπου θα περιμένω το επόμενο να ρθει μετά από ένα 20λεπτο, ε ναι αν μιλάμε για αυτό έχει δίκιο, αλλά εκείνη τσαντίστηκε επειδή δεν φεύγω το απόγευμα σε αυτή την επρίπτψση ένα τέταρτο αργότερα το απόγευμα αλλά κανονικά στην ώρα μου! της είπα και εγώ, ότι δηλ. με υπονέμευε!όχι ότι τυχαία έπαιρνε τηλ. στην δουλειά το πρωί να με ρωτήσει κάτι που θέλει, και συνειδητοποίησα ότι και ο άντρας της κάθε πρωί έπαιρνε τηλ. για να τσεκάρει τί ώρα πήγα δουλειά και να της το πει...ότι χειρότερο είναι αυτό να πέσει ο άλλος στα μάτια μου..και σαν να μην έφτανε αυτό μου πε κιόλας,από αυτά δεν κλονίζεται η εμπιστοσύνη σου στον άλλον?και δεν γίνεσαι πιο καχύποπτος?

και έπειτα από συζήτηση σε έντονο βαθμό, μου είπε κιόλας ότι ότι σου πω παρεξηγείσαι..και εν ολίγοις της είπα για να είμαστε τυπικοί από δω και πέρα, δεν θα ξαναπιούμε μαζί καφέ και θα δουλεύω καθαρά το 8ωρο μου.(αυτό το λέω επειδή μου έφερε σαν παράδειγμα μία άλλη ετιαρεία που δουλεύαμε πρίν όπου εκείνη δούλευε 12ωρο πχ, επειδή ήθελε 4 ώρες να χαζολογήσει αλλά το 8ωρο θα δούλευε κανονικά)

Σε αυτή την δουλειά είμαι 6 χρόνια και δεν έχω δώσει ποτέ δικαιώματα να απολογηθώ για τίποτα..από τότε όμως που άλλαξε η διαχείρηση της ετιαρείας και ζορίστηκαν, επειδή τα 3 αφεντικά γίναν 2, έχουν αλλάξει αντιμετώπιση!

Έχουν γίνει πάρα πολλά εδώ πέρα, τί να σας πω?την άλλη φορά ήμουν άρρωστη και μου είπε μια ατάκα απανθρωπιάς που δεν θα ξεχάσω ποτέ: Δεν ξέρω τί θα κάνεις!χαπακώσου να γίνεις καλά, πρεέπι να βγει η δουλειά! και γενικά δεν θέλει να καταλάβει ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είμαστε το ίδιο, εγώ πχ. σαν προτεραιότητα έχω την οικογένειά μου, και μετά βάζω την δουλειά, εκείνη λέει ότι και άλλες έχουν παιδιά ή έιναι έγκυες και δουλεύουν πολλές ώρες πέρα του ωραρίου!είναι έγκυος και δεν έχει καταλάβει εγκυμοσύνη.. και το μωράκι της με το καλό όταν έρθει και είμαι συγκινημένη για αυτό, θα το χαρεί μόνο 1 εβδομάδα, γιατί έτσι πρέπει λέει, τρέχουν οι δουλειές και δεν χωράνε συναισθηματισμοί.

Και εγώ από την άλλη λέει, θέλω πχ, να φεύγω ένα τέταρτο νωρίτερα΄(όταν τύχη) αλλά αν τύχη να χρειαστεί να μου ζητήσει να κάτσω λίγο παραπάνω θα αρνηθώ επειδή έχω παιδί πίσω..πράγμα που είναι δική της ικασία, αν μου το ζήταγε κάποιες φορές (όπως και στο παρελθόν πρίν έρθει το παιδί είχα ρίξει ξενύχτια στην εταιρεί, καθότι ήμουν ο μόνος εργαζόμενος στην εταιρεία) θα καθόμου, δεν είμαι αναίσθητη, καταλαβαίνω ότι και αυτά θα τύχουν κάποιες φορές.

Της είπα και εγώ, τί να κάνω εγώ βάζω πάνω από όλα την οικογένεια και προτιμώ να μην ξαναπιούμε καφέ και να δουλέψω το 8ωρο μου παρά να πιάσουμε το κους κους και να δουλέψω παραπάνω(γιατί έτσι θέλει εκείνη).

Συγγνώμη για το κατεβατό αλλά δυστυχώς δένομαι με τους ανθρώπους και έχω απογοητευτεί από αυτή της την συμπεριφορά..ειδικά επειδή έθιξε θέμα εμπιστοσύνης και επειδή με υπονέμευσε.. :cry::cry::cry:

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Διαφημίσεις

Kαλώς ή κακώς, όταν οι φιλικές σχέσεις μπλέκονται με τις επαγγελματικές, σαφώς προτεραιότητα παίρνουν οι δεύτερες... Είναι κατανοητό ότι κοιτάζεις πρώτα το σπίτι σου και μετά τη δουλειά, αλλά μην περιμένεις από την εργοδότριά σου να το αποδέχεται πλήρως αυτό... Προσπάθησε να είσαι τυπική μαζί τους στο θέμα του ωραρίου (το οποίο είναι κάτι που θα σου το "χτύπαγαν¨" όλοι οι εργοδότες, από εμπειρία σου μιλάω) και εν ανάγκη ξεκίνα από το σπίτι ένα τεταρτάκι νωρίτερα. Απ' ό,τι βλέπω δεν κάνει διάκριση ούτε στον εαυτό της στις ώρες της δουλειάς. Κατά τ' άλλα, νομίζω πως μια συζήτηση μεταξύ σας εκτός ωραρίου (μιας & είστε και φίλες), πάνω από έναν καφέ ή ένα ποτήρι κρασί, θα σας διευκόλυνε να επαναπροσδιορίσετε τα πράγματα και να τα βρείτε μεταξύ σας και ως φίλες και ως συνεργάτες & στα θέματα δουλειάς, υποχρεώσεων, εγκυμοσύνης, μωρών κλπ.

Αντιλαμβάνομαι ότι είσαι πολύ πικραμένη και μπερδεμένη αυτή τη στιγμή, αλλά να ξέρεις ότι είσαι και πολύ τυχερή που το θέμα σας είναι κυρίως το τεταρτάκι που αργείς. Κράτησε την ψυχραιμία σου σε πρώτη φάση. Δεν θες να ξέρεις τι κουφά λέγονται εκεί έξω, στην Αγορά Εργασίας...

it's never too late to start all over again

Σε καταλαβαινω κοριτσακι μου και γιαυτο συνεχεια λεω μακαρι να ειχα μια δικια μου δουλεια και κανεναν μ@λ@κ@ πανω απο το κεφαλι μου!!Παντως πρεπει να κανεις υπομονη και μολις ξεθυμανει το ζητημα να ξαναμιλησετε πιο ηρεμα και σε φιλικο επιπεδο. Αν και απο οτι καταλαβαινω δεν εχει και τις ιδιες προτεραιοτητες οποτε δεν νομιζω να βρεις ακρη...Ισως η φιλια σας θα πρεπει να περασει σε δευτερη μοιρα... :(

(φαντασου πως ο δικος μου οταν εχει τα νευρα του-πραγμα πολυ συχνο- μου την λεει για τον τονο της φωνης μου, οτν π.χ. μιλαω στο τηλ ή μιλαω με καποιον συναδελφο) :shock:

PSpyp2.png n6m7p2.png

Skybeam δεν είμαστε φίλες με όλη την σημασία, εννοώ λέμε τους προβληματισμούς μας κάποιες φορές στον χώρο εργασίας, αλλά εκτός δουλειάς δεν έχουμε επαφές.

Απλώς απογοητεύομαι επειδή έχουν τύχει κάποια πράγματα κατά συρροή και εκεί που λέω, ok έχει δίκιο και εκείνη κάτι γίνεται πάλι και μου αναιρεί αυτή μου την θέληση. Όσον αφορά αυτό με το αλλιώς φέρομαι στα επαγγελματικά και αλλιώς σατα προσωπικά μου, δεν μπορώ πολύ να τα δαιχωρίσω, και δεν οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαι εργοδότης, αλλά στο ότι δεν μπορώ να αλλάξω 180 μοίρες συμπεριφοράς και τρόπο ομιλίας μου..δεν ξέρψ αν καταλαβαίνεις τί θέλω να πω..πολλές φορές δεν είναι αυτό που λέει ο άλλος αλλά ο τρόπος που το παρουσιάζει..ξέρω ότι στα επαγγελματικά κρατάμε τα τυπικά(και εγώ έτσι νιώθω καλύτερα) αλλά ο τρόπος που εκφράζω ένα παράπονό μου είναι ο ίδιος όπως θα μίλαγα κια σε προσωπικό επίπεδο..εξάλλου δεν μπορούμε τα τυπικά να τα κρατάμε μόνο από την μεριά του εργαζόμενου!..δηλ. όταν στο παρελθόν, ξενυχτούσα για την εταιρεία, δεν επεφημούσε κανείς αυτή μου την κίνηση και τώρα που έχω παιδί και έριξα βάρος περισσότερο σε αυτό, χωρίς να επιβαρύνω φυσικά την δουλειά μου, τα διαγράφουμε όλα?όχι, αυτό δεν το θεωρώ σωστό, και σε κάποιες τέτοιες φάσεις βλέπεις και άλλα στοιχεία του άλλου στον χαρακτήρα του που ειλικρινά δεν θέλω να το παλέψω να ξαναδέσει η σχέση..από την μεριά της είναι όλα ok αλλά εμένα με πλήγωσε και της το πα..εξάλλου δεν είπα ότι πρέπει να χρήζω ειδικής μεταχείρισης επειδή έχουμε μία πιο στενή σχέση, δεν είναι στον χαρακτήρα μου να εκμεταλλεύομαι καταστάσεις, ούτε αργώ κάθε μέρα..

απλώς πρέπει να καταλάβω ότι οι εργοδότες σε ότι αφορά την δουλειά και την τσέπη τους γίνονται στεγνοί επαγγελματίες και όταν χρειαστεί θα στην κάνουν..και θα πρέπει να πεις και ευχαριστώ για αυτό..αυτό όμως μου είναι πολύ δύσκολο να το δεχτώ

επίσης, δεν είμαι τυχερή γιατί δεν τίθεται μόνο θέμα "τετάρτου" έχουν γίνει και άλλα πολλά που κοιτάξανε να επωφεληθούν εις βάρους μου..

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

katd κάνω υπομονή μόνο για τον λόγο του ότι περιμένω την στιγμή που θα κάνω κάτι δικό μου, αλλιώς ήδη θα έψεχνα για άλλη δουλειά..εγώ τα λέω αυτά τώρα που μέχρι και πρίν λίγους μήνες έλεγα όχι σε νέες ευκαιρίες που μου δίνονταν για να μην τους "κρεμάσω"..είπαμε..δυστυχώς λειτουργώ με το συναίσθημα, αυτό όμως τώρα με έφερε σε αυτή μου την απόφαση

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Διαφημίσεις

Μολις τσακωθηκα με το αφεντικο μου γιατι ενω εγω εκανα αυτο που μου ειχε πει ξαφνικα αποφασισε οτι ηταν λαθος και δεν το εκανα καλα!!Ε αντε μην πω καμια βαρια κουβεντα εδω μεσα!!!Καθομαι σαν την ηλιθια και ακουω τον καθενα να με βριζει στο τηλ για τις μ@@@@ΙΕς τους και λεω οτι μου εχουν πει να λεω και στο τελος μου την ειπε κιολας!!!!

PSpyp2.png n6m7p2.png

Mη συγχύζεσαι, κάνε τον βλάκα. Παράλληλα ψάξε για κάτι καλύτερο. Και όταν το βρεις, τσουπ! την κάνεις. Στείλε μου πμ αν θέλεις να μου πεις για τι ειδους δουλειά ενδιαφέρεσαι. Κοιτάζω κι εγώ για μένα κι έχω ελεύθερο χρόνο πολύ. Ευχαρίστως να σου πρωωθώ ό,τι βρίσκω που πιθανώς θα σε ενδιαφέρει.

it's never too late to start all over again

Ευχαριστώ πολύ!!Τώρα όμως θα σταματήσω σε μια βδομάδα με αναρρωτική λόγο "επιπλοκών" στην εγκυμοσυνη και μετα οταν τελειωσω με όλες τις αδειες μου ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΩ!!! Σε ευχαριστω πάντως και ελπιζω και βρεις κατι συντομα!! (Μπορει να βρεις και για την amarylis)

PSpyp2.png n6m7p2.png

ειλικρινά και μόνο που το είπατε είναι σαν να ψάξατε ήδη! :lol:

Σας ευχαριστώ πολύ,

σκέφτομαι πολλά για το τί πρέπει να κάνω..αλλά σήμερα που το έχω φρέσκο στο μυαλό μου με έχει ρίξει και δεν θέλω ρε γμτ για κανέναν να χολοσκάω!

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

δε ξέρω..με έχει επηρεάσει πολύ αυτή η κατάσταση, όλο το σαβ/κύριακο σκεφτόμουν τί θα κάνω, ο άντρας μου μου είπε να την παρατήσω τη δουλειά αν με χαλάει τόσο πολύ αλλά από την άλλη δεν μπορώ να αφήσω τώρα την αφεντικίνα μου που είναι ετοιμόγενη και να ψάχνουν για άλλο άτομο..(πάλι τους άλλους σκέφτομαι)..

θα προσπαθήσω να κάνω λίγη υπομονή και να κάνω μόνο την δουλειά μου εδώ και τίποτα παραπάνω..

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

• 2 weeks later...

Επειδή νομίζω ότι το αφεντικό και φιλικός/η να στο παίζει συνήθως είναι γαϊδούρι και μισό, σκέψου ότι αν εσύ ήσουν έγκυος και ήθελαν να σε απολύσουν δεν θα σε έβλεπαν ως φίλη αλλά ως υπάλληλο, οπότε αν πράγματι η δουλειά σου δεν σε ευχαριστεί στο σύνολό της, πας για κάτι καλύτερο. Δεν είναι κριτήριο να σκέφτεσαι την έγκυο εργοδότρια από τη στιγμή που εκείνη δεν σκέφτεται τον εαυτό της...Σου λέω μόνο πώς τα βλέπω από την περιγραφή σου έτσι;

Και στη δική μου δουλειά ένα χάλι και μισό, ας είναι καλά το μωράκι μου που έκανε την εμφάνισή του και θα τους αφήσω κι εγώ πολύ σύντομα...δυστυχώς ηταν τέτοια η συμπεριφορά τους (παρανομίες απίστευτες εις βάρος μου) που δεν έχω δικαίωμα σε άδειες κι επιδόματα...τώρα ξέρω για την επόμενη δουλειά...

• 1 month later...

:D Ευτυχως ειμαι αφεντικό του εαυτού μου.αλαααα..η δική

μου η δουλειά δεν έχει φυσιολογικά ωράρια .Δεν μπορεις να τα εχεις ολα!Ειτε σας αρέσει είτε όχι το αφεντικό σας, κρατάει το «κλειδί» της επαγγελματικής σας επιτυχίας. Τα μπόνους, οι ευκαιρίες .., όλα παιρνάνε από το χέρι του. Είναι κρίμα λοιπόν, να αφήσετε μια παρεξήγηση να «κόψει» αυτό το χέρι :lol: