Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υποχρεωτική η εξέταση ισχίων σε βρέφη 1 έτους?

Recommended Posts

Ετσι μου είπε η παιδίατρος και θα ήθελα να μάθω τι λένε οι δικοί σας. Μου είπε δεν είναι τόσο υποχρεωτική αλλά περισσότερο προληπτική.

Διαφημίσεις

η εξέταση αυτή γίνεται και στο μαιευτήριο. από κει και πέρα, ίσως αν δει κάτι ο παιδίατρος αργότερα, μπορεί να την προτείνει. εγώ ρώτησα τη δική μας παιδίατρο και μου είπε ότι δε μας χρειάζεται. αν και δεν ξέρω πώς ακριβώς εξετάζουν το παιδάκι.

Εγω έχω δύο παιδιά και δεν μου την έχει αναφέρει η γιατρός μου καθόλου! Είδε κάτι και σου είπε να την κάνετε, ή την κάνει σε όλα τα παιδάκια?

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Εγω έχω δύο παιδιά και δεν μου την έχει αναφέρει η γιατρός μου καθόλου! Είδε κάτι και σου είπε να την κάνετε, ή την κάνει σε όλα τα παιδάκια?

νομίζω ότι την κάνουν μόνο στα κοριτσάκια.

Αυτη την εξέταση εγω ξέρω οτι την κάνουν στα ισχιακά βρέφη και πάλι αν κρινει ο παιδίατρος στο μαιευτήριο οτι υπάρχει λόγος...ενος έτους γιατί?Είδε κάτι περίεργο?Εμενα πχ που ηταν ισχιακό το μωρό με βεβαίωσαν 3 παιδίατροι οτι δεν φαινόταν να εχει πρόβλημα αλλά κ πάλι της έκανα υπέρηχο ισχίων(για να ηρεμησω εγω) οταν ήταν κάπου 2-2,5 μηνών.

10Ddp3.png

OaR2p3.png

Διαφημίσεις

Kι εγώ ξέρω ότι είναι υποχρεωτική.προληπτικη βασικα είναι...με απλό υπέρηχο...δεν ταλαιπωρείται το παιδί.ομως πρέπει να γίνει όσο ειναι βρέφος 2-3 μηνών που ακομα ειναι χόνδρος ώστε αν βρεθεί κάτι να μπορει να διορθωθεί...απαξ και γίνει το κοκκαλο δεν έχει νόημα.ενος έτους δενν έχει νόημα να την κανείς.εγω στον δεύτερο που το αμελησα και την έκανα στον τέταρτο μήνα εσωτερικά ο ψονδρος είχε ήδη γίνει κόκκαλο.

Mεχρι τωρα δεν είχα κανένα πρόβλημα, ούτε στο μαιευτήριο που την εξέτασαν, ούτε η παιδίατρος τόσους μήνες, μου έλεγε όλα καλά με τα ισχία της. Απλά την τελευταία φορά εκεί που την εξέταζε ( η εξέταση γίνεται με το άνοιγμα των ποδιών σαν ξαπλωμένη κότα, δεν ξέρω πώς να το πω αλλιώς) μου είπε ότι νομίζει ότι άκουσε ένα κλικ από το ένα ισχίο. Αλλά εκείνη την στιγμή η μπεμπα ουρλιαζε κυριολεκτικά, δηλαδή είδε και έπαθε για να της ανοίξει τα πόδια. Δεν ήταν και η ίδια σίγουρη 100% από ότι κατάλαβα αλλά μου είπε ότι έτσι και αλλιώς πάνω στον χρόνο κάνουν εξέταση ισχίων στα βρέφη. Επειδή και εγώ δεν το έχω ξανακούσει και γενικά η παιδίατρός μου είναι και λίγο υπερβολική για αυτό ρώτησα τις δικές σας εμπειρίες. Δηλαδή άμα υπήρχε πρόβλημα δεν θα φαινόταν από την αρχή???

Παντως εμας δεν θυμάμαι να της εξέταζε τα ισχια μέχρι τον πρώτο χρόνο...στις πρώτες επισκέψεις μόνο και αφού έκανα τον υπέρηχο κ βγήκε καλός,δεν της έκανε αυτη την κίνηση στα ποδαράκια...αλλά επειδή άλλαξα και παιδίατρο και η δευτερη δεν ήξερε για τον υπέρηχο,δεν εξέταζε τα πόδια της μικρής σε αυτη την ηλικια.και εγω πάντως το βρίσκω λογικό να γινεται τους πρώτους μήνες ωστε αν υπάρχει κάτι να αντιμετωπιστεί έγκαιρα(νομίζω φορώντας διπλή πάνα μου'χαν πει)

10Ddp3.png

OaR2p3.png