Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δημόσιο πειραματικό δημοτικό

Recommended Posts

Προβληματίστηκα με όσα διάβασα σε διάφορα θέματα σχετικά με τα σχολεία.

Θα ήθελα να παρακαλέσω όποιος γωνιός έχει πείρα από πειραματικό δημοτικό σχολείο να μας πει οτι μπορεί.

Από το ποιά και που είναι, άν διαθέτουν σχολικά, τι διαφορετικό γίνεται εκεί που τα καθιστούν καλύτερα από τα άλλα δημόσια κ.λ.π.

Διαφημίσεις

δεν εχω ιδια πειρα απο τα πειραματικα(δηλ δεν εχω φοιτησει εγω ή τα παιδια μου),ωστοσο επειδη εχω σπουδασει σε καθηγητικη σχολη γνωριζω καποια πραγματα.Μαλιστα ειχαμε επισκεφθει καποια στιγμη με το πανεπιστημιο ενα πειραματικο γυμνασιο κι ειδαμε τι γινεται.Στα γυμνασια -λυκεια ο καθε καθηγητης εχει την αιθουσα του με τον δικο του εξοπλισμο(οργανα,χαρτες κλπ).Δεν ξερω αν το ιδιο συμβαινει και στα δημοτικα,αλλα το πιο πιθανο ειναι πως ναι.Η βασικη διαφορα ομως ειναι οτι οι δασκαλοι και καθηγητες πειραματικων εχουν αυξημενα προσοντα,δηλ. μεταπτυχιακο ή διδακτορικο.Εκει εφαρμοζονται πρωτα προγραμματα που μετα μπαινουν στα υπολοιπα σχολεια,εκει π.χ. διδαχτηκαν πρωτη φορα ξενες γλωσσες στο δημοτικο.Καθε πειραματικο λειτουργει υπο την εποπτεια ενος πανεπιστημιακου τμηματος εκπαιδευσης,συνηθως στην πολη οπου βρισκεται το πανεπιστημιο.Βλεπουν πως ανταποκρινονται τα παιδια κι αναλογα προσθετουν καινοτομιες και στα αλλα σχολεια.Δεν εχουν λεωφορεια.Επισης,παρολο που καποιοι γονεις το νομιζουν αυτο,στα πειραματικα δε φοιτουν μονο καλοι μαθητες.Σκοπος των πανεπιστημιων που τα εποπτευουν ειναι να δουν πως λειτουργουν τα νεα προγραμματα σε μαθητες ολων των επιπεδων ή πως αλληλεπιδρουν οι μαθητες.Καταλογο με τα σχολεια ισως εχει το υπουργειο παιδειας http://www.ypepth.gr ή αλλιως δες στην ιστοσελιδα του πανεπιστημιου που ειναι κοντα στην πολη σου.Οι μαθητες γινονται δεκτοι μετα απο κληρωση,εφοσον ειναι πολλοι οι ενδιαφερομενοι