Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

προγεννητικές εξετάσεις και κόστος

Recommended Posts

Γεια σας,είμαι 7 εβδομάδων και ακόμη δεν έχω βρει γυναικολόγο να με αναλάβει διότι το σύστημα υγείας και η γραφειοκρατία είναι μεγάλο εμπόδιο.Έχω ασφάλεια ΕΟΠΥΥ και από τέλη Φεβρουαρίου θα μπω στην ασφάλεια του άντρα μου,η οποία είναι του δημοσίου. Μέχρι στιγμής έχω δώσει 30 ευρώ για υπέρηχο και 25 για χοριακή,σε διαγνωστικό κέντρο διότι δεν υπήρχαν ραντεβού σύντομα σε κάποιο ιατρείο.Επίσης πήγα σε εφημερεύον νοσοκομείο διότι πονούσα τρομερά(έχω ήδη 1 αποβολή στο ιστορικό μου) και περίμενα 3 ώρες να με δεχτεί κάποιος γιατρός,πράγμα που τελικά δεν έγινε κι έτσι έφυγα.Σήμερα πήγα στο Τζάνειο και παρακαλούσα 2 ώρες να με αναλάβει κάποιος γιατρός για το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης μου,πράγμα που αρνήθηκαν οι ειδικευόμενοι της κλινικής και με παρέπεμψαν στον επιμελητή ο οποίος με απέρριψε.Έχω μείνει ξεκρέμαστη,δεν υπάρχουν λεφτά για άλλες εξετάσεις σε ιδιωτικό,ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει στα διαγνωστικά κι έτσι θα πληρώνουμε από 01/02 όλες τις εξετάσεις ακόμα και με παραπεμπτικό,οι μέρες περνάνε,πρέπει να κάνω πάμπολλες εξετάσεις,σε 3 βδομάδες πρέπει να γίνει η αυχενική διαφάνεια,την οποία δεν καλύπτει κανένα ταμείο,και από ότι μου είπαν δεν την κάνει κ κανένα νοσοκομείο..δεν έχω οδηγίες,δεν έχω καθοδήγηση..το ερώτημά μου είναι: υπάρχει τελοσπάντων κάποιο νοσοκομείο με γιατρούς της προκοπής που να αναλαμβάνουν έγκυες και να γράφουν φάρμακα και εξετάσεις?υπάρχει νοσοκομείο όπου μπορείς να πηγαίνεις χωρίς αναμονές και ραντεβού ώστε να κάνεις εξετάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες στην εγκυμοσύνη και δεν αναβάλλονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των ραντεβού?? ευχαριστω!

nKD1p3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας,είμαι 7 εβδομάδων και ακόμη δεν έχω βρει γυναικολόγο να με αναλάβει διότι το σύστημα υγείας και η γραφειοκρατία είναι μεγάλο εμπόδιο.Έχω ασφάλεια ΕΟΠΥΥ και από τέλη Φεβρουαρίου θα μπω στην ασφάλεια του άντρα μου,η οποία είναι του δημοσίου. Μέχρι στιγμής έχω δώσει 30 ευρώ για υπέρηχο και 25 για χοριακή,σε διαγνωστικό κέντρο διότι δεν υπήρχαν ραντεβού σύντομα σε κάποιο ιατρείο.Επίσης πήγα σε εφημερεύον νοσοκομείο διότι πονούσα τρομερά(έχω ήδη 1 αποβολή στο ιστορικό μου) και περίμενα 3 ώρες να με δεχτεί κάποιος γιατρός,πράγμα που τελικά δεν έγινε κι έτσι έφυγα.Σήμερα πήγα στο Τζάνειο και παρακαλούσα 2 ώρες να με αναλάβει κάποιος γιατρός για το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης μου,πράγμα που αρνήθηκαν οι ειδικευόμενοι της κλινικής και με παρέπεμψαν στον επιμελητή ο οποίος με απέρριψε.Έχω μείνει ξεκρέμαστη,δεν υπάρχουν λεφτά για άλλες εξετάσεις σε ιδιωτικό,ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει στα διαγνωστικά κι έτσι θα πληρώνουμε από 01/02 όλες τις εξετάσεις ακόμα και με παραπεμπτικό,οι μέρες περνάνε,πρέπει να κάνω πάμπολλες εξετάσεις,σε 3 βδομάδες πρέπει να γίνει η αυχενική διαφάνεια,την οποία δεν καλύπτει κανένα ταμείο,και από ότι μου είπαν δεν την κάνει κ κανένα νοσοκομείο..δεν έχω οδηγίες,δεν έχω καθοδήγηση..το ερώτημά μου είναι: υπάρχει τελοσπάντων κάποιο νοσοκομείο με γιατρούς της προκοπής που να αναλαμβάνουν έγκυες και να γράφουν φάρμακα και εξετάσεις?υπάρχει νοσοκομείο όπου μπορείς να πηγαίνεις χωρίς αναμονές και ραντεβού ώστε να κάνεις εξετάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες στην εγκυμοσύνη και δεν αναβάλλονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των ραντεβού?? ευχαριστω!

δυστυχως κοπελα μου με το συστημα υγειας που επικρατει στην ελλαδα δε δουλευει τιποτα.δεν καταλαβα ομως.γιατι δεν σε αναλαμβανει γιατρος του νοσοκομειου?

Με το καλό εύχομαι, να έχεις μία τελειόμηνη εγκυμοσύνη.

Εφόσον έχεις ΕΟΠΠΥ μπορείς να πας σε ένα κέντρο Μάνας-Παιδιού για να σου γράψουν εξετάσεις, ίσως αναλαμβάνουν και παρακολούθηση και να κάνεις αυχενική και Β επιπέδου με το ταμείο σου.

Μην αγχώνεσαι για τα χρέη προς τα διαγνωστικά κλπ, όλοι οι ασφαλισμένοι τον ίδιο γολγοθά τραβάμε, απλά ελπίζουμε να μην υπάρχουν τέτοια.

Τώρα αν ψάχνεις για δωρεάν γιατρό... δεν ξέρω κανέναν προσωπικά και ούτε έχω ακούσει απο εδώ τίποτα.

Απλά εγώ ας πούμε βρήκα οικονομικό ιδιώτη γιατρό που έχει ΕΟΠΠΥ και μου γράφει στο βιβλιάριο μου όλες τις εξετάσεις και τα φάρμακα.

καλησπερα νικολ.στο συγκεκριμενο νοσοκομειο που πηγα δεν αναλαμβανει κανεις γιατρος παρα μονο ο επιμελητης της γυναικολογικης/μαιευτικης κλινικης.οι υπολοιποι ειναι διακοσμητικοι.ζητησα εστω παρακολουθηση μεχρι να δω οτι ολα ειναι καλα,αλλα ειπαν οτι πρεπει να υπαρχει επιβλεπων γιατρος.ο οποιος δεν με δεχτηκε γιατι εχει φορτο εργασιας,τι πιο φυσιολογικο,οταν αναλαμβανει μονο αυτος!!! γιαυτο ελεγα αν καποια κοπελα δει το μηνυμα μου,και γνωριζει καποιο γιατρο της προκοπης να μου συστησει απο καποιο νοσοκομειο,ωστε να πηγαινω σταθερα εκει.τωρα κανουν απεργια στον εοπυυ κ εκλεισα ραντεβου αδικα.υπαρχουν απειρες εξετασεις κ μαλιστα πολυ ακριβες απο οσο γνωριζω,οι υπερηχοι κ οι χοριακες ειναι ψιλα γραμματα.αλλα οπως εγραψα κ στο θεμα,τα διαγνωστικα πλεον δεν θα δεχονται συνταγες εοππυ,ολα θα τα πληρωνουμε.τουλαχιστον στα νοσοκομεια εχουν εργαστηρια κ μηχανηματα.εστω και με καποια συμμετοχη που πληρωνεις,οι εξετασεις γινονται.αρκει να εχεις τον γιατρο σου εκει.

nKD1p3.png

Με το καλό εύχομαι, να έχεις μία τελειόμηνη εγκυμοσύνη.

Εφόσον έχεις ΕΟΠΠΥ μπορείς να πας σε ένα κέντρο Μάνας-Παιδιού για να σου γράψουν εξετάσεις, ίσως αναλαμβάνουν και παρακολούθηση και να κάνεις αυχενική και Β επιπέδου με το ταμείο σου.

Μην αγχώνεσαι για τα χρέη προς τα διαγνωστικά κλπ, όλοι οι ασφαλισμένοι τον ίδιο γολγοθά τραβάμε, απλά ελπίζουμε να μην υπάρχουν τέτοια.

Τώρα αν ψάχνεις για δωρεάν γιατρό... δεν ξέρω κανέναν προσωπικά και ούτε έχω ακούσει απο εδώ τίποτα.

Απλά εγώ ας πούμε βρήκα οικονομικό ιδιώτη γιατρό που έχει ΕΟΠΠΥ και μου γράφει στο βιβλιάριο μου όλες τις εξετάσεις και τα φάρμακα.

καλησπερα.στο κεντρο μανας-παιδιου πως κλείνουμε ραντεβου? εψαξα κι εγω για ιδιωτες γυναικολογους του εοπυυ και οι περισσοτεροι χρεωνουν τον υπερηχο 30 ευρω και δε γραφουν εξετασεις,παρα μονο παρεχουν δωρεαν την επισκεψη.και οταν εχουν απεργια τι γινεται?κ οταν τα φαρμακεια δεν δεχονται τη συνταγη?δε θελω να μπλεξω με εοπυυ,μονο νοσοκομειακο γιατρο ψαχνω οπου υπαρχει διαθεσιμοτητα φαρμακων,εργαστηριων και μηχανηματων.οχι οτι τους υμνω,αλλα σε σχεση με κατι ιατρεια-καταγωγια και συνθηκες υγιεινης απαραδεκτες μεσα στα κτιρια του 'ικα'..προτιμω το νοσοκομειο.

nKD1p3.png

Διαφημίσεις

Αυτή την εποχή θα μπορούσες να βρεις ιδιώτη του εοπυυ με 40 την επίσκεψη χωρίς χρέωση υπέρηχου. Ανοιξε τόπικ με την ερώτηση και θα σου στείλουν προσωπικό μήνυμα διάφορα κορίτσια με τέτοιους γιατρούς. Εναλλακτικά, αν ξέρεις στην περιοχή σου ποιοι είναι συμβεβλημένοι, πάρε τηλ και ρώτησε πόσο κοστίζει το ραντεβού για παρακολούθηση εγκυμοσύνης κι αν συμπεριλαμβάνεται υπέρηχος.

Τώρα τι άλλο να σου πω; θέσε διαφορετικά το ερώτημα για να σου απαντήσουν, ή κοίταξε στα τόπικ που έχουν τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία. Το τζάνειο που είπες δεν είναι μαιευτήριο, ένα τμηματάκι έχει με έναν επιμελητή. Τι να πρωτοκάνει;;

μακάρι να ήταν τόσο εύκολο όπως το περιγράφεις, γιατί να πηγαίναμε να τα δίνουμε σε ιδιώτες;;;;

Παρόλα αυτά, βλέπω πως είσαι τρελά αγχωμένη με απεργίες, φάρμακα, εργαστήρια και τα λοιπά, δεν σου κάνει καλό αυτό, πρέπει να ηρεμήσεις λίγο. Από την άλλη, όταν μπλέκεις με το δημόσιο όπως το περιγράφεις, φυσικά να είσαι προετοιμασμένη για αρκετό τρέξιμο, διαδικασίες και προγραμματισμό.

Γιατί όμως δεν απευθύνεσαι σε Ελενα ή Αλεξάνδρας που υπάρχουν πολλοί γιατροί;;