Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ξαφνικά δυσκολίες στο φαγητό

Recommended Posts

Ο γιός μου είναι 32 μηνών κ μέχρι πρότεινος έτρωγε πάρα πολύ καλά και σχεδόν τα πάντα. όχι αλεσμένα κανονικά από 18 μηνών. εδώ κ ένα μήνα περίπου έχει αρχίσει κ γίνεται αρκετά δύσκολος. δηλαδή έχει κόψει εντελώς τα φρούτα, στη χάση κ στη φέξη μία μπανάνα κ λίγο μήλο. κρέας με δυσκολία ενώ τρελαινόταν. αν δεν είχε κρέας το φαγητό μου λεγε που ναι το τσίτσι. τοστ τώρα μόνο το ψωμί κ αυτό μόνο με βούτυρο. το τυρί το βγάζει κ δεν το θέλει. κλπ κλπ

είναι 18 κιλά κ σχεδόν ένα μέτρο κ λίγο παραπάνω. όλοι μου έλεγαν τι καλά που τρώει. τώρα όμως έχω αρχίσει κ ζορίζομαι. δεν ξέρω τι να μαγειρέψω κ εκτός αυτού ότι μαγειρεύω δεν τον τρώει με ευχαρίστηση. δεν μιλάω για λαχανικά κ σαλάτες αυτά τα κόψαμε προ πολού. κάποτε τρελαινόταν για τραχανά κ σουποειδή τώρα ούτε αυτά.

εδώ κ λίγες μέρες ανακάλυψε λόγω των εορτών την σοκολάτα φυσικά από τους άλλους κ όχι απο μένα. αχ αυτές οι γιαγιάδες που έρχονται επίσκεψη κ φέρνουνε όλο τέτοια.

δεν ξέρω είναι φάση; είναι η ηλικία;

έχει κάποια άλλη μανούλα αντίστοιχο θέμα;

Διαφημίσεις

vasko καλησπερα.η δικια μου κορουλα ειναι 29 μηνων και τρωει τα παντα εκτος απο εμας.δυστυχως βεβαια τρωει και απο τις σοκολατιτσες των γιαγιαδων αλλα χωρις αυτο να σημαινει κατι το κακο αν φυσικα υπαρχει μετρο.ειμαι και εγω πολυ χαρουμενη βεβαια που ακομα μου τα τρωει ολα.απλα κι εγω πιστευω οτι απο καποια στιγμη και μετα μπορει τα ζουζουνια μας να ανπτυξουν και καποιες γευστικες ιδιοτροπιες.αν μου συνεβαινε εμενα αυτο θα προετρεπα το παιδι να τρωει οτι εχουμε για μεσημεριανο στο τραπεζι χωρις βεβαια να το καταπιεσω.επειδη εμεις οικογενειακως τρωμε τα παντα ειναι πιστευω σημαντικο το παιδι να βλεπει τους γονεις που τρωνε το συγκεκριμενο φαγητο οσο γινεται πιο υγιεινο και να δειχνουν οτι το απολαμβανουν.αν το παιδι ζητησει κατι αλλο μπορεις εσυ ευγενικα να του πεις αγαπη μου δεν εχω κατι αλλο αυτο εχω φτιαξει για μεσημερι και ειναι πολυ νοστιμο.αν σου φαει πολυ λιγο δεν πειραζει την αλλη μερα ξανακαντο μεχρι να δεις πως το αντιμετωπιζει.προσπαθησε να του ψιλοκοψεις το κρεατακι μεσα σε λιγο πουρε καντου ψαροκροκετες με πατατουλες και εννοειται να φατε και εσεις απο αυτο.θελει λιγο υπομονη χωρις να εχεις την απαιτηση να ξαναφαει τα παντα...αν καταφερεις να βρεις 10 φαγητακια της αρεσκειας του εισαι μια χαρα..οσο για τα φρουτα η δικια μου οσο και να φαινεται περιεργο δεν αγγιζει το μηλο...τι σε κομματακια τι μεσα σε γιαουρτι ψιλοκομμενο αλλα την λυση την βρηκε η μανα μου!!ΚΟΜΠΟΣΤΑ χωρις καθολου ζαχαρη...βραζεις το μηλαρακι και τελος..Σε ασχετες φασεις παρε εσυ ενα πορτοκαλι και καθαρισε του το μπροστα του και φατο χωρις να τον ρωτησεις κατι!!ετσι για να δεις τι θα κανει!!απλα να τονισω να μην του δινεις οτι ζηταει προσπαθησε εσυ οσο μπορεις να καθορησεις την διατροφη του!!καλη χρονια σου ευχομαι

καλημέρα, τώρα είδα την απάντησή σου κ σ ευχαριστώ. έτσι περίπου λειτουργώ κ εγώ μέχρι τώρα. απλά κάποιες μέρες όταν βλέπω ότι δεν τρώει τίποτα προσπαθώ κάτι άλλο να του δώσω.έλεγα κ εγώ να δοκιμάσω αυτό που λες ότι ξέρεις αυτό έχουμε για φαγητό. το σίγουρο είναι ότι δεν θα το φάει όπως πχ χθές που είχα αρακά με πατάτες κ καρότα. δεν έφαγε. τσίμπισε ψωμί με λίγο τυρί φέτα.

γενικώς δυσκόλεψε πολύ. λέγαμε ότι ήταν παμφάγο έτρωγε τα πάντα. κ δεν ξεχώριζε δηλαδή αν μαγείρεψα εγώ ή η γιαγιά. το λέω αυτό γιατί έχω μία ανηξιά που θέλει μόνο το φαεί της γιαγιάς.

πάντως όντως πρέπει να περνάνε φάση με το φαγητό κάποια στιγμή ή εκτός κ αν βαριούνται τις γεύσεις; τι να πω δεν ξέρω

λοιπον σιγουρα περνανε τα παιδια απο φασεις γενικως και μια απο αυτες ειναι και το φαγητο.εσυ σαν μαμα καλα κανεις και προσπαθεις να του δωσεις κατι αλλο αρκει αυτο το κατι αλλο να μην ειναι τυπου πατατακια,μπισκοτα κτλ.ειπαμε αυτα θα μπορουσαμε να τα δινουμε μια φορα στο τοσο και απο ενα-δυο κοματακια ετσι για την γευση(με μετρο δηλ)και παντα μετα απο ενα θρεπτικο γευμα.αν δεν βαριεσαι να γραφεις θα ηθελα να μου πεις αν ζηταει κατι το ιδιο το παιδι να φαει απο μονο του.παντως οπως προανεφερα συνεχισε να κανεις αυτα που σου ειπα και επισης να πεις σε ατομα που συναναστρεφονται με το παιδι (παππους γιαγια κτλ)να μην δινουνε καθολου σοκολατες και βλακειες γενικοτερα. Λες να του καλαρεσε του παιδιου καμια σοκολατα καλυτερα και να παραξενεψε??δεν ξερω...παντως εγω στην μικρη δινω σοκολατιτσα 1 φορα την εβδομαδα (κιντερ) απο περιπου 1 ετους και μου ειχε πει η παιδιατρος οτι δεν τιθεται θεμα.....γενικως κανε πειραματα με το φαγητο...δηλ αν τρωει πατατουλες και δεν θελει τον αρακα ασε τις πατατες ατοφιες και βαλε στο mylti τον αρακα και χυστο απο πανω σαν σως και πες του να κανει βουτα με ψωμακι στο ζουμακι!!ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΟΥ!!και οσο φαει....:-P