Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Βρε κορίτσια μέχρι τώρα γελούσα με αυτό το θέμα κ κάναμε πλάκα αλλά έχω αρχίσει κ ανησυχώ. Ο μεγάλος μου γιος είναι 27,5 μηνών κ του λείπει ακομη ένα δόντι. Να ταν απ' τα πίσω θα το δικαιολογουσα αλλά λείπει το διπλανό απ τα 2 μπροστινά δόντια στην πάνω γνάθο. Απ' τη μια μεριά απ την άλλη το χει. Βέβαια άργησε γενικώς με τα δόντια το 1ο το βγάλαμε 13μηνων αλλά να τα ζει όλα κ να λείπει ενα τοσο μπροστινό δόντι; το θέμα ειναι ότι βάζω το δάκτυλο μου να δω κ δεν πιάνω τίποτα ούτε καν φαίνεται στον ορίζοντα δηλαδή έχουμε καιροοοο ακομα. Υπαρχει περίπτωση να μη βγει ποτέ; υπαρχει παιδάκι που να χε τέτοιο θέμα;

Διαφημίσεις

Ξέρω περίπτωση παιδιού που δεν αντικατέστησε το νεογιλό(δεν κατέβηκε μόνιμο) και έμεινε με αυτό μέχρι την εφηβεία του.Αλλά να μην κατέβει ούτε νεογιλό δεν ξέρω.Μάλλον πρέπει να πάτε σε οδοντίατρο.Αν και νομίζω πως μέχρι τους 30 μήνες είστε οκ,αλλά να σας πει μήπως χρειάζεται κάτι μέχρι να ρθει το μόνιμο.

NVVvp2.png

Αγχωθηκα γιατί θυμήθηκα που μου χε πει η παιδίατρος ότι 2,5 χρόνων θα νας στείλει σε οφθαλμίατρο κ οδοντίατρο για ελεγχο έτσι κάνει πάντα λέει. Κι εγώ σκέφτομαι ότι για να μας στέλνει 2,5 χρόνων άρα μαλλον πρέπει να τα ζει βγάλει όλα τότε. Ελα όμως που δε το βλέπω...μια φίλη μας νόμισε ότι του χουμε κάνει εξαγωγή φαντάσου.

Αντε βρε,μην αγχώνεσαι.Νομίζω πως το μόνο θέμα είναι να μην κλείσει ο χώρος και βγαίνουν λίγο στραβά τα μόνιμα δοντάκια μετά,γιατί τα δόντια έχουν την τάση να κλείνουν τα κενά.

NVVvp2.png

Διαφημίσεις

30 μηνων ο δικος μου...δηλ 2μιση τζαστ...χθες εσκασε ο κατω δεξιος κυνοδοντας αναμενουμε τον αριστερο....ολα τα υπολοιπα εχουν βγει εκτος απο την τελευταια 4 τραπεζιτων....

1kOup2.pngTxJmp3.png

εμεις 26 μηνων κ τωρα βγαζουμε τους 4 κυνοδοντες.....εχουν σκασει μυτη δλδ κ οι 4.......μετα μας λειπουν αλλα 4 δοντια.....οποτε μαλλον κ εμεις προς οδοντιατρο θα παμε στα 2,5 γτ μας ειπε ο παιδιατρος οτι μεχρι 30 μηνων εχουν 20 δοντια.....δε ξερω εαν ειναι κανονας αυτος:confused:......απλα κανουνε ακτινογραφια (κατι τετοιο) να δουν που ειναι τα δοντια, εαν υπαρχουν στην ακτινογραφια κ απλα δεν εχουν βγει (δλδ ειναι χαμηλα) τοτε περιμενουμε......εαν δεν υπαρχουν στην ακτινογραφια τοτε θα παμε σε αναπτυξιολογο.........αλλα δε τον εκοψα να ανησυχει ιδιαιτερα......με λιγα λογια εχουμε συνολο 16 δοντια (εχω συμπεριλαβει τους κυνοδοντες)......:-)

Ωραία δεν είμαστε οι μόνοι φαφουτες βλέπω λολ...συγνωμη εσενα με τους 4 κυνοδοντες από γκρινια την παλευετες;;; μα 4 δόντια μαζί; πάντως εμένα μόνο στον ένα κυνοδοντα έκανε λίγο γκρίνια τα αλλά ούτε που τα καταλάβαμε ευτυχώς. Σιγά μην κατσει ο δικός μ για ακτινογραφία...τελος πάντων...

Πολύ αγχώθηκα τώρα!!!! εμάς μας λείπουν 9 δόντια... και εμείς τα έχουμε βγάλει λίγο σκόρπια 4 κάτω (δύο μπροστινά και τα δύο πίσω) και επτά πάνω (από τα δεξιά μόνο 2) Εμάς δεν μας έχει πει κάτι ο γιατρός, εγώ ήξερα ότι είχαμε περιθώριο μέχρι και 3 χρονών τουλάχιστον!!!

LAAFp2.png

JRM4p2.png