Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν μπορώ να πιω το σίδηρο.... S.O.S.

Recommended Posts

Καλημέρα σας μελλοντικές μανούλες. είμαι στην 16η εβδομάδα και επιτέλους σταμάτησαν οι αναγούλες και οι εμετοί. Ο γιατρός μου μου έδωσε να πίνω σίδηρο μια φορά την ημέρα, αλλά μου είναι απίστευτα δύσκολο να το πιω γιατί από την ημέρα που έμεινα έγκυος δεν μπορώ να φάω & να πιω τίποτε γλυκό, και αυτό είναι πάρα πολύ γλυκό. Ξέρει καμία από εσάς αν δεν τα πάρω καθόλου, αν έχει καμία επίπτωση στο έμβρυο ή σε εμένα; Αααα! ξέχασα να σας πω ότι δεν μπορώ να καταπιώ χάπια γι' αυτό ο γιατρός μου έδωσε υγρό σίδηρο.

Διαφημίσεις

Καλημέρα σας μελλοντικές μανούλες. είμαι στην 16η εβδομάδα και επιτέλους σταμάτησαν οι αναγούλες και οι εμετοί. Ο γιατρός μου μου έδωσε να πίνω σίδηρο μια φορά την ημέρα, αλλά μου είναι απίστευτα δύσκολο να το πιω γιατί από την ημέρα που έμεινα έγκυος δεν μπορώ να φάω & να πιω τίποτε γλυκό, και αυτό είναι πάρα πολύ γλυκό. Ξέρει καμία από εσάς αν δεν τα πάρω καθόλου, αν έχει καμία επίπτωση στο έμβρυο ή σε εμένα; Αααα! ξέχασα να σας πω ότι δεν μπορώ να καταπιώ χάπια γι' αυτό ο γιατρός μου έδωσε υγρό σίδηρο.

οι αιματολογικες σου πως ειναι?κοιτα προσωπικα τωρα εγω ολα αυτα τα σκευασματα ειδικα στην δευτερη εγκυμοσυνη τα απευφευγα..για μενα ειναι μονο χημεια που επιβαρυβουν μακροπροθεσμα τον οργανισμο...κ γεμιζουν τις τσεπες γιατρων φαρμακοποιων κ βαρμακ εταιριων.να τρως σωστα κ υγιειινα απο ολες τις τροφες,κ να προτιμας να συνδιαζεις τροφες σε σιδηρο μαζι με χυμο με βιτ σε που βοηθαει στην αποροφηση του σιδηρου

προσωπικη μου γνωμη ε εσυ ακολουθεις το τι θα σε συμβουλψει ο γιατρος σου κ τα δικα σου πιστευω!!

καλη εγκυμοσυνη να εχεις!!

υγ το θεωρω μεγα σφαλμα να ξεκιναει μια γυναικα τον σιδηρο ενω οι αιματολογικες της ειναι αριστες...για ποιο λογο να το παρω το φαμρακο εαν δεν το χρειαζομαι?τρωω σωστα κ στις επομενες αιματολογικες κρινω...!!

1kOup2.pngTxJmp3.png

πρέπει οποσδήποτε να μιλήσεις στον γιατρό σου..

τωρα μπορείς να λαμβάνεις σίδηρο μέσω των τροφών όπως είναι το σπανάκι .. θα σου έλεγα και το συκώτι αλλά θέλει πολύ προσοχή απο που θα το αγοράσεις πρέπει να έχεις δικό σου άνθρωπο..

καλη και τελειομήνη εγκυμοσύνη να έχεις

Μπορείς να του πείς ότι έχεις μια δυσκολία με τον υγρό σίδηρο και να σου δώσει χάπι σιδήρου.Εγώ στην αρχή είχα πολύ καλά αποτελέσματα σε ότι αφορά τον σίδηρο όμως κατά τον 7ο μήνα άρχισε να πέφτει ανησυχητικά και πλέον πίνω 2.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

εμενα με αηδιαζε παρα πολυ ο ο υγρος και πηρα χαπια, οταν τον επινα εκλεινα τη μυτη και με το που το καταπινα ειχα διπλα μου κατι να φαω αμεσως χωρις να παρω αναπνοη και να καταλαβω τη γευση του. Μολις το πιεις εχε κατι αλμυρο να το φας κατευθειαν ετσι ωστε να μην σου ερχεται η γευση του και να δεις θα παει καλυτερα κατω. Χαπι γιατι δεν μπορεις να πιεις? σου φαινεται μεγαλο?

Διαφημίσεις

Τώρα πρόσεξα ότι έγραψε η κοπέλα ότι δεν μπορεί να καταπιεί χάπια..Αν και ρυθμίζεται αυτό...Οταν είδα το χάπι του μαγνήσιου όλα τα άλλα μπροστά του ήταν καραμελίτσες.Στην αρχή σε καμία δεν είναι ευχάριστη η γευση του σιδήρου αλλά σιγά σιγά συνηθίζεται.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Μήπως έχει και συμπλήρωμα φυλλικού οξέος μαζί που είναι απαραίτητο για το παιδί; Πρόσεξε το αυτό!

Διάβασα επίσης το εξής:

Κατά την εγκυμοσύνη υπάρχει μια αύξηση του αριθμού των ερυθρών αιμοσφαιρίων της μητέρας κατά 30%, που απαιτεί περίπου 500 mg σιδήρου, ενώ οι ανάγκες του εμβρύου και του πλακούντα ανέρχονται σε 300 mg. Η απορρόφηση του σιδήρου είναι αυξημένη κατά τα 2 τελευταία τρίμηνα της εγκυμοσύνης. Η σιδηροπενική αναιμία θεωρείται η συχνότερη διατροφική ανεπάρκεια των εγκύων, γι'αυτό η συμπληρωματική χορήγησή του πολλές φορές είναι απαραίτητη.Δοσολογία: Συστήνεται η χορήγηση 30-60 mg σιδήρου ημερησίως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και τρεις μήνες μετά την εγκυμοσύνη προκειμένου για την αναπλήρωση των αποθηκών του σώματος.

Επίσης ξέρω ότι εγκυμονεί κινδύνους η έλλειψη σιδήρου όπως λιποβαρούς μωρού, πρόωρο και μεγάλη αναιμία για τη γυναίκα ώστε να χρειαστεί μετάγγιση. Τώρα αν εσύ κάνεις τόσο σωστή διατροφή που καλύπτεις την ανάγκη για σίδηρο και αν αυτό επαρκεί, δεν ξέρω.Και φυσικά αν οι εξετάσεις δείχνουν πολύ καλό σίδηρο σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ίσως να σε κάνει να το σκέφτεσαι περισσότερο, αλλά και πάλι καθώς αυξάνονται οι ανάγκες του μωρού και οι δικές σου σε σίδηρο, αναρωτιέμαι αν θα τις καλύπτεις.

Εσύ βέβαια αναλαμβάνεις την ευθύνη του μωρού και τη δική σου, εσύ αποφασίζεις, καλό είναι όμως να το συζητήσεις με το γιατρό για να είναι σε γνώση του ότι δε θα λαμβάνεις σίδηρο!

Καλή εγκυμοσύνη, με το καλό το παιδί!

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Eγώ ξέρω ότι ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την εγκυμοσύνη, όπως και το φυλλικό οξύ. Δεν μπορείς να παίρνεις μόνη σου αυθαίρετες αποφάσεις, μίλα με τον γιατρό σου. Πάντως τα legofer που έπαιρνα εγώ, είχαν καλή γεύση, δεν ήταν τίποτα τρομερό να το πιείς.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σας κορίτσια. Προσπαθώ να τρέφομαι σωστά αλλά σίγουρα κανείς δεν μπορεί να πει ότι τρώμε μόνο σωστές τροφές και ότι καλύπτω τον ημερήσιο σίδηρο αλλά ήδη καταβάλω μεγάλες προσπάθειες να το πιω, απλά δεν μπορώ να το παίρνω κάθε μέρα.:oops:

Διαφημίσεις

εχεισ κανει εστω μια δοκιμη να πιεις χαπι σιδηρου???...

στο λεω εγω που πριν ενα χρονο χειρουργηθηκα κι εμεινα χωρις αντιβιωσεις 2ολοκληρα 24ωρα απο οταν βγηκα απο την κλινικη επειδη δεν πινω χαπια(τελικα εκανα ενεσεις,φαντασου!)

ειμαι κι εγω στην 10βδομαδα και πινω ηδη σιδηρο χ2 τη μερα(λογω χαμηλου αιματοκριτη, ξεκινησα 5η βδομαδα με 32,5 και στη 8η ειχα ηδη 28,5)

θα επινα τις αμπουλες αλλα ειχε περισσευουμενα χαπια η αδελφη μου κι ειπα να τα δοκιμασω...μου φανηκαν μικρα,γι'αυτο. η αληθεια ειναι οτι γλυστρανε λογω σχηματος μονα τους, σχεδον με μια γουλια. το φυλλικο οξυ πως το παιρνεις που υπαρχει μονο σε χαπι???

σε καταλαβαινω απολυτα!!εγω που ειχα εμετους τρελους,δεν μπορουσα να πιω ουτε νερο κ τρελαινομουν καθε φορα που επρεπε να παρω σιδηρο...κλεισε μυτη κ να το πιεις κ μετα πιες κ λιγο νερακι απο πανω για να σου φυγει η γευση..κ μετα ανοιξε τη μυτη παλι...

ntRCp3.png

Μου ειχαν πει οτι η βιταμινη c βοηθαει στην αποροφηση του σιδηρου οποτε μπορεις να βαζεις τον σιδηρο μεσα σε χυμο πορτοκαλι, το ειχα κανει μερικες φορες και πινεται πιο ευκολα. Εγω ηθελα να ξεμπερδευω οποτε το επινα μια και εξω συνηθως.

Οταν γκρινιαξα και γω στο γιατρο μου για τα legofer μου εγραψε το ferrum-fol που εχει γευση σοκολατα και ειναι μασωμενα δισκια, οχι χαπια. Καμια σχεση! Επισης ειπε κρεας. Οντως αυτο που βοηθησε πραγματικα στο πρωτο-δευτερο τριμηνο (γιατι μετα δεν ασχολιομουν, παρολο που ημουν χαμηλα) ηταν η μοσχαρισια μπριζολα. Καθε μερα. 450 γρ. Ειχαμε πηξει. Με σαλατα, μουσταρδα, χωρις ψωμι. Ο συζυγος εχασε 3 κιλα και γω εβαλα νορμαλ κιλα. Οποτε καλα τα χαπια αλλα σαν το μοσχαρι τιποτα για τον αιματοκριτη!

age.png

Ο σίδηρος με ταλαιπωρεί πάρα πολύ.

Ειδικά τώρα που μπήκα στο 3ο τρίμηνο.

Κυοφορώ δίδυμα και ο αιματοκρίτης μου είναι πολύ χαμηλός (28).

Το στομάχι μου αναστατώνεται πάρα πολύ και σήμερα νομίζω το ποτήρι ξεχείλισε:

Με το που τον ήπια ο οισοφάγος μου πήρε φωτιά και αμέσως έκανα εμετό (το σίδηρο και περίπου 1 λίτρο σάλια...)

Γενικά υποφέρω από το στομάχι μου και ο σίδηρος είναι σα να ρίχνω λάδι στη φωτιά.

Νομίζω στον επόμενο τόνο θα μου πει ο γιατρός να κάνω ενέσεις... ή μετάγγιση...

Κλάφτε με!

s-age.png

pAfOp2.png

Διαφημίσεις

Δεν το συστήνω, αλλά εγώ όταν ήμουν έγκυος δίδυμα ξερνούσα το σίδηρο 12! φορές τη μέρα αποφάσισε ο γιατρός από το να αφυδατώνομαι συνέχεια να μην πάρω. Δεν πήρα απολύτως τίποτα και τα μωρά γεννήθηκαν μια χαρά και μεγάλα μεγάλα και ο αιματοκρίτης μου για μένα μια χαρά.

Θα έχετε ακούσει τις μαμάδες μας που λένε ότι εκείνες δεν πήρανε τίποτα :)

Είναι τώρα 3 μέρες που παίρνω τα χάπια για το στομάχι μου (τα έπαιρνα τον προηγούμενο μήνα αλλά τα σταμάτησα παρόλο που ο γιατρός μου είχε πει ότι τώρα πια στο 3ο τρίμηνο μπορώ να τα παίρνω - περιέχουν παντοπραζόλη ουσία που δεν συστήνεται για εγκυμοσύνη) και ταυτόχρονα σταμάτησα τελείως σίδηρο κ ασβέστιο για να "ξαναρθώ στα ίσια μου".

3 μέρες έχω βρει την υγειά μου.

Άλλος άνθρωπος έγινα.

Ακόμη και η γεύση μου "έστρωσε" κάπως.

Σκέφτομαι σοβαρά να μην ξαναπάρω ως να γεννήσω σίδηρο κ ασβέστιο... δε μου έμεινε κ πολύ άλλωστε...

s-age.png

pAfOp2.png

Εγώ κ στις 2 εγκυμοσύνες μ ζήτημα αν πήρα συνολικά 1 κουτί σίδηρο. Αυτό δς σημαίνει ότι τι συνιστώ όμως. Κάθε εγκυμοσύνη κ οργανισμός είναι διαφορετικός. Στημ 1η δεν είχα επιπτώσεις γέννησαε 36 αιματοκρίτη. Στη 2η όμως είχε φτάσει 31 κ να ξέρετε οτι αν χρειαστείς καισαρική κ εχεις κατω από 30 αιματοκρίτη φλερταρεις με μετάγγιση. Εμένα ως δια μαγείας μετά τη γεννά αμέσως ανέβηκε 34. Δεν παίζουμε όμως με αυτά. Εγώ έχω μεγάλο θέμα με εμετούς ουάν παίρνω χάπια ειδικά τον σίδηρο τον ρευομαι συνεχεια οπότε έπαιρνα μόνο οταν ένιωθα καλα το στομάχι μ δηλαδή σπάνια.

ο σιδηρος υπαρχει κ σε χαπακι π παιρνω κ εγω δοκιμασες?ουτε εγω μπορω σε υγρη μορφη αλλα ξεκινησα να τ παιρνω απο τον 2 μηνα 2 χαπακια παρακαλω γιατι μ ειχε πεσει κ ειχα ζαλαδες