Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σπυράκια και κοκκινίλες απ' την πιπίλα και τασάλια.

Recommended Posts

Γειά σε όλους σας!

Ο μπέμπης μας είναι 2,5 μηνών και κάτι ημερών. Μόλις σαράντισα είπαμε να του δώσουμε πιπίλα γιατί δεν γινόταν άλλο να τον έχω κρεμασμένο στο στήθος μου. Τον φωνάζαμε καγκουράκι γιατί δεν ξεκόλλαγε από αυτό! Ξεκινήσαμε με μία πιπίλα ολόκληρη από καουτσούκ με την οποία δεν έβγαζε σπυράκια, όμως του έπεφται συνέχεια απ' το στόμα και του την κρατάγαμε εμείς, γιατί τον ηρεμούσε! Δεν γινόταν όμως να συνεχιστεί αυτό, γιατί έμαθε να κοιμάται με την πιπίλα και έπρεπε να του την κρατάμαι μέχρι να κοιμηθεί βαριά και να μην καταλάβει ότι του έπαισε. Έτσι μετά από 15 ημέρες του πήραμε μία πιο ελαφριά από σιλικόνη η οποία ακουμπάει όλο το πλαστικό της πιπίλας γύρω απ' το στόμα του! Έβγαλε κόκκινα σημαδάκια και σπυράκια όπου ακουμπούσε το εξωτερικό της πιπίλας. Του το καθαρίζω με φυσιολογικό ορό, αλλά μάταια, δεν φεύγουν! Την πιπίλα την αποστειρώνω 1 φορά την ημέρα, εκτός αν πέσει κάτω ή αν ακουμπήσει κάπου αλλού εκτός από τα σεντόνια και τα ρούχα του μωρού!

Έχει αρχίσει να του βγαίνουν και σαλάκια!

Τι μπορεί να φταίει και τι μπορώ να του βάλω για να φύγουνε;

Διαφημίσεις

Ειχαμε βγαλει κι εμεις τετοια σπυρακια και κοκκινιλες απο την πιπιλα και τα σαλια......

Του χα βαλει μια κρεμα που ειχαν προτεινει καποια μελη......την lipicar baume της Yves Posay (φαρμακειο πεεριπου 14 ευρω)....εφυγαν πολυ γρηγορα.......

Παντως καλο ειναι επειδη ειναι μικρο το μωρο (δεν θυμαμαι ποτε τα βγαλαμε εμεις) να ρωτας πρωτα το γιατρο σου........η δικη μου γιατρος εχει μια εφεση στις φαρμακευτικες κρεμες και παντα μου συστηνει καποια κορτιζονη, οποτε αυτη που σου λεω ειναι αθωα μπροστα τους.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Xamomhli δοκιμασαμε κι εμεις (γενικα το βαζαμε παντου) αλλα δεν εκανε κατι.......καθε μωρακι ειναι διαφορετικο τελικα.......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth