Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

'Εχει νόημα να κάνω πάρτι για 1 ετών μπέμπα;;


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

θέλω τη γνώμη σας. Το μωρό σε λίγες μέρες γίνεται 1 έτους. Αρχικά είχα σκεφτεί να κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι για τα γενέθλιά της. Μεγάλο λέγοντας εννοώ να καλέσουμε τα παιδιά των φίλων μας, και αυτών που μας έχουν καλέσει στο πάρτι τους, και τα παιδιά των γειτόνων μας. Αυτό σημαίνει καμια 25αριά τουλάχιστον πιτσιρίκια διαφόρων ηλικιών. Επίσης σημαίνει τουλάχιστον 25 γονείς και επειδή λίγοι έρχονται μόνοι τους σημαίνει γενικά ένα σωρό κόσμο. Το θέμα μου είναι κατά πρώτον οικονομικό: τι τους ταίζουμε όλους αυτούς; Κατά δεύτερον χωροταξικό: σε κανένα σπίτι δεν γίνεται να μαζέψεις 25 παιδιά και να μείνει το σπίτι αλώβητο. Οι φίλες μου που έχουν μικρά παιδιά μου λένε ότι δεν αξίζει να κάνει κανείς τέτοιου είδους πάρτι σε τέτοια ηλικία γιατί το μωρό δεν θα θυμάται τίποτα, και είναι τζάμπα έξοδα. Ποια η γνώμη σας;;;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


συμφωνω οτι ειναι κριμα να κανεις τοσο μεγαλο παρτυ.το παιδακι δε θα θυμαται τιποτα κι εσυ θα ταλαιπωρηθεις.καλυτερα να μαζευτειτε με τους πολυ κοντινους στην οικογενεια και φιλους η νονους και να χαρειτε τα γενεθλια του μωρου!!οι φωτογραφιες που θα βλεπει αργοτερα το παιδι με τους αγαπημενους του θα ειναι προτιμοτερες απο ενα ματσο ανθρωπους που μπορει τοτε να μην εχει επαφη καν.να σου ζησει!!

w7ENp3.png
Link to comment
Share on other sites

Πάρτυ με 50 άτομα μου φαίνεται υπερβολικό. Μεγάλη κούραση για το παιδί και ακόμα μεγαλύτερη κούραση για σένα. Εγώ θα καλούσα μόνο τους πολύ κοντινούς, δηλαδή θείους, παππούδες, νονό-νονά, άντε και την κολλητή σου. Και σίγουρα όχι πάνω από 5 παιδάκια.

 

Όσο για το φαγητό, βγάζεις μερικά μεζεδάκια, παραγγέλνεις πίτσες, παίρνεις και μια ωραία τούρτα (όχι τις παιδικές που κοστίζουν ένα σωρό λεφτά) και είσαι έτοιμη!

Link to comment
Share on other sites

θα συμφωνησω κ γω οτι ειναι υπερβολη.ασε που τα μωρα με τοσο κοσμο δεν ειναι ανετα.καλυτερα οικεια προσωπα(παπουδογιαγιαδες,νονοι κ θειοι).λιγοτερα εξοδα για σενα καλυτερα για την μικρη σου.να σου ζησει!

NRNSp2.pngsMstp2.png
Link to comment
Share on other sites

εγω ειχα κανει zuzunaki δες θεμα χιονατη

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=101875

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2212542#post2212542

και ενω ηταν μικρη και μαζευτηκαν 20 παιδακια και και με μεγαλους μαζευτηκαν αρκετοι η μικρη γελουσε,κουνουσε χερια με τοσα παιδακια

δε θυμοταν πολλα αλλα εμεις γελασαμε

εγω εκανα στη γιορτη της παρτυ το δεκαπενταγουστο και οχι στα γενεθλια της που ηταν το σεπτεμβρη.

το θεμα ηταν η χιονατη και οι 7 νανοι

η τουρτα ηταν αυτη

http://www.facebook.com/#!/photo.php...type=3&theater

μουκανε και μπισκοτογλυφιτζουρια με θεμα το μηλο,λουλουδια,καραβια,αυτοκινητα,μπιμπερο,πεταλουδες κ.λ.π.

http://www.facebook.com/#!/photo.php...type=3&theater

εκανα προσκλητηριο στο

www.quasimododesign.gr

 

μουκανε και στεκες για τα κοριτσια με θεμα τη χιονατη,οδοντογλυφιδες,πιατα και ποτηρια(απλα ασπρα που εβαλε αυτοκολλητα),banner με το ονομα της και θεμα τη χιονατη,καρτουν χιονατη για τα κοριτσακια και νανους για τα αγορια και χωνακια με τη χιονατη για τις καραμελες να βαζουν και μαρς μελοους

αγορασα συντριβανι σοκολατας και βουτουσαν μπανανες,μπισκοτα

και πηρα πινιατα καστρο,επιτραπεζια μπαλονια με τη χιονατη και βεγγαλικα τελεια οταν εσβησε τα κερακια απο εδω

www.balloon-fire.gr/

και δωρακι μπρελοκ χιονατη απο θεσ/νικη

http://www.neraidamit.blogspot.com/

http://neraidoskoni-creations.blogsp...g-post_14.html

εκανα και αυτο το καστρο,εντυσα ενα καφασι

ttp://www.facebook.com/home.php#!/media/set/?set=a.107540919273367.11891.107490189278440

 

τα καρτουν

http://imageshack.us/content_round.p...upload&newlp=1

το χωνακι

http://imageshack.us/content_round.p...upload&newlp=1

Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε

κατώτεροι χωρίς την άδεια μας Eleanor Roosevelt

 

Πες μου κάτι, θα το ξεχάσω,δείξε μου κάτι, μπορεί να μην το θυμηθώ,Βάλε με να κάνω κάτι, θα το καταλάβω Ρητό, ιθαγενών της Αμερικής

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

καλημερα.βεβαιως και εχει νοημα να κανεις γενεθλια στο μπεμπακι σου.αφενος θα περασει καλα με παιδακια γυρω του και αφετερου θα εχεις φωτογραφιες οποτε θα μπορεις να τις δειξεις οταν θα μεγαλωσει.εγω ακομα βλεπω τις δικες μου οταν ημουν 1 ετων και συγκινουμαι.

αναλογα τα οικονομικα σου βλεπεις ποσους μπορεις να καλεσεις.κι εμενα σε λιγο η μπεμπα μου θα γινει ενος και θα της κανουμε παρτυ σε μια καφετερια κοντα στο σπιτι μας και θα καλεσουμε τα ξαδερφακια και καποιους φιλους,την τουρτα θα την φτιαξω μονη μου(εχω κανει και δοκιμες!),τις πιτσες και καποια αλλα φαγητα θα τα φτιαξει ο μπαμπας μας και καποια θα μας τα φτιαξουν στην καφετερια.εμενα η μικρη μου τρελαινεται για κοσμο οποτε θα περασει καλα.να φανταστεις οτι στη γαμοβαφτιση μας κοιμηθηκε στις 3 το πρωι γιατι ηθελε να χορευει μαζι μας!!!

με το καλο τα πρωτα σας γενεθλια,ο,τι κι αν αποφασισεις να περασετε τελεια!

Link to comment
Share on other sites

Ειναι οπως το βλεπει κανεις.Εγω θεωρησα πολυ βασικα τα πρωτα γεννεθλια του παιδιου μου!!!!Στολισα το σπιτι,εφερα κλοουν...ασχετος αν δεν το θυμαται,υπαρχει ενα βιντεο που χαιρεται απιστευτα οταν το βλεπει και μου λεει ''εσυ τα ειχες στολισει ολα??'' τον κανει χαρουενω να ξερει οτι εκανα εκα παρτυ για αυτον.Οσο για τον κοσμο μπορεις να τον περιορισεις και δεν χρειαζεται να κανεις πολλα.κρυο πιατο(μπομπες τυροπιτακια πιτσακια κτλ)

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Link to comment
Share on other sites

Επειδή κι εγώ είχα πολύ κόσμο στα πρώτα γενέθλια της μικρής, για να τους ταΐσω πήγα στο LIDL και πήρα έτοιμα τυροπιτάκια που ψήνονται σε 20 λεπτά, ψωμί του τοστ και βούτυρο, τυρί, γαλοπούλα, μαγιονέζα, μουστάρδα κι έφτιαξα μόνη μου τις "μπόμπες". Μου κόστισε μόνο η τούρτα (που κι αυτήν θα μπορούσα να την είχα φτιάξει μόνη μου) και τα αναψυκτικά. Αλλά το πάρτυ το έκανα στον επαγγελματικό μου χώρο. Αν είχα μόνο το σπίτι θα έκανα αυτό που σου προτείνει η real thing, τους πολύ κοντινούς και ελάχιστα παιδάκια. Είναι ωραίες οι φωτογραφίες από τα πρώτα μας γενέθλια, αλλά δεν έχει και πολλή σημασία να παρελάσει ένα κάρο κόσμος. Λίγοι και αγαπημένοι!

Link to comment
Share on other sites

κατα την γνωμη μου,τοσος κοσμος το μονο συναισθημα που θα προκαλεσει στο παιδακι σου θα ειναι πανικος και αποσυντονυση...ειναι πολυ μικρη για τετοιου ειδους εκδηλωσεις...οσο κοινωνικο παιδακι και να ειναι...πιο γλυκα θα περασει παρεα με οικεια για εκεινη προσωπα,ανθρωπους του στενου σας περιβαλλοντος που τους ξερει...εχεις χρονο για μεγαλα παρτυ,θα τα ζητησει απο μονης αλλωστε καποια στιγμη...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται για ποιο λόγο θα κάνεις το πάρτι. Αν θες να καλύψεις τη δική σου ανάγκη και να μοιραστείς τη χαρά σου για την ύπαρξη του παιδιού στη ζωή σου κάνε ό,τι θες. Το παιδί όμως δεν θα το θυμαται παρά μόνο από το βίντεο που θα τραβήξει κάποιος. Αν θες να το κάνεις για να περάσει καλά το παιδί κι ένα πάρτι με 2-3 το πολύ παιδάκια (όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ηλικία του) και οικείους ανθρώπους θα είναι καλύτερα.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Στα 1α γενέθλια του μικρού λέγαμε να είμαστε μόνοι γονείς κ παπουδογιαγιάδες.Τελικά ήρθαν κ άλλοι κοντινοί συγγενείς κ καλοί μας φίλοι κ ήμασταν καμιά 30αριά σ'ένα μικρό σπιτάκι δλδ ο ένας πάνω στον άλλον αλλά ο μικρός το διασκέδασε απίστευτα εκείνη τη μέρα.Αφού όταν ήρθε η ώρα για ύπνο δεν έλεγε με τίποτα να ξεκολλήσει μέχρι να φύγουν όλοι!!!!Πιστεύω πως αξίζει να κάνεις μεγάλο πάρτυ χωρίς να ξεπαραδιαστείς.Δεν χρειάζεται να κάνεις κανονικό μπουφέ αλλά μικρά τοστάκια π.χ.Ή να μην φέρεις κλόουν μιας κ η μικρή δε θα το θυμάται.Είναι τα 1α της γενέθλια κ είναι τα πιο σημαντικά όλων κατά τη γνώμη μου.

Καθένας έχει τρεις χαρακτήρες: αυτόν που δείχνει, αυτόν που έχει κι αυτόν που νομίζει ότι έχει.

Link to comment
Share on other sites

To παρτι το κανουμε για να περασουμε καλα και οχι για να προβληματιστουμε ;).

Εαν θελεις κανεις ενα μεγαλο παρτι, εαν οχι, ενα μικροτερο.

Δεν εισαι υποχρεωμενη για τιποτα, εννοω απεναντι σε οποιονδηποτε συγγενη.

Τωρα, σιγουρα δεν θα καταλαβει πολλα πραγματα το μικρο σου, αλλα σκεψου οτι θα ηθελε να εχει εστω μια φωτο απο τα πρωτα του γενεθλια ;).

Link to comment
Share on other sites

Ειναι λεπτο θεμα απο την μια δεν μπορεις να μη κανεις τιποτα γιατι ειναι τα πρωτα γενεθλια του παιδιου απο την αλλη δεν αξιζει να καλεσεις τοσο κοσμο διοτι θα γινει ενας μικρος πανικος.

Πραγματικα πιστευω οτι λιγος κοσμος και 5-10 παιδακια μπορουν να φερουν την χαρα στην μικρουλα σου και εσυ να το ευχαριστηθεις χωρις να ξοδευτεις παρα πολυ.

Μην ξεχναμε οτι η μερα της ανηκει και ακομα και να κουραστουμε να τρεχουμε να μαζευουμε τα πραγματα που πεσαν,σπασαν η να σερβιρουμε σε ολα τα παιδακια αλλα και στους μεγαλους ωστε να μην μεινει κανενας δυσαρεστημενος, στο τελος ΑΞΙΖΕΙ.

Link to comment
Share on other sites

τον μαρτη θα κλεισουμε χρονο...τωρα ειμαστε 7 μηνων κ απο τωρα σκεφτομαι το παρτυ που θα κανω στον γιωργακη μου....θα καλεσω γυρω στα 10 παιδακια..παπουδες-γιαγιαδες νονος νονα και οι γονεις των παιδιων...γυρω στα 25 ατομα!!!θα φτιαξω χαλαρο μπουφε με φαγητακακια κ με αναψυκτικα,,γιατι εχω σκοπο να το κανω κυριακη απογευμα!!!

κ αν μπορω τοτε θα φτιαξω κ μονη μου την τουρτα!!!!

φανταζεστε ποσο ανυπομονω...ο γιωργακης μας μπορει να μην θυμαται τιποτα αλλα εκεινη την ημερα θελω να χαρει πολυ κ να δει φωτογραφιες κ βιντεο καθε γεννεθλιων του..

ετσι μεγαλωσα κ εγω ,,κ ευχαριστω πολυ τους γονεις μου που κανανε παρτυ σε γιορτες κ γεννεθλια καθε χρονο!!!

Link to comment
Share on other sites

Εαν το παιδί σας έχει επαφές συχνές με τα παιδιά των φίλων σας γιατί να μη τα καλέσετε? Νομίζω όμως τόσο μικρό παιδί δε θα καταλάβει τίποτε με τόσο κόσμο.

Οπότε στη θέση σου επιλεκτικά θα καλούσα κάποια παιδάκια με τα οποία έχει επαφή και γνωρίζει το παιδί μου (οικεία πρόσωπα πχ ξαδελφάκια ή παιδιά κολλητών φίλων).

Εννοείται θα καλούσα και τους γονείς τους αφού λογικά συγγενείς ή κολλητοί φίλοι θα ήταν.

Ετσι και δε θα έχει πολύ κόσμο, και δε θα παρεξηγήσουν ό,τι κι αν προσφέρεις, και το παιδί θα ευχαριστηθεί, και φωτογραφίες και βίντεο με αγαπημένα πρόσωπα θα έχει να βλέπει.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καμια 10αρια παιδακια/μωρακια μαλλον, ιδιας ηλικιας...

Το να καλεσεις παιδια πχ δημοτικου, δεν εχει νοημα... Μονο ιδιας ηλικιας.

Το παιδι, σιγουρα θα το ευχαριστηθει, γιατι θα δει παιδακια ,ομοια στο μποι με αυτο να κυκλοφορουν μεσα στο σπιτι του...

Απο φαγητο, μεζεδακια απλα, τυροπιτακια, μπομπες, καναπεδακια, και 1-2 σαλατες στον μπουφε...Αναψυκτικα μην σερβιρεις... Μονο χυμους! Πιο υγειηνοι και πιο νοστιμοι!

Απλα και ωραια!

Α! Και να παιζει ασταματητα παιδικα τραγουδακια το CD player

That's all!

Link to comment
Share on other sites

5-10 παιδάκια είναι καλά. Από εκεί και πέρα, το 1ο πάρτυ γενεθλίων γίνεται περισσότερο για τους γονείς παρά για το μωρό, οπότε εξαρτάται εσείς πώς θέλετε να γιορτάσετε, με βαβούρα ή πιο λιτά.

Link to comment
Share on other sites

τα πρωτα γεννεθλια μας απασχολησαν κ εμας...τελικα καναμε κλειστο prive παρτακι με τα ξαδερφακια μας στο σπιτακι μας αφου φαγαμε το μεσημερι (η οικογενεια ειμασταν) μετα ανακοινωσα στα παιδακια οτι ξεκιναει το παρτι εστρωσα το παιδικο τραπεζομαντηλο εβγαλα τα παιδικα ποτηρακια ,πιατακια τους φορεσα τα χαρτινα καπελακια κ εβαλα να σβησει ο μικρος μου την τουρτα που εφτιαξα με τα χερακια μου!,μπαλονια παντου,μουσικη εννοειται και πολλες φωτογραφιες (σε λιγες καθισε να βγει βεβαια).το καταχαρηκε ο μικρουλης αν και ειμαι σιγουρη πως δεν καταλαβε ακριβως τι γινοταν,αλλα επαιξε μια χαρα και ειμασταν κ εμεις ευχαριστημενοι που δεν καταξοδευτηκαμε για να κανουμε παρτι ανοιχτο προφανως σε καποιον ειδικο χωρο αφου στο σπιτι αυτα δεν γινονται με πολυ κοσμο.να κανετε αυτο που θα σας κανει να νιωσετε ομορφα!

Link to comment
Share on other sites

τα πρωτα γεννεθλια μας απασχολησαν κ εμας...τελικα καναμε κλειστο prive παρτακι με τα ξαδερφακια μας στο σπιτακι μας αφου φαγαμε το μεσημερι (η οικογενεια ειμασταν) μετα ανακοινωσα στα παιδακια οτι ξεκιναει το παρτι εστρωσα το παιδικο τραπεζομαντηλο εβγαλα τα παιδικα ποτηρακια ,πιατακια τους φορεσα τα χαρτινα καπελακια κ εβαλα να σβησει ο μικρος μου την τουρτα που εφτιαξα με τα χερακια μου!,μπαλονια παντου,μουσικη εννοειται και πολλες φωτογραφιες (σε λιγες καθισε να βγει βεβαια).το καταχαρηκε ο μικρουλης αν και ειμαι σιγουρη πως δεν καταλαβε ακριβως τι γινοταν,αλλα επαιξε μια χαρα και ειμασταν κ εμεις ευχαριστημενοι που δεν καταξοδευτηκαμε για να κανουμε παρτι ανοιχτο προφανως σε καποιον ειδικο χωρο αφου στο σπιτι αυτα δεν γινονται με πολυ κοσμο.να κανετε αυτο που θα σας κανει να νιωσετε ομορφα!

αυτό ακούγεται πολύ ωραίο, μάλλον θα σε αντιγράψω σε 6 μήνες αν μου επιτρέπεις :D

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...