Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αδυναμία συγκέντρωσης!ψάχνω εργοθεραπευτή στις σερρες βοήθεια

Recommended Posts

καλημέρα ο δευτερος μου ξεκίνησε δημοτικό και βλεπω αδυναμια συγκέντρωσης εψαξα στο google και βρηκα αυτο http://www.noesi.gr/book/syndrome/adhd.

ειχα παει περισυ σε παιδοψυχιατρο για την επιθετικοτητα μου ειπε πως θελει να παιξει δε βρηκε κατι αλλο.εγω βλεπω ομως πως δεν συγκεντρωνεται δεν ακουει οτι λενε παμε κολυμβητηριο και εκει αυτος κανει οτι θελει.πιστευω θα τον βοηθησει να μην τον ξεχωρισουν τα αλλα παιδακια φοβαμαι και αντιδρασει περισσοτερο.

αν ξερετε καποιο εργοθεραπευτη βοηθειστε ειδα στο vrisko mono δυο ονοματα ειναι καλοι?

Διαφημίσεις

Καλημέρα Δέσποινα.

Καλύτερα θα ήταν να απευθυνθείς πρώτα σε έναν αναπτυξιολόγο

για να κάνει εκείνος "επισήμως" τη διάγνωση.

Εαν χρειαστούν εργοθεραπείες

θα σου καλύψει ένα ποσό το ταμείο σας.

Μην ξεκινήσετε απο μόνοι σας

γιατί είναι πανάκριβες οι συνεδρίες (>40 ευρώ ανά ώρα)

αναπτυξιολογο δεν εχουμε εδω.επαρχια βλεπεις.περισυ στο νηπιαγωγειο μου μιλησαν για επιθετικοτητα πηγα στο ψυχιατρο και ειπαν θελει να παιξει δε βρηκε κατι αλλο.το βλεπω πως βαριεται δεν εχει ενδιαφερον και τωρα με τη γραφη προσπαθω να γραψουμε και το μυαλο του αλλου.δε γινεται μεχρι να δω αναπτυξιολογο θα παρει χρονο.ετσι θελω να παω να ξεκινησουμε μηπως μας βοηθησει τωρα που ειναι αρχη μεχρι τα χριστουγεννα να εχουμε κανει κατι εγω το μονο που κανω ειναι να μαλωνω και να φωναζω.σε ευχαριστω παντως

Δέσποινα, καλύτερα να πας σε κάποιον ιδιωτικό αναπτυξιολόγο σε κάποια μεγαλύτερη πόλη (δεν μπορεί να μην υπάρχει)

παρά να μπλέξεις χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.

Αυτά τα κέντρα κάνουν μεν καλό

αλλά μερικοί εκμεταλλεύονται μέχρι εκεί που δεν παίρνει

(είμαι παθούσα, γιαυτό στο λέω-

πήγαν να μου φορτώσουν το παιδί με άχρηστες συνεδρίες

χωρίς να τις χρειαζόταν- όπως αποδείχτηκε!

μιλάμε για πολλάαα χρήματα)

lenaki η κόρη μου είπε 26 μηνών το "μαμά" συνειδητά.

3 χρονών η γλώσσα της "πήρε μπρος"

Tώρα?

Νοσταλγώ τον καιρό που δεν μίλαγε....:lol: :lol:

Το μόνο που μας χρειάστηκε είναι 4,5 χρονών μερικές

λογοθεραπείες για να διορθώσει το ρ και το σ.

Thats all!

Eαν όμως έχει και άλλα συμπτώματα

που σε ανησυχούν να πας κι εσύ σε κάποιον αναπτυξιολόγο

και εαν δεν σε ικανοποιήσει αυτός

να πας και σε δεύτερο.

Διαφημίσεις

καλημέρα ο δευτερος μου ξεκίνησε δημοτικό και βλεπω αδυναμια συγκέντρωσης εψαξα στο google και βρηκα αυτο http://www.noesi.gr/book/syndrome/adhd.

ειχα παει περισυ σε παιδοψυχιατρο για την επιθετικοτητα μου ειπε πως θελει να παιξει δε βρηκε κατι αλλο.εγω βλεπω ομως πως δεν συγκεντρωνεται δεν ακουει οτι λενε παμε κολυμβητηριο και εκει αυτος κανει οτι θελει.πιστευω θα τον βοηθησει να μην τον ξεχωρισουν τα αλλα παιδακια φοβαμαι και αντιδρασει περισσοτερο.

αν ξερετε καποιο εργοθεραπευτη βοηθειστε ειδα στο vrisko mono δυο ονοματα ειναι καλοι?

Δέσποινα καλησπέρα. Καταρχήν μην αγχώνεσαι! Σε καταλαβαίνω γιατί τα έχω περάσει. Όμως βλέπω πολύ θετικό το γεγονός ότι ο παιδοψυχίατρος δεν είδε κάτι που τον προβλημάτισε. Ας πούμε λοιπόν ότι έχεις δίκιο και ότι ο μικρός θα χρειαστεί κάποιες εργοθεραπείες.Όπως πολύ σωστά είπε και η άλλη κοπέλα επειδή είναι πανάκριβες θα πρέπει οπωσδήποτε να πας σε δημόσιο κέντρο αξιολόγησης (ιατροπαιδαγωγικό) ώστε να σου δώσουν και χαρτί για το ταμείο που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού. Όμως και για έναν επιπλέον λόγο. Διότι έτσι θα έχεις μία αντικειμενική γνώμη. Αν πας σε ιδιώτη εργοθεραπευτή το πιο πιθανό είναι να σου πει να κάνετε τις συνεδρίες όμως δεν θα ξέρεις σίγουρα αν το παιδί το χρειάζεται ή αν το λέει για να βρει πελάτες. Στο ιατροπαιδαγωγικό έχουν τεράστια εμπειρία και θα σου πουν την αλήθεια. Επειδή όντως αργούν τα ραντεβού (δεν ξέρω δυστυχώς να σε βοηθήσω για το που θα απευθυνθείς στην πόλη σου όμως ρώτα τον παιδίατρό σου ή στο σχολείο σου επίσης θα ξέρουν) μπορείς να κάνεις το εξής. Κλείνεις ραντεβού στο ιατροπαιδαγωγικό και μέχρι να έρθει η μέρα του ραντεβού, άμεσα τώρα βρίσκεις εργοθεραπευτή (συνήθως θα τους βρεις σε κέντρο λογοθεραπείας), κάνει αξιολόγηση στο παιδί και αν κρίνει ότι χρειάζεται ξεκινάτε συνεδρίες αλλά του εξηγείς ότι θα περιμένει λίγο μέχρι να βγει η έγκριση από το ταμείο σου ώστε να πληρωθεί. Δεν θα έχει αντίρρηση, εξάλλου πελάτες ψάχνουν. Έτσι και χρόνο δεν θα χάσεις και δεν θα πληρώσεις από την τσέπη σου. Καλή επιτυχία και ό,τι χρειαστείς ρώτα με. Φιλιά από μια μαμά με 3 παιδιά που έχουν περάσει και τα 3 από όλα αυτά!

...........................................................

Αν πας σε ιδιώτη εργοθεραπευτή το πιο πιθανό είναι να σου πει να κάνετε τις συνεδρίες όμως δεν θα ξέρεις σίγουρα αν το παιδί το χρειάζεται ή αν το λέει για να βρει πελάτες. Στο ιατροπαιδαγωγικό έχουν τεράστια εμπειρία και θα σου πουν την αλήθεια

.....................................................................................................................

Ακριβώς.

ειμαστε πλεον Τσμεδε (εδω και 2 εβδομαδες)οποτε τα παντα τα πληρωνουμε αυτο εχω καταλαβει.θα ρωτησω παλι.απλα σκεφτομουν να ξεκινησω να πληρωσω καποιες απο την τσεπη μου και μετα να δω τι γινεται.θελω να ξεκινησω γρηγορα μπηκαμε στα βαθεια πρωτη δημοτικου και ειμαι αγχωμενη με το σχολειο μην τον κοροιδευουν και τα παρατησει

θα ηθελα να σας ρωτησω μια και εχετε ερθει σε επαφη με εργοθεραπευετες πως ΘΑ καταλαβω αν αξιζει ή οχι?μην πληρωνω και χανω χρονο?ο μικρος ειναι γεννημενος 20 δεκεμβριου του 2006 ειναι ο μικροτερος αν το παρουμε λογικα θα επρεπε να παει μεγαλα νηπια αν γεννιοταν δεκα ημερες αργοτερα,οποτε δικαιολογεις καποια πραγματα σα μαμα ομως τα αλλα παιδια δεν καταλαβαινουν στην ταξη

θα ηθελα να σας ρωτησω μια και εχετε ερθει σε επαφη με εργοθεραπευετες πως ΘΑ καταλαβω αν αξιζει ή οχι?μην πληρωνω και χανω χρονο?ο μικρος ειναι γεννημενος 20 δεκεμβριου του 2006 ειναι ο μικροτερος αν το παρουμε λογικα θα επρεπε να παει μεγαλα νηπια αν γεννιοταν δεκα ημερες αργοτερα,οποτε δικαιολογεις καποια πραγματα σα μαμα ομως τα αλλα παιδια δεν καταλαβαινουν στην ταξη

Σίγουρα το ότι είναι ο πιο μικρός στην τάξη παίζει σημαντικό ρόλο. Δηλαδή πιθανότατα το παιδί να είναι απλά λίγο ανώριμο γιατί είναι μικρό. Πολύ φυσιολογικό αυτό. Πάντως ΣΙΓΟΥΡΑ και το ΤΣΜΕΔΕ καλύπτει εργοθεραπείες. Ρώτα στο ταμείο σου. Επίσης πολύ καλά πληροφορημένοι για αυτά τα θέματα είναι οι ίδιοι οι εργοθεραπευτές και θα σου πουν. Σου ξαναλέω ότι μόνο αν πας σε δημόσιο φορέα θα είσαι σίγουρη αν το παιδί το χρειάζεται η όχι. Ο εργοθεραπευτής αν δεν είναι ευσυνείδητος μόνο που θα σε δει έτσι αγχωμένη θα έχει να σου πει χίλια δύο για να σε πείσει στο λεπτό. ΤΟ θέμα είναι να μάθεις αν το παιδί έχει μαθησιακό θέμα ή απλά είναι θέμα ωριμότητας επειδή είναι μικρό. Πάντως ξεκίνα να κλείσεις το ραντεβού σε δημόσιο κέντρο και συγχρόνως πήγαινε όπως σου είπα και σε ιδιώτη. Μη στεναχωριέσαι για το οικονομικό. Ξέρω ότι είσαι αγχωμένη και λες ότι δε σε νοιάζει να πληρώσεις όσο όσο μόνο να είναι καλά το παιδί. Όμως μπορούν να γίνουν όλα συγχρονως. Είναι πολύ νωρίς ακόμα (το παιδί έχει 3 βδομάδες που πάει δημοτικό) για να καταλήξεις σε συμπεράσματα.

Διαφημίσεις

ευχαριστω!!!!αυριο θα τηλ στο τσμεδε να μου πουν διαδικασια βρηκα το τηλ στο γραφειο εδω στις σερρες.πηρα και στη μια απο τις 2 να παμε να ριξει μια ματια να μου πει και να διασταυρωσω

ευχαριστω!!!!αυριο θα τηλ στο τσμεδε να μου πουν διαδικασια βρηκα το τηλ στο γραφειο εδω στις σερρες.πηρα και στη μια απο τις 2 να παμε να ριξει μια ματια να μου πει και να διασταυρωσω

Μπράβο, περιμένουμε νέα σου!

Μπράβο, περιμένουμε νέα σου!

πηρα τηλ και μου ειπαν πως περναω επιτροπη μετα πληρωνω και κανω δαπανη παλια τα επαιρνα γρηγορα τωρα δε ξερουν γιατι θα μπουν στον εοπυυ. εχει ενα κεντρο ψυχικης υγειας εκει θα παω να δω και εκλεισα ραντεβου αυριο να μας δει μια εργοθεραπευτρια.απο το τηλ μου ειπε να δω για αισθητηριακη ολοκληρωση http://www.ergotherapeia.com/SI-whatis.html εκτος απο διαταραχη ελλειματικης προσοχης.ομως δεν εχουμε κατι τετοιο απο οτι διαβασα απλα δε συγκεντρωνεται το μονο συμπτωμα

Απ΄ότι κατάλαβα στο κέντρο ψυχικής υγείας θα πας για να περάσεις την επιτροπή και η εργοθεραπεύτρια είναι η ιδιώτης? πάντως και εγώ τώρα που η μικρή μου που είναι επίσης πρωτάκι και κάνει λογοθεραπεία από πέρσι και έχω εοπυ δεν είχαμε πρόβλημα με τα χρήματα. πληρώνανε κανονικά. άντε με το καλό να μας πεις τα νέα της εργοθεραπεύτριας.

πηρα τηλ και μου ειπαν πως περναω επιτροπη μετα πληρωνω και κανω δαπανη παλια τα επαιρνα γρηγορα τωρα δε ξερουν γιατι θα μπουν στον εοπυυ. εχει ενα κεντρο ψυχικης υγειας εκει θα παω να δω και εκλεισα ραντεβου αυριο να μας δει μια εργοθεραπευτρια.απο το τηλ μου ειπε να δω για αισθητηριακη ολοκληρωση http://www.ergotherapeia.com/SI-whatis.html εκτος απο διαταραχη ελλειματικης προσοχης.ομως δεν εχουμε κατι τετοιο απο οτι διαβασα απλα δε συγκεντρωνεται το μονο συμπτωμα

Ο γιος μου εδω και 4 χρονια κανει εργοθεραπεια λογοθεραπεια και φυσιοθεραπεια. Εχουμε ΤΣΜΕΔΕ και μακαρι να μην ενταχθει στον ΕΟΠΥΥ.

Πας πρωτα σε δημοσιο νοσοκομειο ή ιατροπαιδαγωγικο κεντρονα παρεις επισημη γνωματευση.

Θα λεει οτι το παιδι εχει χχχχ και χρειαζεται χχχχ θεραπείες χχ φορες τον μ ηνα.

Μετα βρισκεις τον αναλογο ιδιωτη θεραπευτη.

Την πρωτη φορα στο ΤΣΜΕΔΕ καταθετεις την αποδειξη πληρωμης και την πρωτοτυπη γνωματευση νοσοκομειου, θα εχεις βγαλει και φωτοτυπιες που θα προσκομιζεις καθε επομενο μηνα με την αποδειξη πληρωμης

Ζητα απο το νοσοκομειο την γνωματευση εις διπλουν. Μπορει να σου χρειαστει και σε αλλα μελλοντικα. (ΚΕΔΔΥ. ΚΕΠΑ)

Καλη αρχη.

:-D

Διαφημίσεις

Ο γιος μου εδω και 4 χρονια κανει εργοθεραπεια λογοθεραπεια και φυσιοθεραπεια. Εχουμε ΤΣΜΕΔΕ και μακαρι να μην ενταχθει στον ΕΟΠΥΥ.

Πας πρωτα σε δημοσιο νοσοκομειο ή ιατροπαιδαγωγικο κεντρονα παρεις επισημη γνωματευση.

Θα λεει οτι το παιδι εχει χχχχ και χρειαζεται χχχχ θεραπείες χχ φορες τον μ ηνα.

Μετα βρισκεις τον αναλογο ιδιωτη θεραπευτη.

Την πρωτη φορα στο ΤΣΜΕΔΕ καταθετεις την αποδειξη πληρωμης και την πρωτοτυπη γνωματευση νοσοκομειου, θα εχεις βγαλει και φωτοτυπιες που θα προσκομιζεις καθε επομενο μηνα με την αποδειξη πληρωμης

Ζητα απο το νοσοκομειο την γνωματευση εις διπλουν. Μπορει να σου χρειαστει και σε αλλα μελλοντικα. (ΚΕΔΔΥ. ΚΕΠΑ)

Καλη αρχη.

:-D

καλησπερα πηγα εχθες μου ειπε πως εχει μια υποτονια δεν εχει δυναμη στα χερια τον εβαλε να κρεμαστει απο ενα μονοζυγο που ειχε και δεν τα καταφερε.ειναι το σωματο χαλαρο.ασχοληθηκε μια ωρα σχεδον δεν εκανε καποια πραγματα στον πινακα τελος παντων.τη ρωτησα ποσο θελει και μου ειπε 25 ευρω αν δε θελω αποδειξει ειπε 20 θα ξεκινησουμε απο δευτερα 2 φορες την εβδομαδα. μου ειπε να τον αφηνω να ντυνεται μονος να βαζει τα παπουτσια ομως χρησιμοποιόνταν το αντιεθτο χερι

καλησπερα πηγα εχθες μου ειπε πως εχει μια υποτονια δεν εχει δυναμη στα χερια τον εβαλε να κρεμαστει απο ενα μονοζυγο που ειχε και δεν τα καταφερε.ειναι το σωματο χαλαρο.ασχοληθηκε μια ωρα σχεδον δεν εκανε καποια πραγματα στον πινακα τελος παντων.τη ρωτησα ποσο θελει και μου ειπε 25 ευρω αν δε θελω αποδειξει ειπε 20 θα ξεκινησουμε απο δευτερα 2 φορες την εβδομαδα. μου ειπε να τον αφηνω να ντυνεται μονος να βαζει τα παπουτσια ομως χρησιμοποιόνταν το αντιεθτο χερι

Δέσποινα όσον αφορά αυτό για το οποίο υποτίθεται ότι τον πήγες δηλαδή την διάσπαση προσοχής σου είπε κάτι? Γιατί εντάξει η υποτονία άσχετη είναι. Δεν αμφιβάλω ότι μπορεί να έχει. Εξάλλου είμαι σίγουρη ότι όλα τα παιδιά αν τα εξέταζε εργοθεραπευτής όλο και κάτι θα έβρισκε. Επίσης ειδικός για να κρίνει τη διάσπαση προσοχής είναι ο ειδικός παιδαγωγός κυρίως. Έκλεισες και το ραντεβού στο δημόσιο φορέα? Σίγουρα κακό δεν θα του κάνει η εργοθεραπεία όμως αν έχει κάποιο θέμα διάσπασης (αν) τότε θέλει άλλη παρέμβαση. Επίσης πρότεινέ της να σου κόψει αργότερα τις αποδείξεις όταν θα πάρεις την έγκριση ώστε να πάρεις αργότερα και τα λεφτά από το ταμείο.

Δέσποινα όσον αφορά αυτό για το οποίο υποτίθεται ότι τον πήγες δηλαδή την διάσπαση προσοχής σου είπε κάτι? Γιατί εντάξει η υποτονία άσχετη είναι. Δεν αμφιβάλω ότι μπορεί να έχει. Εξάλλου είμαι σίγουρη ότι όλα τα παιδιά αν τα εξέταζε εργοθεραπευτής όλο και κάτι θα έβρισκε. Επίσης ειδικός για να κρίνει τη διάσπαση προσοχής είναι ο ειδικός παιδαγωγός κυρίως. Έκλεισες και το ραντεβού στο δημόσιο φορέα? Σίγουρα κακό δεν θα του κάνει η εργοθεραπεία όμως αν έχει κάποιο θέμα διάσπασης (αν) τότε θέλει άλλη παρέμβαση. Επίσης πρότεινέ της να σου κόψει αργότερα τις αποδείξεις όταν θα πάρεις την έγκριση ώστε να πάρεις αργότερα και τα λεφτά από το ταμείο.

αυτη μου ειπε πως η δισπαση προσοχης υπαρχει γιατι για καποιο λογο δεν εχει ωριμασει το συστημα του.τον εβαλε σε ενα πινακα να γραψει εκανε τον κικλο και τετραγωνο το τριγωνο καθολου.μου ειπε πως σε αυτη την ηλικια θα επρεπε να το κανει, να παρω ενα πινακα να γραφει γιατι αλλιως ειναι να γραφεις σε τραπεζι και αλλιως σε πινακα για να δυναμώσει.τον εβαλε πανω σε μια μπαλα και ελεγχοντας τον αυτος δε συνεργαστηκε καθολου το βρηκε παιχνιδι?δε μπορουσε να καταλάβει δε ξερω.

μακαρι να βρηκαμε την αιτια !

Αυτό με το τρίγωνο το θυμάμαι και από την δική μου τη κόρη. Πάντως επιμένω ότι θα σχηματίσεις ολοκληρωμένη εικόνα όταν με το καλό πάτε για την αξιολόγηση στο δημόσιο φορέα γιατί εκεί έχουν ένα team με ψυχολόγο, εργοθεραπευτή, λογοθεραπευτή και ειδικό παιδαγωγό ο οποίος είναι και ο πλέον κατάλληλος για να πει τι θα βοηθήσει το παιδί. Στο λέω επειδή τα έχω περάσει. Συμμερίζομαι αφάνταστα το άγχος σου. Όλα λύνονται αρκεί να υπάρξει η σωστή παρέμβαση. Γιατί και η κόρη μου έχασε όλη την πρώτη δημοτικού κάνοντας μόνο εργοθεραπεία η οποία καλή δεν λέω αλλά άλλο πράγμα χρειαζόταν το παιδί για τη μαθησιακή δυσκολία που είχε (δυσαριθμησία). Αλήθεια η δασκάλα στο σχολείο τι σου λέει? Βλέπει κάτι περίεργο? Γιατί ας πούμε στη δική μας περίπτωση μέσα στις πρώτες 10 μέρες η δασκάλα με κάλεσε γιατί είχε ήδη παρατηρήσει ότι κάτι συμβαίνει με το παιδί. περιμένω νέα!