Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τραπεζα γαλατος - επιστροφή στη δουλεια

Recommended Posts

Γεια σας! Θα ήθελα τη βοήθεια σας από την εμπειρία σας.

Θηλάζω αποκλειστικά τον σχεδόν 12 εβδομάδων γιο μου. Σε ένα και κάτι μήνα θα πάω δουλειά, έτσι χθες κάλεσα μια πιστοποιημένη σύμβουλο γαλουχίας για να μου εξηγήσει τη διαδικασία για να δημιουργήσω μια τράπεζα γάλακτος. Το μωρό θα χάνει 2 γέυματα όταν θα πάω δουλειά, από τα 5 που κάνει ανά 24 ωρό. Το θήλαστρο που πήρα είναι της medela, το swing. Από χθες λοιπόν, άρχισα να κάνω χρήση του θηλάστρου για να αδειάσω τα στηθη μετά από το κάθε γεύμα του μωρού. Σημειώνω ότι ανα γεύμα θηλάζουμε και από τα 2 στήθη.

Ο λόγος που γράφω είναι ότι έχω καταγχωθεί. Περίμενα να περισσεύει και στα δύο στήθη γύρω στα 50ml. Αντί αυτού, κατάφερα να βγάλω και από τα 2 στήθη μόλις 10ml (max 20ml) με προσπάθεια και αρκετό μασάζ. Αγχώθηκα ότι το καημενούλη το πείνει όλο και ίσως να μην του φτάνει το γάλα μου κι αν είχε παραπάνω θα έτρωγε. Να σημειώσω ότι από κιλά είμαστε οκ.. Περιμένω τα σχόλια σας.. Α! και κάτι άλλο.. ξέρει καμμιά κοπέλα (αν και πριν πάω δουλειά θα το δοκιμάσω) πόση ώρα θα κανω με το συγκεκριμένο θήλαστρο για να αντλώ ένα γέυμα στη δουλειά? Αγχώθηκα γιατί αυτά τα 10ml (max 20ml) για να αδειάσουν τα στήθη, θέλω ένα 10λεπτο...

Διαφημίσεις

Νομίζω πως είναι λογικό μετά από το γεύμα να μην βγάζεις πολύ γάλα αφού το έχει πιει και το στήθος είναι στη φάση που γεμίζει. Επιπλέον, για να "γνωριστεί" το στήθος με το θήλαστρο χρειάζονται κάποιες φορές και 10 μέρες. Όταν θα αντλείς προγραμματισμένα με το θήλαστρο θα βγάζεις περισσότερο γιατί προηγουμένως δε θα έχεις θηλάσει και θα έχει συνηθίσει και το στήθος σου στην άντληση. Αν θες να βγάλεις περισσότερο γάλα όσο είσαι σπίτι θα σου πρότεινα να του δίνεις μόνο το ένα στήθος στο κάθε γεύμα (αν τον αφήνεις περισσότερη ώρα από οτι συνήθιζες στο ένα θα χορτάσει κάποια στιγμή) ώστε το άλλο σου στήθος να μην αδειάζει και να αντλείς από αυτό. Μην αγχώνεσαι ότι δεν του φτάνει το γάλα σου αφού από κιλά είστε οκ (προφανώς και από πάνες) και αφού δεν κλαίει μετά το θηλασμό!

6kQ4p3.png