Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προβλήματα με το θηλασμό:παρακαλώ βοηθήστε!!

Recommended Posts

Γεια σας αγαπητες μσνουλες! Χρειαζομαι επειγοντως τη βοηθεια σας στο θεμα του θηλασμου. Εχω ενα κοριτσακι 17 ημερων που το θηλαζω αποκλειστικα. Τις πρωτες 10 ημερες ηθελε μερα νυχτα να ειναι στο στηθος αλλιως γκρίνιαζε και εκλαιγε και δεν ηρεμούσε με τίποτα άλλο. Την τελευταια εβδομάδα είναι πιο ηρεμη στη διαρκεια της μέρας αλλά το βράδυ αρχίζει πάλι η ανησυχία. Δηλαδή ενώ πίνει και από τα 2 στήθη και για ώρα μετά σταματάει σαν να τελείωσε, αφήνει το στήθος και μετά από λίγο το ψάχνει πάλι με γκρίνια και κλάμα. Φαίνεται σαν να μην έχει θηλάσει και αρχίζουμε πάλι από την αρχή και τα 2 στήθη και αυτό μπορεί να πάρει 2-3 ώρες. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό ότι δηλ. δεν έχει χορτάσει; Κια γιατί συμβαίνει το βράδυ; Τη μέρα πίνει το πολυ ένα μισάωρο και μετά αποκοιμιέται πάνω μου οπότε, συχνά θηλάζει το ένα στήθος τη φορά αλλά όποτε θέλει συνήθως ανά 1 ώρα θηλάζει. Την "τσιγκλάω" βέβαια για να την ξυπνήσω αλλά δε πιάνει πάντα, προφανώς θέλει να τρώει πολυ συχνά από λίγο΄

Το άλλο που με απασχολει είναι το βάρος της που πήρε μόνο 100 γρ. από την προηγούμενη εβδομάδα κια ο παιδίατρος στανταρ θα μου πει να δώσω συμπλήρωμα. Ήδη μου το είχε αναφέρει πριν έρθει να μας δει χωρίς να συντρέχει λόγος. Δεν θέλω να δώσω συμπλήρωμα αλλά προβληματίζομαι μήπως κάτι δεν κάνω σωστά...Πάνες πάντως βρέχει πολλές και έχει 3-4 κενώσεις την ημέρα.

Επιπλέον έχω και πληγωμένες θηλές, ειδικά η μία δεν μου περνάει και γάλα που βάζω και purelan. Κάθε φορά που βάζω το μωρό στο στήθος πονάω αλλά μετά περνάει παρόλα αυτά είναι μαρτύριο ειδικά όταν θέλει να θηλάζει συνέχεια το βράδυ ώσπου να κοιμηθεί.

Γενικά ενώ είχα πολυ όρεξη και πείσμα να θηλάσω τωρα νιώθω πολυ πεσμένη ψυχολογικά και οτι όλες οι προσπάθειές μου πάνε στράφι...απορώ πώς πολλές από σας μπορείτε και θηλάζετε με τόση ευκολία...σόρρυ για το σεντόνι, περιμένω γνώμες και συμβουλές σας!! Ευχαριστω εκ των προτέρων!!!

Διαφημίσεις

Καλε ποια ευκολια; ολες οι νεες μητερες αντιμετωπησαμε και αντιμετωπιζουμε προβληματα στο θηλασμο. Νομιζω οι πρωτοι 2 μηνες ειναι οι πιο δυσκολοι στο να ερμηνευσεις τη συμπεριφορα του μωρου οταν θηλαζει. Μη ξεχνας οτι ειναι μια διαδικασια οπου μαθαινει το μωρο μαθαινεις κι εσυ. Ολα ξεπερνιουνται ομως μην απογοητευεσαι! Ολες οι φασεις των μωρων κρατανε λιγες μερες.

Για τη θηλη σου αν εχεις μεγαλο προβλημα μια λυση θα ηταν να χρησιμοποιησεις ψευδοθηλη για λιγες ημερες. (Εγω επαθα μαστιτιδα την 12η ημερα). θα σου πουν και οι πιο εμπειρες.

Οσον αφορα το μωρο αφου βρεχει πανω απο 6 πανες σημαινει οτι χορταινει. Εμενα τηνπρωτη εβδ πηρε 80γρ!.Αν νομιζεις οτι σε πιεζει ο γιατρος ξεκοψε το ευγενικα.

Δεν ειναι περιεργο που ζητανε να τρωνε τοσο συχνα, ειναι μικρα ακομη. Κι εγω δεν μπορουσα να την ξυπνησω(τωρα δεν μπορω να την κοιμησω ;) ) και στο τελος εγκατελειπα την προσπαθεια και την ξαναεβαζα μετα απο καμμια ωρα παλι, ετσι καταληξαμε να τρωμε καθε 1,5 ωρα μεχρι και τωρα που ειναι 3 μηνων! Το βραδυ συνηθως εχουμε μικροτερη ροη και γι αυτο ισως το μωρο σου καθυστερει, υπομονη μεχρι να σαραντησεις θα στρωσει πως λεμε μεχρι να παντρευτεις θα γιανει; ;).Παντως δε νομιζω να τρωει ολη αυτη την ωρα, μαλλον πιπιλαει, δε πειραζει βοηθαει να σου κατεβει πιο γρηγορα γαλα.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Marigoula kι εγω ειχα ενα σωρο προβληματα τις πρωτες βδομαδες, με πολυ αγωνα πιπιλιζε ολη την ωρα αντι να ρουφαει με αποτελεσμα εγω να λιωνω πρωι-βραδυ κια αυτος να χανει βαρος. Ηθικο μηδεν και φυσικα ο παιδιατρος προτεινε συμπληρωμα, μες στο κλαμα εγω. Τελικα καλεσα και μια παιδιατρο πιστοποιημενη συμβουλο θηλασμου, με βοηθησε παρα πολυ και τωρα θηλαζω αποκλειστικα και παιρνει βαρος. Εσενα που παιρνει και βαρος θα τα καταφερεις πιο ευκολα, θα σου προτεινα να παρεις και συ πιστοποιημενη συμβουλο θηλασμου, αν θες το ονομα πες μου.Πολυ σημαντικο ηταν οτι μου ειπε να μην δινω συμπληρωμα βρεφικο γαλα αλλα μητρικο που εβγαζα με το θηλαστρο και επισης οτι μου ειπε να παρω ενα ειδικο μπιμπερο της medela που προσομοιαζει τον θηλασμο και το μωρο δυσκολευεται να ρουφηξει. Αυτα επειδη εχανε βαρος, εσυ πιθανον να μην χρειαζεσαι κανενα συμπληρωμα.

Bourbour να σε ρωτησω κατι, οταν λες οτι θηλαζει ανα 1,5 ώρα εννοεις από οταν τελειωσε τον προηγουμενο θηλασμο ή από οταν αρχισε? Εμενα τις τελευταιες μερες σαν να μην του φτανει πια, και ζηταει πιο συχνα ανα 1.5-2 ωρες απο την αρχη του προηγουμενου θηλασμου, που σημαινει μια ωρα καθεται μονο και μετα παλι πειναει. ΕΙναι αυτο λογικο? Η μηπως δεν ρουφαει παλι σωστα?

vivien9

Αχ! μηπως περνατε καθυστερημενα ή παρατεταμενο το αλμα αναπτυξης της 5ης εβδ; το εχω πει και θα το ξαναπω, ελιωσα σε εκεινο το αλμα! ζητουσε στηθος και στο 20' ακομα... λογικοτατο ειναι, υπομονη κι εσυ θα περασει...:lol:

Ο χρονος μετραει απο την εκκινηση του προηγουμενου γευματος, οχι απο το τελος του.

Κοριτσια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις, μου δινετε θαρρος!! Εχω πελαγωσει η αληθεια ειναι, ειδικα τα βραδια ειναι απελπισια....το μωρο να θελει να θηλαζει συνεχως και να μη μπορω να ξεκουρασω το στηθος ουτε στιγμη.....να γκρινιαζει και να κλαιει ανικανοποιητη...Δεν ηξερα παντως οτι τα βραδια εχουμε μειωμενη ροη. Αυτο εξηγει η συμπεριφορα της. Μηπως με μαγια μπυρας φτιαχνει η κατασταση;

Επισης θα ηθελα τα στοιχεια της παιδιατρου-συμβουλου, σε ποια περιοχη ειναι και ποσο χρεωνει. Vivien μηπως το μωρο σου περναει το λεγομενο αλμα αναπτυξης γι αυτο και εχει αυξησει τους θηλασμους; Παντως απο οτι ξερω μετρας το χρονο απο το τελος του γευματος και οχι απι την εναρξη τουι

Διαφημίσεις

Από τη στιγμή που λες ότι βρέχει πολλές πάνες και έχει 3-4 κενώσεις σημαίνει ότι τρώει. Πρέπει να βρέχει τουλάχιστον 6 πάνες και να κάνει 3 κενώσεις μέχρι να γίνει 20 ημερών τουλάχιστον. Μετά τις 20 μέρες δε μετράμε κενώσεις αλλά μόνο βρεγμένες πάνες που πρέπει να είναι 5 τουλάχιστον. Είναι φυσιολογικό μέχρι να σαραντίσεις και να εδραιωθεί η γαλουχία, το μωράκι σου να θέλει συχνά στήθος.

Το βράδυ τα πιο πολλά μωρά είναι κουρασμένα από τα ερεθίσματα της ημέρας και όλο γκρινιάζουν. Αυτό συμβαίνει και με τα μωρά που πίνουν ξένο γάλα όχι μόνο με αυτά που θηλάζουν. Το στήθος δεν είναι μόνο τροφή για ένα μωρο, είναι και παρηγοριά. Δε σημαίνει λοιπόν ότι δε χορταίνει με το γάλα σου αλλά θέλει και κάτι για να το παρηγορήσει.

Σχετικά με το βάρος θα ήθελες να μας γράψεις αναλυτικά της ζυγίσεις; Να ξέρεις πάντως ότι είναι φυσιολογικό το μωρό σου να ανακτήσει το βάρος της γέννησης μέχρι και την 20η μέρα της ζωής του. Αν το έχει ανακτήσει ήδη χωρίς καθόλου ξένο γάλα σημαίνει ότι πηγαίνει μια χαρά! Αν δεν το έχει ανακτήσει και δεν το ανακτήσει μέχρι την 20η μέρα μίλησε καλύτερα με κάποιον σύμβουλο θηλασμού.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Λοιπον οι ζυγισεις εχουν ως εξης:

Γεννηση 07/09 - 3.920

Εξοδος 10/09 -3.750

18/09 - 3.880

24/09 - 3.980

Στο μεταξυ πηρα και τον παιδιατρο που τον ειχα αγχος και μου ειπε οτι ειναι καλο το βαρος και παμε καλα!! Δοξα το Θεο πηρα λιγο θαρρος! Του ειπα και για τις γουλιτσες που βγαζει ποτε ποτε και μου ειπε να μην την παραταιζω!!Α θα τρελλαθουμε τελειως μου φαινεται!!!!

Κοριτσια δεν γνωριζα για το αλμα αναπτυξης, πολυ πιθανον να ειναι αυτο και να εμφανιστηκε καθυστερημενα γιατι την 5η βδομαδα δεν ειχε αλλαγη στην ορεξη του, την 6η ομως εγινε χαμος!

Marigoula η γιατρος λεγεται Κατια Σοφιανου-Κατσουλη και εχει ιατρειο στην Καισαριανη. Παιρνει 50 ευρω στο ιατρειο το απογευμα και 30 το πρωι. Εμενα μου πηρε 70 ευρω για κατ'οικον επισκεψη, αλλα εμεινε 1,5 ωρα παρακολουθησε πως θηλαζω και μου διορθωσε διαφορα. Επισης για 10 μερες μετα, μιλαγαμε 10 λεπτα στο τηλεφωνο για το πως πανε οι οδηγιες που μου εδωσε και το βαρος του μωρου. Εχει site οπου μπορεις να δεις το βιογραφικο της, το παιδιατρειο και διαφορες συμβουλες: http://www.katiasofianou.edicypages.com/el

Marigoula

Ο χρονος μετραει απο την εκκινηση του προηγουμενου γευματος, οχι απο το τελος του.

Αν νομιζεις οτι δεν εχεις αρκετο γαλα εκεινη την ωρα μπορεις να κανεις πιο συχνες εναλλαγες στηθους, βοηθαει και το μωρο να ξυπνησει. υπομονη μεχρι να σαραντησεις.

Μια χαρα οι ζυγισεις ε;μπραβο

Μην ανυσηχείς, όσα περιγράφειες είναι συνηθισμένα για τον πρώτο μήνα που εδραιώνεται ο θηλασμός. Όπως μπορείς να διαβάσεις σε πολλές δημοσιεύσεις εδώ, το μωράκι πρέπει να τρώει όσο και όποτε θέλει στον αποκλειστικό θηλασμό και ειδικά στην αρχή που ρυθμίζεται η παραγωγή. Το να δώσεις συμπλήρωμα σημαίνει αυτόματα μείωση της παραγωγής. Βέβαια δεν είναι σωστό να δίνουμε ιατρικές συμβουλές, γι'αυτό αρμόδιος είναι ο παιδίατρος που εμπιστεύεσαι.Απλά όλα όσα αναφέρεις μου φαίνονται γνωστά..όσο για τις πληγωμένες θηλές επέμενε με το Purelan και σε λίγο θα διορθωθεί, μόνο απέφευγε να τις πλένεις με σαπούνι αλλά μόνο με νερό γιατί ξηραίνονται.

Διαφημίσεις

Κοριτσια ευχαριστω για τις ενθαρρυντικες απαντησεις!!! Μακαρι νσ πανε ολα καλα...λιγο να μου περνουσαν και οι πληγες θα ηταν τελεια...ειναι το μονιμο αγχος μου αυτο μη τυχον και πληγωθοτν τοσο και αναγκαστω να σταματησω το θηλασμο...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...