Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΡΙΤΑΚΙΑ 2012-2013!!

mammy-m

Recommended Posts

ΑΣ ΑΝΟΙΞΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΝΟΥΛΕΣ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ?ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ,ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ?ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ?ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΞΩ!ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.

Διαφημίσεις

Καλημέρα....Ο γιος μου πάει τώρα Τρίτη, αλλά δεν έχουμε κάνει ακόμα Ιστορία και Θρησκευτικά. Από ότι θυμάμαι από την κόρη μου, τα λέγανε πολλές φορές μέσα στην τάξη- τόσο που βαριόταν στο τέλος-και μετά στο σπίτι τα θυμόταν όταν της έκανα ερωτήσεις. Η δασκάλα δεν τα ζητούσε παπαγαλία, τους έκανε ερωτησούλες. Πιστεύω ότι αν προσέχει το παιδί στην τάξη, δεν θα έχει πρόβλημα. Σε καμμία περίπτωση δεν θα το βάλεις να σου πει κατεβατό το μάθημα, θα του κάνεις ερωτήσεις που να σου απαντάει με μια-δυό προτάσεις (όχι με ένα '' ναι '' ή ''όχι'' ) και θα καταλάβεις αν τα ξέρει ή όχι....Η κόρη της κουμπάρας μου που ήταν ανήσυχη στην τάξη και δεν πρόσεχε ποτέ, τα άκουγε πρώτη φορά στο σπίτι και δυσκολευόταν πολύ, γιατί στο σπίτι αποσπώταν η προσοχή της. Περάσαν μια δραματική Τρίτη τάξη με φωνές, νεύρα και κλάματα στο σπίτι γιατί δεν τα μάθαινε και σπάσαν τα νεύρα μαμάς και κόρης και στην Τετάρτη αναγκάστηκε η κουμπάρα μου και της πήρε δασκάλα στο σπίτι και από τότε εντάξει το σκατούλι....

Αναλογα το δασκαλο...στην μεγαλη (παντα για τριτη μιλαω) μαθαιναν και ιστορια και θρησκευτικα απ εξω ολο ... οχι παπαγαλια ομως (γιατι μια αλλη δασκαλα στην πεμπτη το ηθελε παπαγαλια)...τα διδυμα που ειχαν αλλη δασκαλα στην τριτη θρησκευτικα ουτε που τα φερναν σπιτι...μεναν παντα στο σχολειο και απλα συζηταγαν εκει το μαθημα ..ενω ιστορια εβαζε ερωτησεις δικες της α π ολο το μαθημα και εκανε αυτες (μπορει να ηταν παλι ολο ...αλλα τα βοηθαγε παρα πολυ αυτο

Αχ, δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες κορίτσια. Εγώ που νόμιζα ότι η πρώτη ήταν δύσκολη τάξη ως προς την προσαρμογή, έρχομαι και λέω ότι και η πρώτη και η δευτέρα πέρασαν πανεύκολα. Κι ερχόμαστε στην τρίτη και για να μπούμε σε σειρά μας βγαίνει το λάδι. Ίσως φταίει που ο γιος μου ήταν ανέκαθεν ζωηρό παιδί, ίσως και ότι μας προέκυψε και η μικρή μας -ξαφνικά και αναπάντεχα- που είναι μόλις 4 μηνών και θέλει κι αυτή την προσοχή της, αλλά για να καθίσουμε στο γραφείο να διαβάσουμε θέλουμε πολύ χρόνο και φοβερή υπομονή - από μένα-. Ευτυχώς μαθαίνει πολύ εύκολα, οπωσδήποτε θα γίνεται και καλή δουλειά στο σχολείο, αλλά για να στρωθεί ...... υποφέρουμε! Δεν ξέρω πως να το χειριστώ. Μου λένε ότι είναι ακόμα στο πνεύμα των διακοπών, αλλά πόσο πια κρατάει αυτό?

Η δασκάλα του δε θέλει να ξέρουν το μάθημα απέξω σαν ιστορία, αλλά να μπορούν να απαντούν σε ερωτήσεις. Ωωστόσο όταν του ζητάω να μου πει με δικά του λόγια το κειμενάκι, μου το λέει με άνεση χρησιμοποιώντας λέξεις και φράσεις του βιβλίου.

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπερα!!κοριτσια τελικα τζαμπα αγχωθηκα για τα θρησκευτικα και την ιστορια.ειναι ευκολα κειμενα και επειδη γινεται καλη δουλεια στο σχολειο τα λεει απ εξω με μεγαλη ευκολια.εμας μας ζηταει να τα λεμε με δικα μας λογια.ξεκινησαμε και αγγλικα σε φροντιστηριο και για πρωτη φορα τους εβαλαν παρα πολλα.τι να πω?διαβαζουμε περισσοτερο για το φροντιστηριο παρα για το σχολειιο!εσεις πως πατε?

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

μεγαλωσαν κ αυτα κ αρχιζει το τρεξιμο!η δασκαλα του ειναι αρκετα αυστηρη αλλα δικαιολογημενα κατα τη γνωμη μου.τους βαζει συχνα τεστ απροειδοποιητα σε ολα τα μαθηματα.ιστορια κ θρησκευτικα κ μας με ερωτησεις τα θελει.αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι μια μερα που θα ελειπε ο γιος μου γιατι θα πηγαινε γιατρο,του εβαλε να γραψει το τεστ την επομενη μερα που δεν ειχαν το συγκεγκριμενο μαθημα.σε γενικες γραμμες παντως βλεπω ολη την γραμματικη να την μαθαινουν φετος.εννοειται συνεχεια ασκησεις με προπαιδεια.μου αρεσε επισης που ο δασκαλος της μουσικης ζητησε απο τα παιδια να φερουν μουσικα οργανα να τους μαθει.λιγο πιο συγκεντρωμενος να ειναι κ θα τη βγαλουμε τη χρονια πιστευω ανωδυνα.

γεια σας και απο εμένα!

ως μητέρα 8χρονου, έχω να πω ότι δεν ξέρω πως θα αντέξω φέτος...

ζόρικα τα πράγματα, αλλά στο σπίτι μόνο απ'ότι φαίνεται καθώς ο δικός μου στο σχολείο είναι κύριος. το τι τραβάμε όμως για να διαβάσει όοοοοοοοολα αυτά τα μαθήματα, δε λέγεται. καλό κουράγιο μανούλες με τριτάκια!

Τα νεύρα μου!!!! Αύριο, γράφουμε διαγώνισμα και στη μουσική....Τα πνευστά, τα έγχορδα, τα κρουστά, ποιά είναι κ.λπ. Εντάξει, δεν την υποτιμώ τη μουσική, αλλά η κόρη μου που πάει έκτη δεν έχει γράψει ποτέ διαγώνισμα και είχε τον ίδιο μουσικό.....

ωχ ωχ καταλαβα.εμεις μεχρι τωρα εχουμε γραψει 6 τεστ προειδοποιημενα και απροειδοποιητα.μουσικη οχι ακομα.αυτο μας ελειπε..θα σας πω αν γραψουμε.

• 1 month later...

Κοριτσια γεια σας.

Δεκεμβριος και οπου να' ναι περνουμε βαθμους.Να δουμε τι καναν τα βλασταρια μας.

Ηθελα να σας ρωτησω αν οι δασκαλοι των παιδιων σας τους βαζουν πολλες φωτοτυπιες και γενικα ασκησεις γα το σπιτι (σε γλωσσα και μαθηματικα).

Εμας τους βαζει μονο τις ασκησεις των βιβλιων και πολυ σπανια απο φωτοτυπιες.

Καθε μερα στη γλωσσα εχουν να γραψουν 5 φορες την αντιγραφη που ειναι και η ορθογραφια τους, καποιες ασκησεις απο τα βιβλια της γλωσσας και περιπου μια φορα την εβδομαδα να γραψουν ενα κειμενο στο γραπτο λογο η να κλινουν κατι.

Μεχρι στιγμης ομως δεν μπορω να πω οτι εχουν μαθει κατι καινουριο και θα προτιμουσα την εκθεση να την εγραφαν στο σχολειο . Εσεις τι λετε?Βλεπετε να μαθαινουν καινουρια πραγματα στη γραμματικη μεχρι τωρα?

Στα μαθηματικα κανουν τις ασκησεις απο τα βιβλια και ελαχιστες φορες τους εχει δωσει φωτοτυπιες.

Πιστευω οτι τα παιδια θα επρεπε να εξασκουνται περισσοτερο με ασκησεις σε φωτοτυπιες κυριως στα μαθηματικα οπου ξεκινησαν τωρα την ενοτητα 5.

Εσας τα παιδια σας τι εχουν για διαβασμα καθε μερα? Κανετε πολλες φωτοτυπιες?

Διαφημίσεις

σε μας δινει αρκετες φωτοτυπιες κ γραφουν οτι καινουργιο μαθαινουν στη γραμματικη στο τετραδιο εργασιων.αυριο εχουν τεστ.καθε φορα που τελειωνουν καποια κεφαλαια γραφουν τεστ.αντιγραφη δεν εχουν καθε μερα αλλα οταν εχουν τη γραφουν μια φορα κ απαραιτητα με ζωγραφια.εκθεσεις γραφουν στο σχολειο.μονο κατι μικρο τους δινει για το σπιτι.

Καλο το βλεπω το προγραμμα σας matilda.Δηλαδη εχουν μαθει παλλα καινουρια πραγματα στη γραμματικη?

Εχω αρχισει να ανησυχω μηπως δεν κανουν και τοσο καλη δουλεια.

Λετε να πω τιποτα στο δασκαλο οταν θα παιρνουν βαθμους?Και πως να το πω χωρις να τον προσβαλω?

τα τελευταια που εγραψαν ειναι η μεταφορα παρομοιωση κυριολεξια.εννοειται αοριστο αρθρο,ενεργητικη παθητικη φωνη,αποστροφο,γενικη πτωση,επιθετα βοηθητικα ρηματα,ενεστωτα,κ.α.στα μαθηματικα ξεκινησαν διαιρεση.ιστορια ειμαστε στην αργοναυτικη εκστρατεια.

απεξω απεξω μπορεις να τον ρωτησεις,αλλα το πιο πιθανο ειναι να σου πει για το επιπεδο της ταξης.σημερα μας εφερε κ ολα τα τεστ που κρατουσαν σχολειο του α τριμηνου να τα δουμε.μαλλον για να μην εχουμε παρατραγουδα με τους βαθμους.

• 1 month later...

Γειά σας

Η ανάγκη για καθημερινή επικοινωνία, κοινωνική δικτύωση,ψυχαγωγία ή η άμεση αναζήτηση απόψεων/συμβουλών για πιο προσωπικά θέματα μπορεί να είναι πολύ μεγάλη.

Διαβάστε το μήνυμά μας, για βρείτε το σωστό σημείο ανάρτησης τέτοιων δημοσιεύσεων ! : - )

-----------------------------------------------------------------

Παραπομπή στο ParentsCafe.gr - Καφέ

Αγαπητά μέλη

Το forum της ΕΕΕΓ parents.org.gr (με βάση το καταστατικό της http://parents.org.gr/news/a245), βρίσκεται στην διάθεση των μελών για την τοποθέτηση ενημερωτικών θεμάτων και ερωτημάτων/ανταλλαγής πληροφοριών που θα βοηθήσουν μελλοντικούς αναγνώστες/γονείς.

Για θέματα που αφορούν την καθημερινή σας συνεννόηση με την διαδικτυακή σας παρέα, ή άλλα μέλη που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες/αγωνίες με εσάς, παρακαλούμε κάνετε χρήση του parentscafe.gr επιλέγοντας κάποια απο τις ενότητες εδώ:

Όλες οι κατηγορίες των Καφέ !

http://parentscafe.gr/forumdisplay.php?f=146

ή εδώ:

Cafe ανά ηλικία παιδιού !

http://parentscafe.gr/forumdisplay.php?f=19

ή επιλέξτε κάποιο άλλο θέμα/ανοίξτε νέο θέμα στο http://www.Parentscafe.gr !

Για τους παραπάνω λόγους το θέμα αυτό θα κλειδωθεί και θα μεταφερθεί στο αρχείο

Γενικοί κανόνες του φόρουμ της ΕΕΕΓ : http://parents.org.gr/forum/misc.php?do=showrules

-----------------------------------------------------------------

Οδηγίες εγγραφής στο Parentscafe.gr :http://parentscafe.gr/showthread.php?t=234

Οδηγίες ανάκτησης κωδικού:

Σημείωση

Αν το θέμα στο οποίο συμμετέχετε κλειδωθεί με την συγκεκριμένη ανακοίνωση παρακαλούμε

α]

μην ανοίγετε νέο θέμα ως συνέχεια του θέματος που συμμετείχατε

β]

μην ανοίγετε ειδικά νέο θέμα στο parent.gr για να ανακοινώσετε την δημιουργία νέου θέματος στο parentscafe.gr.

Μπορείτε αν επιθυμείτε να ενημερώσετε τα υπόλοιπα μέλη με το να τοποθετήσετε την είδηση στην υπογραφή σας ή να κάνετε χρήση των προσωπικών μηνυμάτων.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Διαφημίσεις

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...