Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πιάνουν τα "κόλπα" για να γυρίσει το μωρό από ισχυακή σε κεφαλική προβολή?ι

Recommended Posts

Έχω μια απορία..πιάνουν όλα αυτά που διάβασα (μπουσούλημα και κάποιες ασκήσεις) για να γυρίσει το μωρό?

Είμαι 25+3 και μέχρι την 25η εβδομάδα το μωρό είχε κεφαλική προβολή. Την 25η ο κύριος άλλαξε θέση (μπορεί να έφταιξε το γεγονός ότι περπάτησα εκείνη τη μέρα πάνω από 10 ώρες). Όσο ήταν με το κεφάλι κάτω, το άκουγα συνεχεια, χτυπιόταν όλη την ώρα. Μόλις γύρισε (το διαπιστώσαμε με υπέρηχο), έπεσε πολύ ησυχία και ακινησία, κοινώς πάγωσε, δεν το καταλαβαίνω πια.

Και εννοείται πως προτιμώ την παλιά του θεσούλα, εκεί που το άκουγα συνέχεια. Βέβαια αυτό είναι το λιγότερο. Με ενδιαφέρει να αποφύγ την καισαρική. Πιθανότατα θα ξαναγυρίσει, ίσως και 1 και 2 και 3 φορές. Τελείως πληροφοριακά όμως, υπάρχουν κάποιες αασκησούλες που μπορεί να βοηθήσουν? Περπατάω κάθε μέρα 1,5 ώρα.

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Η κολλητή μου που είχε ζητήσει τη συμβουλή μιας μαίας πριν γεννήσει, της είπε να καθεται στα τέσσερα και να μπουσουλάει.Το μώρο άλλαξε θέση ευτυχώς και γλιτωσε την καισαρική.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Και γω πιστεύεω ότι θα αλλάξει θέση, ίσως και παραπάνω από μία φορές, αλλά ας έχω καβάντζα και τα κόλπα...ποτέ δεν ξέρεις!!

Αυτό πάλι που δεν κουνιέται καθόλου σε αυτή τη θέση, σας έχει τύχει? Σαν να βρήκε τη θέση του και να κοιμάται συνέχεια, ενώ με το κεφάλι κάτω σπαρταρούσε!

sLvDp3.png

Το ειχα παθει κι εγω κι ειχα τρομαξει πολυ που δεν τον ακουγα! Τελικα νομιζω οτι δεν ακουγονται με οταν εχοθν το κεφαλι προσ τα πανω επειδη κανουν κινησεις προς το εσωτερικο της κοιλιας και δεν τις καταλαβαινουμε.

Διαφημίσεις

το μπουσουλημα ισως να με βοηθησε δεν ξερω παντως ο μικρος ηταν σε ισχιακη προβολη και στην 34 εβδομαδα μην σας πω και αργοτερα δεν θυμαμαι και γυρισε.εγω επαιζα στα τεσσερα με την μεγαλη οχι ολη την ωρα αλλα οποτε το θυμομουν εκανα και μια βολτα και αυτη ξετρελαινοταν

l86Tp3.png d6AUp3.png

Κι εμενα την προηγούμενη βδομάδα μας γυρισε τούμπα με ψηλά το κεφάλι... Τωρα κουνιέται συνεχως κ δεν μπορω να καταλάβω αν εχει γυρίσει κανονικά, εχω μπερδευτεί, κινήσεις εδω, κινήσεις εκεί.... μπερδευομαι!!

Τελοσπαντων λενε πως εκτός από το μπουσούλημα, πιανει το να βαλεις μουσική στο κατω μερος της κοιλιάς σου. Δεν το χω κάνει! Εχω όμως απίστευτη αγωνία για το αν εχει γυρίσει! Τριτη γεννα μου και να γινει καισαρική;;;:confused::confused::confused: Δε θελω... Βεβαια το μωρό να είναι καλά, κι όλα τ' αλλα...

nrG6p3.png

Δεν ξερω τι μουσικες προτιμήσεις εχει το μπεμπάκι σου!!!:D:D Λενε όμως καλυτερα να είναι απαλή μουσική, κλασική κλπ.... Ή να βαλεις τον μπαμπα να μιλά χαμηλα στην κοιλιά σου...Σε μενα αυτο δεν θα πιασει, δεν εχουν καλή σχεση! Οποτε βαζει το χερι του ο μπαμπας, εκεί που ταρακουνιέται ολόκληρο, μόλις τον νιώθει κάνει πλήρη ακινησία!!! Μαλλον τον...φοβαται!

nrG6p3.png

Δεν ξερω τι μουσικες προτιμήσεις εχει το μπεμπάκι σου!!!:D:D Λενε όμως καλυτερα να είναι απαλή μουσική, κλασική κλπ.... Ή να βαλεις τον μπαμπα να μιλά χαμηλα στην κοιλιά σου...Σε μενα αυτο δεν θα πιασει, δεν εχουν καλή σχεση! Οποτε βαζει το χερι του ο μπαμπας, εκεί που ταρακουνιέται ολόκληρο, μόλις τον νιώθει κάνει πλήρη ακινησία!!! Μαλλον τον...φοβαται!

Nemina έχουμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Του έλεγα "τρέχα, βάλε το χέρι σου, γίνεται χαμός". Με το που έβαζε το χέρι στην κοιλιά..απίστευτο! Τίποτα, σαν να μην υπήρχε. Μια, δυο, τρεις, καταλήξαμε μάλλον στο ότι δεν αρέσκεται στα χεράκια άλλων, παρά μόνον της μαμάς, κι αυτό ενστικτωδώς φαντάζομαι και όχι κατ' επιλογήν. Αλλά έχει γέλιο, στο τέλος θα μας βγάλουν τρελές.

Εγώ πιστεύω πως αν ξαναγυρίσει σε κεφαλική προβολή, θα το καταλάβω αμέσως, γιατί οι διαφορά στα χτυπήματα, στα καρούμπαλα της κοιλιάς κλπ. είναι τεράστια στην κεφαλική από την ισχυακή προβολή. Έτσι τουλάχιστον συμβαίνει σε μένα.

Στο θέμα μουσικής, να βάλω τα ακουστικά πάνω στην κοιλιά προς τα κάτα, ή σε "ανοιχτή ακρόαση"?

Και κάτι άσχετο βρε κορίτσια, άνοιξα θέμα στο "Δραστηριότητες-αγορές", στις "μετακινήσεις" για καρότσι, είμαι ανάμεσα στο maclaren ή inglesina. Αν έχετε κάποια ιδέα ή κάποια πρόταση, πείτε μου και μένα γιατί είμαι ακόμη πολύ μπερδεμένη.

Ξέρω ότι είναι άσχετο το ερώτημα εδώ, αλλά δεν μου απάντησε καμία μανούλα ακόμη εκεί. Ή αν κάποια έχει άποψη, ας κάνει τον κόπο να μου απαντήσει εκεί.

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Στο θέμα μουσικής, να βάλω τα ακουστικά πάνω στην κοιλιά προς τα κάτα, ή σε "ανοιχτή ακρόαση"?

Αυτη την απορια την εχω κ εγω!! Σου ειπα δεν το εχω δοκιμασει! Σιγα μη φτανει ο ηχος από τα ακουστικά, ξερω κ εγω; Παντως σχετικα με τη θεση, και στη 2η εγκυμοσύνη μου, η κορη μου είχε γυρίσει στους 8 μηνες με το κεφαλι πανω κ δεν μπορούσα να παρω ανασα ενω αυτο δεν το κατάλαβα παραμόνο όταν εκανα υπέρηχο αλλά ειχα και μια υποψια από τις κλωτσιες με τσουξιμο στο κατω μερος που φαινόταν πως γινόταν από πιο λεπτο μερος του σωματος κι όχι από το κεφαλι!!

nrG6p3.png

Στην κόρη μου 34 εβδομάδων και 5 ημερών στην επίσκεψη στο γιατρό μου όλα ήταν μια χαρά. Η μπουμπού σούπερ και με το κεφάλι κάτω. Μέσα σε μόλις 2 εβδομάδες και χωρίς καν να το αντιληφθώ η μικρή γύρισε σε ισχιακή προβολή.

Πήγα δλδ στο γιατρό 36 εβδομάδων και 5 ημερών και το κεφάλι της ήταν επάνω και τα πόδια κάτω! Φαντάζεστε σοκ, μόλις 2,5 εβδομάδες πριν την ΠΗΤ??!!!!

Κι είχα κάνει φυσιολογικά τον γιο μου 4.250 γραμμάρια και φοβόμουν τρελά την καισαρική!!!

Περπάτημα μου είπε αλλά χλωμό το έβλεπε να γυρίσει... Το ίδιο και όσες μαίες ρώτησα...

Και φυσικά διάβασα τα πάντα και προσπάθησα να τα εφαρμόσω... μπουσούλημα στα 4, κουδουνάκια στο επίμαχο... για να γυρίσει προς τα εκεί. Και ξάπλα τα ανάσκελα με μαξιλάρια κάτω από τον πωπό... και διαλογισμό! :lol:

Ημέρα Δευτέρα είχα πάει στο γιατρό όπου διαπιστώσαμε ισχιακή προβολή. Μου είπε να με ξαναδεί την επόμενη Δευτέρα. Ενδιάμεσα με τη συμβουλή μιας φίλης επισκέφτηκα έναν ομοιοπαθητικό! Ναι καλά διαβάσατε! Μου έδωσε ένα φυτικό χάπι το οποίο λέγεται pulsatilla. Μου είπε να το πάρω για 3 μέρες και μου έδωσε οδηγίες απαραίτητες όταν ακολουθείς ομοιοπαθητική θεραπεία. Μου είπε φυσικά ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου το μωρό γύρισε σε κεφαλική προβολή αλλά δεν είναι συχνό φαινόμενο, να μην απογοητευτώ αν δεν αλλάξει κάτι.

Να σας πω την αλήθεια δεν περίμενα και πολλά σε τόσο προχωρημένη κύηση αλλά έστω και 1% πιθανότητα να υπήρχε άξιζε η προσπάθεια αφού ήταν απόλυτα ασφαλές για εγκυμοσύνη και φυτικό σκεύασμα.

Το πρώτο χάπι θα το έπαιρνα την Παρασκευή, 2ο το Σάββατο, τρίτο την Κυριακή και τη Δευτέρα θα μάθαινα αν είχα αποτέλεσμα. Την Παρασκευή πριν πάρω το χάπι είχα την περιέργεια να δω αν είναι ακόμα ισχιακή η μικρή... Έλεγα "Πού ξέρεις...μπορεί από τη Δευτέρα να έχει γυρίσει..."

Πήγα λοιπόν σε μία γνωστή μαία όπου μου πέσαν τα μούτρα καθώς διαπιστώσαμε ότι είχε καλοβολευτεί ανάποδα το μωρό και τπτ δεν είχε αλλάξει. Της είπα για το φάρμακο και με μάλωσε αλλά δεν ξέρω κανένα γιατρό που να συμφωνεί με την ομοιοπαθητική... οπότε την ίδια μέρα ξεκίνησα παρά τις αντιρρήσεις της το χάπι. Το ήπια και τις άλλες 2 μέρες. Την επόμενη ημέρα είχα το ραντεβού με τον γιατρό.

Προς μεγάλη μας έκπληξη είχε γυρίσει!!! Χωρίς και πάλι να αντιληφθώ το παραμικρό! Παρασκευή ήταν σε ισχιακή και Δευτέρα σε ινιακή προβολή!

Ειλικρινά δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο ή αν όντως βοήθησε η θεραπεία. Ζητήστε τη συμβουλή ομοιοπαθητικού και ψάξτε καλά στο ίντερνετ να δείτε τι θα βρείτε για την πουλσατίλα. Εγώ διάβασα διάφορα όλα θετικά. Δε χάνετε τπτ να το δοκιμάσετε! Είναι και νωρίς και για τις δυο σας οπότε είναι πιο εύκολο να γυρίσει το μωράκι!

Εύχομαι όλα να σας πάνε καλά! Και να μην αγχώνεστε για τον τρόπο που θα φέρετε στον κόσμο το μωράκι σας, φτάνει να είναι γερό. Ξέρουμε πολύ καλά όλες μας ότι αιτία καισαρικής δεν είναι μόνο η ισχιακή προβολή...όλο και κάτι μπορεί να στραβώσει σε έναν τοκετό οπότε είναι καλό να είμαστε προετοιμασμένες για όλα. Είχα χρόνο να τα σκεφτώ αυτά όσο πίστευα ότι το μωρό μου θα κατσικωθεί στην ανάποδη για αυτό, θέση...

Θετική σκέψη ότι όλα θα πάνε καλά!!! Κι από εκεί και πέρα ότι θέλει ο Θεός! Όλα καλά να σας πάνε! Θα χαρώ να μάθω ότι και το δικό σας ανάποδο μωράκι έκανε μία ακόμα τούμπα και ήρθε και ίσιωσε!!!

Πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία σου, σε ένα Σαββατοκύριακο αλλάξατε θέση, μπράβο!! Μπορεί και να ήταν τυχαίο, αλλά και πάλι αξίζει να ψάξουμε για την πουλσατίλα.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να καταλάβω ότι το μωρό ξαναγύρισε? Αντιλαμβάνομαι μεν κινήσεις, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω από που προέρχονται (χέρια, πόδια, αγκώνας κλπ). Σε μεγαλύτερη εβδομάδα καταλαβαίνετε πού βρίσκεται το κάθε μέλος του (πόδι κλπ)?

sLvDp3.png

Αγαπητή τσάρλι (σε θυμάμαι από όταν ψαχνόσουν να μείνεις έγγυος) τί κι αν πιάνουν τα κόλπα για να γυρίσει το μωρό τί κι αν δεν πιάνουν? Απόλαυσε την εγγυμοσύνη σου, αυτό θα βγεί όπως γουστάρει, δε θα σε ρωτήσει ;) Εμάς ήταν με το κεφάλι κάτω από νωρίς, με πρόωρες συσπάσεις και ετοιμόγεννη μετά το ντόπλερ με τις μαίες να μου λένε με το καλό κι γω να τραβάω τα μαλλιά μου στο ασανσέρ, και τελικά 37 εβδομάδες + 1 ημέρα δεν έλεγε να βγεί φυσιολογικά.

υγ ναι σε μεγαλύτερη εβδομάδα καταλαβαίνεις π ο λ ύ καλά που είναι το κάθε μέλος του! Δυσβάσταχτα καλά! Μη το έυχεσαι να φτάσει αυτή η εβδομάδα σου λέω, απόλαυσε το :)

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Ευχαριστώ dimmi! Φυσικά και δε θα σκάσω αν δεν γυρίσει, ούτε αυτό σημαίνει ότι απολαμβάνω λιγότερο την εγκυμοσύνη. Η συζήτηση γίνεται πληροφοριακά και φυσικά για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Και θέλω να πιστεύω ότι το μωρό θα μας κάνει τη χάρη και θα γυρίσει..όποτε αυτό θέλει!

Δεν "ψαχνόμουν" να μείνω έγκυος, για τον απλό λόγο ότι και τις δύο φορές έμεινα έγκυος με τη μία και μοναδική ελέυθερη επαφή (με κορόϊδευαν οι φίλες μου ότι σε λίγο θα το "μυρίζω" και θα μένω έγκυος. Δόξα το θεό, υπήρξα πολύ τυχερή σε αυτό το θέμα). Απλά ψαχνόμουν για την πρώτη εγκυμοσύνη, που κατέληξε σε παλίνδρομη. Κακή εμπειρία, αλλά τί να κάνουμε? Κι αυτά μέσα στη ζωή είναι.

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Λυπάμαι για την πρώτη, τώρα που το είπες επανήλθαν οι μνήμες, ναι θυμάμαι που έλεγες το πιάσατε με τη μία και πόσο είχα χαρεί, συγνώμη βρε μπερδεύτηκα!

Κουράγιο τώρα τελειώνεις κορίτσι μου :) Μη τα πολυσκέφτεσαι, κάνε κάτι άλλο, θα περάσει ο καιρός και θα το έχεις αγγαλίτσα το παιδάκι σας!

Ναι, αυτή τη φορά θα φτάσουμε ως το τέλος, το περιμένουμε πώς και πώς!! Να σας ζήσει το μπεμπάκι σας dimmi! Όσο για τα κόλπα, κάποια στιγμή θα κάνω αυτό με τη μουσική και θα σας πώ αποτελέσματα! Θα βάλω Bocelli που τον λατρεύω, που θα πάει, θα την κάνει την σβούρα του (αν δεν την έχει κάνει ήδη, γιατί αισθάνομαι περίεργα χτυπηματάκια. Τελευταια φορά το κεφάλι ήταν δεξιά, δίπλα από τον αφαλό και το σώμα όλο απλωνόταν όχι προς τα κάτω, αλλά στα πλάγια αριστερά, σαν να ξάπλωνε οριζοντίως).

sLvDp3.png

Να περπατάς αν σου επιτρέπεται και το παιδί θα κατέβει σωστά. Ολοι αυτό συστήνουν, ακόμα κι σε μένα που ήταν ήδη κάτω και με πρόωρες συσπάσεις...περπατούσα!

Νασαι καλά κι σείς με το καλό και κανένα πόνο!!!

Από περπάτημα άλλο τίποτα! Περπατάω συνέχεια, σχεδόν από την αρχή 1,5 ώρα κάθε μέρα (το ξημέρωμα). Μόνο σήμερα και χθες δεν πήγα, γιατί είμαι τόσο φουσκωμένη, που δεν μπορώ να δέσω τα κορδόνια από τα παπούτσια μου!

sLvDp3.png

Να πηγαίνεις, άμα νιώθεις τώρα φουσκωμένη σκέψου σε άλλες 10 εβδομάδες, που θα πρέπει να περπατάς για τη γέννα ;) 1,5 ώρα? Κάνει τόσο πολύ? Κάνε βρε παιδί μου τον περίπατο σου, δεν πας για αγώνες, χαλαρά και όμορφα, σε βρίσκω πολύ αγχωμένη (άκου ποιά μιλάει χαχαχα). Χαλάρωσε καλή μου, πραγματικά μετά τη γέννα βλέπεις ότι δεν άξιζε όλη η ανησυχία.

Η γυμναστική δεν έχει να κάνει με το άγχος. Γιατί όποιος αγαπάει τη γυμναστική πάει να πει ότι αγχώνεται?

Ανέκαθεν γυμναζόμουν πάρα πολύ (ασχέτως του ότι πάχυνα από πέρσυ που παντρεύτηκα, ο καλός μου με ταίζει για τα καλά -παντρευτήκαμε Σεπτέμβρη 2011, εγώ 48 κιλά, και έναρξη εγκυμοσύνης Μάρτιο 2012 με εμένα στα 60 κιλά!!). Ποτέ όμως δεν σταμάτησα να αθλούμαι, ανεξαρτήτως κιλών. Είναι κάτι που το αγαπάω πολύ. Βέβαια στην εγκυμοσύνη κάνω απλά περίπατο (με πολύ χαμηλή ταχύτητα), γι' αυτό ακι με παίρνει 1,5 ώρα. Και με ευχαριστεί πολύ, αισθάνομαι πολύ καλά. Έχουμε μια περιοχή καταπράσινη, με ποτάμι στη μέση, δέντρα, είανι πανέμορφα. Και κάθε πρωί περπατάνε τόσοι..βάζω και τη μουσική μου στο mp3, έχει δροσιά και απολαμβάνεις το πράσινο, ανοίγει το μάτι σου. Τί καλύτερο από το να ξεκιναει έτσι η μέρα σου?

sLvDp3.png

Το φούσκωμα το παθαίνω από δυσκοιλιότητα. Την οποία παθαίνω τις μέρες που θα φάω πίτσες, γλυκά, κρέπες κλπ !! Τις τελευταίες μέρες βγήκαμε έξω, φάγαμε λίγο παραπάνω, οπότε πρήστηκα. Τώρα που θα κάνω καιρό να ξαναφάω τέτοια, το σύστημα θα δουλεύει ρολόι και θα ξεπρηστώ σε 1 βδομάδα!! Αφού τώρα, ως πρησμένη, φαίνομαι έγγυος. Αλλιώς μόνο εγώ το καταλαβαίνω και χαίρομαι (έσκασε μύτη η κοιλιά μου λέω). Βέβαια κανείς άλλος δεν το βλέπει. Την προηγούμενη βδομάδα με σήκωσαν από καρέκλα σε ένα μαγαζί για να κάτσει μία έγγυος (σίγουρα πολύ μικρότερη βδομάδα από μένα, αλλά με τα διπλάσια κιλά).

sLvDp3.png

Καλησπέρα!

Η πρώτη μου κόρη γύρισε ισχυακή από 27 w , το κεφαλάκι της ήταν κάτω από το δεξό μου στήθος και τα πατουσάκια δίπλα στα αυτιά.

Ετσι και γεννηθηκε στις 39 w με καισαρική.

Εγώ ειχα διαβάσει για περπάτημα στα τέσσερα και μπρος πίσω στα τέσσερα και τα έκανα για αρκετές βδομάδες αλλα τιποτα.

Ο γιατρός μου είπε ότι τα παιδιά ξέρουν τι κάνουν, και ας ειναι μόνο 2-5% ισχυακά την ωρα της γεννας.

Τώρα η δευτερη ειναι με το κεφαλάκι κάτω και ελπίζω για vbac.

Ευχομαι να γυρίσει το μπουμπούκι σου και καλή λευτεριά!

Καλησπέρα!

Η πρώτη μου κόρη γύρισε ισχυακή από 27 w , το κεφαλάκι της ήταν κάτω από το δεξό μου στήθος και τα πατουσάκια δίπλα στα αυτιά.

Ετσι και γεννηθηκε στις 39 w με καισαρική.

Εγώ ειχα διαβάσει για περπάτημα στα τέσσερα και μπρος πίσω στα τέσσερα και τα έκανα για αρκετές βδομάδες αλλα τιποτα.

Ο γιατρός μου είπε ότι τα παιδιά ξέρουν τι κάνουν, και ας ειναι μόνο 2-5% ισχυακά την ωρα της γεννας.

Τώρα η δευτερη ειναι με το κεφαλάκι κάτω και ελπίζω για vbac.

Ευχομαι να γυρίσει το μπουμπούκι σου και καλή λευτεριά!

Λες δηλαδή να ξέρουν τί κάνουν...ή απλώς κάνουν του κεφαλιού τους??

Μακάρι η δεύτερη σου να παραμείνει ως έχει!!

Ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω: το πού είναι τί (π.χ. κεφάλι κάτω από το στήθος), το ένιωθες ή το έβλεπες στον υπέρηχο? Γιατί εγώ, ναι μεν καταλαβαίνω την κάθε του κίνηση, τα πάντα, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω με τί χτυπάει, πόδι, χέρι κλπ. Μήπως είναι νωρίς ακόμη?

Πάντως έχει δυο μέρες που κουνιέται πολύ, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι ξαναγύρισε στη σωστη θέση. Το μόνο συμπέρασμα που έβγαλα και που δεν ξέρω βέβαια αν είναι τυχαίο γεγονός, είναι ότι:

-κεφαλική προβολή: αντιλαμβάνομαι την κάθε του κίνηση και γενικώς κάνει σαν τρελό μέσα στην κοιλιά

-ισχυακή προβολή: ..πέφτει ησυχία!!

sLvDp3.png

έλεος να σε σηκώσουν για να κάτσει έγγυος? χααχχα δεν έχεις κοιλιά παιδί μου?

Το μόνο συμπέρασμα που έβγαλα και που δεν ξέρω βέβαια αν είναι τυχαίο γεγονός, είναι ότι:

-κεφαλική προβολή: αντιλαμβάνομαι την κάθε του κίνηση και γενικώς κάνει σαν τρελό μέσα στην κοιλιά

-ισχυακή προβολή: ..πέφτει ησυχία!!

εμένα με κεφαλική προβολή ήταν πολύ ήσυχο μωρό, μέσα κι έξω απότ ην κοιλιά. Νομίζω είναι θέμα μωρού. Ισχυακή δεν αντιλήφθηκα ποτέ οπότε δεν ξέρω να σου πω.

Αυτό που "πονάει" στην κεφαλική προβολή, είναι που έχεις το παιδί κυριολεκτικά ανάμεσα στα πόδια σου, εμένα με πονούσε μόνιμα χαμηλά η κοιλιά και όταν ξάπλωνα και είχε λόξυγγα (που τον εκνεύριζε) άρχιζε τις κλωτσιές στα στήθη μου. Μετά από κανένα μισάωρο που του περνούσε αυτός κοιμόταν κι γω μάτι γαρίδα :lol: Αλλά είχε κι έχει πάρα πολύ συχνά λόξξυγγα!

Γενικά στην κεφαλική το ένιωθα ανάμεσα στα πόδια μου και ήταν ενοχλητικό λες και θα φύγει! Επίσης φοβόμουν ότι θα χτυπήσω το κεφάλι του μωρού με το παραμικρό, έτσι που ήταν όλο κάτω. Βαθύ κάθισμα μπορούσα να κάνω μέχρι 7 μηνών που έκανα μετακόμιση αλλά να σκύψω κανονικά πχ να δέσω κορδόνια δεν μπορούσα από πολύ νωρίς.

Μπαινόβγαζα τα αθλητικά με τα κορδόνια δεμένα ή φορούσα παπούτσια με κρατς κρατς.:P

Ημουν όλη μια κοιλιά τεράστια. Και είμαι και παχυά, δεν είμαι να πείς καμμιά στέκα που φαινόταν μόνο η κοιλιά :-P

Εχουμε κοινά ενδιαφέροντα με τη γυμναστική ;) κι μένα με άφηνε ο γιατρός να περπατώ αν και με συσπάσεις γιατί θα πάθαινα τραλαλά.

Είχα πάει Αθήνα για ντόπλερ, με βάλανε για γέννα, τελικά τη γλιτώσαμε αλλά μου λέει περπάτα ο γιατρός αφού σου αρέσει, ε κι αν νιώσεις πόνους τρέχα μαιευτήριο :lol::lol: Δεν έκανα όμως τίποτε άλλο, μου μαγείρευαν, με φρόντιζαν, ούτε την παραμικρή δουλειά. Κι αν δεν είχα κέφια ή είχα πονάκια πιο εντονα δεν πήγαινα καν βόλτα.

Μια μέρα έκανα 3 ώρες να γυρίσω σπίτι και έπαθαν τραλαλά :? Εχει πάρκο εκεί και περπατούσα, ήταν τόσο ωραία. Η πιο όμορφη περίοδος της ζωής μου. Κρατούσα το μωρό μου μέσα μου να μεγαλώσει!

Πω γλωσσοδιάροια έχω κι είμαι δουλειά, σε φιλώ για τώρα καλά περπατήματα! Και κινητό να έχεις μαζί μακρυά απότην κοιλιά.

υγ μετακομίσαμε για άσχημο λόγο κι ίσως γιαυτό να βρήκα την ηρεμία μου Αθήνα, ίσως γι'αυτό να τα θυμάμαι με νοσταλγία? Δεν ξέρω. Αλλες δε θέλουνα τα θυμούνται χεχε κι είχα και διαβήτη κύησης και δε μπορούσα να τρώω τίποτε!