Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ερχεται το τριτο και εχω πελαγωσει...

Recommended Posts

δεν ηξερα σε ποιο αλλο τοπικ να ανοιξω αυτο το θεμα..η αληθεια ειναι οτι ηθελα παρα πολυ και τριτο παιδι.απλα ηρθε πολυ συντομα (εμεινα εγκυος οταν το 2 ηταν 5 μηνων) και τωρα που εχω και τα συμπτωματα της εγκυμοσυνης, τρεχω και ολη μερα εδωμεσα, τα βλεπω ολα βουνο..δε θελω να ειμαι αχαριστη απλα πελαγωνω γιατι θελω να τα κανω ολα σωστα και δε θελω να στερησω απο τα παιδια μου το παραμικρο..θα δυσκολευτω κι εγω πολυ ειδικα τα βραδια γιατι ο μικρος μου ζηταει ακομα γαλα πολλες φορες τη νυχτα και κοιμαμαι ελαχιστα και με πολλες διακοπες.η Παναγια ομως θα με βοηθησει!

wCzlp2.png

Διαφημίσεις

με το καλο σου ευχομαι:Dοντως πολυ γρηγορα αλλα θα μεγαλωσουν και μαζι,θα τρεχεις και για τα δυο!!!ελπιζω να εχεις εστω καποια βοηθεια απο καπου για να μπορεις κι εσυ να ξεκουραζεσαι λιγακι.

Kαλησπέρα κι από εμένα! Το μεγάλο σου παιδάκι πόσο είναι? Μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί? Φαντάζομαι πραγματικά πόσο δύσκολο θα είναι... εγώ έμεινα έγκυος στο 2ο όταν το πρώτο ήταν 5,5 μηνών μωράκι και μεγάλωσαν μαζί όπως λέει και η κοπέλα παραπάνω και πραγματικά το χαίρομαι τώρα! Δεν είχαμε και ζήλειες, παίζουν μαζί είναι αγαπημένα. Βέβαια αν είχα κι άλλο ένα δεν ξέρω πώς θα ήταν τα πράγματα. Βοήθεια έχεις? Καμιά μαμά-πεθερά? Το σύζυγο? Ουσιαστικά θες βοήθεια τώρα στην αρχή της εγκυμοσύνης σου και τον πρώτο καιρό που θα γεννηθεί το μωρό. Από εκεί και πέρα αναγκαστικά ο μικρούλης σου θα μεγαλώσει λίγο πιο γρήγορα. Ο δικός μου προσαρμόστηκε στις συνθήκες και ανεξαρτητοποιήθηκε γρήγορα. Τι να έκανε βέβαια ο καημένος... μπορούσε κι αλλιώς? Τον βοήθησα κι εγώ να μάθει να κάνει ησυχία ή να απασχολείται και μόνος του όταν θήλαζα ή κοίμιζα το μωρό, να τρώει μόνος του και τέτοια. Έμαθε κι αυτός και η μικρή να περιμένουν, όταν έπρεπε να φροντίσω τον άλλο. Βοηθούσε κι ο μπαμπάς πολύ όσο ήταν σπίτι. Ειλικρινά τα πράματα στρώνουν και προσαρμόζεσαι γρήγορα στις νέες καταστάσεις. Βρίσκεις τον τρόπο σου που λένε και όλα τα καταφέρνεις και όλα τα προλαβαίνεις. Απλά θα βάζεις προτεραιότητες. Και μην αγχώνεσαι προκαταβολικά για το μέλλον, δλδ για τη στιγμή που θα γεννηθεί το μωρό και πώς θα την παλέψεις με ξενύχτια και τέτοια γιατί μπορεί η πραγματικότητα να σε εκπλήξει! π.χ. ο γιος μου ξυπνούσε κάθε μία ώρα όταν ήταν μικρούλης και έλεγα ότι θα πεθάνω από αϋπνία. Όταν γεννήθηκε η μικρή ο γιος μου πλέον ξυπνούσε μία φορά το βράδυ για νερό ή πιπίλα και η κόρη κοιμόταν από 40 ημερών 7-8 ώρες σερί το βράδυ. Μέχρι να γεννήσω παραπονιόμουν και αγχωνόμουν προκαταβολικά για τα ξενύχτια που με περίμεναν... και τελικά τζάμπα άγχος...

Με το καλό εύχομαι και όλα καλά να πάνε!

θα τα καταφερεις... νομίζω πως σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις ο θεός μας δίνει δύναμη για να αντέξουμε!!!τα παιδια ειναι ευτυχια κ αυτό μόνο να σκέφτεσαι κ θα τα καταφέρεις!!!

ntRCp3.png

Διαφημίσεις

να πανε ολα καλα..και ολα θα γινουν.. ισως χαθει η μπαλα στην αρχη οπως λενε αλλα οπως παντα θα μπειτε στη σειρα σας..

βεβαια εγω που σκεφτομαι το ενδεχομενο για τριτο παιδι οσοι ηδη το εχουν κανει και ειδικα με ενα μωρο παραλληλα με αποτρεπουν γιατι λενε οτι ειναι ταλαιπωρια αλλα αν ειναι να ρθει αναλογως προσαρμοζεσαι.. εννοειται οτι η βοηθεια ειναι απαραιτητη..

Eγω δεν εμεινα εγκυος τοσο κοντα αλλα τωρα σε λιγες μερες γενναω και νιωθω οτι δεν θα τα καταφερω μιας και δεν υπαρχει δυνατοτητα βοηθειας περα απο τον συζυγο..Βεβαια η μεγαλη μου ειναι σχεδον 5και ο μικρος 2,5 αλλα ο μικρος ειναι πολυ δυσκολο παιδι δεν ακουει τιποτα και κανεναν και ακομα ξυπναει το βραδυ...Δεν λεω ο πρωτος καιρος 2-3μηνες σιγουρα θα ειναι δυσκολα μεχρι να μπουμε σε ενα προγραμμα αλλα οταν σκεφτομαι οτι θα με αγκαλιαζουν και τα τρια λιωνω σαν βουτυρο!!!!!Υπομονη και σε σενα γλυκια μου,τωρα που ειναι η αρχη με τα συπτωματα και αυτα θα σου φαινεται βουνο μετα ομως???

ο μεγαλος μου ειναι ακριβως 2 χρονων και 3 μηνων....

τί μεγαλος δηλαδη...τον μεγαλωνουμε πριν την ωρα του.

κοριτσια οταν σας λεω ειναι ολα μαζι, το εννοω!!!!!!!!!

φρικαρατε;;;

wCzlp2.png

φρικαρατε;;;

Εγω ναι ,αλλα δεν ειμαι παραδειγμα προς μιμηση!Οποτε σε θαυμαζω και σου βγαζω το καπελο και για τα 3 παιδακια σου,και για το συντομο χρονικο διαστημα και να ξερεις πως ανθρωποι σαν κι εσενα που δεν κολανε,τα καταφερνουν μια χαρα!Συγχαρητηρια και με το καλο το τριτο ανθρωπακι σας :P:p:p

φρικαρατε;;;

δλδ όταν με το καλό γεννήσεις θα έχεις 3 παιδιά κάτω των 3 ετών?? :lol: εντάξει, εσύ είσαι πιο τρελή από εμένα! μια φορά πριν λίγους μήνες είχα καθυστέρηση πάνω από 10 μέρες λόγω θηλασμού όπως διαπίστωσα εκ των υστέρων και μου έβγαινε κι εμένα αν ήμουν έγκυος να καταλήξω με 3 παιδιά κάτω των 3! από τότε μου έλεγε ο άντρας μου: "το προφυλακτικό εγώ θα το φοράω από το πρωί!". εγώ είχα και τον σύζυγο να μου τραβάει τα λουριά! ο δικός σου το ήθελε κι αυτός ε?? μπάβο του! εγώ θα κάνω αμάν να τον πείσω μου φαίνεται έστω για αργότερα που θέλω. βλέπεις κι εγώ με το που γέννησα το 2ο ήθελα σαν τρελή το 3ο και ακόμα το θέλω και με το ζόρι κρατιέμαι να σου πω την αλήθεια. με ιστορίες σαν τη δικιά σου ξεμυαλίζομαι... αλλά λέω να περιμένω να γεννήσεις πρώτα και να μας πεις μετά την εμπειρία σου! ;) αφού το ήθελες θα τα βγάλεις πέρα μην ανησυχείς! φαντάζεσαι να μην το ήθελες κιόλας?

Διαφημίσεις

η αληθεια ειναι οτι οταν γεννησα το 2, ηταν τοσο ηρεμο που ελεγα θελω κ αλλο.ο αντρας μου ομως ελεγε συνεχως , κατσε να μεγαλωσουν τα 2 και βλεπουμε (για οικονομικους λογους το ελεγε ο ανθρωπος) αλλα τελικα το σπορακι ειχε τα δικα του σχεδια.μολις ειδα το θετικο τεστ πεταξα απο τη χαρα μου, ο αντρας μου παγωσε. την αλλη μερα ο αντρας μου το πηρε αποφαση και αρχισε να ενθουσιαζεται ενω αντιθετα εγω αρχισα να σκεφτομαι το ζορι και επεφτα ψυχολογικα.μεχρι να βρουμε τις ισορροπιες μας πιστευω ειναι ολο το θεμα και βεβαια μετα μεχρι να φτιαξουμε καινουργια ρουτινα με το νεο μωρακι.ναι, και τα 3 θα ειναι κατω απο 3!αν με βοηθησει η Παναγιά και τα μεγαλωσω σωστα, θα ξερω οτι εχω καταφερει κατι σπουδαιο.μακαρι να πανε ολα καλα για ολες μας

wCzlp2.png

φρικαρατε;;;

ΙΙΙΙΙΙΙΙιιιιιιιιιιιιιιιιι (Ζουμπουλία mode) :lol:

Όχι καλό μου δε φρικάραμε! :P

Είμαστε κι εμείς εδώ...

Όταν είχα τα δίδυμά μου 6 μηνών έμεινα έγκυος. (Δηλαδή τα δίδυμα με το 3ο, έχουν 15 μήνες διαφορά).

Και 18 μήνες μετά από αυτό, απέκτησα το 4ο. :wink:

Ναι, είμαι κι εγώ στο club που είχα 4 παιδιά κάτω των τριών ετών. :lol:

Τι να πω... χμμ... θα περάσει κι αυτό. Θα έρθει κάποτε η στιγμή που θα ελαφραίνει η μέρα... σιγά σιγά... :)

η αληθεια ειναι οτι οταν γεννησα το 2, ηταν τοσο ηρεμο που ελεγα θελω κ αλλο.ο αντρας μου ομως ελεγε συνεχως , κατσε να μεγαλωσουν τα 2 και βλεπουμε (για οικονομικους λογους το ελεγε ο ανθρωπος) αλλα τελικα το σπορακι ειχε τα δικα του σχεδια.μολις ειδα το θετικο τεστ πεταξα απο τη χαρα μου, ο αντρας μου παγωσε. την αλλη μερα ο αντρας μου το πηρε αποφαση και αρχισε να ενθουσιαζεται ενω αντιθετα εγω αρχισα να σκεφτομαι το ζορι και επεφτα ψυχολογικα.μεχρι να βρουμε τις ισορροπιες μας πιστευω ειναι ολο το θεμα και βεβαια μετα μεχρι να φτιαξουμε καινουργια ρουτινα με το νεο μωρακι.ναι, και τα 3 θα ειναι κατω απο 3!αν με βοηθησει η Παναγιά και τα μεγαλωσω σωστα, θα ξερω οτι εχω καταφερει κατι σπουδαιο.μακαρι να πανε ολα καλα για ολες μας

Την ίδια αντίδραση είχε και ο δικός μου. Για δύο μέρες... απλά με κοίταγε και ξεφύσαγε... Μετά... το απόλαυσε και το απολαμβάνει ακόμα! :D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Ειμαι και εγω στο ιδιο club,τελικα ειμαστε πολλες!!!!!

Η κορουλα μου ηταν ακριβως 2 ετων οταν εμαθα οτι ειμουν εγκυος, δεν λεω θελαμε ενα παιδακι ακομα αλλα πριν καλα καλα ξεκινησουμε τις προσπαθειες ηρθε..... και το καλυτερο δεν ηταν ενα αλλα δυο οταν το εμαθα οπως καταλαβαινετε τα επαιξα,τον Μαιο γεννησα λοιπον τα διδυμα αγορακια μου και εγινα και εγω ξαφνικα τριτεκνοι !!!!!

Ευχομαι σε ολες τις μανουλες κουραγιο και υπομονη να μας δινει ο θεος να μεγαλωσουμε τα παιδακια μας σωστα.

μα ποσο ωραια νιωθω οταν διαβαζω οτι καπου εκει στον κοσμο υπαρχουν κ αλλες σαν κ εμενα ή ακομα πιο πηγμενες απο μενα ;) το θεμα ειναι το βραδινο.προς το παρον ζουμε εναν εφιαλτη.ο μεγαλος ξυπναει 3-4 φορες μεσα στη νυχτα με κλαματα για διαφορους λογους, ενω ο μικρος ξυπναει για γαλα, γιατι του φευγει η πιπιλα, γιατι δεν παιρνει καλα τη στροφη και του πιανεται το χερι...συμπερασμα: εγω με τον υπνο εχω μαλωσει και δε μου το χουν πει.καλημερες κοριτσια!!!!

wCzlp2.png

Διαφημίσεις

Εμένα η μεγάλη μου είναι 4ων και περιμένω δίδυμα...

Στην αρχή είχα φρικάρει.

Τώρα είμαι κάπως πιο ήρεμη, σαν να προσπαθώ να απολαύσω τις τελευταίες στιγμές πριν την τρικυμία...

s-age.png

pAfOp2.png

Εμένα η μεγάλη μου είναι 4ων και περιμένω δίδυμα...

Στην αρχή είχα φρικάρει.

Τώρα είμαι κάπως πιο ήρεμη, σαν να προσπαθώ να απολαύσω τις τελευταίες στιγμές πριν την τρικυμία...

Και πολύ καλά κάνεις... Δεν είχα ποτέ δίδυμα, αλλά, επέτρεψέ μου να σου πω ότι τώρα είναι η ευκαιρία να κοιτάξεις τον εαυτό σου, πριν γεννήσεις και τις ημέρες στο μαιευτήριο. Προσπάθησε να ξεκουραστέις όσο γίνεται! Και μετά όταν με το καλό πάτε σπίτι να μην αρνείσαι τις βοήθειες που σου προσφέρουν, δεν είσαι ανξάντλητη. Με το καλό!:-)