Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προτεραιότητα σε δημόσιες υπηρεσίες

Recommended Posts

Ήθελα να ρωτήσω το εξής, ήμουν εχθές στον οαεδ και περίμενα περίπου δυο ώρες με τη μικρή μαζί μου για να εξυπηρετηθώ. Παρέμεινα έξω μέχρι που πλησίασε το νούμερό μου οπότε και μπήκα μέσα. Τότε ένας απο τους υπαλλήλους με φώναξε και μου είπε οτι υπάρχει διάταξη που ορίζει οτι μητέρες με μικρά παιδιά εξυπηρετούνται με προτεραιότητα και οτι αν δεν με φωνάζει ο υπάλληλος εγώ πρέπει να απαιτώ την άμεση εξυπηρέτησή μου. Δεν τον ρώτησα ωστόσο ποια διάταξη είναι αυτή γιατί δεν νομίζω οτι την γνωρίζουν όλοι οι υπάλληλοι ή δεν θέλουν να κάνουν χρήση της προκειμένου να μην εξαγριώσουν τους υπόλοιπους που περιμένουν να εξυπηρετηθούν και επειδή σκοπεύω απο εδώ και μπρος να κάνω χρήση αυτής της διάταξης θα ήθελα ναγνωρίζω ποια είναι . Έχει καμια ή κανένας υπόψη του αυτή τη διάταξη ή που μπορώ να την βρω?

Διαφημίσεις

• Replies 243
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ωπα για αυτο εμεναμε περνανε μπροστα οταν εχω τα παιδια????αλλα καουω απο πισω μουρμουρες απο τους αλλους μεχρι που τσακωθηκα και με μια γιαγια που μου ειπε να το αφησω σπιτι δυο χρονων παιδι,,,,

για βαλτε οποια το ξερει να εχουμε να το λεμε,,,,,,

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Εγω ημουν 8 μηνων εγκυος και περιμενα στο γκισε του νοσοκομειου να κοψω εισιτηριο για το διαβητολογικο και οταν ζητησε ο ανδρας μου απο τους παρισταμενους να περασω μπροστα απλα με ρωτησαν:"Για ποιο λογο παρακαλω";;;;;Τι λετε τωρα!!!Βεβαια με ειδε η υπαλληλος-να'ναι καλα- και ειπε να ερθω μπροστα!

εγώ πάλι κι έγκυος που ήμουν και παιδιά που έχω, ποτέ δεν έχω πάρει τη θέση κανενός. το θεωρώ άδικο, γιατί κι ο άλλος που περιμένει στην ουρά μπορεί να έχει πάρει άδεια από τη δουλειά του και βιάζεται να επιστρέψει ή μπορεί να έχει αφήσει το παιδί του σπίτι με κάποιο τρίτο πρόσωπο και βιάζεται να γυρίσει κλπ. μου έχουν τύχει κι αυτά, οπότε τους καταλαβαίνω όλους.

εξάλλου συνήθως υπάρχουν και καρέκλες, ώστε να μη χρειάζεται να περιμένουμε όρθιες.

(Ο Δημόσιος Υπάλληλος) ... όταν τηρεί σειρά προτεραιότητας κατά την εξυπηρέτηση των πολιτών, πρέπει να λαμβάνει ειδική μέριμνα για άτομα με αναπηρίες, εγκύους, μητέρες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, αλλά και να αντιμετωπίζει με διακριτικότητα και ευαισθησία τους πολίτες, ιδιαίτερα όταν βρίσκονται σε κατάσταση πένθους, σύγχυσης, ψυχικού κλονισμού ή όταν ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (π.χ. άνεργοι, ηλικιωμένοι ή αναλφάβητοι).

ΠΗΓΗ:http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/128765/odigos-gia-tis-synallages-ton-politon-me-to-dimosio

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Καλά ή έγκυος να εξυπηρετηθεί... αυτό με τα μικρά παιδιά δεν το καταλαβαίνω... δηλαδή έρχεται μια γυναίκα με ένα τετράχρονο... γιατί να εξυπηρετηθεί πρώτα?

Από τη στιγμή που βγαίνει και κυκλοφορεί μια χαρά με το παιδί, το να περιμένει πχ στα ΕΛΤΑ και να κάθεται στην καρέκλα με το αιρ-κοντίσιον θα την πειράξει?

Δηλαδή να φέρνουν όλοι τα μικρά τους στις δημόσιες υπηρεσίες για να περνάνε πρώτοι... και οι άλλοι να περιμέεεεεενουν! Πολλοί πιστεύω τα φέρνουν επίτηδες για δικαιολογία, για να ξεμπερδεύουν γρήγορα!

Εαν πρόκειται για μισάωρο ΟΚ να περιμένει. Δύο ώρες που περίμενε η φίλη πιο πάνω τι το κάνεις το παιδί; Και πόσο θα αντέξει φρόνιμο για να μη σπάσει τα νεύρα των υπολοίπων; και να έσπασα μόνη μου τον κανόνα μου DNFTT...

FLcUp3.png0BQfp3.png

εγώ πάλι κι έγκυος που ήμουν και παιδιά που έχω, ποτέ δεν έχω πάρει τη θέση κανενός. το θεωρώ άδικο, γιατί κι ο άλλος που περιμένει στην ουρά μπορεί να έχει πάρει άδεια από τη δουλειά του και βιάζεται να επιστρέψει ή μπορεί να έχει αφήσει το παιδί του σπίτι με κάποιο τρίτο πρόσωπο και βιάζεται να γυρίσει κλπ. μου έχουν τύχει κι αυτά, οπότε τους καταλαβαίνω όλους.

εξάλλου συνήθως υπάρχουν και καρέκλες, ώστε να μη χρειάζεται να περιμένουμε όρθιες.

Καλά εσύ είσαι η εξαίρεση! Μπράβο που σκέφτεσαι ότι κι ο άλλος κόσμος έχει τα δικά του θέματα!!!

Ακριβώς το ίδιο σκέφτομαι και'γω...

κανείς δεν ξέρει τι "κουβαλάει" ο άλλος

rQGhp3.png

ε, ναι, ρε κορίτσια, κι εγώ έχω πάρει άδεια 1 ώρα από τη δουλειά μου και περιμένω στην ουρά με την ψυχή στο στόμα να μην αργήσω και εκνευρίζομαι όταν βλέπω τον παππού, που δεν έχει τί να κάνει όλη μέρα να περιμένει στην ουρά για να κάνει ενημέρωση του λογαριασμού του και να έχει την "απαίτηση" να περάσει πρώτος γιατί είναι ηλικιωμένος. να κάτσει στην καρέκλα και να περιμένει!!!

α, μεταξύ εγκύου, ανάπηρου και ηλικιωμένου ποιός έχει άραγε προτεραιότητα???

Διαφημίσεις

ε, ναι, ρε κορίτσια, κι εγώ έχω πάρει άδεια 1 ώρα από τη δουλειά μου και περιμένω στην ουρά με την ψυχή στο στόμα να μην αργήσω και εκνευρίζομαι όταν βλέπω τον παππού, που δεν έχει τί να κάνει όλη μέρα να περιμένει στην ουρά για να κάνει ενημέρωση του λογαριασμού του και να έχει την "απαίτηση" να περάσει πρώτος γιατί είναι ηλικιωμένος. να κάτσει στην καρέκλα και να περιμένει!!!

α, μεταξύ εγκύου, ανάπηρου και ηλικιωμένου ποιός έχει άραγε προτεραιότητα???

Α μπράβο! Καλά, είναι και ο τρόπος που το ζητάει κάποιος... Μερικοί ηλικιωμένοι είναι για σφαλιάρες... Κι εγώ απαιτώ να με σέβεται ο ηλικιωμένος και να μην μου μιλάει άσχημα.. Ο σεβασμός κερδίζεται, δεν επιβάλλεται μόνο λόγω ηλικίας...

Α μπράβο! Καλά, είναι και ο τρόπος που το ζητάει κάποιος... Μερικοί ηλικιωμένοι είναι για σφαλιάρες... Κι εγώ απαιτώ να με σέβεται ο ηλικιωμένος και να μην μου μιλάει άσχημα.. Ο σεβασμός κερδίζεται, δεν επιβάλλεται μόνο λόγω ηλικίας...

καλά, συνήθως ούτε που ρωτάνε. πάνε κατ'ευθείαν στον υπάλληλο, κάνοντας πως δεν βλέπουν την ουρά κι αν κάποιος τους κάνει παρατήρηση, γουρλώνουν τα μάτια κι απορούν με την κατάντια της σημερινής νεολαίας...:rolleyes:

Ακριβώς το ίδιο σκέφτομαι και'γω...

κανείς δεν ξέρει τι "κουβαλάει" ο άλλος

υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις. μου έχει τύχει να μπω με το καρότσι μέσα σε υπηρεσία και η μικρή να κοιμάται, οπότε μπορώ να περιμένω όσο χρειαστεί. αν όμως μπω μέσα και η μικρή χτυπιέται γιατί πχ δεν ήθελε να μπούμε, και είμαι μια ώρα μέσα να κάνω τον καραγκιόζη, να την έχω πάρει αγκαλιά και να της λέω "κάνε υπομονή" εκεί υπάρχει (ή θα έπρεπε να υπάρχει) και μια στοιχειώδης ευαισθησία, να μου πουν οι άλλοι "περάστε πρώτη". στο κατάστημα τράπεζας που δουλεύω υπήρχαν κάποιοι που μας λέγανε "έχω πχ αναπηρία στο πόδι, πρέπει να περάσω πρώτος" . η αναπηρία όντως υπηρχε, αλλα σιγά το θέμα να κάτσει στην καρέκλα για μισή ώρα . φυσικά δεν μπορούσαμε να πούμε κάτι και τους εξυπηρετούσαμε. απ την άλλη υπήρχαν άνθρωποι έγκυοι ή με μωρά ήσυχα που τους έλεγες να περάσουν και δεν ήθελαν, γιατί δεν είχαν πρόβλημα να περιμένουν. η γνώμη μου είναι κρίνοντας κατά περίπτωση. Μου έχει τύχει να είμαι με τη μκρή στο καρότσι να χτυπιέται για να φύγουμε και να είμαι στο μήνα μου έγκυος, στο τέλος την είχα πάρει αγκαλιά, σε μαγαζί, περίμενα στην ουρά να πληρώσω σουτιέν θηλασμού και δε μου είπε κανείς να περάσω! εκεί το ζήτησα μόνη μου και δεν έφερε αντίρρηση κανείς βέβαια και δε με ενδιαφέρει καν αν υπάρχει διάταξη για τα μαγαζιά. Σίγουρα υπάρχουν οι διατάξεις του νόμου αλλά πρέπει να υπάρχει και μια στοιχειώδης ευαισθησία σε τέτοια θέματα.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

καλά, συνήθως ούτε που ρωτάνε. πάνε κατ'ευθείαν στον υπάλληλο, κάνοντας πως δεν βλέπουν την ουρά κι αν κάποιος τους κάνει παρατήρηση, γουρλώνουν τα μάτια κι απορούν με την κατάντια της σημερινής νεολαίας...:rolleyes:

Χαχαχα όντως!!! ''Ωραία ανατροφή σας έδωσαν οι γονείς σας''!!

Διαφημίσεις

εγω παντως επειδη παντα πηγαινω παντου με τον μικρο γιατι δεν εχω που να τον αφησω, δεν ζηταω ποτε να παρω σειρα. περιμενω, παιζω με τον μικρο, καμμια φορα ο μικρος σκουζει αλλά οποιος εχει προβλημα να τον ακουει ας μου δωσει την σειρα του .... :rolleyes::rolleyes::lol::lol::lol:

γενικα παντως μονο υπαλληλοι με φωναζουν πριν να ερθει η σειρα μου λογω του παιδιου. σπανια θα μου πει καποιος πριν απο μενα να προχωρησω. κ ιεπειδη ειμαι και πολυ νευρικη σαν ατομο δεν "εκμεταλλευομαι" το παιδι για να προχωρησω πιο γρηγορα γιατι ενας να πει μια κουβεντα μπορει να τσακωθω ασχημα και δεν θελω....

ατακες του στυλ "τι το κουβαλας το παιδι μες στην ζεστη" "επιτηδες τα περνετε μαζι σας για να τελειωνετε πιο γρηγορα" κλπ ειναι πολυ συνηθισμενες ... ελα να μου το κρατησεις εσυ εξυπνακια που τα ξερεις ολα....

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

(Ο Δημόσιος Υπάλληλος) ... όταν τηρεί σειρά προτεραιότητας κατά την εξυπηρέτηση των πολιτών, πρέπει να λαμβάνει ειδική μέριμνα για άτομα με αναπηρίες, εγκύους, μητέρες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, αλλά και να αντιμετωπίζει με διακριτικότητα και ευαισθησία τους πολίτες, ιδιαίτερα όταν βρίσκονται σε κατάσταση πένθους, σύγχυσης, ψυχικού κλονισμού ή όταν ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (π.χ. άνεργοι, ηλικιωμένοι ή αναλφάβητοι).

ΠΗΓΗ:http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/128765/odigos-gia-tis-synallages-ton-politon-me-to-dimosio

Αυτό.

Το να βγαίνει κάποιος με ένα παιδάκι να πάει π.χ. στα ΕΛΤΑ μάλλον δεν το κάνει για να γλιτώσει την ουρά αλλά λόγω ανάγκης γιατί δεν υπάρχει κανένας να κρατήσει το παιδί σπίτι. Εκτός βέβαια κι αν λύση αποτελεί το να αφήσει κάποιος μόνο του το παιδί στο σπίτι-με όποιον κίνδυνο συνεπάγεται αυτό-για να μην δυσαρεστηθούν ορισμένοι-ες για τα 2 λεπτά παραπάνω που θα καθυστερήσουν. Εξάλλου όπως είναι γνωστό όλες οι δημόσιες υπηρεσίες/τράπεζες έχουν τουλάχιστον 10-20 έγκυες, μητέρες με μωρά στο καρότσι, ηλικιωμένους με το πι ή υποβασταζόμενους ή ανάπηρους να μας τρώνε τη σειρά και να καθυστερούμε ώρες ατελείωτες. Ειδικά τα μωρά και δη αυτά που δεν περπατούν μπορούν να κάθονται με την άνεσή τους στο καρότσι τους, χωρίς να κάνουν τσίσα-κακά και να θέλουν αλλαγή, περιμένοντας υπομονετικά την σειρά της μανούλας τους.Λάθος σε όλα τα παραπάνω.

Όλοι βιαζόμαστε, όλοι σκαστοί από την εργασία μας κάνουμε αυτές τις δουλειές. Λύση δεν είναι να περιμένει κάποιος αλλά να βάλουν περισσότερους υπαλλήλους (που βρίσκονται σε άλλες υπηρεσίες και χαλάνε τα συκώτια τους από τους πολλούς καφέδες) και φυσικά να διευρύνουν το ωράριο λειτουργίας, ώστε να μην χρειάζεται να πάω π.χ. ταχυδρομείο-εφορία μόνο μέχρι τις 2 ενώ η δουλειά μου τελειώνει στις 5.

Από πότε χάθηκε η ανθρωπιά για να μην περιμένουμε 2-3 λεπτά παραπάνω στην ουρά?

Άλλα μας φταίνε κι όχι αυτά.

(ο κοτσωνάτος, μάγκας και καραμπουζουκλής, κουτοπόνηρος παππούς που βιάζεται για να προλάβει το καφενείο φυσικά και δεν δικαιολογείται.)

Καλά ή έγκυος να εξυπηρετηθεί... αυτό με τα μικρά παιδιά δεν το καταλαβαίνω... δηλαδή έρχεται μια γυναίκα με ένα τετράχρονο... γιατί να εξυπηρετηθεί πρώτα?

Από τη στιγμή που βγαίνει και κυκλοφορεί μια χαρά με το παιδί, το να περιμένει πχ στα ΕΛΤΑ και να κάθεται στην καρέκλα με το αιρ-κοντίσιον θα την πειράξει?

Δηλαδή να φέρνουν όλοι τα μικρά τους στις δημόσιες υπηρεσίες για να περνάνε πρώτοι... και οι άλλοι να περιμέεεεεενουν! Πολλοί πιστεύω τα φέρνουν επίτηδες για δικαιολογία, για να ξεμπερδεύουν γρήγορα!

καλα πλακακανεις τωρα,,,,αυτη η ατακα επειδη την εχω ακουσει ουκ ολιγες φορες με εκνευριζει αφανταστα,,,,δεν ηξερα να αφησω μονα τους τα παιδια μου τρεις ωρες απο τη στιγμη που δεν εχω που να τα αφησω,,,,πολλες το λενε και λυπαμαι για αυτο,,,,εσυ μπορει να εχεις την πολυτελεια να τα αφηνεις στις γιαιγαδες εγω ομως οχι,,,δηλαδη εαν μου πει η υπαλληλος περνα κοριτσι μου μπροστα γιατι να μη το εκμεταλλευτω???δε το ζηταω σε καμια περιπτωση αλλα αμα το κανουν θα το κανω,,,ειδικα στον οαεδ συγνωμη κιολας αλλα ολοι ανεργοι ειμαστε (γιστι εκει τρωω απειρες ωρες για ενος λεπτου δουλεια δηλ την ανανεωση της καρτας ) δε πιστευω οτι κανεις βιαζεται να παει στη δουλεια του,,,,,και οχι δε τα παιρνουνε επιτηδες μαζι τους ,,,δεν εχουν ολοι ουτε ντανταδες ουτε γιαγιαδες ουτε παιδικους να τα παρατανε,,, μη κρινετε ετσι ελαφρα

μου εχει τυχει στο ικα που εχει ολοκαθαρα χαρτι οτι ανρθωποι με οξυγονο και οι εγγυες εχουν προτεραιτοτητα,,,,σηκωθηκα με αποκολληση και συσπασεις απο το κρεββατι γιατι ειναι βλακες και δε δεχονταν την εξουσιοδοτηση στον αντρα μου για τι επιδομα,,,,,ε λοιπον περιμεναμε 3-4 εγγυες ,,,παμε να περασουμε και μια γιαγια πεταει το κορυφαιο εεε τι τα κανετε τα παιδια για να περνατε πρωτες καλυτερα να μην εισασταν εγγυες να περναμε και εμεις με τη σωστη σειρα τι τα θελετε ???εγω ειμαι γρια και εχω προτεραιοτητα ,με μια κακια και ενα υφος θεε μου,,,περιττο οτι συγκρατουσα το αντρα μου να μη τη πλακωσει στο ξυλο αλλα τη κραξανε ολοι,,,,

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

εμενα τωρα στην εγκυμοσυνη σπάνια μου έχουν δώσει τη σειρά τους...ασε που μια φορά στο σουπερ μαρκετ ηταν μια μάνα κ ειχε το παιδί της στο καρότσι κ με έσπρωξε για να περάσει...την έβρισα-ε δεν άντεξα- κ έφυγα...πάντως έχω παρατηρήσει οτι οι γυναίκες έιναι οι χειρότερες-τουλάχιστον στην περίπτωσή μου-δεν σε αφήνουν με τίποτα να περάσεις.ενώ οι άντρες σχεδόν πάντα αφήνουν...

ntRCp3.png

εμενα τωρα στην εγκυμοσυνη σπάνια μου έχουν δώσει τη σειρά τους...ασε που μια φορά στο σουπερ μαρκετ ηταν μια μάνα κ ειχε το παιδί της στο καρότσι κ με έσπρωξε για να περάσει...την έβρισα-ε δεν άντεξα- κ έφυγα...πάντως έχω παρατηρήσει οτι οι γυναίκες έιναι οι χειρότερες-τουλάχιστον στην περίπτωσή μου-δεν σε αφήνουν με τίποτα να περάσεις.ενώ οι άντρες σχεδόν πάντα αφήνουν...

αυτο ξαναπεστο,,,τετοιος φθονος οταν ημουνα εγκυος απο γυναικες και στις δυο περιπτωσεις δε το εχω ξαναζησει ,,,,,ενω οι αντρες μεχρι και να μου κουβαλησουν τσαντες προσφερθηκαν μεσ στο καυσωνα και παντα φωναζανε να περασω μπροστα ειτε εγω ειτε αλλη εγγυος,,,,,και εγω αμα δω εγγυο σε δημοσια υπηρεσια της λεω περνα κοπελα μου εσυ μη καθεσαι στα μικροβια μεσα πχ και εχω ετοιμη τα νυχια μου να πλακωθω με καμια γιαγια χαχαχχααχαχ αλλα συνηθως μουγγα γιατι επειδη το κανω εγω δε θελουν να φανουν αγενεις

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

καλα πλακακανεις τωρα,,,,

Όχι δεν κάνω πλάκα, το πιστεύω. Το ότι δεν το κάνεις εσύ δεν σημαίνει ότι δεν το κάνουν κι άλλοι. Πιστέυω ότι πολλοί το εκμεταλλεύονται.

Όχι δεν κάνω πλάκα, το πιστεύω. Το ότι δεν το κάνεις εσύ δεν σημαίνει ότι δεν το κάνουν κι άλλοι. Πιστέυω ότι πολλοί το εκμεταλλεύονται.

βρε κορίτσι δεν ξέρω αν έχεις παιδιά αλλά αν είναι να ετοιμάσεις ένα παιδί για να το πάρεις μαζί σου και να κερδίσεις χρόνο σώθηκες....το χρόνο που ίσως κερδίσεις με το να έχεις προτεραιότητα στην ουρά θα τον χάσεις με το να ντύσεις/ετοιμάσεις/πείσεις το παιδί ότι πρέπει να πάτε εκεί. αν έχεις τόσο καλόβολο παιδί που το παιρνεις "πακετάκι" μαζί σου στην υπηρεσία για να εξυπηρετηθείς πιο γρήγορα μπράβο σου!

tMJnp2.png

W2cQp3.png

μωρέ, όλοι δίκιο έχουνε...

κι η έγκυος που μπορεί να έχει συσπάσεις κι αποκόλληση,

κι η μαμά που έχει μικρό παιδί κουρασμένο και δεν ξέρει που να το "παρατήσει"

κι ο γέρος/γριά που μπορεί να έχει κάνει τριπλό μπάι-πας

κι ο εργαζόμενος που μπορεί να φοβάται απόλυση αν αργήσει

για αυτό λέω ότι δεν πρέπει να κρίνουμε τους άλλους και να μπαίνουμε κι εμείς στη θέση τους και να σεβόμαστε τη σειρά προτεραιότητας.

όσο για την "κακία" και τη "ζήλια" που δέχονται οι έγκυες.... ένα έχω να πω...άλλος παιδί δεν έκανε μόνο η Μαριώ το Γιάννη.

Exω δει στο ικα να μπαινει εγκυος με τουπε. λεγοντας " ειμαι εγκυος κ περναω πρωτη!" για να περασει πρωτη στο ταμειο....Εγω αυριο μπαινω στην 35η βδομαδα...ομολογω οτι εχω βαρυνει..φουσκωσε η κοιλια, πεθαινω απο τη ζεστη και οσο να ναι κουβαλαμε μια μεγαλη κοιλια πλεον...Πηγα σε ικα και οαεδ....ευτυχως οι υπαλληλοι με ειδαν κ με εξυπηρετησαν χωρις να περιμενω...δεν μπαινω με τουπε/ παιρνω νουμερο κ ρωτω αν μπορω να εξυπηρετηθω πρωτη ή αν χρειαζεται να περιμενω---ο κοσμος παντως μουρμουριζει κ στραβοκοιτα!.....παντως στα τρενα--επειδη μεχρι προτεινος δουλευα----οι γυναικες ΔΕΝ σηκωνονταν!!!!! Μονο οι αντρες, νεαροι κ μεγαλυτεροι....Καποιες κυριες κοιταγανε με ζηλια ή με ενα περιεργο υφος....Εγω μεχρι κ καυγα εχω κανει για να κατσει αλλη εγκυος!!!Παντως στο ικα που με καλεσε πρωτη η υπαλληλος, πεταχτηκε μια γιαγια( εννοειται με χρυσαφικα κ βαμμενο μαλλι!!!) λεγοντας " Δεν με ενδιαφερει αν η κοπελα ειναι εγκυος, κ γω δεν μπορω να περιμενω!!!Εχω προβληματα!" Πώς αντεχει ομως να καθεται κ να βαφει το μαλλι? Εγω υποχωρησα εννοειται....Και συνηθως οι γηραιοι με προβληματα ειναι οι πιο ευγενικοι (πχ καποιοι γερακοι με μαγκουρες)....Απλα αμα εχει ζεστη, ζαλιζεσαι κ σου πεφτει η πιεση ή σε πονα η μεση σου δεν εχεις αντοχες να περιμενεις!!!! ( Τονιζω οτι 3 μηνων ειχα παει στο ικα για θεωρηση βιβλιαριου κ επειδη δεν φαινοταν η κοιλια περιμενα υπομονετικα--εχοντας καφε υγρα για 2 μηνες κ με ουτροτζεσταν)...

άρα λοιπόν μάλλον όλοι συμφωνούμε. Σημασία έχει να υπάρχει ευαισθησία και αλληλοσεβασμός και να κρίνουμε κατά περίπτωση. Το αν υπάρχει διάταξη νόμου ή όχι μάλλον είναι δευτερεύον...

tMJnp2.png

W2cQp3.png