Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι πίνουμε Τελικά?


Recommended Posts

Στην οικογένεια μου πίνουμε όλοι φρέσκο γάλα οπότε πολλές φορές προβληματίζομαι πιο γάλα είναι καλύτερο ή αν τελικά δώσω τα διπλάσια λεφτά εάν θα πάρω πραγματικά κάτι πιο αγνό.

Εκείνο που με ανήσυχη είναι ότι τα γάλατα πια δεν κόβουν! Δεν ξινίζουν, δεν χαλάνε!!! Τι βάζουν μέσα πια?

Μικρή θυμάμαι πως εάν αργούσαμε να πάμε τα γάλατα στο ψυγείο έκοβαν, χάλαγαν, μύριζαν!!!

Περνάνε οι μέρες λήγουν τα γαλατά και μετά 1-2-3… μέρες ακόμα όλα καλά!!!!

Χθες καθώς πήγαινα στο γραφείο έπινα σκέτο γάλα από το κουτί. Προφανώς κάποια στιγμή δεν το είχα κλείσει καλά και χύθηκε ανάμεσα στο οδηγό – συνοδικό στο πλαστικό που βάζουμε τα ψιλά (ευτυχώς ήταν τελείως άδειο). Δεν το πήρα χαμπάρι (μονό ότι το γάλα μου φάνηκε λιγότερο από ότι συνήθως) και τα κατάλαβα όταν πια το απόγευμα έφτασα σπίτι. Το γάλα είχε κάνει λιμνούλα μιλάμε εκεί και το χειρότερο παρόλο που το αμάξι έμεινε 9 ώρες σε αλάνα με ντάλια ήλιο που όταν μπήκα μέσα ούτε το τιμόνι δεν μπορούσα να πιάσω ήταν ακόμα εκεί ομοιόμορφο χωρίς εμφανή σημάδια αλλοίωσης (αφού ούτε ο χώρος δεν είχε μυρίσει)!!!!

Μια άλλη φορά θα φεύγαμε από παρασκευή για σ/κ. είχα 1 γάλα που είχε ήδη λήξη και ξέροντας ότι ακόμα πίνετε είπα να το πάρω να το τελειώσουμε στο εξοχικό. Τελικά το ξέχασα να το πάρω και το άφησα πάνω στην τραπεζαρία. Έμεινε 2 μέρες ληγμένο γάλα μες στο καλοκαίρι εκτός ψυγείου και όταν γυρίσαμε και το άδειαζα στο νεροχύτη ούτε πάλι μύριζε, δεν είχε αλλοιωθεί οπτικά (δεν το δοκίμασα βεβαία) δεν φαίνονταν χαλασμένο!!!

Τι πίνουμε Τελικά? :(:(:(

Ποιο γάλα θεωρείται λίγο καλύτερο?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


δε ηερω βρε κοπελα μου τι στο καλο πινουμε η αληθεια ειναι,,,,,τωρα τελευταια το εχουμε ριξει στο φρεσκο του Σταμου (εχουμε διπλα μας) και η αληθεια ειναι οτι ιδιες τιμες με τα αλλα εχει αλλα τουλαχιστον απο γευση ειναι ιδια με αγελαδινο φρεσκο (εχω πιει φρεσκο φρεσκο κατευθειαν απο αγελαδιτσα σε φαρμα -μετα απο παστεριωση λογικαπρεπει να ητανε -) δε ξερω σε ποια περιοχη μενεις βεβαια ,,,,

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Link to comment
Share on other sites

Τι πίνουμε Τελικά? :(:(:(

Ποιο γάλα θεωρείται λίγο καλύτερο?

 

Καλημέρα!

 

Της κατσικούλας, αλλά άντε τη βρεις!!!

Και στα σούπερ δεν υπάρχει συνέχεια...και ειναι και πανακριβο.

η κούκλα μου...18/8/2009

το αγορακι μου... 6/11/2012

Link to comment
Share on other sites

To γάλα της αγελάδος έχει ένζυμα. Τα ένζυμα το προστατεύουν απο τα μικρόβια και τους μολυσματικούς μικροοργανισμούς. Τα ίδια ένζυμα είναι που ξεκινάνε την διαδικασία ζύμωσης μόλις αυτό εκτεθεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ξυνίζει και το μετατρέπουν σε τυρί. Δεν χαλά αμέσως εξαιτίας τους. Αυτά είναι και ακρως ευεργετικά για τον οργανισμό σας, την πέψη και την αφομίωση το γάλατος.

 

Το ζέσταμα πάνω απο τους 60 βαθμούς καταστρέφει τα ένζυμα και το αφήνει πλέον εκτεθειμένο σε παθογόνους μικροοργανισμούς και είναι πλέον απαραίτητη η συντήρηση στο ψυγείο.

 

Το βιομηχανικό γάλα έχει ακόμα πιο βαριά και σύνθετη επεξεργασία, παστερίωση και ομογενοποίηση ή ακόμα χειρότερα υψηλή παστερίωση σε θερμοκρασίες που όχι μόνο σκοτώνουν τα πάντα μέσα στο γάλα αλλα αλιώνουν και τις πρωτείνες του και τα λίπη του.

 

Το πλεονέκτημα για την βιομηχανία είναι ένα γάλα που αντέχει, δεν έχει υψηλό κόστος συντήρησης και διάθεσης και το βασικότερο... είναι πανομιότυπο με το προηγούμενο μπουκάλι.

 

Το φυσικό γάλα ανάλογα της εποχής και του τροφίμου του ζώου έχει και άλλη σύσταση ή γεύση. Το βιομηχανικό είναι όμοιο ασχέτως εποχών ή κατάστασής του ζώου. Στην πορεία όμως καταντά ένα προίον μη συμβατό με την ανθρώπινη βιολογία, νεκρό από ένζυμα και οξειδωμένο.

 

Επομένως λόγω αυτής της βιομηχανοποίησης όσο καλό γάλα και να ξεκινήσεις το αποτέλεσμα είναι λίγο πολύ το ίδιο. Προτιμάτε Ελληνικά γάλατα, που ταξιδεύουν λιγότερο, σίγουρα όχι υψηλής παστερίωσης, πλήρη και όχι αποβουτυρωμένα.

Link to comment
Share on other sites

Να ζητήσεις από κάποιο μαγαζί με βιολογικά να σου φέρνει το γάλα του Λιβαδερού.

Είναι μεν παστεριωμένο αλλά όχι ομογενοποιημένο, από αγελάδες που βόσκουνε στο φυσικό τους περιβάλλον.

Διαρκεί μόνο 3-4 μέρες το πολύ.

 

Κι εγώ όταν ήρθα από την Αγγλία μερικά χρόνια πριν εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι τα γάλατα εδώ πέρα δεν ξινίζουνε σχεδόν ποτέ! Στην Αγγλία ελάχιστες μέρες μπορούσα να τα κρατήσω στο ψυγείο, ειδικά τα βιολογικά που αγόραζα.

Εδώ τα βιολογικά μάλιστα διαρκούνε πιο πολύ από τα υπόλοιπα μια και είναι υψηλής παστερίωσης!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Δυστυχώς δεν έχω κάποιο μαγαζί με βιολογικά προϊόντα αρκετά κοντά ώστε να μπορώ να πηγαίνω κάθε μέρα και βέβαια έχουμε σίγουρα αποκλείσει αρκετές γνωστές εταιρείες γάλακτος.

Αλλά πραγματικά με κάνει να σκέφτομαι εάν αξίζει να πιέζω τα παιδιά μου για να πίνουν κάτι που δεν ξερώ πόσα αντιβιοτικά, χημικά έχει μέσα.

Link to comment
Share on other sites

Εχθές το βρ'αδυ είχε μια εκπληκτική εκπομπή στη Νετ "το κουτί της Πανδώρας " όπου αναφερόταν στα τρόφιμα και τις εταιρίες και τισ διαφημίσεις τους. Σοκαρίστικα αρκετά με το ρεπορτάζ για το τι πίνουμε και τι τρώμε!!

Link to comment
Share on other sites

Κρίμα δεν το είδα.

Το θέμα είναι ότι και καλά προσέχεις, προσπαθείς να τρως όσο μπορεί πιο υγιεινά και μετά και αυτά που θεωρείς αγνά όπως το γάλα, ψωμί τελικά είναι τίγκα στα πρόσθετα και στα χημικά.

Και μετά λέμε γιατί αρρωσταίνουμε, γιατί έχουμε αλλεργίες κτλ.

Αλλά πάνω από όλα το κέρδος και το χρήμα και βέβαια και φταίμε και εμείς που αντί για κοιτάμε την ποιότητα μας ενδιαφέρει η εμφάνιση των προϊόντων, να μην χαλάνε γρήγορα, να… να…και έχουμε φτάσει να μην υπάρχει σχεδόν μη μεταλλαγμένος σπόρος και ακόμα και στα βιολογικά που χρυσοπληρώνεις όχι τα συμβατικά αλλά καποιο φάρμακο μπαίνει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Καλημέρα!

 

Της κατσικούλας, αλλά άντε τη βρεις!!!

Και στα σούπερ δεν υπάρχει συνέχεια...και ειναι και πανακριβο.

Καλησπερα σας, εγω εχω κατσικουλες και τα παιδια μου τρελλενονται για το γαλα τους, το προβλημα ειναι οτι δεν κανουν ολο το χρονο αλλα περιπου τους 6 μηνες, ετσι τον υπολοιπο καιρο καταληγω στο συσκευασμενο. Αναρωτιομουν αν τον πρωτο καιρο που η παραγωγη τους ειναι μεγαλη(ετυχε μερα να βγαλουν 3λιτρα, 3κατσικες βεβαια) αν το κατεψυχα οπως το μητρικο στους -18 θα μπορουσα να το χρησιμοποιησω μετα απο 6 μηνες ξερει καποια να μου απαντησει?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...