Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τελικά το θεωρείται αρυθμιστο ζαχαρο?

Recommended Posts

Ρε κορίτσια έχω μπερδευτεί και αγχωθει πολυ!

Έχω διαβήτη απο την 7η εβδομάδα και τώρα είμαι στη 14η. Λόγω μικρής αποκολλησης χρειάστηκε να κινούμαστε ελάχιστα για ένα μήνα κι έτσι το ζαχαρο μου ανέβηκε ακόμη περισσότερο και άρχισα ινσουλίνη εκτός της διατροφής. Το θέμα είναι ότι τουλάχιστον δυο εβδομάδες τώρα έχω κάθε μέρα μια τιμή τουλάχιστον στο 117, ή και ποιες φορές και 120 και μια φορά 130. Τα 117 όμως είναι κάθε μέρα σε κάποια απο όλες τις μετρήσεις. Είναι να πάω σήμερα στο διαβητολογο μου (που του τις έστελνα αλλά μέχρι τώρα μου έκανε μονο μικρές αλλαγές το χρόνο λήψης της ινσουλινης κλπ).

Έχω τρομάξει πολυ γιατι ξέρω ότι είναι καλύτερο ένα πολυ υψηλό ζαχαρο μια-δυο φορές παρα ψηλούτσικα συνεχεία. Και έχω θυμωσει και παρα πολυ μαζι του που ακόμη είμαι αρυθμιστη. Φοβάμαι ότι έχει πάθει ζημιά το μικράκι εξαιτίας μου (κι ας μη φταίω σε κάτι συγκεκριμένο, κι ας τρώω υπερβολικά προσεκτικά) με όλα αυτα τα βρωμοζαχαρα που δε μπαίνουν σε τάξη! Ουφφφφφφ

Διαφημίσεις

Hρέμησε οι τιμές σου είναι καλές. Το όριο που δίνουν σε διαβήτη κύησης μία ώρα μετά το φαγητό είναι 120-130 και εσύ είσαι μέσα στα όρια, οπότε γιατί τόσο άγχος και αγωνία;

Επειδή και εγώ είχα διαβήτη κύησης από την αρχή, η συμβουλή μου είναι μικρά και συχνά γεύματα. Εγώ έτρωγα ανά δίωρο και έτσι πήγα μέχρι το τέλος (με ινσουλίνη μαζί). Και δεν χρειάστηκε να αυξήσω και την δόση, έμεινα στις 10 μονάδες.

Προτίμησε μακαρόνια μαύρα που δεν ανεβάζουν το σάκχαρο και είναι πολύ χορταστικά. Με το καλό το παιδάκι σου και μην αγχώνεσαι, το άγχος ανεβάζει το σάκχαρο.

Και εγώ αυτό θα σου έλεγα.Ότι εφόσον είσαι εντός ορίων (εκτός και αν αυτό ήτανε νηστείας οπότε τότε όντως υπήρχε θέμα) δεν χρειάζεται να ανησυχείς τόσο. Θα είναι δύσκολα,κανεις δεν λέει το αντίθετο αλλά όλα θα πάνε καλά & αυτό είναι που μετράει:)(Είχα και εγώ διαβήτη και έκανα ινσουλίνη). Εσύ αλήθεια πως έμαθες για τον διαβήτη τόσο νωρίς?Είχες από πριν ή είναι πχ η δεύτερη εγκυμοσύνη?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Όχι, δεν είχα διαβήτη απο πριν, απλα ο γυναικολόγος μου είδε στον υπερηχο ότι ο αμνιακος σάκος ήταν ελάχιστα μεγαλύτερος απ΄οσο αναλογουσε στην εβδομάδα μου και έκανα καμπύλη. Ευτυχώς που ο τύπος είναι τόσο ψειρας στους υπερηχους!

Κορίτσια σας ευχαριστω πολυ, εχω μπερδευτει με το ποιεσ θεωρουνται ΟΚ τιμεσ- ο διαβητολόγος μου έχει πει οτι μεχρι 120 ειναι ανεκτο αλλα ότι καλύτερο είναι (ίσως επειδή είναι ακόμη νωρίς στην κύησης;) να είναι κάτω απο 110. Χθες μου έβαλε και 4 βραδινές μονάδες μέχρι να αρχίσω να περπατώ

Μπορεί αυτό να είναι ένδειξη???:shock: :shock: Πρώτη φορά το ακούω!!!

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Διαφημίσεις

Ναι. Αυτός κάνει και αυχενικες, είναι Η ειδικότητα του ο υπερηχος - δεν ξέρω, ίσως κανονικα να μην αναμένεται να φανεί με αυτόν τον τροπο. Εγω πάντως όντως είχα τελικα

Τι να πω..Υπομονή λοιπόν γιατί έχεις δρόμο μπροστα σου..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Μπορεί αυτό να είναι ένδειξη???:shock: :shock: Πρώτη φορά το ακούω!!!

Ναι, είναι από τις μεγαλύτερες ενδείξεις, πέραν των εξετάσεων. Ο αμνιακός σάκος και αργότερα το βάρος του μωρού είναι μεγαλύτερα από τον μέσο όρο σε περίπτωση αρύθμιστου διαβήτη.

Όμως δεν κατάλαβα, Λυδία το 117 και 120 είναι η τιμή όταν είσαι νηστική το πρωί φαντάζομαι? Αλλιώς είναι φυσιολογική τιμή για μία ώρα μετά το φαγητό όπως είπαν και τα κοριτσια. εγώ είχα 75 νηστική και 135 μία ώρα μετά το φαγητό και δεν μου είπε να προσέξω τίποτα..

Όχι το βάρος του μωρού αλλά η περίμετρος της κοιλίτσας του .Εμείς πχ στην β' επιπέδου η κοιλίτσα του ήτανε στο ανώτατο όριο και μετά στην καμπύλη είχα χτυπήσει κόκκινο οπότε αυτό ήτανε ένδειξη. Αλλά για τον σάκο δεν το ήξερα..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Διαφημίσεις