Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πόσο συχνά πηγαίνετε στον γυναικολόγο;;

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Είμαι καινούργιο μέλος και έχω κάποιες απορίες σχετικά με τη συχνότητα των επισκέψεων στον γυναικολόγο μου! Καταρχάς έμαθα πριν απο 2 βδομάδες ότι είμαι έγκυος.. Πήγα την ίδια εβδομάδα στο γιατρό και είδαμε τόσο τον σάκο όσο και το έμβρυο και ακούσαμε την καρδούλα του :) Εκείνη τη μέρα ήμουν ακριβώς στην 6η εβδομάδα. Μου είπε να ξαναπάω να δούμε το σποράκι μου πάλι σε 14 μέρες και ότι όλα είναι φυσιολογικά. Μάλιστα ο υπέρηχος με έδειχνε 6w3d. Τη στιγμή που όλα ήταν φυσιολογικά και ακούσαμε και καρδούλα δεν είναι πολύ νωρίς να ξαναπάω σε 14 μέρες? Ξέρω άλλες κοπέλες που πηγαίνουν και μια φορά την εβδομάδα αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι είναι καλό αυτό. Δε ξέρω αν έχει λογική αυτό που λέω αλλά δεν θέλω να κουράζω το σποράκι μου..:D:D Εσείς πόσο συχνά πηγαίνετε στον γυναικολόγο?? Είμαι και πρωτάρα οπότε είμαι λίγο χαμένη..

XDl3p3.png

Διαφημίσεις

Κι εγώ μετά την πρώτη επίσκεψη πήγα πάλι μετά από 14 μέρες. Μετά πήγαινα 1 φορά το μηνα και στον 9 μήνα πήγαινα πιο συχνά.

Η αδερφή μου που είχε δίδυμα πήγαινε 2 φορές τον μήνα.

Και από άλλες κοπέλες που ακούω πάνε 1 φορά τον μήνα εκτός κι αν συντρέχουν λόγοι που απαιτούν πιο στενή παρακολούθηση.

Κι εγώ μετά την πρώτη επίσκεψη πήγα πάλι μετά από 14 μέρες. Μετά πήγαινα 1 φορά το μηνα και στον 9 μήνα πήγαινα πιο συχνά.

Η αδερφή μου που είχε δίδυμα πήγαινε 2 φορές τον μήνα.

Και από άλλες κοπέλες που ακούω πάνε 1 φορά τον μήνα εκτός κι αν συντρέχουν λόγοι που απαιτούν πιο στενή παρακολούθηση.

Απ'οτι μου ειπε όλα ειναι φυσιολογικά. Γι'αυτό θέλω όσο μπορώ να αποφύγω περιττούς υπερήχους ώστε να μη πολυκουράζω το σποράκι μου..

XDl3p3.png

Αν αγχώνεσαι απο τώρα γι'αυτό τι θα κάνεις στη συνεχεια;

Το μωράκι σου δεν ταλαιπωρείται από τον υπέρηχο, είναι μια ασφαλής διαδικασία. Το άγχος πάντως της μαμάς αποδεδειγμένα επηρεάζει το μωρό.

Εγώ στο τέλος κάθε επίσκεψης ρωτούσα τον γιατρό πότε θα ξανακλείσω ραντεβού και μου έλεγε μετά από έναν μήνα εκτός κι αν είχα να κάνω ειδικές εξετάσεις π.χ. αυχενικής διαφάνειας.

Απόλαυσε τις πιο ωραίες στιγμές της ζωής σου χωρίς άγχος. Είναι υπέροχο να μεγαλώνει μέσα σου ένας άνθρωπος!

Αν ανησυχείς πάντως ακόμη μπορείς να ρωτήσεις τον γιατρό σου την επόμενη φορά κάθε πότε θα πηγαίνεις, καλό είναι να μοιράζεσαι τις ανησυχίες σου μαζί του.Έξαλλου θα τον βλέπεις συχνά από εδώ και πέρα για πολύ καιρό.

Καλημέρα και από εμένα

Εμείς θα πηγαίνουμε 1 φορά τον μήνα στον γιατρό μας και 2 φορές τον μήνα θα κάνουμε υπερηχουλή προς το παρόν τουλάχιστον που είμαστε στις αρχές. Μετά δεν ξέρω τί θα γίνει!!!

Το μικρό μου αγγελάκι με εγκατέλειψε.....

Διαφημίσεις

στην αρχη οταν ειδαμε σακο πήγα 2 φορές το μήνα.απο εκει κ πέρα μέχρι κ σήμερα πάω 1 φορά το μήνα.ακόμα κ τώρα που είμαι στον μήνα μου δεν με βλέπει κάθε εβδομάδα όπως ακούω πως πάνε οι περισσότερες κοπέλες. μην ανησυχεις, ξέρει ο γιατρός σου...

ntRCp3.png

Καλησπέρα σας! Είμαι καινούργιο μέλος και έχω κάποιες απορίες σχετικά με τη συχνότητα των επισκέψεων στον γυναικολόγο μου! Καταρχάς έμαθα πριν απο 2 βδομάδες ότι είμαι έγκυος.. Πήγα την ίδια εβδομάδα στο γιατρό και είδαμε τόσο τον σάκο όσο και το έμβρυο και ακούσαμε την καρδούλα του :) Εκείνη τη μέρα ήμουν ακριβώς στην 6η εβδομάδα. Μου είπε να ξαναπάω να δούμε το σποράκι μου πάλι σε 14 μέρες και ότι όλα είναι φυσιολογικά. Μάλιστα ο υπέρηχος με έδειχνε 6w3d. Τη στιγμή που όλα ήταν φυσιολογικά και ακούσαμε και καρδούλα δεν είναι πολύ νωρίς να ξαναπάω σε 14 μέρες? Ξέρω άλλες κοπέλες που πηγαίνουν και μια φορά την εβδομάδα αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι είναι καλό αυτό. Δε ξέρω αν έχει λογική αυτό που λέω αλλά δεν θέλω να κουράζω το σποράκι μου..:D:D Εσείς πόσο συχνά πηγαίνετε στον γυναικολόγο?? Είμαι και πρωτάρα οπότε είμαι λίγο χαμένη..

στις 6 εβδομάδες ακούσατε οριακά καρδούλα, γι' αυτό θέλει να σε ξαναδεί σύντομα.. μετά θα πηγαίνεις 1 φορά το μήνα.

Με το καλό το σποράκι σου και δεν παθαίνει τίποτα από τους υπερήχους και κάθε μέρα να πήγαινες..