Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δευτερευουσες απορίες προ εξωσωματικής ICSI

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα! Όπως έχω ήδη αναφέρει και σε άλλο topic, με τον σύζυγο βρισκόμαστε στην αρχή των εξετάσεων για εξωσωματική. Έχουμε κάνει ήδη δύο συναντήσεις με τον γιατρό και σε γενικές γραμμές μας έχει ήδη κατατοπίσει στα ιατρικά θέματα. Αυτές τις μέρες όμως μου έχουν δημιουργηθεί οι εξής απορίες. Σε ποια μέρα του κύκλου ξεκινάμε τις ενέσεις και για πόσο διάστημα? Μετά την ωοληψία μπορούμε να εργαστούμε ή παίρνουμε άδεια? Μετά την εμβρυομεταφορά??? :confused:Σκεφτόμαστε με τον σύζυγο μήπως εκμεταλλευόμασταν το διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών, αν δεν κλείνουν τα κέντρα εξωσωματικής, ούτως ώστε να μη χρειαστεί να πάρω επιπλέον άδεια κλπ αν είναι απαραίτητο.Ο βασικός λόγος είναι πως δεν θέλω να το πω στη δουλειά...οπότε δεν ξέρω πως να το χειριστώ:roll:....Σας ευχαριστώ για την βοήθεια εκ των προτέρων!

cctip3.png

Διαφημίσεις

Γειά σου,

Όπως έχω διαβάσει και εγώ στο φόρουμ ύπαρχουν γιατροί που σου λένε να ξεκινήσεις την 2-3ή μέρα αφού αδιαθετήσεις αν θυμαμαι καλά και άλλοι που σου λένε την 21ή μέρα (εγώ ανήκω σε αυτην την περίπτωση).Η περίοδος των ενέσεων κυμαίνεται απο οργανισμό σε οργανισμό.εγω πριν 4 χρόνια έκανα για 50 μέρες και τώρα στην 2ή προσπάθεια εκανα ενέσεις για 28 μέρες.

Μετα την ωοληψία έχεις κάποια τσιμπήματα και πονάκια αλλα όχι κάτι φοβερο, απλα σου ζητανε να είσαι ελέυθερη για ξεκούραση εκείνη την μέρα. εξαρταται απο το πόσο κοπιαστικη είναι η εργασία σου για το αν πρέπει να πάς.

Τώρα μετα την εμβρυομεταφορά που γίνεται 2 ή 3 μέρες μετα την ωοληψία πάλι διίστανται οι απόψεις εμένα ο γιατρός μου μου είπε 5 μέρες ξάπλα με λίγες δραστηριότητές δηλ. τουαλέτα ,φαί και ντούζ και μετα απο την 5η μέρα να κινητοποιήθω αλλα με προσοχη μεχρι την 12ή μέρα όπου κάνω την β χοριακή.εγω βέβαια θα μείνω σπίτι και οσο γίνεται ξάπλα και τις 12 μέρες. άλλοι γιατροί λένε για 2ή 3 μέρες και μετα απλα προσοχή.Αυτό εξαρτάται απο τον γιατρό σου.το πιό πιθανο είναι ότι θα χρειαστείς άδεια. επίσης νομίζω ότι τον άυγουστο είναι κλειστα τα κέντρα,αλλα δεν είμαι σίγουρη.

Ελπίζω να βοηθησα!Αν χρειαστείς κάτι αλλό, στη διαθεσή σου. Ελπίζω να σου πάνε όλα υπέροχα!!

qMlNp2.png

cVHYp3.png

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια!! Να είσαι καλά!!! Αύριο πάλι θα μιλήσω με τον γιατρό για να μου γράψει κάτι εξετάσεις, οπότε θα τον ξαναδω και θα τον ρωτήσω. Πραγματικά όμως έτσι όπως το σκέφτομαι είναι δύσκολο να το οργανώσουμε με απόλυτο προγραμματισμο. Την μία δεν μπορώ να λείψω από την δουλειά, την άλλη μάλλον θα είναι κλειστά, να σκεφτούμε (αν όλα πάνε καλα) κατα προτίμηση μη γεννησουμε κατακαλόκαιρο....Νομίζω θα τα αφήσω όλα στην τύχη... Ας έρθει με το καλό, και όλα τα αλλα θα τα δούμε εκ των υστέρων...

cctip3.png

χωρις να θελω να κανω διαφημιση γνωριζω οτι υπαρχουν καποια κεντρα εξωσωματικης που ειναι ανοιχτα και τον αυγουστο ακριβως για το λογο να εξυπηρετουν ζευγαρια που παιρνουν καλοκαιρινη αδεια και ειναι πιο χαλαρη..αν θες στειλε μου pm να σου γραψω ονομα.

Ευχαριστώ πολύ αλλά σήμερα μίλησα με τον γιατρό μου και μου είπε κι αυτός το ίδιο! Να ξεκινήσουμε με το καλό και να μη με ανησυχεί αυτό... Όποτε είμαστε έτοιμοι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε!

cctip3.png

Διαφημίσεις

• 2 months later...