Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πως να "πονηρεψω"το παιδι απεναντι σε ξενους???

Recommended Posts

Εδω και μερες προσπαθω να σκεφτω τι να πω στο παιδι ωστε να προσεχει τους ξενους!Τωρα πια που βγαινουμε εξω απομακρυνεται και παιζει με αλλα παιδακια και δεν ειμαι παντα απο πανω του γιατι καποιες στιγμες κοιταω και το μωρο!

Περα απο αυτο δεν ξερεις τι γινεται καμια φορα!Θυμαμαι ημουν 3χρονων και ειχα χαθει στην εκκλησια!Ξεφυγα απο τη μαμα μου και μπερδευτηκα στον κοσμο!Σαν χθες το θυμαμαι παρολο που ημου μικρη!

Τρεμει η ψυχη μου μην συμβει κανα κακο!Σημερα ημουν στον γιατρο και μου ειπε για 3 σοβαρα περιστατικα στη ανω Γλυφαδα!

Δεν θελω να τον τρομαξω πολυ και να μην μιλαει σε ανθρωπο!

Εσεις τι λετε στα παιδια σας σε αυτη την ηλικια?

Διαφημίσεις

Ότι δεν απομακρυνόμαστε από τη μαμά και το μπαμπά γιατί αν χαθούμε και δε μπορούμε να βρούμε ο ένας τον άλλο θα είμαστε πολύ λυπημένοι και θα κλαίμε. Επίσης κάθε φορά που απομακρύνεται πολύ του λέω ότι τώρα έχει χάσει την εμπιστοσύνη μου και πρέπει να την κερδίσει ξανά και αυτό θα το καταφέρει αν δεν φεύγει από κοντά μου, Μέχρι να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη μου και καλά δεν τον αφήνω να κάνει τίποτε χωρίς να με κρατάει από το χέρι. Μια δυο φορές το έκανα και από τότε είναι κύριος σε γενικές γραμμές.

Α και ότι μιλάμε σε ξένους μόνο όταν είμαστε με τη μαμά και το μπαμπά (βοήθησε η αλεπού και ο λύκος από τον Πινόκιο).

Ω, ρε κορίτσι δύσκολη πίστα με τα δυο πάντως...

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ειναι αγριμι ο μικρος!Την περασμενη βδομαδα ημασταν στη σχολικη γιορτη της βαφτηστηρας μου και μου λεει να παω να παιξω με τον φιλο μου?του λεω παμε μαζι...

Πηρε δρομο κι εφυγε και ουτε κοιταξε πισω του!Δεν καταλαβαινει...

Αφου σκεφτηκα να του κρυφτω μπας και καταλαβει αλλα τον λυπηθηκα!

Ειναι και πολυλογας...μιλαει σ ολο τον κοσμο!

Γενικα ακουγε αλλα τελευταια εχει παραγινει ανεξαρτητος!Εχω πολυ αγχοςοταν βγαινω και με τους 2 που προτιμω να καθομαι σπιτι!

Μονο σε μια παιδικη χαρα εδω κοντα που ειναι μικρουλα και η πορτα κλεινει καθομαι μπαστακας διπλα στη πορτα και καπως ειμαι πιο ηρεμη!

Αυτο με τον πινοκιο πολτ εξυπνο!Θα το εφαρμοσω κι εγω!

και ο δικος μου ειναι σχετικα αγριμι και πολυλογας. βεβαια οταν ειμαστε σε ξενο μερος εινια μαζεμενος γιατι ντρεπεται αλλα εινια και σχετικα μικρος. και εγω ομως θελω σιγα σιγα να το πετυχω αυτο, να μην απομακρυνεται, να υπακουει και να μην μιλαει σε ξενους. εμενα πιανει κουβεντα και με τους απεναντι απο το μπαλκονι, με εναν παπου και με τη παπαδια. αλλα εινια στο μπαλκονι του ο καθενας. αμα το κανει και εξω;

εμενα ακομα δεν επιασε ο πινοκιο.

πιανει ομως η αναφορα σε φιλους του απο τον παιδικο. κανει οτι τους παιρνιε τηλεφωνο και τους μιλαω εγω και λεω ο,τι με βολευει πχ "γεια σου κ. τι κανεις; α εφαγες ολο το φαγητο σου; μπραβο μπραβο. α εανες κακα, α κοιμηθηκες νωρις κτλ". αλλα δεν ειναι κα σιγουρο οτι θα πιανει παντα η για πιο σοβαρα θεματα.

• 4 weeks later...

Πάντως εγώ παρόλο που για κανένα άλλο θέμα δεν έχω τρομάξει το παιδάκι μου, για το θέμα των ξένων του είπα την αλήθεια... του είπα δηλαδή ότι υπάρχουν και κακοί άνθρωποι που παίρνουν παιδάκια, γιατί είχαμε 2 περιστατικά στην περιοχή μας και φοβήθηκα πολύ....

Διαφημίσεις

Είναι όντως ένα θέμα αυτό.

Και εμένα η μεγάλη μου κόρη είναι πολύ κοινωνική

και μιλάει με όλο τον κόσμο.

Παρόλο που της έχω πει οτι υπάρχουν "κακοί άνθρωποι"

που κλέβουν παιδάκια κλπ

δεν δείχνει να ανησυχεί. :?

Μια μέρα με ρώταγε μπροστά σε έναν κύριο:

Aυτός είναι κακός άνθρωπος;; :roll:

κοιτα να δεις και εγω ειχα ξεκινησει αντιστοιχο θεμα πριν χρονια και τελικα με βοηθησε το ιδιο το φορουμ,,,,σου κανω κοπι να δεις εγω παντως τα εφαρμοσα και παμε καλα μεχρι στιγμης,,,,,τωρα αρχιζουμε και με τη μικρη

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=53214

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09