Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Οδηγίες επιβίωσης στο "Elxis"

patousaki

Recommended Posts

Επανέρχομαι στο γνωστό θέμα, σχετικά με την ύπαρξη του εν λόγω καταστήματος...

Πήγα εχθές ...

Ευτυχώς που κάπου είχα διαβάσει μέσες-άκρες περιγραφές, αλλιώς είχα φύγει τρέχοντας...

Πριν από την επίσκεψη στη νονά μας που μένει στην περιοχή (αλλά δε γνώριζε τον μεσιέ Elxis) είπαμε αφού το τηλέφωνο δεν το σήκωνε, να πάμε απευθείας να τον επισκεφτούμε. Με φύλαξε το ένστικτο ...(αυτοσυντήρησης, μάνας, θα σας γελάσω...) και άφησα το παιδί και τον μπαμπά του στο αυτοκίνητο...

Με δισταγμό, φόβο και τις αισθήσεις μου σε κατάσταση υπερλειτουργίας, κατέβηκα τα σκαλιά της οδού Κρατερού για να βρεθώ σε έναν ιστορικό τόπο με υψηλή μουσειακή αξία... Οι επιστήμονες μελετούν ακόμη, πώς ένας χώρος μεταγενέστερος του Β' Παγκοσμίου, φέρει αυτά τα σημάδια των βομβαρδισμών των Γερμανικών αεροσκαφών...

ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΡΥΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ???

Το "της τρελλής το πανυγύρι" δεν ξεκινάει καν να περιγράφει το χαμό...

Κρυσταλλάκια, ασημικά, κοχύλια, κουτιά, κουφέτα, κορδέλες, ...ένας απόλυτος αχταρμάς, που δεν υπάρχει ούτε στη νοσηρή φαντασία του Stephen King... Πατώντας με κόπο και ακροβατώντας μεταξύ μπομπονιέρας και ενός ξυλόφωνου-παιδικό παιχιδάκι, σπρώχνοντας ένα τραπεζάκι που κανείς δε ξέρει από που ήρθε (μεταξύ των οποίων ούτε ο ιδιοκτήτης- είμαι βεβαία), πέρασα στα ενδότερα του μαγαζιού-ψάχνω-να-βρω-ταυτότητα!

Εκεί υπήρχαν και άλλοι πελάτες και προς στιγμή, ξεφύσηξα με ανακούφιση ότι δε θα με έτρωγε λάχανο ο εξωγήινος που θα θεωρούσα απόλυτα λογικό αν πεταγόταν από κάπου μπροστά μου. Μια κοπέλα με τη ...«μητέρα» της (το πιάσατε το υποννοούμενο?) χάζευαν τα δείγματα μπομπονιερών (από παντού εννοείται, όχι ότι υπάρχει stand-εδώ-έχει-μπομπονιέρες), ένα ζευγάρι έψαχνε βαφτιστικά για κοριτσάκι (πάντα άξιοι), ένας άλλος κύριος ΔΕ ξερω τί έκανε, αλλά υπήρχε και κοίταζε..., ο μεσιέ Elxis με ένα φονικό εργαλείο-πιστόλι θερμοκόλλησης κολλούσε αστερίες σε ένα καλάθι με μπομπονιέρες θαλασσινής θεματολογίας (το οποίο θα ήμουν πολύ κακιά αν δεν έγραφα ότι ήταν αληθινά κουκλίστικο), το τηλέφωνο να χτυπάει σα δαιμονισμένο (εννοείται ότι κανείς δεν έκανε ούτε καν την κίνηση…στρίβω-να-το-δω-πού-είναι, πόσο μάλλον να το σηκώσει, και έτσι μου λύθηκε η απορία αν υπάρχει ή όχι το μαγαζί για την οποία έχω ανοίξει θέμα…).

Εκεί που όλα βαίνουν καλώς, έχω αρχίσει να συνηθίζω για να αποδείξω τη θεωρία περί προσαρμοστικότητας του ανθρώπου, και μπαίνω στο κλίμα όλα-χύμα-ψάξε-μόνη-σου, ο σύζυγος της προαναφερθείσας κυρίας (νονός στην ιδιότητα), ξεστομίζει το ανομολόγητο… «…ε, λίγο κλειστοφοβικά δεν είναι αγάπη μου?» στην καλή του, και ξαφνικά το καταλαβαίνω…

Έχω αρχίσει να ανεβάζω σφύξεις, ιδρώνω από παντού…ακόμη και από σημεία που αγνοούσα ότι διαθέτουν ιδρωτοποιούς αδένες, στεγνώνει το στόμα μου και οι παλάμες μου στάζουν νερό!!!

Σκέφτομαι ταχύτατα και στο νου μου έρχονται διάφορα, κυρίως φυσικές καταστροφές. Πλημμύρες, ανεμοστρόβιλοι, σεισμοί, ερείπια, την ΕΜΑΚ, την ανάσυρση του μισολιπόθυμου κορμιού μου που στο χέρι κρατάει τον κατάλογο του «Χατζηγιαννάκη» και ψελλίζει στους διασώστες «…τα μεταλλιζέ χρώματα bijoux έχουν την ίδια τιμή με τα απλά χρωματιστά?». Από το παραλλήρημα με σώζει η φωνή του ιδιοκτήτη που με επαναφέρει στην πραγματικότητα.

Συμπαθητικός, φιλικός, αστείος, με εξυπηρετεί ενώ παράλληλα απαντάει στους άλλους πελάτες και ταυτόχρονα εξακολουθεί να κολλάει τους αστερίες. Ψάχνει για στυλό να σημειώσει. Σηκώνει ένα, πάει να γράψει, αλλά κάπου έχουν χαθεί τα ..."εντόσθια" του στυλό και έχει μείνει σκέτο, σα το φυσοκάλαμο που φτιάχναμε στο σχολείο! "Μισό!" του λέω, "...θα σε φτιάξω!" καθώς τον βλέπω να πασχίζει να βρει πάνω σε αυτό που παλιά ήταν πάγκος (τώρα είναι θαμμένος κάτω από τρισεκατομμύρια πράγματα) κάτι για να γράψει. Σκύβω στο πάτωμα και δίπλα από σακούλες με κουφέτα, σηκώνω το στυλό που είχα δει νωρίτερα να πατάμε με τη σειρά όλοι οι πελάτες! Γράφει την παραγγελία μου και ακολουθεί ο διάλογος :

-τη Δευτέρα θα είναι έτοιμη. Μπορείς να έρθεις να την πάρεις.

-σίγουρα? Μένω μακριά, έχω και μικρό παιδί, μην ταλαιπωρηθεί τζάμπα.

-ε, σίγουρα όχι. Πάρε κανένα τηλέφωνο πριν έρθεις!

Στα αυτιά μας αντηχεί το κουδούνισμα του τηλεφώνου που δεν έχει σταματήσει καθόλου από την ώρα που μπήκα στο μαγαζί, κοιτάζουμε το τηλέφωνο, κοιταζόμαστε στα μάτια…

-ΟΚ. Στο υπόσχομαι! Δευτέρα θα είναι έτοιμη!

Αυτή ήταν η εμπειρία μου από το Elxis. Τα έχει ΟΛΑ και συμφέρει! Γίνεται χαμός, άκρη εύκολα δε βγάζεις, όμως ο άνθρωπός του είναι τουλάχιστον εξυπηρετικός. Μόνο που δεν συνιστάται σε ανυποψίαστους πελάτες. Πρέπει να ξέρεις πριν πας.

Τελειώνοντας την περιγραφή μου, και φεύγοντας από το κατάστημα, αναρωτήθηκα… «όταν λένε οι γονείς ότι στο σπίτι επικρατεί ένα χάος για τα χρόνια που τα παιδιά περπατάνε, παίζουν, βγάζουν και σκορπίζουν τα πάντα μέσα στη μέση, πόσο πολύ απέχει από αυτό το ημιυπόγειο της οδού Κρατερού???»

ΚΑΛΑ ΨΩΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Διαφημίσεις

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ευχαριστούμε για την γλαφυρή περιγραφή :D:D:D

Φαντάζομαι το σοκ σου ....... και πραγματικά πάλι καλά που πήγες διαβασμένη και ήξερες τι ήθελες γιατί ......άντε ψαξε βρες....

Ελπίζω να στέλνουν αντικαταβολή πράγματα γιατί πιθανόν να χρειαστώ κάτι από αυτούς αλλά είναι τόσο μακρυά για μένα... άσε την κλειστοφοβία μου!!!

εχω ενα μπεμπουλινι ομορφο γλυκο κουκλινι!

εχεις απολυτο δικιο αλλα εγω καθολου δεν εξυπηρετηθηκα....

ειχα παρει λοιπον 4 τηλεφωνα παρακαλω για να ρωτησω αν υπαρχει ενα σετ βαφτιστικων ρουχων πριν παω....αφου με τα πολλα μιλησα με τον κατα τα αλλα ευγενεστατο κυριο περνω το μπεμπακι στο καροτσακι και μιας και μενω σχετικα κοντα στο παγκρατι λεω ας περπατησω ως εκει.....

φτανοντας και ξεπερνοωτας το εμποδιο του υπογειου και με το παιδι στα χερια ενω το καροτσακι εβαλα την κορη μιας κυριας που εφτιαχνε μεσα μπομπονιερες μανιωδως να το προσεχει....κατεβαινω στην τρουπα........

αφου εζησα τα οσα ακριβως ανεπτυξες και με το παιδι στα χερια να εχει αρχισει να κλωτσαε του στυλ αντε τελειωνε καταφερνω να προσεγγισω τον κυριο....το αποτελεσμα?το σετακι δεν υπαρχει πια το εχει καταργησει η βιοτεχνια αλλα αν θελω λεει να ξαναπαω μπηπως και το κανουμε παραγγελια?αλλα και παλι δεν ξερει..... θα δουμε την αλλη φορα......

ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ ΠΑΝΤΩΣ.

ανεβαινω κατακωπη τα σκαλια και τι να δω?την κορη της υπαλληλου μεσα στο κατοτσι και τα αλλα παιδακια της γειτονιας να την κανουν βολτα!!!!!! :D

αντε καλα ψωνια :D

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Διαφημίσεις

Απορω που δεν σηκωνε το τηλεφωνο..

Εγω ειχα παρει απο εκει τα στολιδια για τη μπομπονιερα του Χαρη (καρφιτσα αλογακι-κουνιστο με φιλντισι) και με το που πηρα τηλεφωνο να ρωτησω αν μορει να μου τα στειλει στο σπιτι το σηκωσε αμεσως..

Μετα ετυχε και πηρα και αλλες φορες για να δω αν ηρθαν (γιατι δεν υπηρχε στοκ και το περιμενε) και παντα απαντουσε με την μια..

Τελικα πηγα και τα πηρα μονη μου μιας και τελικα ειναι αρκετα κοντα στη δουλεια μου και μαλιστα παλι τονπηρα ειδικα εκεινη τη μερα 2-3 τηλεφωνα γιατι χαθηκα στο δρομο και παντα το σηκωνε..

μπορει να πεσατε σε εποχη που εχει τρελη δουλεια.

Παντως οντως γινεται της κακομοιρας εκει και δεν εχεις που να πατησεις.. Αλλα εχει τοση ποικιλια οσα 10 μεγαζια μαζι οποτε φαντασου οτι πας εκει και τελειωνει το θεμα δεν χρειαζεται να πας αλλου. :lol:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

έλιωσα στο γέλιο :lol::lol::lol:

απ τις καλύτερες περιγραφές έβερ! θα το κάνω copy Να το κρατήσω :lol::lol:

Κορυφαία στιγμή....

Πλημμύρες, ανεμοστρόβιλοι, σεισμοί, ερείπια, την ΕΜΑΚ, την ανάσυρση του μισολιπόθυμου κορμιού μου που στο χέρι κρατάει τον κατάλογο του «Χατζηγιαννάκη» και ψελλίζει στους διασώστες «…τα μεταλλιζέ χρώματα bijoux έχουν την ίδια τιμή με τα απλά χρωματιστά?».

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

πατουσάκι απλά respect!

Εισαι απίθανη. :!::!::!::!::!: Συγγραφικό ταλέντο. :!::!::!::!::!:

Αν ολο αυτό ηταν ταινία εγω θα έβαζα για sountrack το"Σκόνη"

Τα πάντα φαντάζουν ελαφρως παστέλ απο την ...σκόνη...!!!!!!!Εγω ετριβα την μυτη μου[αλεργικη στην σκόνη] για 2 ωρες τουλάχιστον.....

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Ενα από τα τηλέφωνα θα ήταν το δικό μου. Ευγενέστατος όντως ο κύριος, αλλά η παραγγελία μου έχει ήδη καθυστερήσει 10 μέρες και... βλέπουμε. Καλά που ξεκίνησα νωρίς τις ετοιμασίες και έχω χρόνο, αλλιώς θα είχα εγγεφαλικό. Από αύριο σε αύριο και βλέπουμε είναι.

an1cCqX00001110MDAwODM1ZHwwMDAwMTExZGF8RWxlbmkgaXMgaGVyZSBmb3I.gif

Η αληθεια ειναι οτι αν θες να συνεργαστεις με τετοιου ειδους μαγαζια ή να κανεις παραγγελεια απο το ιντερνετ καλο ειναι να το κανεις τουλαχιστον 2-3 μηνες πριν.. ποτε δεν ξερεις ποτε θα παραδοθουν τα υλικα.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια καημέρα εγώ βαφτίζω τον μπεμπούλη μου το Νοέμβρη και ως καλλιτεχνική φύση... θα φτιαξω μπομπονιέρες μόνη μου. Τα υλικά έλεγα να τα πάρω από το Elxis κι εγώ μιας και βρήκα πραγματάκια που μου άρεσαν σε καλές τιμές. Ήμουν λοιπόν έτοιμη να πάω μέχρι που έπεσα πάνω σας :D Τι λέτε να το τολμήσω? Επαιρνα κι εγώ τηλ αλλά δεν απαντούσε. Μήπως ξέρει καμιά να μου πει ποιες ώρες και μέρες είναι ανοιχτά? Εγώ υλικά θέλω όχι έτοιμες μπομπονιέρες οπότε ελπίζω να εξυπηρετηθώ άμεσα. Βοηθήστε pleaseeeee. :)

glitterfy071816980D37.gif 767d1f5390.png

Κορίτσια καημέρα εγώ βαφτίζω τον μπεμπούλη μου το Νοέμβρη και ως καλλιτεχνική φύση... θα φτιαξω μπομπονιέρες μόνη μου. Τα υλικά έλεγα να τα πάρω από το Elxis κι εγώ μιας και βρήκα πραγματάκια που μου άρεσαν σε καλές τιμές. Ήμουν λοιπόν έτοιμη να πάω μέχρι που έπεσα πάνω σας :D Τι λέτε να το τολμήσω? Επαιρνα κι εγώ τηλ αλλά δεν απαντούσε. Μήπως ξέρει καμιά να μου πει ποιες ώρες και μέρες είναι ανοιχτά? Εγώ υλικά θέλω όχι έτοιμες μπομπονιέρες οπότε ελπίζω να εξυπηρετηθώ άμεσα. Βοηθήστε pleaseeeee. :)

Και εγώ υλικά πήρα. Μόνη μου τις φτιάχνω. μισά από κει και μισά πήρα από το adorex. Εκείνα τα έχω πάρει εδώ και μία εβδομάδα, αλλά η κυρία που το έχει αυτό :twisted:

an1cCqX00001110MDAwODM1ZHwwMDAwMTExZGF8RWxlbmkgaXMgaGVyZSBmb3I.gif

Και εγώ υλικά πήρα. Μόνη μου τις φτιάχνω. μισά από κει και μισά πήρα από το adorex. Εκείνα τα έχω πάρει εδώ και μία εβδομάδα, αλλά η κυρία που το έχει αυτό :twisted:

Σπίτι τα στέλνουν με αντικαταβολή?? Μήπως γνωρίζετε????

εχω ενα μπεμπουλινι ομορφο γλυκο κουκλινι!

Patousaki τα είπες όπως ακριβώς τα σκεφτόμουνα όταν ήμουνα εκεί. Ας όψεται η ευγένια του κυρίου, η ποικιλία και φυσικά οι τιμες. Πάλι καλά είχα πάει και εγώ προετοιμασμένη από τις περιγραφές σας γιατί αλλιώς ούτε καν θα είχα μπει μέσα. Ειχα πάει τη Πεμπτη και νομίζω ότι το συμμαζεύουν σιγά-σιγα!

Διαφημίσεις

Κορίτσια help γνωρίζει καμιά ώρες λειτουργίας του elxis παίρνω διαρκώς τηλ και δεν απαντάνε.

Είναι θέμα τύχης!! Νόμιζω ότι κάνει εκπτροπή σε κινητό μετά από ώρα. Πρέπει να προσπαθείς πολύ.

... και εννοείται ότι είναι Τετάρτη σήμερα (2 μέρες μετά από τη Δευτέρα που περιμέναμε την παραγγελία) και κουφέτα ακόμη δεν είδαμε!

Βέβαια, ειδοποιεί τουλάχιστον τηλεφωνικά ο μεσιέ Elxis (κατά κόσμον Βαγγέλης), οπότε γλιτώνεις το δρομολόγιο. Και επιπλέον, είναι συμπαθέστατος, γλυκομίλητος, και ευγενικός... Πριν προλάβεις να υψώσεις φωνή, σου έχει ζητήσει συγγνώμη, αναγνωρίζοντάς σου το δίκιο σου...

Εγώ, από τη φύση μου επίμονη, πήγα από εκεί μέσα στο καταμεσήμερο. Διότι δεν απαντούσε στο τηλέφωνο και είχε περάσει μια ώρα από την προκαθορισμένη ώρα του "τηλεφωνικού ραντεβού"... Ενώ βρισκόμουν σχεδόν απέξω, τηλεφωνησε σπίτι για να μου αναβάλει ξανά την ημέρα παράδοσης! Αφού είχα φτάσει ως εκεί, είπα να μη φύγω με άδεια χέρια... Έβγαζε ο δυστυχής ό,τι υπήρχε από κουφέτο.

-Bijoux χρωματιστά που θέλεις, έχω... Λείπουν όμως τα τυρκουάζ και τα λαχανί! Τα πήρε μια μαμά που ήθελε μόνο αυτά τα χρώματα.

(Σ.σ.: αν υποψιαστώ ότι την ...κουτσουκέλα την έχει κάνει καμμιά από εσάς... :lol::lol::lol: )

Αφού γύρισα όλο το μαγαζί (λες και θα γεννούσαν οι τοίχοι κουφέτα), μου ήρθε η ιδέα...

-Τυρκουάζ - λαχανί αυτή? Ροζ - λευκά εγώ!!! Βαγγέλη, φέρε γαντάκι να κάνω διαλογή!

Μου πήρε πάνω-κάτω κανένα μισάωρο, αλλά τα ξεχώρισα όλα!

Τα υπόλοιπα που θέλω, αύριο... Λέμε! Δεν υπογράψαμε και συμβόλαιο...

Φεύγοντας, του το είπα... "Το ότι με την ευγένειά σου έχεις καταφέρει να γλιτώνεις βρίσιμο παρά την αναβολή είναι ένα θαύμα!"

"Ωχ! Λοιπόν, δεν το είχα σκεφτεί ποτέ... Έχεις δίκιο!"

Πάντως, να ενημερώσω...

Όποια μανούλα έχει τα χρώματα κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, στα προσκλητηριομπομπονιερικά της ας σπεύσει! Υπάρχουν 4 κουτιά με έτοιμα κουφέτα!

Εγώ, απόψε στρώνομαι στη δουλειά για τις παιδικές μπομπονιέρες...

Αν δεν κάνω λάθος, τεράστιους δεν είδα. Μεγάλους είχε πάντως.

Εγώ μια φορά... αύριο θα ξαναπάω.

Μπορώ να σε βοηθήσω με κάποιο τρόπο?

Βλέποντας τί σε ενδιαφέρει και ενδεχομένως ...φωτογραφίζοντάς τα?

Άλλωστε, με τον Βαγγέλη, έχουμε γίνει κάτι σα να λέμε... κολλητοί :lol::lol::lol:

Αν δε βλεπόμαστε 2 φορές την εβδομάδα και αν δε μιλήσουμε 5-6 φορές την ημέρα... κάτι δεν πάει καλά!

Αν δεν κάνω λάθος, τεράστιους δεν είδα. Μεγάλους είχε πάντως.

Εγώ μια φορά... αύριο θα ξαναπάω.

Μπορώ να σε βοηθήσω με κάποιο τρόπο?

Βλέποντας τί σε ενδιαφέρει και ενδεχομένως ...φωτογραφίζοντάς τα?

Άλλωστε, με τον Βαγγέλη, έχουμε γίνει κάτι σα να λέμε... κολλητοί :lol::lol::lol:

Αν δε βλεπόμαστε 2 φορές την εβδομάδα και αν δε μιλήσουμε 5-6 φορές την ημέρα... κάτι δεν πάει καλά!

Ναι θέλω 4 μεγάλους ανεμόμυλους, φαντάσου διάμετρο 30-40 εκατοστά! Σε μπλε ή γαλάζιο και σε πορτοκαλί! Για δες και πες μου !

7adb2868d6.png

-Bijoux χρωματιστά που θέλεις, έχω... Λείπουν όμως τα τυρκουάζ και τα λαχανί! Τα πήρε μια μαμά που ήθελε μόνο αυτά τα χρώματα.

(Σ.σ.: αν υποψιαστώ ότι την ...κουτσουκέλα την έχει κάνει καμμιά από εσάς... :lol::lol::lol: )

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

:oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops:

:!::!::!::!::!::!::!::!::!::!::!::!::!::!::!:

:roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!