Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ηπια ταχυπαλμια εμβρυου-καρδιοτοκογραφημα

Recommended Posts

γεια σας...ειμαι στην 33η εβδομδα και απο την 28η παιρνω yutopar λογω προωρων συσπασεων και μικρο μηκος τραχηλου. την τελευταια εβδομαδα εκανα 2 φορες nst με μια μερα διαφορα και παρατηρηθηκε ηπια ταχυπαλμια του εμβρυου δηλαδη οι παλμοι του ανεβαιναν συχνα πανω απο 160 αλλα μεχρι 180 οχι παραπανω. ο γιατρος ειπε οτι εφοσον παιρνω yutopar ειναι φυσιολογικο γιατι κανει σε μενα ταχυκαρδιες και εγω με τη σειρα μου στο μωρο. προτειναν να κοψω το χαπι για λιγες μερες να μετραω τους παλμους μου και να ξαναπαω. εχει τυχει σε καμια σας? ανησυχω γιατι στην αρχη ειπε αν δεν επαιρνες το χαπι και ηταν ετσι το καρδιοτοκογραφημα θα ειχαμε ενα θεμα. και αν δεν ειναι απ το χαπι? δε ξερω ανησυχω πολυ τι μπορει να εχει δηλαδη προβλημα στην καρδια? βεβαια μονο οταν κλωτσουσε ανεβαιναν οι παλμοι και οχι οταν ηταν ηρεμο αλλα το κακο με αυτο το παιδι ειναι οτι κλωτσαει συνεχεια και οταν με βαζουν σε καρδιοτοκογραφο συνεχεια παταω το κουμπι δεν καθεται λεπτο. καμια αντιστοιχη εμπειρια?

Διαφημίσεις

Εκανω κι εγω νστ ενω επαιρνα γιουτοπαρ. Βεβαια επαιρνα μισο/6ωρο κι ετσι δεν μου εκανε καθολου ταχυκαρδιες. Οι παλμοι του μωρου ηταν γυρω στο 140 εκτος απο τις στιγμες που κουνιοταν οποτε εφτανε το ανωτερο 160. Δεν ξερω ποιο ειναι το φυσιολογικο. Παντως το δικο μου δεν κινειται τοσο συχνα οσο θα ηθελε ο γιατρος. Ειναι καλο που το δικο σου κινειται συνεχεια. Επισεις παρατηρησα οτι συνηθως κινησεις και συσπασεις ειχαν συγχρονισμο και μου εκανε εντυπωση, παρατηρησες κατι τετοιο;

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

μεχρι 160 ειναι το φυσιολογικο οποτε εσενα ηταν οκ. την τελευταια φορα που πηγα οταν εριχνε τις κανονικες κλωτσιτσες του πηγαινε μεχρι 160 αντε 165 αλλα οταν ξεκινουσε αυτα τα παλαβα που κανει και ριχνει 5-6 δυνατες μαζι λες και χορευει ανεβαινε πολυ παλι. τη γιατρο την ειδα λιγο να το ψαχνει και φοβαμαι αλλα πηρε γνωμες και απο αλλους γιατρους και της ειπαν δεν ειναι τιποτα καθως ειναι επιταχυνσεις και οχι σταθερη ταχυπαλμια. εγω παλι ανησυχω πολυ...εγω επαιρνα μισο ανα 8ωρο γιουτοπαρ αλλα μου κανε φοβερες ταχυπαλμιες τοσο που οι γιατροι φοβηθηκαν για μενα λενε και οχι τοσο για το μωρο και προτειναν μετα απο συζητηση για να υπαρχουν πολλες γνωμες να το κοψω εντελως και οχι να παρω χαπι για την καρδια οπως κανουν συνηθως. αυτο που λες για τις συσπασεις ισχυει καθως εμενα οταν ριχνει καμια δυνατη κλωτσια συμβαινει να προκαλει και συσπαση μετα.που θα γεννησεις? γιατι παρολο που εγω εχω πητ 1 μηνα μετα απο σενα μου χουν δωσει 1-2 βδομαδες να αντεξει ακομα ο τραχηλος μου οποτε μπορει να συμπεσουμε.;)

Αρα δεν χρειαζεται να ανησυχεις για την ταχυπαλμια του εμβρυου αφου προερχεται απο σενα, ετσι; Αλλωστε θα δειτε και στο επομενο νστ που θα εχεις σταματησει τα γιουτοπαρ αν εχει διαφορα.

Εμενα ανησυχει για τις μειωμενες κινησεις. Γενικα κουνιεται -ενταξει δεν χορευει και καρσιλαμα- αλλα οταν μπαινω στο μηχανημα ησυχαζει! Και καμμια φορα οι παλμοι του πεφτουν στο 120, ειναι φυσιολογικο; Τι να κανω για δειχνει πιο πολλες κινησεις και να μην πεφτουν οι παλμοι; δοκιμασα να φαω σοκολατα πριν το νστ αλλα δεν επιασε ιδιαιτερα.

Ασχετο: τον τραχηλο εχουμε να τον μετρησουμε απο την β'επιπεδου κι ας ειμαι 38+2 τωρα. Ομως ουτε κι εμενα νομιζω να με αφησει μεχρι την ΠΗΤ... Θα γεννησω επαρχια.

Διαφημίσεις

τι να σου πω δε ξερω αν πρεπει να ανησυχω η οχι αλλα ανησυχω...βλεπω δεν εχει τυχει και σε καμια αλλη....τελοςπαντων...εσυ μην ανησυχεις απο 120-160 ειναι νορμαλ. κι επισης στην 38η εβδομαδα ποσο κινητικο να ειναι το παιδι δεν εχει πια και πολυ χωρο εκει μεσα ειναι λογικο εδω εμενα που δε με αφηνει σε ησυχια τωρα τελευταια εχει αρχισει και ηρεμει λιγο δεν χωρανε ειναι λογικο. το 1ο μου παιδακι ηταν κι εμενα ηρεμο ειδικα οταν πηγαιναμε στο γιατρο λες κ το κανε επιτηδες και κοιμοταν δε ξερω αν επαιζε ρολο οτι αγχωνομουν...καναμε νστ και μου διναν πορτοκαλαδες και χυμους οι νοσοκομες για να κλωτσησει. εμενα συνηθως αν επινα κατι κρυο εστω και νερο επιανε το κολπο και κουνιοταν αλλα μη φανταστεις και χορο...χαιδευε το και μιλα του συνηθως βοηθαει αλλα και παλι μην τρελενεσαι στο σπιτι το νιωθεις ετσι δεν ειναι? δε γινεται να κλεινει ραντεβου το παιδι με το νστ και να το πετυχαινουμε οποτε θελουμε εμεις ξυπνιο ειναι και θεμα τυχης. καλη λευτερια ευχομαι βλεπω εσυ τον εφαγες το γαιδαρο αντε και στα δικα μας εγω παρακαλαω να φτασω εστω 35-36η βδομαδα μη βγει και πολυ προωρο.

τι να σου πω δε ξερω αν πρεπει να ανησυχω η οχι αλλα ανησυχω...

Καταλαβαινω τι εννοεις...

δε γινεται να κλεινει ραντεβου το παιδι με το νστ

:P:p:p καλα τα λες!

καλη λευτερια ευχομαι βλεπω εσυ τον εφαγες το γαιδαρο αντε και στα δικα μας εγω παρακαλαω να φτασω εστω 35-36η βδομαδα μη βγει και πολυ προωρο.

Μη νομιζεις... κι εγω απο την 30η εβδ ειμαι υπο την απειλη του προωρου τοκετου-οταν μπηκαμε στο μηνα μας ο γιατρος μας εδινε συγχαρητηρια... ουτε κι εγω το πιστευω οτι φτασαμε μεχρι εδω...

Σου ευχομαι τελειομηνη!

Κι εμείς μετά το ντόπλερ κρατήσαμε το μωρό με γιουτοπαρ, τρελές συσπάσεις, μέχρι και εισαγωγή για πρόωρο τοκετό κάναμε. Ολα αυτά ξαφνικά.

Σε όλα τα καρδιοτοκογραφήματα που έκανα στη συνέχεια το μωρό πάντοτε, όταν κλωτσούσε/κουνιόταν (το έκανε και διαρκώς γιατί τσαντιζόταν μάλλον με τα βίσματα) ανέβαζε παλμούς αρκετά και μου είχαν πεί είναι απόλυτα φυσιολογικό και δείχνει ότι είναι ενεργό το μωρό.

Ο γιατρός πχ έβλεπε τους παλμούς και ήξερε πότε κλωτσούσε το μικρό.

Τώρα πόσους παλμούς έφτανα δεν θυμάμαι, αλλά το γιούτοπαρ είναι δεδομένο ότι προκαλέι ταχυκαρδίες σε μωρό και μάνα.

Το μωράκι γεννήθηκε υγιέστατο!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Kι εμένα μου κάνει ταχυπαλμία το yutopar. Aκόμα κι όταν έπαιρνα μισό χαπάκι ανά 6ωρο. Άλλους τους επρεάζει λιγότερο και άλλους περισσότερο. Εγώ έφτανα 130 παλμούς (οι δικοί μου παλμοί, όχι του μωρού εννοώ) και κράταγε πολλή ώρα (συνήθως γύρω στα 3 τέταρτα και μετά έπεφτε στους 115 παλμούς για κανένα μισάωρο ακόμα)