Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

προβλημα όρασης ή απλά συνηθεια?

Recommended Posts

γεια σας!

η κορη μου (2,5 ετων περιπου) οταν βλεπει τηλεοραση καθεται πολυ κοντά.

της κανω τη παρατηρηση με ομορφο τροπο, καμια φορα λιγο πιο αυστηρα, της εχω κλεισει και την τηλεοραση, το ακουει,το καταλαβαινει παει πιο πισω και μετα παλι τα ιδια.

σκεφτομαι..μηπως εχει μυωπια και δεν βλεπει καθαρα?

εγω εχω μυωπια... :( αλλα πως θα το καταλαβουμε σαυτη την ηλικια..?

ευχαριστω!

Διαφημίσεις

δεν θελω να σε φοβισω,αλλα επειδη ξερω περιπτωση φιλης που ο γιος της ηταν παντα μπροστα στη tv,τωρα πλεον 10 ετων εχει να κανει μια επεμβαση στα ματια του,δεν θυμαμαι τι ακριβως,παντως το παιδι ειναι με γυαλακια απο πολυ μικρο!να το πας το γρηγοροτερο!!

εγω οσο και να θελω να δω τηλεοραση(εχουμε μια 44'' οποτε φανταστειτε ποσο θελω να απολαυσω ταινιες κτλ)με το μικρο ομως εκανα απεξαρτηση.βαζω μουσικη οταν ειναι ξυπνητος,καθολου τν μονο οταν κοιμαται για να αποφυγω ολα αυτα τα προβληματα!

578611j1nly6hq0l.jpg691278l0h4xhyt8z.gif

Ολα τα παιδια κολανε πανω στην τηλεοραση. :lol:

Να εχει μυωπια δεν νομιζω (αν και θα το διαπιστωσεις πολυ ευκολα με μια επισκεψη σε οφθαλμιατρο ) αλλα αν συνεχισει μπορει να παθει.

Οσο για οφθαλμιατρο ρωτα τον παιδιατρο σου . Παντα εχουν καποιον που να εχει πειρα σε παιδια .

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

συμφωνώ με την elenik. Ολα τα παιδιά πηγαίνουν όσο πιό κοντά μπορούν!!

Μια επίσκεψη σε παιδοφθαλμίατρο θα σου λύσει την απορία, αλλά και θα κάνεις έναν επιπλέον έλεγχο στο παιδί σου. Τα μάτια είναι πολύ σημαντικά και αν υπάρχουν προβληματάκια μπορούν να λυθούν ευκολότερα.

Η τηλεόραση δε νομίζω ότι ευθύνεται για το ότι φοράει απο τόσο μικρό γυαλάκια το παιδί της φίλης σου, Ναφσικά. Μήπως είχε στραβισμό;

Ο Ιωακείμ φοράει απο 2 ετών λόγω στραβισμού και το πιθανότερο είναι ότι μέχρι να σταματήσει να "εκπαιδεύεται" η ορασή του, θα συνεχίσει να τα φοράει.

Πάντως αν διαπιστώσετε έστω και το παραμικρό στην όραση των παιδιών σας, όσο μικρά και αν είναι, κατ'ευθείαν στο γιατρό. Η όραση μέχρι τα 9-10 είναι "πλαστική" δηλ μπορεί να διαμορφωθεί σωστά, σε περίπτωση προβλήματος.

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Διαφημίσεις

γεια σας!

η κορη μου (2,5 ετων περιπου) οταν βλεπει τηλεοραση καθεται πολυ κοντά.

της κανω τη παρατηρηση με ομορφο τροπο, καμια φορα λιγο πιο αυστηρα, της εχω κλεισει και την τηλεοραση, το ακουει,το καταλαβαινει παει πιο πισω και μετα παλι τα ιδια.

σκεφτομαι..μηπως εχει μυωπια και δεν βλεπει καθαρα?

εγω εχω μυωπια... :( αλλα πως θα το καταλαβουμε σαυτη την ηλικια..?

ευχαριστω!

Το ιδιο εκανε και ο γιος μου και στην ιδια ηλικια...στη συνεχεια αρχισε να βγαζει διαφορες φοβιες...για το σπιτι μας,το μπαλκονι,τη μπανιερα,το νερο,τη θαλασσα....και τον τσεκαραμε αν βλεπει πραγματα σε αποσταση και τα εβλεπε...Οταν πλεον αρχισε να ξυπνα με μαυρους κυκλους τον πηγαμε σε παιδοοφθαλμιατρο.Και ναι δεν ειχε μυωπια αλλα ειχε 2μιση βαθμους αστιγματισμο και αυτο διακιολογουσε τα παντα.Φορεσε γυαλια και σε περιπου 2 εβδομαδες εγινε αλλο παιδι.Φυγαν ΟΛΕΣ οι φοβιες...αρχισε να αντιλαμβανετε καλυτερα και ηρεμησαν τα νευρα του...Τωρα πια δεν μπορει καθολου χωρις τα γυαλια του.

Αρχες Σεπτεμβρη εχουμε επανελεγχο...και τοτε θα ελεγχει και η 2χρονη κορη μας.Εφοσον ο συζηγος εχει αρκετη μυωπια,εγω λιγο ,και ο Μιχαλης αστιγματισμο,θα ελεγχει και η μικρη...ο ελεγχος σε τοσο μικρα δε γινετε με τον συνηθη τροπο"τι βλεπεις;" αλλα με σταγονα στα ματια και με ειδικα μηχανηματα.

.png.png

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας...

το πιο σωστο ειναι να την παω στον οφθαλμιατρο να μου φυγει το αγχος... παντως αν εχει μυωπια... τι να πω... ολα τα πηρε αποτον πατερα της και αυτο βρηκε να παρει απο μενα????? :cry:

λοιπόν το πρόβλημα του δικού μου γιού δεν είναι ότι δεν βλέπει αλλά πως όταν βλέπει τηλεόραση γυρνάει το κεφάλι του δεξιά σαν να βλέπει καλύτερα με το αριστερό μάτι.

Το συζητήσαμε με την παιδίατρο και του έκανε έλεγχο στα μάτια αλλά αυτός έβλεπε 10 στα 10. Τα έβλεπε ΟΛΑ. Ακόμα και κάτι ψύρες που η μάνα του λόγω "πρεσβυοπίας" δεν.....

Συνεχίζει ακόμα έτσι και το κάνει μόνο στην τηλεόραση. Μήπως έχετε καμιά ιδέα γιατί η γιατρός μας δεν βρήκε κανένα πρόβλημα.

λοιπόν το πρόβλημα του δικού μου γιού δεν είναι ότι δεν βλέπει αλλά πως όταν βλέπει τηλεόραση γυρνάει το κεφάλι του δεξιά σαν να βλέπει καλύτερα με το αριστερό μάτι.

Το συζητήσαμε με την παιδίατρο και του έκανε έλεγχο στα μάτια αλλά αυτός έβλεπε 10 στα 10. Τα έβλεπε ΟΛΑ. Ακόμα και κάτι ψύρες που η μάνα του λόγω "πρεσβυοπίας" δεν.....

Συνεχίζει ακόμα έτσι και το κάνει μόνο στην τηλεόραση. Μήπως έχετε καμιά ιδέα γιατί η γιατρός μας δεν βρήκε κανένα πρόβλημα.

Αν του έκανε έλεγχο η παιδίατρος, καλύτερα να τον πας σε παιδοφθαλμίατρο γιατί εκτός απο το κλασσικό "βλέπεις αυτό κλπ" κάνουν διάφορες μετρήσεις με μηχανήματα.

Μήπως έχει συνηθίσει να είναι σε αυτή τη στάση του σώματος όταν βλέπει τηλεόραση και γυρνάει το κεφάλι;

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Διαφημίσεις