Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εξωσωματική και αύξηση βάρους

Recommended Posts

Είπα κορίτσια να ανοίξω ένα πιο "ελαφρύ" θέμα...:P

Το ξέρω ότι μπροστά στη διαδικασία της εξωσωματική, την αγωνία και το προσδοκώμενο τόσο σημαντικό αποτέλεσμα τα κιλά δεν είναι το πιο σημαντικό, θα ήθελα όμως να σας ρωτήσω αν παίρνετε κιλά σε κάθε προσπάθεια εξωσωματικής και πόσο εύκολα τα χάνετε.

Εγώ ήμουν 57 κιλά και πήρα 3,5 κιλά απο την 1η προσπάθειά μου που έκανα τον Μάρτιο. Στην εξωσωματική πήρα κορτιζόνη και έπαθα και ελαφριά υπεδιέργεση. Διάβασα σε ένα φόρουμ ότι όταν υπάρχει υπερδιέργεση ωοθηκων παρατηρείται αύξηση της κοιλίτσας. :rolleyes::-P Αν προσθέσουμε και τις ορμόνες και την κορτιζόνη ε τότε είναι άστα να πάνε...

Αυτά τα 3,5 κιλά δε μπορώ να τα χάσω με τίποτα :(...αφήστε και την κοιλίτσα, αυτό είναι το χειρότερο. Ξεκίνησα γυμναστήριο, προσπαθώ να κάνω μικρά και συχνά γεύματα για να ξυπνήσω τον μεταβολισμό μου αλλά αυτός κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Κια δεν είναι τόσο αυτά τα 3,5 κιλά είναι ότι Σεπτέμβριο θα κάνω τη 2η προσπάθειά μου..Αν πάρω και τότε άλλα 3-4 τι γίνεται?

Τελικά.....Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις και γίνονται τα θαύματα όταν πάψεις να επιμένεις ?????

Διαφημίσεις

ενδεχομενως τα δικα σου κιλα να ειναι απλα πριξιμο λογω της κορτιζονης...η εξωσωματικη δεν παχαινει,οι ορμονες προκαλουν πριξιμο που μεταφραζεται σε βαρος,το οποιο φευγει μετα την προσπαθεια (αν το αποτελεσμα ειναι αρνητικο,γιατι αν ειναι θετικο θα προστεθει και αλλο βαρος)...τωρα αν πλακωνομαστε και τρωμε οτι βρισκουμε στην διαρκεια την προσπαθειας,τοτε αλλαζει το πραγμα...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

ενδεχομενως τα δικα σου κιλα να ειναι απλα πριξιμο λογω της κορτιζονης...η εξωσωματικη δεν παχαινει,οι ορμονες προκαλουν πριξιμο που μεταφραζεται σε βαρος,το οποιο φευγει μετα την προσπαθεια (αν το αποτελεσμα ειναι αρνητικο,γιατι αν ειναι θετικο θα προστεθει και αλλο βαρος)...τωρα αν πλακωνομαστε και τρωμε οτι βρισκουμε στην διαρκεια την προσπαθειας,τοτε αλλαζει το πραγμα...

:P:p:p:p σωστή...δεν πλακωνόμουν...όμως δεν προσεχα αλάτι και άλλα που πρέπει οταν παιρνει κανεις κορτιζόνη

Τελικά.....Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις και γίνονται τα θαύματα όταν πάψεις να επιμένεις ?????

leuta μου αγαπη μου, μαλλον σου λειπει το πεισμα. εγω πριν κανω την πρωτη μου εξωσωματικη ειχα φτασει αισιως τα 73 κιλα γιατι το ετρωγα ολο το "φαγακι μου". μετα την εξωσωματικη εφτασα τα 76 κιλακια. τοτε λοιπον τα πηρα στο κρανιο γιατι πηγαινα στα μαγαζια και δεν μπορουσα να βρω ρουχα να βαλω. σκεφτομουν πως καταντησα ετσι...... οταν γνωρισα τον αντρα μου ειμουνα 54 κιλα και τωρα...... και να σκεφτεις οτι ειμαι και 1,59 υψος....κοντοστουπα δηλαδη! λεω δεν παει αλλο. εκοψα τα πολλα γλυκα(οχι εντελως), τα αλλαντικα εντελως και το πολυ ψωμι(οχι εντελως) και κανω μια ωρα την ημερα ποδηλατο(στατικο) στο σπιτι και τωρα, μετα απο 5 1/2-6 μηνες εμαι 64 κιλα. επειδη ομως ειμαι και κοντουλα θελω να χασω 3-4 κιλα ακομη. οσον αφορα την κοιλια εγω παντα ειχα περιφερεια και στομαχακι. ετσι εναι το "σκαρι" μου μαλλον....

leuta μου γλυκιά, εγώ είμαι 37 χρονών κλειστά (αισίως!!!!) ξεκίνησα προσπάθειες τέλη του 2009 με μια σπερματέγχυση, έκανα και 2 εξωσωματικές μέσα στο 2010 και 2 προσπάθειες με κρυοσυντηρημένα το 2011 (αν αναρωτιέσαι όλες αποτυχημένες αλλά δεν πειράζει ο Θεός ξέρει καλύτερα) μετά απ΄όλα αυτά λοιπόν έφτασα να ζυγίζω 73 κιλά από 64 με ύψος 1,66!!! αλλά δεν είναι μόνο αυτό, το θέμα είναι πως είχα ένα περίεργο πάχος... ήμουν σαν να με είχες τρομπάρει!!!! ναι μη γελάς καθόλου...πατούσα το μπούτι μου με το δάχτυλο και ήταν σαν στρώμα νερού.... απογοήτευση τρελή.... να μην χάνονται με τίποτα...τελικά τώρα ένα χρόνο μετά και αφού εγκατέλειψα τις προσπάθεις προς το παρών τουλάχιστον, είμαι 65 κιλά χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και το πιο σημαντικό είναι πως επιτέλους ξεπρίστηκα....... η κοιλίτσα βέβαια που εγώ ποτέ δεν είχα, καλά κρατεί αλλά πιο περιορισμένη....οπότε μην ανησυχείς όλα έρχονται και παρέρχονται...το σημαντικό είναι το αποτέλεσμα για αυτό, εσύ και όλες μας πρέπει να κοιτάμε το στόχο μας.....

Μαργαρίτα

Διαφημίσεις

Κοριτσια αντιμετοπιζω κ εγω προβλημα με τα κιλακια μου ημουν 65κιλα κ τωρα 80κιλα τα οποια τα επεκτεισα μετα απο εξι εξωσωματικες και τον αλλο μηνα ξεκιναω την επομενη ελπιζω και τυχερη! σε καθε προσπαθειουλα επερνα κ κιλα μπορει να παιζει ρολο οτι καθε φορα παθενα υπερδιεργεση, αλλα σε ολο μου το σωμα το προβλημα ειναι οτι εχω κοιλια η οποια με περνουν για εγκυος ειναι μεγαλος πονος καθε φορα να τους λες ''οχι δεν ειμαι εγκυος'' και ειναι κατι που το θελω παρα πολυ το ξερω δεν ειμαι η μονη υπαρχουν αρκετες γυναικες. Καποις φορες σκευτομαι και λεω ας εχω το πιο χαλια σωμα δεν με ενδιαφερει φτανει να εχω αποκτηση ενα γερο παιδι! πιστευω οτι δεν ειμαι η μονη που εχει κανει παρομοια σκεψη.

8HiKp2.png

• 2 weeks later...

Κορίτσια κι εγω εχω παρει δυο κιλά μετα απο την τελευταια εξωσωματικη. Ο γιατρός είπε ότι δεν παχαίνουν τα φαρμακα. Μια κοπέλα όμως μου είπε ότι οι ορμόνες δεν φευγουν ποτέ απο το σώμα κι ότι εναποτιθενται στους ιστους (δερματος μάλλον?), γίνεται ρίξη ιστών και μετατρέπονται σε λιποκύτταρα. Τωρα τι να σας πω δεν ξερω αν όλα αυτα είναι σωστά. Εμενα παντως μεγαλωσε το στηθος μου λίγο.

Αυτό που ξέρω είναι ότι με τις προσπάθειες για εγκυμοσύνη, αναγκαστικά περιορίζονται οι δραστηριότητες μας. Δηλαδή αν κανεις εξωσωματική 15 μερες καθεσαι χαλαρα, ουτε περπατημα , ούτε γυμναστήριο. Αν αποτυχει και θελεις τον επομενο μηνα να ξαναπροσπαθησεις για κάτι, πάλι για 15 μερες μειώνεις τις φυσικές δραστηριότητες. Και γω μετα απο καθε αποτυχημενη προσπαθεια, αρχιζα να κανω καθε μερα γυμναστική, μόλις αρχιζα νεα προσπαθεια στοπ σε όλα. Οπότε όλα αυτα (και εννοείται εξαρτάται και απο την ποσότητα φαγητού που τρωμε) συντελούν σε μια αυξηση βαρους.

Κορίτσια κι εγω εχω παρει δυο κιλά μετα απο την τελευταια εξωσωματικη. Ο γιατρός είπε ότι δεν παχαίνουν τα φαρμακα. Μια κοπέλα όμως μου είπε ότι οι ορμόνες δεν φευγουν ποτέ απο το σώμα κι ότι εναποτιθενται στους ιστους (δερματος μάλλον?), γίνεται ρίξη ιστών και μετατρέπονται σε λιποκύτταρα. Τωρα τι να σας πω δεν ξερω αν όλα αυτα είναι σωστά. Εμενα παντως μεγαλωσε το στηθος μου λίγο.

Αυτό που ξέρω είναι ότι με τις προσπάθειες για εγκυμοσύνη, αναγκαστικά περιορίζονται οι δραστηριότητες μας. Δηλαδή αν κανεις εξωσωματική 15 μερες καθεσαι χαλαρα, ουτε περπατημα , ούτε γυμναστήριο. Αν αποτυχει και θελεις τον επομενο μηνα να ξαναπροσπαθησεις για κάτι, πάλι για 15 μερες μειώνεις τις φυσικές δραστηριότητες. Και γω μετα απο καθε αποτυχημενη προσπαθεια, αρχιζα να κανω καθε μερα γυμναστική, μόλις αρχιζα νεα προσπαθεια στοπ σε όλα. Οπότε όλα αυτα (και εννοείται εξαρτάται και απο την ποσότητα φαγητού που τρωμε) συντελούν σε μια αυξηση βαρους.

Συμφωνω...Είναι και οι ορμόνες, είναι και η κορτιζόνη που πολλές κοπέλες παίρνουμε στις εξωσωματικες, είναι και η ακινησία....αστα να πάνε..:shock::shock::shock:

Εγώ 13/3 σταμάτησα τα χαπια λόγω αρνητικής χοριακής και μπορώ να σας πω ότι μπήκε ιούνιος για να δω αποτελεσματα μόνιμα...δεν κάνω δίαιτα απλά ξεκίνησα να τρώω πρωϊνό, να πίνω νερό έστω και με το ζόρι γιατι ποτέ δεν έπινα νερό και να κάνω πέρα του μεσημεριανού μικρά συχνά γεύματα με τροφές που αυξάνουν τον μεταβολισμό (γιαούρτι, ανάλατοι ξηροί καρποί, φρούτα)...