Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ο γείτονάς μου με αφήνει χωρίς κουδούνι και ρεύμα στην σκάλα!!

Recommended Posts

Χρειάζομαι ψύχραιμες απόψεις και ιδέες στο θέμα που άνοιξα εδώ. Είμαι στον 8ο μήνα εγκυμοσύνης και μένω στον 2ο όροφο παλαιάς κατοικίας τριών διαμερισμάτων στο ισόγειο, 1ο και 2ο όροφο με εσωτερική σκάλα μεταξύ των διαμερισμάτων, χωρίς ασανσέρ.

Ο γείτονάς μου στον 1ο όροφο έχει πάρει μέσα στο διαμέρισμά του τον διακόπτη που θέτει σε λειτουργία μαζί τόσο τα φώτα της κοινής σκάλας όσο και τα κουδούνια.

Είναι ένας άνθρωπος πολύ εριστικός και επιθετικός χωρίς προφανή λόγο, που πάντα σε περιμένει στη γωνία να σε κατηγορήσει για τα πάντα όσο ευγενικά κι αν του μιλάς. Υπάρχουν μέρες που θα μας δει στη σκάλα και κάνει ότι δε μας βλέπει, λες και μας μισεί που απλά αγοράσαμε και ζούμε στο από πάνω από αυτόν διαμέρισμα:-(

Προσέχουμε ώρες κοινής ησυχίας κλπ και γενικά είμαστε κανονικοί άνθρωποι με κανονικές συνήθειες.

Τον παρακάλεσα να κανονίσει το θέμα το φως και τα κουδούνια με δεδομένη την εγκυμοσύνη. Εννοείται ότι ήταν εριστικός και ψαχνόταν για καυγά. Με είχε επί ένα τέταρτο να παριστάνω τον καραγκιόζη για να μη τσακωθώ τέτοιος που είναι κ με τη γυναίκα του να προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες αλλά εντελώς παθητικά.

Το αποτέλεσμα? Μου είπε οκ θα το κανονίσει, έμεινα ήσυχη και τελικά έχει τύχει βράδια να ανεβαίνω σπίτι μου με την κοιλιά τούρλα στα σκοτάδια κ φυσικά ποτέ μα ποτέ δεν έχω κουδούνι πρωινές ώρες που σημαίνει ότι πρέπει πάλι να κατεβαίνω 2 ορόφους κάτω να ανοίγω σε συγγενείς, μαστόρους και παραδόσεις επίπλων κλπ.

Αποφεύγω να του χτυπήσω την πόρτα για να μην τσακωθώ άσχημα και ο άντρας μου αποφεύγει προς το παρόν κι εκείνος να πάει να του μιλήσει γιατί φοβάται ότι θα τον πλακώσει στις κλωτσιές και θα έχουμε άλλα - είναι και συνταξιούχος άνθρωπος ο γείτονας, 70άρης:?

Τί λέτε να κάνουμε?

Διαφημίσεις

1. γιατί έχει πάρει το διακόπτη μέσα στο σπίτι του??

2. τί λέει ως δικαιολογία? ή απλά το καθυστερεί να το τακτοποιήσει το θέμα? μήπως είναι οικονομικό?

Ο γείτονάς μου στον 1ο όροφο έχει πάρει μέσα στο διαμέρισμά του τον διακόπτη που θέτει σε λειτουργία μαζί τόσο τα φώτα της κοινής σκάλας όσο και τα κουδούνια.

Τι ακριβώς εννοείς έχει πάρει μέσα? Μαζί δεν πληρώνετε τον λογαρισαμό κοινόχρηστο σεν είναι. Διευκρίνηση...2 διαμερίσματα τα δικά σας μόνο?

Εγώ κατάλαβα ότι κάθε όροφος είναι και ένα διαμέρισμα και ότι ο ιδιοκτήτης πούλησε το σπίτι του 2ου ορόφου στην κοπέλα και τον διακόπτη προφανώς τον είχε στο σπίτι του, πρίν πάει αγοράσει ακόμα η κοπέλα τον δεύτερο, για λόγους οικονομίας......δεν είναι σωστό απλά αυτός την είδε έτσι

νομίζω ότι επειδή με αυτόν άκρη δεν βγάζεις ίσως θα πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον δικηγόρο, να βρεί τα στοιχεία της πολυκατοικίας στην πολεοδομία και να δει αν υπάρχει καταστατικό και τι αναφέρει για το θέμα.....ή να σας πει κάποια άλλη συμβουλή για το πως να το διευθετήσετε το θέμα.

1. γιατί έχει πάρει το διακόπτη μέσα στο σπίτι του??

2. τί λέει ως δικαιολογία? ή απλά το καθυστερεί να το τακτοποιήσει το θέμα? μήπως είναι οικονομικό?

1. Επειδή όπως μου είπε ο προκάτοχος μας στο σπίτι μας είχε τον εν λόγω διακόπτη στο διαμέρισμα - ποτέ δεν είδα εγώ τέτοιον διακόπτη - και τον ανοιγόκλεινε κατά βούληση κ τους ταλαιπωρούσε προφανώς..

2. Δεν δίνει ξεκάθαρη απάντηση, απλά είναι περίεργος άνθρωπος που μας αντιπαθεί και ψάχνει να μας κατηγορεί για ψύλλου πήδημα. Οικονομικό δεν ξεκαθάρισε αν είναι αλλά όταν του είπα να βάλουμε κοινόχρηστο ρολόι ΔΕΗ για να έρχεται λογαριασμός κοινόχρηστου ρεύματος να τον μοιραζόμαστε όλοι μεταξύ μας, αρνήθηκε..

Διαφημίσεις

Τι ακριβώς εννοείς έχει πάρει μέσα? Μαζί δεν πληρώνετε τον λογαρισαμό κοινόχρηστο σεν είναι. Διευκρίνηση...2 διαμερίσματα τα δικά σας μόνο?

Είμαστε 3 διαμερίσματα αλλά δεν υπάρχει ρολόι κοινόχρηστου ρεύματος κι όταν το πρότεινα ..δυσανασχέτησε και αρνήθηκε..δεν μπορώ να ξέρω γιατί

βαλε ενα εξτρα διακοπτη στον οροφο σου βαλε κουδουνια εσυ,εξοδα ολα δικα σου εννοειται, φωναξε ηλεκτρολογο σκατσου τα και τελειωνε, και στην χειροτερη βαλε εξτρα πινακα ηλεκτρικου που να πιανει μονο τον οροφο σας τον διακοπτη σας φως και το κουδουνι σας,,χωσε χρημα σε ηλεκτρολογο να αυτονομηθεις σε ολα τα επιπεδα , παντου υπαρχει λυση σε πρακτικα θεματα,,,,με αυτον δεν θα συνεννοηθείς ποτε μα ποτε παρακαμψε τον εστω κι αν σου στοιχισει σε χρηματα,,,,,

ασε τις κουβεντες με αυτον και δρασε εξωλεκτικα