Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΡΑΧΑΝΑΣ-ΑΣΤΡΑΚΙ

athina_m

Recommended Posts

Ειναι δυνατον να μην τρωει τραχανα και αστρακι.Του το φτιαχνω με λιγο λαδακι και τριβω και λιγο τυρι για την γευση αλλα τιποτα.θελω να του κοψω σιγα σιγα τις κρεμες που ειναι γλυκες και να του δινω για απογευματινο τραχανα τωρα που θα ερθει ο χειμωνας και θα ειναι ζεστος για το στομαχακι του ( ειναι και σπιτικος τον φτιαχνει η πεθερα μου).θα μου πειτε ο τραχανας εχει λιγο εντονη γι' αυτο δεν τον τρωει, το αστρακι γιατι δεν το τρωει; μπορειτε να μου πειτε τι να κανω η καποια αλλη συνταγη (σκεφτηκα σημερα να δοκιμασω με ντοματα).

iz6mqfx4psjhl3bk.png

cf7d8aac48.png

Διαφημίσεις

βαλε μεσα κοτοπουλακι,η καροτο η λιγο κρεμμυδακι δοκιμασε να τα αλεσεις μηπως δεν μπορει να τα καταπιεει...ποσο ειναι το μωρο..?επισης μηπως της τα δινεις πολυ ζεστα????δοκιμασε και με μοσχαρακι

1kOup2.pngTxJmp3.png

Λοιπόν κορίτσια εγώ της το έκανα με ντομάτα και τρελάθηκε.

Δηλαδή έτριψα ντομάτα και την έβαλε με λίγο νερό στη κατσαρόλα,όταν έβρασε έβαλα αστράκι ή τραχανά και λίγο λάδυ και αλάτι. Ήταν τρέλα,το έφαγε όλο και να φανταστείτε ότι είναι δύσκολο παιδί στο φαγητό.

Διαφημίσεις

γω το αστρακι του το κανω με κοτοπουλο το μεσημερι και το αλεθω.

δεν ρωει πολυ μεσημεριανο γενικα αλλα οταν το κανω το τσακιζει.

του εκανα μια μερα πληγουρι με τοματα και λαδακια αλλα δεν του αρεσε καθολου. :?

9a7bp2.pngIm47p2.png

Οποτε βραζεις κρεας η κοτοπουλο κρατα λιγο ζουμι κι εκει μεσα να βραζεις τον τραχανα. Παιρνει τελειως διαφορετική γευση. Επισης μπορεις να αλεσεις ενα κομματακι απ' το μοσχαρι και να το βαλεις μεσα στον τραχανα....να δεις για ποτε το τρωει... :lol::lol:

Αυτο φυσικα ισχυει για φαγανα παιδια...το δικο μου δεν χαμπαριασει :cry:

Καλημερα με μοσχαρι το εκανα για μεσημεριανο και παλι δεν το καλοεφαγε ενω το μοσχαρι του αρεσει, εγω θελω να του το δωσω για απογευμα και δεν θελω να τον βαρυνω με κρεατα.

iz6mqfx4psjhl3bk.png

cf7d8aac48.png

μήπως επειδή ειναι έντονη η γεύση του να μην το θέλει? πολλά παιδιά αναπτυσουν την γεύση τους μετά τον χρόνο, για αυτό μην απογοητεύεσαι. Συνέχισε να προσπαθείς.

στην θέση σου θα δοκίμαζα τα κους-κους (τα άλλα μικροσκοπικά ζυμαρικά) γιατί δεν μυρίζουν αυγό ούτε έχουν βαριά γεύση.

Εκανα αυτό που λέει η jean, λίγο τυράκι, λίγο βουτυράκι και λίγη γεύση από ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου.

Εναλλακτικά μπορείς να φτιάχνεις πατάτες πουρέ και να του δίνεις.

Και μην περιμένεις να τα φάει απευθείας, θέλει λίγο λίγο και πολύ υπομονή από εσένα.

Διαφημίσεις