Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αγχωθηκα λιγο. Μια βοηθεια παρακαλω

Recommended Posts

Γεια σας. Εχω λιγο αγχωθει και θελω τις γνωμες σας. Ο κυκλος μου δεν ειναι σταθερος. Εχω περιοδο καθε 26 μερες συνηθως, αλλοτε 28 η 24 η εχει τυχει και 35. Οποτε την ωορηξια δεν μπορω να την καθορισω. Παλια το καταλαβαινα επειδη στη μεση του κυκλου ειχα λιγο ροζ αιμα στα υγρα και πονο. Τωρα εχει καιρο να μου συμβει. Πριν δυο μερες ηρθα σε επαφη με τον συντροφο μου χωρις προφυλαξη, αλλα τελιωσε εξω και γενικα ειναι κατι που το ελεγχει ανετα και το χουμε κανει και αλλες φορες. Ημουν στην 14η μερα απο την τελευταια περιοδο και δεν ξερω λιγο αγχωθηκα μηπως ημουν στις γονιμες και εγινε τιποτα απο τα προσπερματικα υγρα. Διαβασα στο ιντερνετ για την μετρηση θερμοκρασιας που διχνει την ωορηξια. Μετρησα σημερα το πρωι που ξυπνησα και ειχα 36,1. Μετα βεβαια ανεβηκε και τωρα εχω 36,5. Χθες το απογευμα ειχα 37. Αυτο με την θερμοκρασια, ισχυει μονο για την πρωινη μετρηση? Διαβασα οτι η θερμοκρασια πεφτει αποτομα στην ωορηξια και την αλλη μερα ανεβαινει. Δηλαδη αυτη η πτωση διαρκει ολη μερα η μετα το ξυπνημα η θερμοκρασια ανεβαινει?

Πριν λιγο που πηγα τουαλετα, ειδα στο χαρτι υγρα και μεσα λιγο ροζ αιμα. Λετε αυτο να ηταν ωορηξια? Σημερα ειμαι στην 16η μερα.

Διαβασα κατι οτι οταν εμφυτευεται το ωαριο βγαινει λιγο αιμα. Ποσες μερες μετα την γονιμοποιηση γινεται αυτο? Δηλαδη αναρωτιεμαι, δυο μερες μετα απο επαφη, τι μπορει να ειναι το ροζ που ειδα? Παλια θα ημουν σιγουρη οτι ειναι ωορηξια αλλα ειχε καιρο να μου συμβει. Και αν δεις αυτο το ροζ στα υγρα σημαινει οτι αρχισε το 24ωρο που το ωαριο ειναι γονιμο η εχει ηδη περασει η γονιμοτητα? Καποια που ασχολειτε με τις θερμοκρασιες και τις γονιμες ας μου πει παρακαλω γιατι αγχωθηκα.

Διαφημίσεις

Γεια σας. Εχω λιγο αγχωθει και θελω τις γνωμες σας. Ο κυκλος μου δεν ειναι σταθερος. Εχω περιοδο καθε 26 μερες συνηθως, αλλοτε 28 η 24 η εχει τυχει και 35. Οποτε την ωορηξια δεν μπορω να την καθορισω. Παλια το καταλαβαινα επειδη στη μεση του κυκλου ειχα λιγο ροζ αιμα στα υγρα και πονο. Τωρα εχει καιρο να μου συμβει. Πριν δυο μερες ηρθα σε επαφη με τον συντροφο μου χωρις προφυλαξη, αλλα τελιωσε εξω και γενικα ειναι κατι που το ελεγχει ανετα και το χουμε κανει και αλλες φορες. Ημουν στην 14η μερα απο την τελευταια περιοδο και δεν ξερω λιγο αγχωθηκα μηπως ημουν στις γονιμες και εγινε τιποτα απο τα προσπερματικα υγρα. Διαβασα στο ιντερνετ για την μετρηση θερμοκρασιας που διχνει την ωορηξια. Μετρησα σημερα το πρωι που ξυπνησα και ειχα 36,1. Μετα βεβαια ανεβηκε και τωρα εχω 36,5. Χθες το απογευμα ειχα 37. Αυτο με την θερμοκρασια, ισχυει μονο για την πρωινη μετρηση? Διαβασα οτι η θερμοκρασια πεφτει αποτομα στην ωορηξια και την αλλη μερα ανεβαινει. Δηλαδη αυτη η πτωση διαρκει ολη μερα η μετα το ξυπνημα η θερμοκρασια ανεβαινει?

Πριν λιγο που πηγα τουαλετα, ειδα στο χαρτι υγρα και μεσα λιγο ροζ αιμα. Λετε αυτο να ηταν ωορηξια? Σημερα ειμαι στην 16η μερα.

Διαβασα κατι οτι οταν εμφυτευεται το ωαριο βγαινει λιγο αιμα. Ποσες μερες μετα την γονιμοποιηση γινεται αυτο? Δηλαδη αναρωτιεμαι, δυο μερες μετα απο επαφη, τι μπορει να ειναι το ροζ που ειδα? Παλια θα ημουν σιγουρη οτι ειναι ωορηξια αλλα ειχε καιρο να μου συμβει. Και αν δεις αυτο το ροζ στα υγρα σημαινει οτι αρχισε το 24ωρο που το ωαριο ειναι γονιμο η εχει ηδη περασει η γονιμοτητα? Καποια που ασχολειτε με τις θερμοκρασιες και τις γονιμες ας μου πει παρακαλω γιατι αγχωθηκα.

whitemusk, καλημέρα! κάνεις πολλές ερωτήσεις και δεν ξέρω αν μπορώ να σου απαντήσω σε όλες. καταρχήν, δεν ωφελεί να αγχώνεσαι τόσο, ό,τι και νά'χει συμβεί, κανείς δε μπορεί να σου το αποκλείσει ή να το επιβεβαιώσει πριν περάσουν κάποιες μέρες. ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: κανένας άντρας, όσο κι αν προσπαθεί να σε πείσει, δεν ελέγχει απόλυτα τη διακεκομμένη επαφή, πολύ απλά γιατί μπορεί να ελέγξει μόνο την εκσπερμάτιση, (κι αυτό όχι πάντα). Δυστυχώς, είμαι η ζωντανή απόδειξη, πριν περίπου μια δεκαετία, κι επειδή ήμουν παντελώς ανενημέρωτη, μικρή και ευκολόπιστη (συν ότι είχα εντελώς άστατη περίοδο), έμεινα έγκυος "με τον αέρα" που λέμε (σαφώς δεν ήταν ο αέρας αλλά προσπερματικά υγρά). οπότε, θα σε συμβούλευα, για να'χεις το κεφάλι σου ήσυχο, να αλλάξεις μέθοδο αντισύλληψης.

σε ό,τι αφορά τη μέτρηση της θερμοκρασίας, προσωπική μου γνώμη αλλά και πολλών γιατρών, είναι αρκετά αναξιόπιστη μέθοδος, ειδικά αν έχεις άστατη περίοδο. ωστόσο, αν θες να την ακολουθήσεις, σίγουρα οι μετρήσεις πρέπει να γίνονται πρωί (η θερμοκρασία μεταβάλλεται στη διάρκεια της ημέρας), με τον ίδιο τρόπο και καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα, για αρκετούς μήνες, προκειμένου να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα από το θερμοδιάγραμμα. Μη δίνεις βάση σε αποσπασματικές μετρήσεις, δεν έχει νόημα, ίσα που θα σε αγχώσουν.

Το ροζ αίμα θα μπορούσε να σημαίνει ωορρηξία (εφόσον λες ότι το έχεις ξαναπαρατηρήσει στο παρελθόν), όμως θα μπορούσε να είναι και από κάποιο μικρό τραυματισμό ή ερεθισμό στον τράχηλο. Η εμφύτευση δεν έχει καμία σχέση με την ωορρηξία, συμβαίνει περίπου μια βδομάδα αργότερα, όταν το γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται στα τοιχώματα της μήτρας.

επίσης, η γονιμότητα (καλύτερα, το γόνιμο παράθυρο) δε διαρκεί ένα 24ωρο αλλά αρκέτά περισσότερο, συνήθως τις 3-4 μέρες γύρω από την ωορρηξία (περισσότερο δε πριν από αυτή), για το λόγο ότι το σπέρμα επιβιώνει αρκετές μέρες, το ωάριο είναι αυτό που καταστρέφεται αν δε γονιμοποιηθεί εντός 24ώρου.

ελπίζω να σε διαφώτισα κάπως. Θα σού'λεγα να χαλαρώσεις (όσο μπορείς), το πιο πιθανό εξάλλου είναι να μην έχει συμβεί τίποτα. Όπως και νά'χει, πρέπει να περάσουν 2 βδομάδες περίπου για να ξέρεις με βεβαιότητα. Μακάρι όλα να έρθουν όπως τα θες.