Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
 Εάν η διεύθυνση E-Mail σας δεν υπάρχει, δεν λειτουργεί, ή σας είναι άγνωστη, παρακαλούμε στείλτε μας το νέο σας E-Mail  &  το όνομα χρήστη σας στο a d m i n i s t r a t o r @parents.org.gr ! 
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η ιστορια του Αγιου Κωνσταντινου...


Recommended Posts

Την Δευτερα αποφασισαμε να κερασουμε για την γιορτη αλλα εδω δεν συνηθιζεται. Θα ηθελα να γραψω 2 προτασουλες για να τους εξηγησει η δασκαλα (και να καταλαβει και εκεινη).

Ο Κωνσταντινος ο Μεγας ηταν ενας αυτοκρατορας πολλα πολλα χρονια πριν και πριν πεθανει βαπιστικε Χριστιανος. Για να τον τιμησου πολυ ανθρωποι πειραν το ονομα του οπως και ο παπους του Κωνσταντινου και ο Κωνσταντινος...

 

Κολυωμαι να αναφερω το θεμα της θρησκιας. Στο σχολειο δεν φαινεται να ακολουθουν καποια θρησκια. Τα μεγαλυτερα παιδια μπορουν να επιλεξουν τι θα διδαχοτιυν αλλα στα πιο μικρα βλεπω οτι το σχολειο σκοπιμα το αποφευγει.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλησπέρα! κατ' αρχάς χρόνια πολλά στον Κωνσταντίνο έστω και προκαταβολικώς.

 

Πολύ ωραία η ιδέα να μοιράσεις γλυκά για την γιορτούλα του αλλά θα πρότεινα η ιστορία που θα τους πεις (ή η δασκάλα) να μην αναφέρεται σε θρησευτικά θέματα αφού εκεί δεν το συνηθίζουν. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, απλώς για να μην φέρεις το παιδάκι σου σε δύσκολη θέση.

 

Εσύ ξέρεις καλύτερα το περιβάλλον και τις εκεί σηνήθειες οπότε κρίνε ανάλογα. Αν πιστεύεις πως τα παιδιά θα το δουν σαν παραμύθι Ok αν πάλι πιστεύεις πως θα γεμίσουν απορίες ... νομίζω πως θα είναι καλύτερα να αρκεστείς σε μια πιο απλής μορφής ιστοριούλα.

 

Και πάλι χρόνια πολλά :P

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να μην αναφέρεις απλά ότι στην Ελλάδα από όπου κατάγεται ο Κωνσταντίνος υπάρχουν κάποιες μέρες που γιορτάζουν όσοι έχουν ένα συγκεκριμένο όνομα. Έτσι στις 21 Μαΐου γιορτάζου όλοι οι Κωνσταντίνοι και μαζί με αυτόυς και ο συμμαθητής σας.

 

Αποφεύγεις τα θρησκευτικά (στο Βέλγιο δεν υπάρχει επίσημη θρησκεία από όσο ξέρω και δεν γίνονται θρησκευτικά με τη μορφή που γίνονται στην Ελλάδα) που μπορεί να είναι "παράξενα" ή ακόμα και να προσβάλουν κάποιον.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να μην αναφέρεις απλά ότι στην Ελλάδα από όπου κατάγεται ο Κωνσταντίνος υπάρχουν κάποιες μέρες που γιορτάζουν όσοι έχουν ένα συγκεκριμένο όνομα. Έτσι στις 21 Μαΐου γιορτάζου όλοι οι Κωνσταντίνοι και μαζί με αυτόυς και ο συμμαθητής σας.

Πολυ σωστο...συμφωνω απολυτα...καλυτερα να πεις κατι τετοιο...παρα να βαλεις στην μεση τ θεμα της θρησκειας......Οχι τιποτα αλλο αλλα μην ερθει ο μικρος σου σε δυσκολη θεση απο σχολια κτλ....;);)

 

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις ευχες.

 

Δηλαδη λετε να πω οτι σημερα γιορταζουν οι Κωνσταντινοι στην Ελλαδα και να μην πω ποιος ηταν ο Αγ. Κωνσταντινος?

 

Δεν θελω να φερω ουτε την δασκαλα σε δυσκολη θεση γιατι δεν ξερω ουτε τις γνωσεις της επι του θεματος αλλα ουτε και αν απογαορευται να μιλησει για θρησκια. Βεβαια για τον St. Nicola το τραγουδακι που εμαθαν ελεγε και για την μητρα των ιερωμενων και για τον σταυρο αλλα κυριως για τις σοκολατες... Το Πασχα χτυπησαν οι καμπανες και επεσαν σοκολατενια αυγα απο τον ουρανο. Αυτες ηταν οι μεγαλες θρησκευτικες γιορτες για φετος..

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το να αναφερθείς σε κάποιον άγιο (για μένα) δεν μπορεί να γίνει έτσι απλά μπαμ μπαμ... Θα δημιουργήσει πάρα πολλές απορίες και θα πρέπει να εξηγηθούν πάρα πολλά πράγματα. Πρέπει δηλαδή να γίνει και επιπλέον δουλειά, που δεν νομίζω ότι είναι στα πλαίσια της εκπαίδευσης στο Βέλγιο με βάση αυτά που ξέρω.

 

Επίσης, μπορεί να δημιουργηθούν πολλά άλλα και να έρθει σε δύσκολη θέση και η δασκάλα. Για φαντάσου να αρχίσουν τα παιδιά να ρωτάνε ¨Ποιός άλλος άγιος υπάρχει;", "Εμείς γιατί δεν γιορτάζουμε;", "Γιατί ο Κ. είναι διαφορετικός;", "Εγώ είμαι Χριστιανός;" και πολλά άλλα που μπορεί να ρωτήσουν τα πιτσιρίκια....Επίσης, μπορεί να μεταφερθούν στο σπίτι αλλιώς αυτά που θα ακούσουν.....

 

Για να αποφύγεις, λοιπόν, ό,τι μπορεί να επακολουθήσει, απλά ανέφερε ότι γιορτάζουν οι Κων/νοι στην Ελλάδα και επειδή ο δικός σου ο Κ. δεν είναι στην Ελλάδα, αλλά θέλει να γιορτάζει, θα κεράσει τους φίλους του (άτι τέτοιο)...

Link to comment
Share on other sites

Ναι βασικα η ιδεα ειναι να κερασει γιατι τα γενεθλια του ειναι τον Ιουλιο και ζηλευει που αλλα παιδακια κανουν anniversaire στο σχολειο.

Καλα θα πω μονο οτι γιορταζουν οι Κωνσταντινοι στην Ελλαδα

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ νομίζω οτι είναι πιο εύκολο να το αναφέρεις σαν ένα έθιμο που υπάρχει στην Ελλάδα να γιορτάζει κάθε όνομα μια συγκεκριμένη μέρα. Θα είναι πιο εύκολο να το διαχειριστεί και η δασκάλα και μπορεί να δώσει και μια ωραία "πάσα" να συζητήσουν για έθιμα που υπάρχουν σε διάφορες χώρες (ίσως υπάρχουν και άλλα παιδάκια από άλλες χώρες στην τάξη).

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ νομίζω οτι είναι πιο εύκολο να το αναφέρεις σαν ένα έθιμο που υπάρχει στην Ελλάδα να γιορτάζει κάθε όνομα μια συγκεκριμένη μέρα. Θα είναι πιο εύκολο να το διαχειριστεί και η δασκάλα και μπορεί να δώσει και μια ωραία "πάσα" να συζητήσουν για έθιμα που υπάρχουν σε διάφορες χώρες (ίσως υπάρχουν και άλλα παιδάκια από άλλες χώρες στην τάξη).

 

Υπαρχουν παιδακια απο πολλες χωρες αλλα νομιζω οτι αυτο με την ονομαστικη γιορτη μονο εμεις το εχουμε. Ισως και καποιοι Ιταλοι που ασχολουνται. Παντως ειναι πιθανον ο Αγιος της ημερας και για το Βελγιο να ειναι ο Κωνσταντινος μια και ηταν πριν απο το σχισμα. Τουλαχιστον ο Αγιος Δημητριος (το αλλο μου καμαρι) ηταν και εδω την ιδια μερα

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...