Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

1 φορα τη μέρα πράσινα κακάκια?

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες σας! Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θα ηθελα να μου πέιτε αν έχετε κάμια ιδέα του τι συμβαίνει.

Θηλάζω αποκλειστικά τον μικρό μου 50 ημερών μωρό.

Έχει εδώ και καμιά 10αριά μέρες που κάνει πράσινα κακάκια.

Στην αρχή νόμισα ότι έφταιγε ένας χυμός που ήπια και είχε ακτινίδιο κλπ αλλά ενώ σταμάτησα να πίνω και άρχισα να τρώω μόνο γάλα, δημητριακά, σιτηρά, κρέας και αυγό είδα ότι πάλι συνεχίζονται τα πράσινα κακάκια.

Το περίεργο είναι ότι κάνει πράσινα κακακια μία μόνο φορά τη μέρα (άντε το πολύ δύο) και όλες τις υπόλοιπες φορές (ο μικρός μου ενεργείται πολλές φορές μέσα στην ημέρα) τα κακακια του είναι φυσιολογικά μουσταρδί με σποράκια.

Με την παιδίατρο μας που μίλησα μου είπε να κόψω αυτόν το χυμό (τα αλλεργιογόνα φρούτα). Από τότε δεν έχω ξαναμιλήσει βέβαια γιατί άφησα λίγες μέρες να περάσουν να δω αν είναι αλλεργία. Σήμερα θα της τηλεφωνήσω όμως.

Έχει καμιά σας αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο? Τι μπορεί να φταίει?

Μήπως είναι λίγο κρυωμένος και κάνει... διάρροια? γιατι από ότι ξέρω τα πράσινα κακακιά σημαίνουν ότι βγήκαν πιο νωρίς από ότι έπρεπε...

τουλάχιστον έτσι μας είχαν πει στο πρώτο παιδί μας.

Δεν μπορώ να βρω τι φταίει!

Διαφημίσεις

Καταρχάς αυτα που τρως (γάλα, αυγο, σιτηρά) ειναι πολυ πιο αλλιεργιογονα απο τον χυμό!!!

Υπάρχει κάποια ώρα του 24ωρου που το μωρο κοιμάται αρκετές ωρες κι αργεί να θηλασει;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Όχι τρώει συνήθως κάθε 2 με 3 ώρες , αν και γενικώς όποτε κλαίει και μπορώ τον βάζω στο στήθος. Το βράδυ έχει κάνει κάποιες φορές 5ωρο ύπνο αλλά μόνο αυτό. Και μέχρι τις 40 ημέρες είχε βάλει 1550 γραμ από την έξοδο από την κλινική. Ως σιτηρά εννοω μακαρόνια και ρύζι.

Δημητριακά τα κορνφλέικς. Πειράζουν κι αυτά? Τι να τρώω???

Όταν υποπτευόμαστε αλλεργία το πρώτο πράγμα που κοβουμε ειναι τα γαλακτοκομικα (και τα κρυφά που βρίσκονται σε ψωμι, αλλαντικά, μπισκότα, πατατάκια κτλ). Δεν πιστεύω οτι χρειάζεται στην περίπτωση σου.

Ειναι νωρίς το πρωι το στηθος σου πρησμενο;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Όχι κάθε φορά. Όταν έχει να φάει 5 ώρες ναι είναι πρησμένο. Όχι όπως τις πρώτες μέρες βέβαια. Είναι φουσκωμένο και σε ορισμένα σημεία είναι και πιο σκληρό. Όταν έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά εμφανίζονται εξανθήματα και αιματακι στα κακάκια έτσι δεν είναι? Ή κάνω λάθος?

Διαφημίσεις

Αυτο που περιγράφεις δεν παραπέμπει σε αλλεργία.

Πιθανόν όταν έχει κάποιες ωρες να θηλασει και το στηθος ειναι πιο βαρύ πίνει πολυ απο το πρώτο γάλα που έχει πολυ λακτοζη και λιγότερο απο το λιπαρο και κάνει μια φορα πρασινα κακα.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Η μπέμπα της ξαδέρφης μου το έκανε κάποια στιγμή αυτό και τελικά έφταιγε το ότι δεν έτρωγε (η ξαδέρφη μου) κανονικά γιατί δεν προλάβαινε με αποτέλεσμα να είναι πολύ αραιό το γάλα της και έτσι ήτανε σαν να έκανε υπερπαραγωγή και το μωρό έπινε μόνο αραιό γάλα.Όταν ξεκίνησε να τρώει κανονικά διορθώθηκε και το πρόβλημα:)

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Τι να πω!? Δεν καταλαβαινω... Από σήμερα ξεκίνησα να του δίνω ένα στήθος κάθε φορά, ενω προηγουμένως έδινα και τα δύο, και να τον αφηνω 3 ωρές να πεινάσει και μετά να τον βάζω στο στήθος. Ούτως ή άλλως δεν πεινάει νωρίτερα. Καλά αν αρχίσει τα παράπονα θα τον βάλω και νωρίτερα απλά πριν με κάθε ευκαιρία τον έβαζα και από λίγο στο στήθος. Μπορεί και κάθε 1,5 με 2 ώρες.

Όσο για τα φαγητα λέω από αύριο να κόψω πολλά από τη διατροφή μου για να δω. Από ότι κατάλαβα ότι τον πειράζει τον πειράζει για λίγο και μετά η κατάσταση επανέρχεται στα φυσιολογικά της (μουσταρδί κακάκια).

Μετά κάτι τρώω ή τρώει πολύ αραιό γάλα?? και πάλι κάνει πράσινα κακάκια.

Πάντως από ότι κατάλαβα από όσα διάβασα εδώ μέσα εφόσον δεν έχει αίμα στα κακάκια του ή δεν βγάζει εξανθήματα δεν έχει πρόβλημα με τα γαλακτοκομικά... έτσι δεν είναι??

Αν έχω καταλάβει λάθος παρακαλώ διορθώστε με!!!

Σκοπεύω από αύριο να τρώω ψωμί-τυρί-γάλα-ντομάτα για δύο μέρες ως πρώτη προσπάθεια να βρω αν φταίει κάτι στην διατροφή μου.

Υποπτεύομαι πολύ τα αυγά και ότι περιέχει αυγά (π.χ. κεικ)

Τα τρόφιμα που αναφέρεις είναι δυνητικά όλα αλλεργιογόννα. Άρα μην ξεκινήσεις να στερείσαι πράγματα έτσι αυθαίρετα. Χρειάζεται αρκετός χρόνος για να λειτουργήσει μία αποχή και αυτή η μέθοδος που σκοπεύεις να ακολουθήσεις δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη.

Τρώγε κανονικά το φαγητό σου (κρέας, όσπρια, σαλάτα κλπ) και σε πρώτη φάση συνέχεισε να δίνεις ένα στήθος ανά γεύμα. Αν δεις και συνεχίζονται τα πράσινα, τότε κάνει block feeding δηλ το ίδιο στήθος σε διαδοχικά γεύματα για τρεις ώρες (όχι να αφήσεις το παιδί να πεινάσει, αλλά όσες φορές θηλάσει στο τρίωρο να δώσεις το ίδιο στήθος).

Παράλληλα μπορείς να αρχίσεις να κρατάς ημερολόγιο τι τρως μέσα στην ημέρα (θα σου χρειαστεί αργότερα αν τελικά κάνεις αποχή) και να παρατηρείς και τη συμπεριφορά του παιδιού (π.χ. ανησυχία, ύπνος κλπ).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Το ίδιο είχα παρατηρήσει και εγώ με τον μπέμπη πριν λίγο καιρό (μάλιστα είχα ανοιξει και θέμα). Το απόγευμα τα κακά του ήταν πράσινα, ενώ το πρωί ήταν κανονικά μουσταρδι.

Διαβάζοντας κάποια άλλα θέματα σχετικά με την υπερπαραγωγή που "ευθυνεται" για τα πράσινα κακά, κατέληξα στο εξης συμπέρασμα, με δεδομένο ότι είχα πολύ γάλα.

Ο μικρός το πρωι έτρωγε ανά 2-3 ώρες, ενώ το απόγευμα έτρωγε...συνέχεια! Άρα το πρωι έτρωγε μόνο αραιό γάλα, ενώ το απόγευμα που έτρωγε συνέχεια έπινε και πιο λιπαρό γάλα.

Το αραιό γάλα του πρωινού το "άδειαζε" τις απογευματινές ώρες με πράσινο χρώμα, ενώ το λιπαρό τις πρωινές με μουσταρδί.

Μήπως κάτι αντίστοιχο συμβαινει και με εσας?

Η παιδιατρος που της το ανεφερα δεν ανησυχησε καθόλου

εμενα η ζουζουνα μου ειναι αλλεργικη στο αγελαδινο γαλα...δεν θυλαζω...

αλλα ακου να δεις τι μου συνεβει ομως....ενω εχουμε μπει στις τροφες που επιτρεπεται να τρωει...ειναι 8 μηνων...ειδα πρασινα κακακια με βλεννες...και διαρροια...οχι σε ολες της τις κενωσεις ...οπως εσυ,απο τις 3-4 η μια ηταν ετσι..μου ειπε η γαστρεντερολογος που την παρακολουθει οτι κατι την πειραζει και να αρχισω να τις κοβω αυτα που τις προσθεσα τελευταια ενα ενα να δω τι φταιει....εφτασα σε μια βδομαδα να τις εχω κοψει αρκετα και η μικρη να συνεχιζει...μου λεει λοιπον η γαστρεντερολογος να παω στον παιδιατρο μου να δει την μικρη και τις κενωσεις τις,και βλεπουμε...ε...η μικρη περναγε ιωσουλα..μια αδειαθεσια....τις ξανα εδωσα ολα τα φαγητα και ειμαστε μια χαρουλα...ευχομαι και σε σενα να ειναι ολα καλα...μην αγχωνεσαι...να εχεις εμπιστοσυνη στο ενστικτο σου αλλα πολλες φορες οι γιατροι εχουν δικιο γιατι εμεις πελαγωνουμε....:lol:

Είναι δύσκολο να βρεις αν εχει άλλεργια σε κάτι πάντως, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Σήμερα που τον ταίζω με τέτοιο τρόπο ώστε να τρώει πιο πολύ από το λιπαρό γάλα έκανε και λιγότερα κακά. Την τελευταία φορά ήταν μουσταρδί με λίγα πράσινα μέσα. Να δούμε τώρα πως θα είναι τα νυχτερινά του!

Αυτό που θα ήθελα να μου πούνε οι κοπελες που ξέρουν καλύτερα από θηλασμό είναι το γιατί κάνει μια μουσταρδί και μια πράσινα.

Εάν είχε αλλεργία στα γαλακτοκομικά που εγώ τρώω συνέχεια δεν θα έπρεπε να έχει συνέχεια πράσινα? Το ότι επαναφέρεται η κατάσταση στα μουσταρδί δε σημαίνει ότι έιναι κάτι άλλο?

Καλημέρα σας! Έχω πελαγώσει! Από χθες το μεσημέρι έκανε μόνο πράσινες κενώσεις οπότε είπα από σημερα να κρατάω ημερολογιο του τι τρώω, πότε τρώει το μωρό και τι κενώσεις έχει.

Και έτσι ενώ το πρωί έκανε πολλά πράσινα, μετά από 30 λεπτά κάνει μουσταρδί με σποράκια!!!! Με έχει μπερδέψει εντελώς!!!

Ξεκίνησα να τον τάιζω ποιο συστηματικά και όχι συνέχεια κάθε 1,5 ώρα στο στήθος και μέσα σε διάστημα 3 ωρών απο το ένα στήθος μόνο. Τι να κάνω τώρα??

Να ξεκινήσω και κάποια δίατα? Να κόψω το γάλα? Η να περιμένω λίγο να δω πως θα πανε τα πραγματα με αυτόν τον τρόπο ταίσματος?

Με βλέπω να πεινάω σήμερα... Ότι έχω στο σπίτι έχει ίχνη γάλατος μέσα... Αν κόψω το γάλα πρεπει να κοψω κι αυτά? Η το ψάχνω σταδιακά το θέμα? Πρώτα κόβω το γάλα και μετά αν συνεχιστεί η κατάσταση κόβω και τα ... κρυμμένα??

Σας παρακαλώ ας με βοηθήσει κάποια!!!!

Καλημέρα.Δεν είμαι ειδική σε καμία περίπτωση σε ότι αφορά τις αλλεργιες κλπ αλλά σκέφτομαι το εξής.Αν κόψεις μόνο λίγες μέρες τα γαλακτοκομικα πχ δεν ξέρω αν θα βοηθήσει γιατί έχω διαβάσει ότι πρέπει τουλάχιστον 2 βδομάδες για να είσαι σίγουρη ότι δεν φταίει αυτό. Κάποι στιγμή πχ σε εμένα που είχε σπάσει ένα αγγείο στο στήθος και το μωρό θήλαζε και αίμα μαζί με το γάλα για μία μέρα έκανε όλη την επόμενη βδομάδα μαύρα κακά μέχρι να το αποβάλλει από τον οργανισμό του.Επίσης δεν ξέρω γιατί αλλά δεν μου μοιάζει με αλλεργεία αυτό το πράγμα..Ο παιδιάτρος πχ τι λέει?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Διαφημίσεις

Και εγώ έτσι νομίζω. Από το πρωί έκανε και 2 κενώσεις με μουσταρδί!

Άρα τι αλλεργία να ψάξω? Αφού 1 στις 2 κενώσεις το λιγότερο είναι φυσιολογικές!

Μάλλον υπερπαραγωγή μου φαίνεται... τον έβαζα αρκετά συχνά στα στηθη εναλλαξ από φόβο μήπως δεν τον βαζω αρκετα ακι κοπεί το γάλα. Και χθες ειδικα εφαγα ένα κάρο φαγητά. Τυρί, γάλα, σοκολάτα, κρεας, ντοματα...

Θα περιμενω λίγες μερες ακόμη μηπως με διαφορετικό θηλασμό στρώσει και μετά θα ψαξω αλλεργία.

Η παιδίατρος που πάμε από ότι κατάλαβα δεν πρέπει να έχει και ιδιαίτερη γνώση επί του θέματος. Στην αρχή υποπτεύθηκε τον χυμο με ακτινιδιο που έπινα, μετά τα κορνφλεικς με μέλι. Τωρα τι να πει κι αυτή δεν ξέρω!! Νομιζω ειναι κάτι που πρεπει η καθε μαμα να ψαξει.

Φαντάζομαι πως αν ήτανε αλλεργία δεν θα έκανε απλώς πράσινα κακάκια αλλά και βλέννες ίσως και αιματάκι.Μήπως να μιλήσεις με κάποια σύμβουλο μήπως ξέρει να σε προσανατολίσει καλύτερα?Αν θέλεις μπορώ να σου δώσω το τηλέφωνο της δικής μου.Ή μπορείς να πάρεις και κάποια παιδίατρο-σύμβουλο θηλασμού.Δεν νομίζω να μην σου πουν τηλεφωνικά κάποια γνώμη.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Ξεκίνησα να τον τάιζω ποιο συστηματικά και όχι συνέχεια κάθε 1,5 ώρα στο στήθος και μέσα σε διάστημα 3 ωρών απο το ένα στήθος μόνο. Τι να κάνω τώρα??

Τι εννοείς με αυτό; Να βάζεις το παιδί στο στήθος όποτε πεινάει όχι όποτε σου λέει το ρολόι. Απλά να μειώσεις τις εναλλαγές των μαστών.

Το ξαναγράφω αλλιώς για να είμαι σίγουρη ότι το εξήγησα καλά.

Αν το μωρό ζητάει στήθος κάθε 1,5 ώρα, θα το βάζεις κάθε 1,5 ώρα. Απλά θα το βάλεις στο ίδιο στήθος που του έδωσες πριν. Αν αρχίσεις να κρατάς αυθαίρετους χρόνους δικούς σου (π.χ. τρίωρα τετράωρα) το παιδί δε θα τρέφεται σωστά και το στήθος σου θα παίρνει άλλ' αντ' άλλων ερεθίσματα. Αν επί 3 ώρες βάλεις το παιδί στο ίδιο στήθος όσες φορές ζητήσει τότε την επόμενη φορά αλλάζεις στήθος.

Αυτό που σου έγραψε η malecon δες το ξανά είναι σημαντικό.

Το καλύτερο θα ήταν αυτό που λέει η oneiraki.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ναι αυτό κάνω, μαλλον δεν το περιέγραψα σωστά. Επί 3 ώρες όποτε ζητήσει το μωρό το βάζω στο ίδιο στήθος. Μετά τις 3 ώρες αλλάζω στήθος. Έχω την εντύπωση ότι σήμερα πέρα από τις δύο φορες που έκανε μουσταρδί έχει και πιο αραιά κενώσεις. Δλδ έχει μια ώρα τώρα που έφαγε και ακόμη δεν έκανε κακα.

Ίσως να ήταν αυτό το πρόβλημα, το πολύ αραιό γάλα που έπερνε. Το παρακολουθώ και κρατάω ημερολογιο. Θα περιμενω λίγες μέρες να δω πως θα παει.

Oneiraki αν μπορείς δώσε μου το τηλέφωνο κάποιας συμβούλου. Η εδώ ή pm, όπως θες. Θα πάρω τηλ εφόσον συνεχιστεί και έτσι το πρόβλημα.

Ευχαριστώ!!

Σου στέλνω πμ:)

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Εντάξει, ευχαριστώ!

Περιμένω με αγωνία τα επόμενα κακάκια του! Για να δούμε!

Είναι και υπναρας ο καλούλης μου, αντε να ξυπνησει να τα κάνει!

Τι να λέμε τώρα...Αν είναι αλλεργία φυσιολογικά θα πρέπει να ξεκινήσεις από όλα τα γαλακτοκομικά από όσο ξέρω..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

τελικά πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν έχει κάποια αλλεργία το παιδί;

μόνο από τα κακά του;

τα σπυράκια ας πούμε είναι ένδειξη;

εμένα η δικιά μου έχει σπυράκια στα μαγουλάκια και στα χεράκια και στον αυχένα

η παιδίατρος είπε πως είναι απο τη ζέστη

και βλέπω τώρα που της φοράω τα λεπτα φορμάκια(μακό και όχι τα βελουτέ) ότι είναι πολύ καλύτερα!

επίσης,αναφέρατε και την εναλλαγή του στήθους;

είναι καλύτερα δλδ να τρώει το παιδί από το ένα στήθος κάθε φορά;

εμένα μου έχει κάνει ως τώρα που είναι δύο μηνών δύο φορές λίγα πράσινα κακά και μου είπε πως δεν ειναι κάτι

αν όμως τα κάνει συχνά να της το πω

Ντέμη και εμάς είχε βγάλει σπυράκιαπιο μικρός και ήτανε νεογνική ακμή.Σπάνιο να είναι κάτι τέτοιο τώρα και εσάς,πιο πιθανό το βλέπω να είναι από την ζέστη αλλά γενικά από όσο ξέρω μπορούν και τα σπυράκια και οι αναγωγές να είναι ένδειξη αλλεργίας.Και εμένα με είχε πιάσει άγχος κάποια στιγμή μήπως έχει καμία και δεν το καταλάβω αλλά ένας φίλος παιδίατρος μου είπε να μην το σκέφτομαι και αν είναι θα έχω ενδείξεις.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png