Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αποτριχωτικη μηχανη και εγκυμοσυνη

Recommended Posts

γεια σας.

θα μπω κατευθειαν στο θεμα και θα θελα τη γνωμη ή εμπειρια σας πανω σε δυο ερωτησεις μου.

θελω να παρω μηχανη αποτριχωσης (τυπου σιλκ-ε-πιλ) αλλα εχω ενδοιασμους. ενδοιασμους (1)μηπως το τραβηγμα τριχων απο τη ριζα προκαλει φλεβιτη και κατεπεκταση επιρρεαζει τον οργανισμο, μιας που τωρα ειμαστε πιο ευαισθητες σε εξωτερικους παραγοντες. αλλα εκτος των αλλων δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε και αναρωτιεμαι (2)αν κανει δουλεια...ή μουφες ειναι ολες αυτες οι διαφημησεις? γιατι μονο ξυραφι χρησιμοποιω.αφηστε που τωρα δε μπορω να καθομαι με τις ωρες να ξυριζομαι ποδια και "πιο πανω"...ουτε μπορω να σκυβω.. και ο αντρας μου με κουραζει οταν με ξυριζει και ποναω περισσοτερο στη μεση εξαιτιας της ορθοστασιας μεσα στο μπανιο.

Διαφημίσεις

εγω την ειχα χρονια στο ντουλαπι και στη μετακομιση πρεπει να την εχασα κιολας....

καταρχην...

βρες καποιον που εχει και κανε μια δοκιμη.

εμενα μου εκανε θυλακιτιδα. Μου γυρισαν όλες οι τριχες μεσα και το peeling που μου εδωσε ο γιατρος δεν εκανε και πολλα και πηρα την βελονα και εκατσα και εβγαζα μια μια τριχα.

επισης δες αν αντεχεις τον πονο. Και μην το δοκιμασεις στο καλαμι και στη γαμπα. Δοκιμασε στη μεσα πλευρα του γονατου. ....και μετα έλα να τα πουμε!

σου λεω να το δοκιμασεις γιατι αυτα τα αποτριχωτικα ειναι αναλογα τον οργανισμο. Εγω εβλεπα την κολλητη μου που το κανει "χαλαρά" βλεποντας τηλεοραση και ελεγα ...καλα ειναι! Αλλα δεν σκεφτηκα να το δοκιμασω.....

Έχω αποτριχωτική μηχανή και δεν τη χρησιμοποιώ για κανένα λόγο! Με πεθαίνει στον πόνο, το παραδέχομαι...ειδικά στο μέσο του γόνατου και στο εσωτερικό των μηρών(μπούτι ελληνιστί...) ήθελα να ουρλιάξω με αποτέλεσμα να μένει το μισό πόδι αξύριστο. Για μπικίνι ΟΥΤΕ ΚΑΝ!

Εγώ δεν την αντέχω, τη χρησιμοποίησα δύο φορές με μούδιασμα της περιοχής με πάγο και ποτέ ξανά.

Κι εγώ μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα ξυράφι αλλά πού και πού κάνω και αποτρίχωση. Πλέον που δεν βλέπω την τύφλα μου μόνο κερί.

Όπως σου είπε και η vickytsoch καλύτερα να βρεις κάποιον που έχει και να δοκιμάσεις πριν ξοδευτείς.

8OgYp3.png

εγώ έχω κ μπορώ να πω πως έχω βολευτεί απίστευτα. βέβαια κάνω μόνο στα πόδια κ όχι στο μπικίνι γιατί πονάει πολύ...στα πόδια όμως στην αρχή ψιλοπονάει αλλά μετά το συνηθίζεις.ποτέ δεν μου έχει γυρίσει τρίχα μέσα κ το καλό είναι πως για 1 μιση μήνα δεν με απασχολεί η αποτρίχωση στα πόδια.και μετά απο 2-3 φορές η τρίχα αδυνατίζει κ βγαίνουν όλο κ πιο αραιές... έχω πάνω απο 4 χρόνια που κάνω αποτρίχωση στα πόδια.τώρα στην εγκυμοσύνη οι τρίχες στα πόδια δεν μεγαλώνουν-αλήθεια δεν ξέρω γιατί, μου έχει κάνει εντύπωση-οπότε δεν έχει χρειαστεί να κάνω αποτρίχωση ακόμα!!!!!!

ntRCp3.png

Χρησιμοποιούσα silk epil εδώ και πάρα πολλά χρόνια και μου είχε δημιουργήσει κάποιες μικρές ευρυαγγείες στις γάμπες, αλλά έχω προδιάθεση (ευρυαγγεία έχει κι η μαμά μου που δεν χρησιμοποίησε ποτέ τίποτα άλλο εκτός από ξυραφάκι). Όμως παρόλο που γενικά είμαι αναίσθητη στον πόνο, τώρα στην εγκυμοσύνη δεν αντέχω καθόλου. Αν λοιπόν δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ σου τέτοια μηχανή, μην την δοκιμάσεις τώρα. Θα σου πρότεινα κρύο κερί σε ταινίες ή ζεστό κερί, αυτό στη συσκευή με τη ρολέτα.

Διαφημίσεις

Είχα κι εγώ τη συγκεκριμενη μηχανή την οποία χρησιμοποιούσα μόνο ως το γόνατο γιατί παραπάνω δεν άντεχα. Την χρησιμοποιούσα σε κοντές τρίχες (να τις πιάνει όμως) και όχι σε τριχάρες γιατί τότε πονούσε αφόριτα. Έχω βέβαια και πολλές και σκληρές τρίχες αλλά το ότι πονάει είναι γεγονός, σε κοντές τρίχες λιγότερο όμως. Η αποτρίχωση διαρκεί όσο και το κερί ή χαλάουα, αλλά η τρίχα δεν αδυνατίζει. Το μόνο υπέρ σε σχέση με το κερί είναι ότι δεν έχεις την προετοιμασία του κεριού και τα λερώματα, κατά τα άλλα εγώ λέω δεν αξίζει παρά μόνο όταν έχεις λίγες και μαλακές τρίχες.

Απ οτι βλέπω μάλλον θα μπερδευτείς με τις πολλές απόψεις που ακούς....:lol:

Λοιπόν, εμένα με έχει βολέψει παααααρα πολύ και έχω δοκιμάσει τα πάντα.

Σε σχέση με το ξυράφι εχει το πλεονέκτημα οτι διαρκεί για πολύ περισσότερο (πολύ βολικό για τέτοιες περιόδους όπως η εγκυμοσύνη) και σε σχέση με κερί/χαλάουα έχει το πλεονέκτημα οτι δεν γίνεσαι χάλια και "πιάνει" την τρίχα σχεδόν με το που βγαίνει(δεν χρειάζεται να περιμένεις να βγει πολύ).

Η αλήθεια είναι οτι τις πρώτες φορές πονάει, αλλά μετά οι τρίχες δεν βγαίνουν ταυτόχρονα και έτσι ο πόνος είναι πολύ λιγότερος.

Το κακό είναι οτι αν αποφασίσεις να το ξεκινήσεις στην εγκυμοσύνη, νομίζω οτι ο οργανισμός είναι και λίγο πιο ευαισθητος στον πόνο.

Κατι που έκανα εγώ είναι να πάω να μου κάνουν χαλάουα την πρώτη φορά και μετά να "συνεχίσω" μόνη μου με την μηχανή.

Α, αν έχεις θέμα με ευρυαγγείες να αποφύγεις το ζεστό κερί και την χαλάουα....είναι οτι χειρότερο.

---Λίγο off topic, όταν ήμουν έγκυος ,ο θόρυβος της μηχανής μάλλον ενοχλούσε τον μικρό και όταν την χρησιμοποιούσα άρχιζε να "χορεύει"!!!:lol::lol::lol:

QqmLp3.png

Χρησιμοποιω αποτρχωτικη μηχανη πανω απο μια δεκαετια αλλα συνηθως μονο το καλοκαιρι, το χειμωνα ξυραφι.Και μονο σε ποδια/χερια και μια χρονικη περιοδο και στην μασχαλη. Μπικινι δεν μπορω λογω "ανωμαλιας εδαφους¨:P

Την πρωτη φορα ποναει αρκετα γιατι οι τριχες ειναι πολλες, επειδη ομως οπως λεει και η Madrit, οι τριχες δεν μεγαλωνουν με τον ιδιο ρυθμο, την επομενες φορες αφαιρει λιγοτερες και πονας ολο και λιγοτερο εως και καθολου εφοσον κανεις ανα τακτα χρονικα διαστηματα. Στην εγκυμοσυνη μου δεν την εχω δοκιμασει ακομα, γιατι ηταν χειμωνας (ισως λογω εγκυμοσυνης να πονεσω περισσοτερο γιατι παρατηρησα οτι τωρα ειμαι γενικα πιο ευαισθητη στον πονο :?)

Παντως ξενοιαζεις για πολλες ημερες/εβδομαδες με αριστο αποτελεσμα!

Δεν επιτρεπεται να την χρησιμοποιεις αν εχεις ηδη ευρειαγγειες. Μου γυριζει μια τριχα τον μηνα την ποια αφαιρω με τσιμπιδακι. Μετα την αποτριχωση μπορει να μου δημιουργηθουν κοκκινιλες στους πορους που εχει αφαιρεθει τριχα αλλα εξαφανιζονται μετα απο 1-2μερες.:cool:

Γενικα ειμαι ικανοποιημενη, αξιζε τον κοπο που την πηρα:lol:

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

τώρα στην εγκυμοσύνη οι τρίχες στα πόδια δεν μεγαλώνουν-αλήθεια δεν ξέρω γιατί, μου έχει κάνει εντύπωση-οπότε δεν έχει χρειαστεί να κάνω αποτρίχωση ακόμα!!!!!!

Ναι αληθεια!εχω να ξυρισω τα ποδια μου σχεδον ενα μηνα αλλα τριχες πουθενα...

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Όμως παρόλο που γενικά είμαι αναίσθητη στον πόνο, τώρα στην εγκυμοσύνη δεν αντέχω καθόλου. Αν λοιπόν δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ σου τέτοια μηχανή, μην την δοκιμάσεις τώρα

Κι εγώ μια από τα ίδια..Ενώ την χρησιμοποιούσα χρόνια στην εγκυμοσύνη δεν το άντεχα..Ο πόνος με χτύπαγε στο υπογάστριο και νόμιζα οτι θα πάθει κάτι η μπεμπούλα...Αστο για μετά..Εγώ αυτό που έκανα είναι να μου ξυρίζει τα πόδια η αδερφή μου ή ο αντρας μου ένώ καθόμουν με τα πόδια σε 1 λεκάνη με νερό στο μπαλκόνι!Μετά μου έκαναν και πεντικιούρ!!!

Διαφημίσεις

Χρησιμοποιώ silk epil σε ποδια, μπικίνι και μασχάλες. Την πρώτη φορά έσφιγγα τα δόντια μου (για τον πόνο) αλλά οι επόμενες φορές δεν είναι τίποτα. Οι κοκκινίλες εξαφανίζονται σε λίγες ώρες (έχω πολύ λευκό δέρμα). Είμαι πολύ ευχαριστημένη και το χρησιμοποιούσα και στην εγκυμοσύνη, φυσικά και δεν πειράζει. Αν κάνεις χαλάουα δεν νομίζω να σε πονέσει ιδιαίτερα, διαφορετικά ίσως να είσαι πιο ευαίσθητη στον πόνο τώρα και να μην το αντέξεις.

Δεν θα δοκίμαζα να κάνω αποτρίχωση με δανεικό και δεν δανείζω το δικό μου για λόγους υγιεινής

Καλησπερα,θα ηθελα να ρωτησω τι μπορω να κανω για το γυρισμα τριχων στισ γαμπεσ μου,χρησιμοποιουσα αποτριχωτικη μηχανη και ολα ηταν μια χαρα εδο και 2 χρονια και ξαφνικα αρχισαν να μπαινουν οι τριχες μεσα στο δερμα!!!!:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

θα σταθω κ εγω στον πονο της πρωτης φορας κ θα σου ελεγα να σκεφτεις πως στην εγκυμοσυνη ειμαστε οπως οταν περιμενουμε περιοδο ,ευαισθητες κ ποναμε λιγακι παραπανω.οι τριχες εξασθενουν .ευρυαγγειες δεν μπορει να προκαλεσει η αποτριχωση,παρα μονο η ορθοστασια κ η εκθεση σε πολυ ζεστη/κρυο αλλα κ η κληρονομικοτητα κ ορμονικοι παραγοντες.

εγω ειμαι ευχαριστημενη απο τις αποτριχωτικες μηχανες κ επειδη κανω εδω κ μια δεκαετια εναλλαξ με κερι για να αποφυγω την θυλακιτιδα,εχω φτασει στο σημειο που ειπατε παραπανω να κανω βλεποντας τηλεοραση μεχρι κ το μπικινι 8-)8-):cool:.δοκιμασε πριν αγορασεις!!!

εκτος των αυπνιων που με βρηκανε.. τωρα με επιασε τρομος με την αποτριχωτικη μηχανη. διαφωτιστηκα πληρως και ειμαι σιγουρη πως δε προκειται να το κανω α)στην εγκυμοσυνη και β)ποτε των ποτων γ)δυστυχως ψιλο-εχω-κολληματα-να-χρησιμοποιησω-οτιδηποτε-το-χρησιμοποιησε-αλλος!οποτε δε μπορω να κανω τεστ ντραιβ με κανενα χρησιμοποιημενο μηχανημα.καλη η συμβουλη αλλα δε θα μπορεσω να το κανω γιανα αποφασισω αν το αγορασω ή οχι.

και κατι αλλο..

εχω σκληρη τριχα δυστυχως. αυτο δεν ειναι ενα μειον μου? δεν εγγυαται πονο? οποιες δεν ικανοποιηθηκαν απο εσας εχετε σκληρη τριχα ή δε παιζει ρολο εν τελει? γιατι αν δε παιζει ρολο να την αγορασω κ οτι κατσει.

εκτος των αυπνιων που με βρηκανε.. τωρα με επιασε τρομος με την αποτριχωτικη μηχανη. διαφωτιστηκα πληρως και ειμαι σιγουρη πως δε προκειται να το κανω α)στην εγκυμοσυνη και β)ποτε των ποτων γ)δυστυχως ψιλο-εχω-κολληματα-να-χρησιμοποιησω-οτιδηποτε-το-χρησιμοποιησε-αλλος!οποτε δε μπορω να κανω τεστ ντραιβ με κανενα χρησιμοποιημενο μηχανημα.καλη η συμβουλη αλλα δε θα μπορεσω να το κανω γιανα αποφασισω αν το αγορασω ή οχι.

και κατι αλλο..

εχω σκληρη τριχα δυστυχως. αυτο δεν ειναι ενα μειον μου? δεν εγγυαται πονο? οποιες δεν ικανοποιηθηκαν απο εσας εχετε σκληρη τριχα ή δε παιζει ρολο εν τελει? γιατι αν δε παιζει ρολο να την αγορασω κ οτι κατσει.

Διαφημίσεις

και κατι αλλο..

Κι εγώ σκληρή τρίχα είχα και μου πήρε αρκετά χρόνια μέχρι να αδυνατίσει. Κι ακόμα και σήμερα το silk epil σε κάποια σημεία που το δέρμα είναι λεπτό με πονάει. Καλύτερα διάλεξε κάποιον άλλο τρόπο αποτρίχωσης λοιπόν, ειδικά τώρα στην εγκυμοσύνη.

και κατι αλλο..

Αστο καλύτερα για τώρα.Εμένα αυτό το πράγμα ήταν ο εφιάλτης μου.Ο πόνος είναι αβασταχτος :lol:.Αν το χρησιμοποιήσεις ποτέ κάνε ένα τέστ σε διάφορα σημεία στο πόδι για να δείς αν γυρνούν από μέσα οι τρίχες.Εμένα από τις 100 θα γυρίσουν οι 50 .Περίμενε να γεννήσεις πρώτα και πάρε μια επαγγαλματική κεριερα να κάνεις την δουλειά σου.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

ευχαριστω girls! μου καταρριφθηκε κ η ιδεα οτι η μηχανη ειναι ideal τελικα... δε ξερω και ειχα ονειρα οτι θα γλυτωσω το ζορι του ξυραφιου.

Εγω απορω πως τα χρησιμοποιουν εβλεπα την μανα μου χροοοονια να κανει ετσι αποτριχωση και μετα με κερι παντουυυ ομως...!!!Μονο π τ εβλεπα πονουσα.....

Μια φορα που δοκιμασα πηδηξα μεχρι τ ταβανι....και δεν εχω και σκληρη τριχα....

Ειδικα τωρα στην εγκυμοσυνη δεν το σκεφτομαι καν θα θελα ενα τροπο να μην πεδευομαι συνεχεια με τ ξυραφι αλλα....:rolleyes::rolleyes::rolleyes:..!!!!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

• 2 weeks later...

Κορίτσια καλήμέρα.Εδώ και 8 χρόνια κάνω αποτρίχωση με κερί και έχω σωθεί! Τώρα είμαι έγκυος στην 4η εβδομάδα και ο γιατρός ήταν κατηγορηματικός να μη χρησιμοποιώ ζεστό κερί για αποτρίχωση γιατί κάνει συσπάσεις η μήτρα.Σας έχουν πει κάτι ανάλογο οι γιατροί σας?

[sIGPIC]

[/sIGPIC]

Κορίτσια καλήμέρα.Εδώ και 8 χρόνια κάνω αποτρίχωση με κερί και έχω σωθεί! Τώρα είμαι έγκυος στην 4η εβδομάδα και ο γιατρός ήταν κατηγορηματικός να μη χρησιμοποιώ ζεστό κερί για αποτρίχωση γιατί κάνει συσπάσεις η μήτρα.Σας έχουν πει κάτι ανάλογο οι γιατροί σας?

Είχα ρωτήσει τη γυναικολόγο μου απο την αρχή της εγκυμοσύνης σχετικά και μου είπε "αν αντέχεις τον πόνο, δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά προσπάθησε να το αποφύγεις στο πρώτο τρίμηνο, καλού κακού" Με το που μπήκα στον 4ο μήνα έκανα κερί χαμηλά στην κοιλιά (πολύ χαμηλά, κατάλαβες) μόνη μου, μια χαρά ήταν. Με το που μπήκα στον 9ο πάλι, έκανα ζεστό κερί στην αισθητικό παντού. Για να μη με ξυρίσουν στην κλινική. Δεν πόνεσα. Συσπάσεις έχω τις συνηθισμένες που κάνει η μήτρα στη φάση που βρίσκομαι, τις είχα και πριν δλδ. Δε νομίζω ότι γέννησε ποτέ καμία πριν την ώρα της επειδή έκανε αποτρίχωση. Απλά κάνε λιγη υπομονή μέχρι να δέσει το μωρό και κάνεις αργότερα. Και μιλάμε μόνο για μπικίνι, στα πόδια δεν είναι επικίνδυνο.

Κορίτσια καλημέρα. Κι εγώ η πρώτη μου μηχανή που είχα πάρει πονούσα αρκετά - ειδικά στην αρχή- αλλά μετά εντάξει. Και εννοείται μόνο πόδια και μασχάλες με το ζόρι. Πριν 2-3 χρόνια όμως πήρα μια άλλη μηχανή που δεν είχε ξυραφάκια αλλά διάφορα εξαρτήματα κι έκανα μέχρι και στην περιοχή στο μπικίνι χωρίς να πονάω καθόλου μα καθόλου. Τώρα μου χάλασε αλλά ευτυχώς δεν την πέταξε οπότε είδα ότι λέει silk & soft (της braun). Καμία σχέση σας λέω με την πρώτη μου. Τώρα εάν προχωρήσει καλά η εγκυμοσύνη μου σκέφτομαι να την ξαναπάρω. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!

tt15441c.aspx

tt10046f.aspx

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Λες να κάνω υπομονή για 2 μήνες ακόμη,ε? Στα πόδια όμως μπορώ και τώρα? Ομως και πάλι δεν καταλαβαίνω,η αποτριχωτική μηχανή πονάει λιγότερο και επιτρέπεται, γιατί εμένα με πονούσε περισσότερο από το κερί.

[sIGPIC]

[/sIGPIC]

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Λες να κάνω υπομονή για 2 μήνες ακόμη,ε? Στα πόδια όμως μπορώ και τώρα? Ομως και πάλι δεν καταλαβαίνω,η αποτριχωτική μηχανή πονάει λιγότερο και επιτρέπεται, γιατί εμένα με πονούσε περισσότερο από το κερί.

Σχετικά είναι όλα. Κάνε με ό,τι σε πονάει εσένα λιγότερο κι άσε το γιατρό να λέει. Σάμπως έχει δοκιμάσει ο ίδιος να κάνει ποτέ του αποτρίχωση και ξέρει πώς είναι; :lol:

ΥΓ Μόνο πόδια να κάνεις, όχι μπικίνι, ξέχνα το για την ώρα.