Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κολικοί και συχνοί θηλασμοί το απόγευμα

Recommended Posts

Γεια σας μανούλες,

Παρακολουθώ το φόρουμ εδώ και καιρό και ήρθε η ώρα να θέσω κι εγώ την ερώτησή μου στις πιο έμπειρες μητέρες. Έχω έναν γιο 2 μηνών ο οποίος θηλάζει αποκλειστικά. Γενικά τρώει ανά τρίωρο εκτός από το βράδυ όπου μπορεί να κοιμηθεί 5,5-6 ώρες συνεχόμενα. Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ που κοιμάται κλαίει και είναι ανήσυχος λόγω κολικών. Σε αυτό το διάστημα για να αποκλείσω το ενδεχόμενο ότι πεινάει αλλά και για να ξεχαστεί από τους πόνους τον ταίζω πιο συχνά, μπορεί και ανά ώρα. Κάνω άραγε καλά θηλάζοντάς τον τόσο συχνά; Μήπως έτσι επιδεινώνεται το πρόβλημα; Εσείς τι κάνατε σε ανάλογες περιπτώσεις;

Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Δεν ειμαι έμπειρη...καθώς είμαι νέα μαμά με παιδάκι μικρότερο από το δικό σου. Το μόνο που έχω διαβάσει εδώ ειναι οτι τα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά δεν τρώνε περισσότερο από όσο χρειάζονται. Τουλάχιστον έτσι λένε οι πιο έμπειρες...επομένως λογικά οι κολικοί δεν οφείλονται στο πόσο συχνά τρώει. Εφόσον τον βάζεις στο στήθος και θέλει να φάει...προφανώς πεινάει δεν τρώει παραπάνω απο όσο θέλει.

Και εμάς η μικρή κάνει κολικούς και επιζητά το στήθος για παρηγοριά..αλλά όταν πονάει δεν μπορεί να θηλάσει...τινάζεται και κλαίει γοερά. Δεν υπάρχει λύση από όσο ξέρω...περά από ορισμένες στάσεις (πως να τον κρατάς όταν πονάει...χέρι στην κοιλιά κλπ).

Ελπίζω να απαντήσει και κάποια πιο εμπειρη...

74kwp3.png

Δεν υπάρχει λύση από όσο ξέρω...περά από ορισμένες στάσεις (πως να τον κρατάς όταν πονάει...χέρι στην κοιλιά κλπ).

Ελπίζω να απαντήσει και κάποια πιο εμπειρη...

Μπορεί να φανεί αστείο αλλά η βιβλιογραφία αναφέρει τη χρήση έντονων, συνεχών και σταθερών θορύβων οι οποίοι θυμίζουν στο νεογέννητο τον ήχο απ'την κυκλοφορία του αίματος της μαμάς όσο ήταν στην κοιλίτσα της.

Εμείς ένα βράδυ είχαμε δοκιμάσει τα πάντα:μασάζ στην κοιλίτσα, ασκήσεις στα ποδαράκια, τοποθέτηση κοιλιά με κοιλιά, ήταν αλλαγμένη και ταϊσμένη και ξέρετε πώς ηρέμησε και κοιμήθηκε; Με τον απορροφητήρα!!

Δε ξέρω αν ήταν τυχαίο, δε χρειάστηκε να το ξαναδοκιμάσω, αλλά ενδείκνυται επίσης ηλεκτρική σκούπα και πλυντήριο

Ap1rp3.png

Κορίτσια σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Τελικά παρατήρησα ότι τα τελευταία απογεύματα που θηλάζει πιο συχνά έχει σταματήσει το πολύ κλάμα που σημαίνει ότι ίσως πεινούσε. Έκανα το λάθος να τον ταίζω με το ρολόι γιατί πίστευα ότι επειδή βγάζει πολλές γουλιές είχε χορτάσει και δεν ήθελε άλλο. Τα μωρά μας όμως ξέρουν καλύτερα από εμάς και βλέπω ότι όταν θηλάζει πιο συχνά, ξέρει και σταματάει μόνος του και ξαναρχίζει.

Όσο για τον απορροφοτήρα, μέχρι πριν λίγες μέρες ο ύπνος τον έπαιρνε με πολύ κούνημα στο καρότσι του και κάτω από τον απορροφητήρα μόνο. Πολύ χαίρομαι που επιτέλους μετακομίσαμε από την κουζίνα στο δωμάτιό του!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...