Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ωχ,,,,,αμυγδαλες................

Recommended Posts

Kaλησπερα και Χρονια Πολλα!

Δυστυχως εμεις απο Παρασκευη απογευμα εχουμε πυρετο.μαλιστα εκανε χτες Σαββατο 39,8 και τα ξημερωματα νομιζω παραμιλουσε απο τον πυρετο.Εκανα χλιαρο ντουζ κτλ πονσταν ντεπον κτλ αλλα ο πυρετος δεν επεφτε κατω απο 38,1.

Σημερα το πρωι ευτυχως το καταλαβε η μαμα μου και μου ειπε να κοιταξω τις αμυγδαλες του γιατι η φωνη του ηταν περιεργη.Ειχε πυον πανω στις αμυγδαλες...........................Για αυτο κιολας εκανε τοσο μεγαλους πυρετους κ δεν πεφτανε ευκολα.

Περνει αντιβιωση ζιναντολ και αυριο η μαλλον την Τριτη αν συνεχισει να εχει πυρετο θα τον παω στον παιδιατρο.

Απο την ωρα που πηρε αντιβιωση ητνα μεσημερι κοιμηθηκε γιατι ανεβασε παλι πυρετο και οταν ξυπνησε το απογευμα μεχρι τωρα ηταν καλα.!!!!Βιαστηκα να χαρω γιατι πριν μιση ωρα αρχισε να κρυωνει και μαλλον ανεβαζει πυρετο , τον πηρε ο υπνος τωρα....

Θα ηθελα να μου πειτε σας παρακαλω γιατι δεν καταλαβα.Την αντιβιωση την δινω καθε 12 ωρο?η 8 ωρο?????????Επισης αν εχετε καποια συμβουλη για το θεμα ειναι πολυτιμη!

Ευχαριστω πολυ

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Χρόνια Πολλά και περαστικά σας! Έχουμε και εμείς ένα θεματάκι με αμυγδαλές, όχι πλέον τόσο σοβαρό.. Την αντιβίωση την έδωσες χωρίς να πάρεις τηλ. τον παιδίατρο; Θα ήταν καλύτερα να σας δει πρώτα πριν την ξεκινήσεις (γνώμη μου πάντα).. Εμείς δίναμε ανά 12ωρο.. Για να δεις αποτέλεσμα θα πρέπει να περάσει 1 24ωρο από την πρώτη λήψη πάντως..

Σε ευχαριστω για την απαντηση.

Πηρα χτες γιατρο κ εξηγησα πως εχουν τα πραγματα κ μου ειπε να συνχισω να δινω αντιπυρετικα.Του ειπα οτι δεν κανουν τιποτα κ μου ειπε οτι το επι\ειδη βλεπω πυον στις αμυγδαλες δεντου λεει κατι>\(????????) και να του τηλεφωνησω σημερα και βλπουμε.

Ο μικρος υπεφερε και ο λαιμος του ειχε σχεδον κλεισει.Οποτε του εδωσα αντιβιωση την ζιναντολ που την εχουμε ξαναπαρει.

Ξερω οτι πρεπει να κανει στεπ τεστ πρωτα για στρεπτοκοκκο και μετα ναπαρει την καταλληλη αντιβιωση αλλα δεν αντεχα να τον β΄λεπω με τοσο ψηλο πυρετο και να μην κατεβαινει πολυ

Χτες βραδυ παλι χτυπησε 40αρι.....2 φορες τον αλλαξα ρουχα τη νυχτα.Τελευταια φορα που ειχε πυρετο ηταν στις 6 το πρωι.Θα περιμενω και σημερα μιας κ ειναι ολα κλειστα και αυριο θα τον παω να τον κοιταξει.ΕΛπιζω αυτο να μου πει και οχι διαγνωση απο το τηλ.

Περαστικά στον μικρούλι:(

Ο δικός μου είχε πάθει αμυγδαλές τον Σεπτέμβριο και του έδινα αντιβίωση κάθε 12 ώρες.

Ευτυχώς τον έπιασε αμέσως αλλά αυτό που θυμάμαι έντονα είναι ότι ο γιατρός μου τόνισε να την παίρνει για 10 ημέρες ακόμα και αν στο μεταξύ γίνει περδίκι;)

περαστικα στο μικρουλη σου. Ναι η ζιναντολ ειναι καθε 12ωρες αλλα κατα την αποψη μου δεν δινουμε τοσο ευκολα τις αντιβιωσεις απο μονες μας σαν τα αντιπυρετικα εκτος και τον δει παιδιατρος πρωτα. Γιατι αν απλα ηταν ιωση αμυγδαλιτιδας τοτε απλα τον φορτωσες και με φαρμακο χωρις λογο...απλα ακολουθησε αυτα που συμβουλευει ο παιιδατρος σου. Περαστικα και παλι.

Διαφημίσεις

Αχ αυτές οι αμυγδαλές!! Αναλόγως την αντιβίωση, εμεις περναμε τύπου αμοξιλ κάθε 8ωρο μέχρι να τελειώσει το μπουκάλι(δεν μένουμε Ελλάδα) παράλληλα με αντιπυρετικα. Βέβαια μας είχε δει ο παιδίατρος και μας είχε πει όταν ανέβει ο πυρετός πάνω από 38,5 χωρίς να κατεβαίνει με αντιπυρετικά τότε να ξεκινήσουμε αντιβίωση (το ίδιο βράδυ δηλαδή.....).

Απ οτι καταλαβαίνω όμως δεν έχεις εμπιστοσύνη στο γιατρό σου. μήπως να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη?

Την αντιβίωση σου την έδωσαν από το φαρμακείο χωρίς συνταγή??

eyxaristo κοριτσια

Ναι δεν ειχα συνταγη δεν χρειαζετε συνταγη για αντιβιωση.Την ηεξρα την συγκικριμενη αντιβιωση γιατι πριν 1 μηνα του ειχε ξαναδωσει επειδη βρηκε υγρο στα αυτια του.Επρεπε να παρει 10 μερες κ μετα να τον παω να τον κοιταξει αλλα αρρωστησε με εμετους μονο.Υστερα εγινε καλα, ειχε τα γεννεθλια του και μολις περασαν τα γεννεθλια του τωρα την μεγαλη βδομαδα επαθε αυτο............δεν ξερω αν σχετιζετε κιολας με το αυτι.?

Παντως τον πηρα τηλ.τον γιατρο κ του ειπα οτι εχει ακομα πυρετο κ μου ειπε να περιμενω κ να τον παρω παρει αυριο τηλ.....Δεν νιωθω οτι ενδιαφερετε πολυ τωρα...ισως νιωθω ετσι γιατι βλεπω το παιδι να ψηνετε κ θελω ΑΜΕΣΩΣ μια λυση κ αυτο το "θα μιλησουμε αυριο" με τρελενει....

ο αντρας μου ειπε να μηντου ξανα δωσω αντιβιωση (πηρε μεχρι τωρα 2 φορες) και να ακουσω τον γιατρο.

Επισης το μεσημερι στις μια εκανε λιγο πυρετο και επεσε με ντεπον και τωρα παλι 39...του εδωσα πονσταν κ κοιμαται τωρα....εκανε και 2 φορες κακα εντελως νερουλα.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Έχουμε περάσει κι εμείς πυώδη αμυγδαλίτιδα και σε καταλαβαίνω πολύ καλά. Άποψή μου, θα ήταν καλύτερα να είχες πάει το παιδί σε εφημερεύον νοσοκομείο. Εκεί θα έκαναν αμέσως τη διάγνωση και θα σου έδιναν και την κατάλληλη αντιβίωση. Δεν ξέρω αν η ζιναντόλ κάνει για την περίπτωση ή όχι, αλλά ξέρω ότι οι γιατροί δε δίνουν την ίδια αντιβίωση 2 φορές στη σειρά. Δλδ εφόσον την είχε πάρει πριν ένα μήνα, τώρα έπρεπε να πάρει κάποια άλλη και να συνυπολογιστεί και αν υπάρχει υπόλοιπο υγρού στο αυτί. Τουλάχιστον πήγαινέ τον πρωί πρωί αυριο στο γιατρό, που ειναι εργάσιμη, να σου δώσει τη σωστή αγωγή και να μην ταλαιπωρηθεί παραπάνω. Περαστικά σας.

eyxaristo κοριτσια

Ναι δεν ειχα συνταγη δεν χρειαζετε συνταγη για αντιβιωση.Την ηεξρα την συγκικριμενη αντιβιωση γιατι πριν 1 μηνα του ειχε ξαναδωσει επειδη βρηκε υγρο στα αυτια του.Επρεπε να παρει 10 μερες κ μετα να τον παω να τον κοιταξει αλλα αρρωστησε με εμετους μονο.Υστερα εγινε καλα, ειχε τα γεννεθλια του και μολις περασαν τα γεννεθλια του τωρα την μεγαλη βδομαδα επαθε αυτο............δεν ξερω αν σχετιζετε κιολας με το αυτι.?

Παντως τον πηρα τηλ.τον γιατρο κ του ειπα οτι εχει ακομα πυρετο κ μου ειπε να περιμενω κ να τον παρω παρει αυριο τηλ.....Δεν νιωθω οτι ενδιαφερετε πολυ τωρα...ισως νιωθω ετσι γιατι βλεπω το παιδι να ψηνετε κ θελω ΑΜΕΣΩΣ μια λυση κ αυτο το "θα μιλησουμε αυριο" με τρελενει....

ο αντρας μου ειπε να μηντου ξανα δωσω αντιβιωση (πηρε μεχρι τωρα 2 φορες) και να ακουσω τον γιατρο.

Επισης το μεσημερι στις μια εκανε λιγο πυρετο και επεσε με ντεπον και τωρα παλι 39...του εδωσα πονσταν κ κοιμαται τωρα....εκανε και 2 φορες κακα εντελως νερουλα.

Κασπερακι περαστικα σας. Συνηθως λενε να περιμενουμε 3 μερες γιατι μπορει να ειναι και απλη ιωση και να μην χρειαζεται αντιβιωση. Εδω δεν δινουν αντιβιωση χωρις καλιεργεια πριν και σπανια σε δεχονται αν δεν περασουν 3 μερες με πυρετο. Διαφοροι γιατροι που εχω ρωτησει και στο Βελγιο και στην Ελλαδα μου ειπαν οτι πρωτα δινουμε το αντιπυτερικο και μετα απο κανα μισαωρο κανουμε μπανιο οταν εχει αρχισει να πευτει λιγο η θερμοκρασια (και βεβαια αντε απο το 39 να πεσει στο 38). Δοκιαμασες να τον δροσισεις με ξυδονερο? Μηπως ειναι καλυτερα να πατε στα επειγοντα για να δουν τουλαχιστον την κλινικη του εικονα?

Εμεις ειχαμε παρει αντιβιωση για αμυγδαλιτιδα (μετα απο επισκεψη στο Ιατρικο) και δεν τον επιασε οποτε πηγαμε σε αλλο γιατρο και την αλλαξε. Μας ειπε αν δεν πεσει ο πυρετος σε 3 μερες θα κανουμε καλλιεργια. Στο Βελγιο μας εκαναν πρωτα την καλιεργια και μετα θα μας επετρεπαν να παρουμε αντιβιωση δεν χρειαστικε γιατι δεν αποδειχτικε αμυγδαλιτιδα). Παντως το παιδι (το μεγαλο) εχει κατα την ΩΡΛ διογκωμενες αμυγδαλες αλλα δεν χρειαζεται να κανουμε κατι

Επεξεργάστηκαν by mmdad
Προσθηκη

καλημερα κ χρονια πολλα κ απο μενα! εμεις εχουμε βαρη ιστορικο με αμυγδαλες (3 φορες νοσηλευτηκε) η ζιναντολ ειναι η καλυτερη για την περιπτωση ομως εαν την πηρε πριν απο ενα μηνα πρεπει να παρει αλλη τωρα γιατι δεν προκειται να επιδρασει κ τζαμπα το φορτωνεις επισης για το ποσο συχνα καθε 8ωρο εαν ο ο πυρετος ειναι πολυ συχνος (καθε 4 ωρες) ενω εαν ειναι σε πιο αραια διαστηματα τοτε καθε 12ωρο. τουλαχιστον ετσι μου ειχε πει εμενα η παιδιατρος. Επισης δεν νομιζω να αδιαφορει ο δικος σου γιατρος γιατι αντιβιωση οι γιατροι ξεκινανε εφ οσων ο πυρετος συνεχιζει να ειναι τοσο επιμονος κ μετα απο 48ωρες απο την ωρα εκδηλωσης. Να χαιρεσαι που δεν σου δινει με το παραμικρο αντιβιωση! καλη αναρωση κ περαστικα μεσα απο την καρδια μου!

eNortjKzUjI0MzQ3MFWyBlwwFX0C0Q,,23.png

eNortjKzUjI0MzQ3MFOyBlwwFYAC0g,,55.png

Διαφημίσεις

• 2 χρόνια μετά...

Το παιδί μου είναι 15 ετών και έχει πρώτη φορά αμυγδαλιτιδα πήγαμε σε γιατρό και μας χορήγησε amoxil τον 500 δεν τρώει όμως και του πονάει η κοιλιά πέραν αυτού όμως το σηναβτικοτερο που φοβάμαι είναι ότι ο πόνος στον λαιμό πέρασε σε 4 μέρες με την αναβίωση όμως τον ενοχλεί αφόρητα όταν καταπίνει στο στήθος ανάμεσα σαν να κεγεται λέει τι να κάνω ας μου πει κάποιος. Είναι φυσιολογικό ?και σε ποσο περνάει μια αμυγδαλιτιδα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...