Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΕΛΟΣ 6ΜΗΝΟΥ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΜΕΤΑ?ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ?SOS

elsaki75

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες τισ μανούλες!Σε ένα μήνα τελειώνει το εξάμηνο της προστασίας μητρότητας και πρέπει να επιστρέψω στη δουλειά.Θέλω να με ενημερώσει όποια μανούλα ξέρει τι ισχύει με το μειωμένο ωράριο μετά?κατι έχω ακούσει για 1 ή 2 ώρες λιγότερο αλλά δεν ξέρω ακριβώς.Επίσης αν θελήσει να με απολύσει πότε μπορεί?έχω γεννήσει 27/07/2011!

ας μάθω να μην βρεθώ προ εκπλήξεως!!

Ευχαριστώ!!

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλες τισ μανούλες!Σε ένα μήνα τελειώνει το εξάμηνο της προστασίας μητρότητας και πρέπει να επιστρέψω στη δουλειά.Θέλω να με ενημερώσει όποια μανούλα ξέρει τι ισχύει με το μειωμένο ωράριο μετά?κατι έχω ακούσει για 1 ή 2 ώρες λιγότερο αλλά δεν ξέρω ακριβώς.Επίσης αν θελήσει να με απολύσει πότε μπορεί?έχω γεννήσει 27/07/2011!

ας μάθω να μην βρεθώ προ εκπλήξεως!!

Ευχαριστώ!!

Δικαιουσαι να δουλευεις 1 ή 2 ωρες λιγοτερο την ημερα αλλα δεν θυμαμαι για ποσο καιρο ακριβως. Μπορει να σε απολυσει 18 μηνες μετα την ημερομηνια γεννησης δηλαδη στις 27/1/2013. Εγω σημερα πηρα την απολυση μου, γεννησα 10/9/2010. Απο τον Ιουλιο του 2011 ομως που γυρισα στην δουλεια επειδη δεν ειχε δικαιωμα να με απολυσει, οπως ηθελε, με εκανε εκ περιτροπης εργασια, στην αρχη δουλευα 2 μερες την εβδομαδα και τωρα απο το νεο ετος μου το ειχε κανει 1 μερα την εβδομαδα. Δηλαδη δεν σε απολυουν αλλα σε κοροϊδευουν δηθεν οτι σε απασχολουν. Και ολα αυτα μετα απο 12 χρονια που ειχα στην δουλεια!!! Καθαρματα ολοι τους, με εδιωξαν για να κρατησουν την κοπελα που πηγε στη θεση μου υποτιθεται για 11 μηνες.

τα ξέρω άστα να πάνε!στην πρώτη μου δουλειά μετά τον γάμο μου και μετά από 15 χρόνια στη δουλειά με έκανε σύμβαση 9μηνη γιατί υπέθεσε οτί θα μείνω εγκυος και γέννησα πάλι ιουλιο και τον δεκέμβριο που έληξε η σύμβαση δεν μου την αννανέωσε ξανά.ευτυχώς βρήκα τρόπο και δεν έχασα το εξάμηνο!απλά και το τωρινό μου αφεντικό ειναι λιγο ατιμο και υποθέτω οτι ίσως να θελησει να με διώξει για αυτό ας είμαι προετοιμασμένη.αυτές οι ώρες μπορούν να συγκεντρωθουν και να γίνονται καποιες μέρες ρεπο?αν ξερεις σε ζάλισα λίγο sorry :)

τα ξέρω άστα να πάνε!στην πρώτη μου δουλειά μετά τον γάμο μου και μετά από 15 χρόνια στη δουλειά με έκανε σύμβαση 9μηνη γιατί υπέθεσε οτί θα μείνω εγκυος και γέννησα πάλι ιουλιο και τον δεκέμβριο που έληξε η σύμβαση δεν μου την αννανέωσε ξανά.ευτυχώς βρήκα τρόπο και δεν έχασα το εξάμηνο!απλά και το τωρινό μου αφεντικό ειναι λιγο ατιμο και υποθέτω οτι ίσως να θελησει να με διώξει για αυτό ας είμαι προετοιμασμένη.αυτές οι ώρες μπορούν να συγκεντρωθουν και να γίνονται καποιες μέρες ρεπο?αν ξερεις σε ζάλισα λίγο sorry :)

Σε συννενοηση με το αφεντικο σου θα μπορουσες να δουλευεις οκταωρο για τεσσερις μερες και μια να καθεσαι.

αυτό που ισχύει είναι: έχεις μειωμένο για 30 μήνες, μία ωρα τη μέρα. Αυτοί οι 30 μήνες ξεκινούν με τη λήξη της άδειας λοχείας (δλδ του ΙΚΑ). Οπότε χάνεις 6 μήνες του ΟΑΕΔ και σου μένουν 24 μήνες / μια ώρα τη μέρα. Αυτό, κατόπιν συνεννόησης με τον εργοδότη, μπορείς να το πάρεις 12 μήνες / 2 ώρες τη μέρα ή αλλιώς, εγώ πχ παίρνω off ένα 8ωρο τη βδομάδα (δουλεύω Δευτέρα ως Πέμπτη). Τα έχω τσεκάρει με την επιθεώρηση εργασίας αυτά που σου γράφω, πολύ πρόσφατα. Τους έγραψα email και μου απάντησαν

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...
Δικαιουσαι να δουλευεις 1 ή 2 ωρες λιγοτερο την ημερα αλλα δεν θυμαμαι για ποσο καιρο ακριβως. Μπορει να σε απολυσει 18 μηνες μετα την ημερομηνια γεννησης δηλαδη στις 27/1/2013. Εγω σημερα πηρα την απολυση μου, γεννησα 10/9/2010. Απο τον Ιουλιο του 2011 ομως που γυρισα στην δουλεια επειδη δεν ειχε δικαιωμα να με απολυσει, οπως ηθελε, με εκανε εκ περιτροπης εργασια, στην αρχη δουλευα 2 μερες την εβδομαδα και τωρα απο το νεο ετος μου το ειχε κανει 1 μερα την εβδομαδα. Δηλαδη δεν σε απολυουν αλλα σε κοροϊδευουν δηθεν οτι σε απασχολουν. Και ολα αυτα μετα απο 12 χρονια που ειχα στην δουλεια!!! Καθαρματα ολοι τους, με εδιωξαν για να κρατησουν την κοπελα που πηγε στη θεση μου υποτιθεται για 11 μηνες.

Καλημερα!Επειδη και εμενα ενδεχεται να μου κανει κατι παρομοιο..ειμαι 11 χρονια εκει..ημουν η καλυερη υπαλληλος οσο δεν εκανα παιδια και απο τοτε που εμεινα εγκυος εγινα το μαυρο προβατο!Λοιπον αρχες Ιουνιου τελειωνει το εξαμηνο.Αν μου κανει κατι τετοιο..υπογραφω κατι που αμα με απολυσει μετα χανω τα δικαιωματα μου απο τα 11 χρονια εργασιας νμε κανονικο ωραριο?Μπορω να μην δεχτω να υπογραψω?

FvxMp3.png

• 2 months later...

Κορίτσια καλησπέρα, βοηθηστε με λίγο, αν πάρω πρώτα το μειωμένο όλο μαζί δηλαδή 3,5 μήνες μετά δεν μπορώ να πάρω το εξάμηνο του ΟΑΕΔ; Μου πρότειναν απτην δουλειά να το πάρω όλο μαζί τώρα κ μετά αν θέλω να πάρω το εξάμηνο

Ευχαριστώ

New Mammy :D

26/5/12 Έσκασε μύτη ο Γιωργάκης!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...