Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πήρατε πρωινό πρίν να πάτε για γέννα?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Οι απόψεις διίστανται και θα ήθελα τη γνώμη σας!

καλησπερα. εμενα ο γιατρος μου ειχε πει να μην φαω αλλα ουτως η αλλως δεν χρειαστηκε γιατι δεν πηγα με προκληση αλλα φυσιολογικα.

Σου λενε να μην φας γιατι αν γινει κατι κα πρεπει να κανεις καισαρικη δεν πρεπει να εχεις φαει γιατι ειναι χειρουργειο

RX1Ip3.png

sZh5p3.png

Αυτο με την καισαρικη το ξερω αλλα να ρωτησω κατι...Λογικα καμια κοπελα δεν ξερει ποτε θα της σπασουν τα νερα ετσι δεν ειναι?Σε περιπτωση που χρειαστει να κανει καισαρικη τελευταια στιγμη και εχει φαει τι γινεται?

γέννησα φυσιοκολικά, οπότε δεν ήταν προγραμματισμένο. Απλά έτυχε να μην έχω φάει πρωινό παρα μόνο ένα κουλουράκι....:( 13.00 είχα κάνει εισαγωγή και πείναγα σαν την τρελλή....(σκεφτόμουνα το παστίτσιο που είχα μαγειρέψει την προηγουμένη...) η μαία μου πρότεινε να μην φάω κάτι γιατί μπορεί να μου ερχόταν εμετος, έτσι βολεύτηκα με κάτι καραμελίτσες. Έφαγα αισίο στις 21.00 το βράδυ .... έπεσα με τα μούτρα .... :lol:

Διαφημίσεις

Αυτο με την καισαρικη το ξερω αλλα να ρωτησω κατι...Λογικα καμια κοπελα δεν ξερει ποτε θα της σπασουν τα νερα ετσι δεν ειναι?Σε περιπτωση που χρειαστει να κανει καισαρικη τελευταια στιγμη και εχει φαει τι γινεται?

Της κάνουν πλύση στομάχου! :shock::shock:

Πλάκα κάνω! Συνήθως, όταν ξεκινάνε οι πρώτες ωδίνες, οι συσπάσεις κάνουν και το έντερο να συσπάται, κι έτσι σε στέλνουν τουαλέτα (η φύση για όλα έχει προνοήσει!).

Δεν θα γίνει και κάτι τραγικό αν έχεις φάει, απλά λένε ότι είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμο το έντερο σε περίπτωση καισαρικής αν δεν είναι γεμάτο και επίσης μειώνονται και οι πιθανότητες μολύνσεων (αν θυμάμαι καλά).

Κι εγώ πάντως που γέννησα φυσιολογικά πρωινό δεν είχα φάει και μάλιστα και το προηγούμενο βράδυ μου είχε πει να φάω ελαφρά, μην πλακωθώ στις πίτσες! :D:D φαντάζομαι θα είναι και πολύ πιο έντονη η δυσφορία της επιτόκου να έχει τους πόνους και να έχει κι ένα στομάχι γεμάτο αρνί χεχε

με ντροπή ομολογώ ότι όταν με το καλό γέννησα, περισσότερη ανυπομονησία ένιωθα για το φαγητό παρά για το μωρό :)

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Εγω που πηγα με ραντευου μου ειχε πει να μην φαω απο τις 10 το βραδυ και μετα. Αν ομως πας χωρις ραντευου ποτε ξερεις ποτε θα σε πιασουν οι πονοι? Σταματας να τρως οταν μπεις στον 9ατο?

Παντως ηταν δραμα κοριτσια. Ο αντρας μου να πινει καφεδακι και να τρωει κρουασαν και εγω ακομη και το νερο με μετρο να πρεπει. Χωρια που την δευτερη φορα εφαγα στις 10 το βραδυ της Τεταρτης και μετα ξανα στις 10 το πρωι την παρασκευη!

εγω ως ασχετη νομιζοντας πως παω για ελεγχο ειχα φαει γαλα κ τσουρεκι η κρουασαν κατι τετοιο...τελικα ειχα διαστολη κ με βαλαν για γεννα.ο γιατρος ειπε πως δεν θα επρεπε να ειχα φαει.δεν επαθα κατι αλλα για να το λενε ολοι δεν το συνιστω...χαχα

s0g0p2.png

5wRrp2.png

Εγω παντως θυμαμαι πως ειχα συσπασεις ολο το απογευμα,εκατσα κιουρια μεχρι να γινουν δεκαλεπτες σταθερες κι αυτο συνεβη στις 12 το βραδυ οπου κι εφαγα δυο κρεπες μια αλμυρη και μια γλυκεια γιατι πεινουσα πολυ:oops::oops:.Ε μετα ετοιμαστηκα και πηγα για το μαιευτηριο:P

Υποθετω σε προγραμματισμενη γεννα καλο ειναι να εχεις φαει ελαφρια.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

εμενα μου εσπασαν τα νερα 10 το πρωι, ειχα ηδη προλαβει να σαβουρωσω 2 κοτοπιτες

γεννησα φυσιολογικα τελικα, αλλα θα μπορουσε να ειχε χρειαστει καισαρικη..

εννοω, αν εχεις προγραμματισμενη γεννα.. οκ, δεν τρως οτι βρεις μπροστα σου το πρωι!!

αλλιως, τι θα κανεις, θα κοψεις το φαι με το που μπαινεις στον 9ο?

πηγα με ραντεβου...αργα το προηγουμενο βραδυ χτυπησα μια λαχταριστη ομελετα(ευτυχως)γιατι τελικα μετα απο 7 ωρες προσπαθειας κατεληξα σε καισαρικη και ξαναεφαγα την επομενη το μεσημερι.....1,5 μερα χωρις φαγητο.....

αυτη τη φορα που θα παω προγραμματισμενα για καισαρικη θα φαω ενα πλουσιο βραδινο για να με κρατησει!!!!!!

χριστινιο αν φας βραδυνο αργα και πλουσιο θα πεινας πολυ περισσοτερο το πρωι...εξακριβωμενο αλλα δε θυμαμαι το επιστημονικο του πραγματος τωρα μη πω βλακεια...Εγω παντως δεν ειχα φαει γιατι γενικα δε τρωω πολυ πρωι, και ειχα λυσσαξει ολιγον...περιμενα πως και πως το πρωινο του μαιευτηριου...αλλα μου φεραν κατευθειαν μεσημεριανο γμτ@@@

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Εγω το βράδυ πριν γεννησω ειχα φάει σουβλάκι. Το πρωί με έπιασαν οι πόνοι. Σηκώθηκα χαλαρά, ηπια το γαλατάκι μου και πήγα να γεννήσω. Δεν μου περασε καν αό το μυαλό, αλλά ΟΚ ένα γαλα ήταν. Ευτυχώς δηλ. που το είχα πιει και αυτό γιατί ελικά έφαγα στις 4. Το καλό της υπόθεσης ήταν πως καποιος γιατρός στο νοσοκομείο είχε γενέθλια και είχε φερει γλυκά στις αίθουσες τοκετών. Και όλοι έλεγαν πόσο νόστιμα είναι. Σε καποια φάση λοιπόν, εκεί γύρω στο 8 πρεπει να ήμουν, δεν άνεξα και ζήτησα να μου φέρουν ένα. Το έφαγα φυσικά αφού γεννησα, αλλά θα έσκαγα.

Διαφημίσεις

χριστινιο αν φας βραδυνο αργα και πλουσιο θα πεινας πολυ περισσοτερο το πρωι...εξακριβωμενο αλλα δε θυμαμαι το επιστημονικο του πραγματος τωρα μη πω βλακεια...Εγω παντως δεν ειχα φαει γιατι γενικα δε τρωω πολυ πρωι, και ειχα λυσσαξει ολιγον...περιμενα πως και πως το πρωινο του μαιευτηριου...αλλα μου φεραν κατευθειαν μεσημεριανο γμτ@@@

σκεψου..εφαγα τριτη βραδυ και μετα πεμπτη μεσημερι παλι.....θυμαμαι οτι στην αιθουσα τοκετου(πολυ πριν καταληξω στο χειρουργειο)η γιατρος ηθελε καφε κι εγω της ζητουσα να φαω......πολυ πεινα!!!!

Εγω ειχα φαει ελαφρα και το προηγουμενο βραδυ, λες και το ηξερα.Με επιασαν οι πονοι το πρωι, δεν εφαγα τιποτα, οχι γιατι ειχα καποια τετοια οδηγια απο τον γιατρο μου , απλα δεν με απασχολησε. Παντως την ωρα του τοκετου εκανα εμετο πανω στην μαια, οποτε καλυτερα που δεν ειχα φαει:!:

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

Στην τρίτη κόρη είχα διαστολή 2 και έδωσα ραντεβού με τη μαία μετά από 4 ώρες. Στο ενδιάμεσο πήγαμε βόλτα με τον άντρα μου και φάγαμε βιετναμέζικο. Μισή ώρα μετά πήγα στο νοσοκομείο και 4 ώρες μετά γέννησα. Χωρίς επισκληρίδιο. Την ώρα του τοκετού τσίμπησα κάτι, ήπια λίγο καφέ και μόλις γέννησα, πριν βγω από την αίθουσα τοκετού, έφαγα και ένα σουβλάκι με την μικρή δίπλα μου!!!!

Ναταλία: 12/ 04/ 2006

Δανάη: 03/ 01/ 2009

Ιλιάνα: 01/ 11/2010

Εγώ πριν ξεκινήσω για το μαιευτήριο (δεν ήμουν και σίγουρη οτι είχε έρθει η ώρα) καλού-κακού σαβούριασα, μήπως κρατήσει πολλές ωρες και πεινάσω.

Αυτό για να δειτε τι προτεραιότητες είχα, η άσπλαχνη μάνα!! :lol:

QqmLp3.png

εγω ετρογα κανονικα ολη μερα πηγα με προκληση και στισ δυο γεννες μπηκα στις 12 το βραδυ κ καμια ωρα πριν μπω ειχα φαει κ δυο κοματια πιτσα κ σαλατα σεφ:lol::lol::lol::lol::lol:

PrEjp2.png

knDrp2.png

Δηλαδή 1 φ. ψωμί με μια φ. τυρί και καφές με γάλα θεωρούνται ΟΚ?

(αυτά μπορώ με το διαβήτη και πολλά είναι, δεν έχω στο διαιτολόγιο να φάω το πρωί, μόνο γάλα και μετά από 2 ώρες πάλι γεύμα)

Αν, λέμε αν, χρειαστεί καισαρική θα έχω θέμα?

Κάποιοι λένε ότι ούτε νερό δεν πρέπει, υποθέτω ότι αφού και κάνει εισαγωγή κανείς τα φροντίζουν εκεί αυτά (αν πρέπει να πιείς ή όχι). Επίσης αν γίνει κλίσμα είτε έχεις φάει είτε όχι ίδιο δεν είναι? :confused:

Ο γιατρός μου είπε το πρωινό μου κανονικά, ότι δεν πάω για χειρουργείο, και έπεσαν να με μουντάρουν!

Να διευκρινίσω τί γίνεται στην περίπτωση καισαρικής?

Αλλά και πάλι και καισαρική να χρειαστεί θα είναι πολλές ώρες μετά...

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Δηλαδή 1 φ. ψωμί με μια φ. τυρί και καφές με γάλα θεωρούνται ΟΚ?

(αυτά μπορώ με το διαβήτη και πολλά είναι, δεν έχω στο διαιτολόγιο να φάω το πρωί, μόνο γάλα και μετά από 2 ώρες πάλι γεύμα)

Αν, λέμε αν, χρειαστεί καισαρική θα έχω θέμα?

Κάποιοι λένε ότι ούτε νερό δεν πρέπει, υποθέτω ότι αφού και κάνει εισαγωγή κανείς τα φροντίζουν εκεί αυτά (αν πρέπει να πιείς ή όχι). Επίσης αν γίνει κλίσμα είτε έχεις φάει είτε όχι ίδιο δεν είναι? :confused:

Ο γιατρός μου είπε το πρωινό μου κανονικά, ότι δεν πάω για χειρουργείο, και έπεσαν να με μουντάρουν!

Να διευκρινίσω τί γίνεται στην περίπτωση καισαρικής?

Αλλά και πάλι και καισαρική να χρειαστεί θα είναι πολλές ώρες μετά...

φαε κανονικα αυτα που λες βρε μωρο μου.....και ασε το αν θα γινει καισαρικη κτλ.....και να γινει τελικα τοσες γυναικες εχει τυχει να φανε και ν πανε για καισαρικη.....εγω λεω να φας κανονικα δεν ξερεις ποσες ωρες θα σ παρει...

Να μην πεινας....;);)

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

φαε κανονικα αυτα που λες βρε μωρο μου.....και ασε το αν θα γινει καισαρικη κτλ.....και να γινει τελικα τοσες γυναικες εχει τυχει να φανε και ν πανε για καισαρικη.....εγω λεω να φας κανονικα δεν ξερεις ποσες ωρες θα σ παρει...

Να μην πεινας....;);)

Λες? άμα είναι να μη φάω καλέ, να πιω το γάλα που έχω κανονικά για πρωινό και να πάω με ταπεράκι να γεννήσω, μη χάσω το γεύμα 2 ώρες μετά :wink:

Λες? άμα είναι να μη φάω καλέ, να πιω το γάλα που έχω κανονικά για πρωινό και να πάω με ταπεράκι να γεννήσω, μη χάσω το γεύμα 2 ώρες μετά :wink:

χαχαχααχ!!!;);) τσουυυυκκκκκ εγω προτεινω να φας κανονικα εξαλλου μια φετα ψωμι με τυρι δεν το λες και τιποτα τραγικο ισα ισα πολυ ελαφρυ ειναι...!!!Φαε μετα μπορει να μην σε αφησουν απο ολες ακουω πως πεινουσαν μετα....Μην εχεις τον πονο σου εχεις και την πεινα...:P:p

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

όχι μην ανεβάσω κανένα ζάχαρο κι έχω άλλα! Αλλά φερμάρω την ιδέα του τοστ και γάλα στον καφέ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...