Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ξεκουράζεστε καθόλου?

Recommended Posts

Για πείτε, υπάρχει χρόνος για ξεκούραση? Εγώ νιώθω τύψεις και καμιά φορά με πιάνουν και φόβοι γιατί κουράζομαι αρκετά:confused:. Ξυπνάω 6 κάθε πρωί 7 φεύγω για δουλειά, γυρνάω 4 το απόγευμα καθώς έχω και 40 λεπτά διαδρομή να πάω και άλλο τόσο να γυρίσω, έχω και ένα κοριτσάκι 2 χρονών το οποίο φροντίζω ακόμα αρκετά (τάισμα, ντάντεμα, άλλαγμα κλπ) έχω να μαγειρέψω για την επόμενη ημέρα καθώς κανένας δεν προσφέρεται να το κάνει (μαμά-πεθερά) έχω και τις δουλειές του σπιτιού μιας και οικονομική δυνατότητα για να έρχεται γυναίκα στο σπίτι δεν υπάρχει:(. Εσείς πως περνάτε την ημέρα σας, εχετε καθόλου χρόνο για ξεκούραση και για να χαιδέψετε την κοιλίτσα σας?

Διαφημίσεις

Εγω ειμαι στην στο τριτο τριμηνο αλλα ουτε εγω ξεκουραζομουνα καθολου στη φαση που εισαι αλλα ουτε και τωρα να σου πω την αληθεια.Βεβαια λογο συσπασεων παιρνω αναρρωτικες απο την 5η εβδομαδα σχεδον και δεν δουλευω και δεν εχω αλλο παιδακι οποτε εισαι σε πολυ πιο δυσκολη θεση.Γιατι δεν σε βοηθανε? Στη θεση σου θα προσεχα περισσοτερο γιατι οπως ξερεις κι εσυ παντα το πρωτο τριμηνο ειναι πολυ κρισιμο.

Για πείτε, υπάρχει χρόνος για ξεκούραση? Εγώ νιώθω τύψεις και καμιά φορά με πιάνουν και φόβοι γιατί κουράζομαι αρκετά:confused:. Ξυπνάω 6 κάθε πρωί 7 φεύγω για δουλειά, γυρνάω 4 το απόγευμα καθώς έχω και 40 λεπτά διαδρομή να πάω και άλλο τόσο να γυρίσω, έχω και ένα κοριτσάκι 2 χρονών το οποίο φροντίζω ακόμα αρκετά (τάισμα, ντάντεμα, άλλαγμα κλπ) έχω να μαγειρέψω για την επόμενη ημέρα καθώς κανένας δεν προσφέρεται να το κάνει (μαμά-πεθερά) έχω και τις δουλειές του σπιτιού μιας και οικονομική δυνατότητα για να έρχεται γυναίκα στο σπίτι δεν υπάρχει:(. Εσείς πως περνάτε την ημέρα σας, εχετε καθόλου χρόνο για ξεκούραση και για να χαιδέψετε την κοιλίτσα σας?

Μη φοβασαι καθολου.Απλα να μην κανεις βαριες δουλιες και οταν νιωθεις κουρασει κανε μια σταση...:wink:

Μην βιαζεσαι να ταπρολαβεις ολα.

Εγω στην ιδια κατασταση με σενα ημουν και χειροτερα γιατι φροντιζα και την μητερα μου με τις θεραπειες της και το πρωτο τριμηνο την πηγαινα για ακτινοβολιες (καρκινοπαθης) περα δωθε με λεοφωρειο και εσουρνα και την μεγαλη μου γιατι δεν ειχα που να την αφησω.Η πεθερα μου ελειπε στο χωριο και μαγειρευα και για τον πεθερο μου.Τα χα παιξει αλλα τα εκανα ολα ΑΡΓΑ.

Ο γιατρος μου ειχε πει οτι αν ειναι γερο το εμβρυο προνοει η φυση...κανε υπομονη λοιπον αλλα οσον αφορα τη δουλεια σου και τα βασικα στο σπιτι και αν δεις οτι δεν αντεχεις κοψε κατι.

Καλη εγκυμοσυνη και με ενα γερο μωρακι

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις απαντήσεις σας, θα προσπαθήσω να κόψω ότι είναι δυνατόν, ας μην είναι και το σπίτι κάθε μέρα τέλειο ας έχει και λίγη ακαταστασία, φαγητό για τα αγγελούδια (ο αντρούλης μου και το κοριτσάκι μου) μου να έχω και όλα τα άλλα μπορούν και να περιμένουν.........;)

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις απαντήσεις σας, θα προσπαθήσω να κόψω ότι είναι δυνατόν, ας μην είναι και το σπίτι κάθε μέρα τέλειο ας έχει και λίγη ακαταστασία, φαγητό για τα αγγελούδια (ο αντρούλης μου και το κοριτσάκι μου) μου να έχω και όλα τα άλλα μπορούν και να περιμένουν.........;)

Αυτο ακριβως

:wink:

ολα τα αλλα γινονται

Διαφημίσεις

Συμφωνω απολυτα μαζι σου.

Εγώ θα έλεγα να κάνεις όσα μπορεις χωρις μετά να νιώθεις ένα πτώμα όρθιο. Βάλε και τον άντρα σου να κάνει δουλειές. Οσο και αν δουλεύει και κουράζεται εσύ είσαι αυτή που πρέπει να ξεκουράζεται τώρα περισσότερο. Αυτό να έχεις στο μυαλό σου και να σε κακομαθαίνεις και λίγο! Δεν κάνει κακό!

Καλημέρα κορίτσια. Εγώ είμαι στην ακριβώς ανάποδη φάση. Δεν με αφήνουν να κάνω απολύτως τίποτα. Μπορεί όταν το διαβάζετε να λέτε....και δεν χαίρεται αυτή....όχι δεν χαίρομαι γιατί είναι και κουραστικό. Δεν με αφήνουν να σηκωθώ απο τον καναπέ, μου φέρνουν το φαγητό στο στόμα....να βάλω τα ρούχα στον πλυντήριο είναι εξωφρενικά δύσκολη δουλειά....περπατάω και με ρωτάνε αν κουράστηκα (σε 5 λεπτά). Ο άντρας μου σκέφτηκε μήπως να σταματήσω και την δουλειά για να μην κουράζομαι. Του πρότεινα να μου βάλει και δυο κάγκελα στο σπίτι για να το κάνουμε Κορυδαλλό. Το ξέρω πως ανησυχούνε (είχα μια αποβολή πέρισυ που όμως δεν οφειλόταν σε κούραση) και απο τότε με έχουν.....μην σπάσω τα αβγά.

Καλημέρα κορίτσια. Εγώ είμαι στην ακριβώς ανάποδη φάση. Δεν με αφήνουν να κάνω απολύτως τίποτα. Μπορεί όταν το διαβάζετε να λέτε....και δεν χαίρεται αυτή....όχι δεν χαίρομαι γιατί είναι και κουραστικό. Δεν με αφήνουν να σηκωθώ απο τον καναπέ, μου φέρνουν το φαγητό στο στόμα....να βάλω τα ρούχα στον πλυντήριο είναι εξωφρενικά δύσκολη δουλειά....περπατάω και με ρωτάνε αν κουράστηκα (σε 5 λεπτά). Ο άντρας μου σκέφτηκε μήπως να σταματήσω και την δουλειά για να μην κουράζομαι. Του πρότεινα να μου βάλει και δυο κάγκελα στο σπίτι για να το κάνουμε Κορυδαλλό. Το ξέρω πως ανησυχούνε (είχα μια αποβολή πέρισυ που όμως δεν οφειλόταν σε κούραση) και απο τότε με έχουν.....μην σπάσω τα αβγά.

Κ'εγω τα ιδια .Κρεβατι ολοι μερα.Ο αντρας μου τα κανει ολα .Ποναω παντου αλλα τι να κανω .

Εγώ είμαι κάπου στην μέση. Δουλεύω κανονικά και δεν έχω σταματήσει καθόλου, παρά μόνο για 2 μέρες όταν έκανα λήψη τροφοβλάστη που έπρεπε να μείνω ξαπλωμένη. Η δουλειά μου βέβαια έχει και τρέξιμο και άγχος, αλλά προσπαθώ να είμαι ήρεμη και να κινούμαι αργά όσο μπορώ. Στο σπίτι κάνω κάποιες δουλίτσες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τινάξω χαλιά, δεν θα μετακινήσω έπιπλα για να σφουγγαρίσω κλπ. Τα χοντρά τα έχει αναλάβει ο άντρας μου και υπάρχουν εβδομάδες που αναλαμβάνει τα πάντα. Ακόμα και το φαγητό. Είμαι τυχερή γιατί έχω άντρα νοικοκύρη. Μπορεί να με βάλει για ύπνο και να κάτσει αυτός να σιδερώσει τα ρούχα. Οι αλήθεια είναι ότι ο οργανισμός μου έχει "πέσει" αρκετά και νιώθω έντονη την ανάγκη για ξεκούραση. Υπάρχουν μέρες που δεν έχω κουράγιο να πάω στη δουλειά, αλλά την δουλειά στους καιρούς που ζούμε δεν μπορούμε να την αφήσουμε. Τα υπόλοιπα όμως μπορούν να περιμένουν! Δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν είναι κάθε μέρα το σπίτι στην τρίχα! Πάνω από όλα τα μωράκι στην κοιλίτσα μας!

2sCXp3.png

Διαφημίσεις

Εμένα τα κάνει όλα η άγια μανούλα μου...βοηθάει και ο άντρας μου αλλά η μαμά μου πια....Τι να πω. Ας με αξιώσει ο Θεός να γίνω και εγώ τόσο καλή μάνα.

Φανταστήτε ότι εγώ δεν έχω ούτε πόνους ούτε τίποτα, δόξα τον Θεό....βάρος μόνο νιώθω στο στομάχι κάθε φορά που τρώω (συνέχεια δηλαδή).

Εμένα τα κάνει όλα η άγια μανούλα μου...βοηθάει και ο άντρας μου αλλά η μαμά μου πια....Τι να πω. Ας με αξιώσει ο Θεός να γίνω και εγώ τόσο καλή μάνα.

Φανταστήτε ότι εγώ δεν έχω ούτε πόνους ούτε τίποτα, δόξα τον Θεό....βάρος μόνο νιώθω στο στομάχι κάθε φορά που τρώω (συνέχεια δηλαδή).

Τυχερή που είσαι! Κι εμένα στην πρώτη εγκυμοσύνη, μου τα έκανε η μάνα μου και ο άντρας μου, μέχρι κάποιους μήνες, άσε που δεν δούλευα κιόλας, την παιρνούσα ζάχαρη. Τώρα με έχουν όλοι χ....νη:cry: λες και δεν τους νοιάζει :shock: μα τι να πω? Τώρα που έχω πιο πολλά να κάνω και δουλεύω κιόλας κλπ να με γράφουν έτσι? Θα γεννήσω δεν θα γεννήσω? (πρώτα ο Θεός) και μετά όποιος θελήσει να πάρει αγκαλιά το μπεμπάκι μου θα τον δαγκώσω:mrgreen:. Άντε γιατί τώρα νευρίασα:twisted: (είναι και οι ορμόνες που με τσιτώνουν...)

Κοιτα να το απολαυσεις οσο μπορεις!!!!:):)

Μακαρι ναμε προσεχαν λιγακι κι εμενα.Μονο οαντρουλης μουειχε τη διαθεση να μεπροσεξει αλλα με τις ωρες που δουλευει για να τα βγαλουμεπερα ηταν αδυνατον!!!!στο πρωτο κατι εκαναν..σ το δευτερο παιδακι μου τ ρα φαντασου μεχρι και στο νοσοκ την πρωτη μερα κατσν ολοι απο 1 ωρα..ειδαν το μωρο και την εκαναν...

Παντα ειχα παραπονο οτι δεν με προσεχει κανεις γι αυτο κοιτα να το απολαυσεις!!!

Εγω αυτυχώς ανήκω στις τυχερες που έχω βοήθεια αλλά δεν θελω να την χρησιμοποιώ πολύ πολύ. Προτιμώ να τα κάνω μόνη μου. Στην 6η εβδομάδα όμως ειχα λίγο αίμα, όποτε η μαμα ανέλαβε να φτιαχνει κανα φαγητό που και πού και πήραμε και μια γυναίκα να κάνει τα χοντρα στο σπίτι.

Οσες πάντως έχουν καποιο άνθρωπο, να μην αισθανονται τύψεις. Τωρα είναι η ώρα που θα σας προσέξουν. μολις γεννηθεί με το καλό το μωρό, όλοι αρχίζουν να ασχολούνται μόνο με αυτό.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ:rolleyes:

ΜΕ ΔΥΟ ΜΠΟΜΠΙΡΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ Η ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ! Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΆ ΌΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΩ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΩ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΩΡΕΣ, ΕΧΕΙ ΚΙ' ΕΚΕΙΝΗ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΞΕΜΥΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ "ΜΑΝΤΡΩΣΕΙΣ" ΑΠΌ ΤΙΣ ΟΚΤΩ, ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΑΚΟΜΑ, ΟΠΟΤΕ ΠΑΝΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΙΟ ΠΙΣΩ.

Διαφημίσεις

εγω σε αυτη την εγκυμοσυνη τα εχω δει όλα...

αν και εχω ξεκινησει σιδηρο , ηδη, ειμαι σε πολυ μεγαλη ατονια.... Ξυπνάω ενα πτωμα!! Ετοιμαζω τη μικρη, την παω σχολειο, παω στη δουλεια. Το απογευμα περναω απο τη μανα μου, παιρνω τη μικρη, γυρναω σπιτι κατα τις 6...

Το μονο που κάνω ειναι να μαγειρευω. Τιποτε άλλο. Και παιζω με την κορη μου. Ολη την άλλη ωρα ειμαι στον καναπε. Και κοιμαμαι και καμια φορά....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...