Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

επιλογή παιδικού σταθμού σε Κάτω Χαλάνδρι - Νέο Ψυχικό - Χολαργό

Recommended Posts

Καλησπέρα

Νομίζω πως έχω διαβάσει όλα τα μηνύματα που έχουν αναρτηθεί στο site για τους παιδικούς σταθμούς της περιοχής Νέου Ψυχικού, Κάτω Χαλανδρίου και Χολαργού, ωστόσο δεν έχω βρει κάτι σχετικά πρόσφατο και θα παρακαλούσα όποιον έχει άποψη προσωπική να με βοηθήσει γιατί φαντάζομαι πως, δεδομένης της κρίσης, ακόμη και κάποιοι σταθμοί που πριν από 1-2 χρόνια λειτουργούσαν ικανοποιητικά μπορεί τώρα να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Προσωπικά έχω ήδη επισκεφτεί γύρω στους 10 στις προαναφερόμενες περιοχές και έχω απορρίψει αρκετούς, είτε λόγω των υψηλών διδάκτρων είτε επειδή δε "μου γέμισαν το μάτι". Δυστυχώς μετακόμισα πρόσφατα στην περιοχή και δεν έχω συστάσεις από κανένα κάτοικο. Ενδιαφέρομαι για την κόρη μου, για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο που θα είναι σχεδόν 3,5 χρονών. Όποια - όποιος έχει να μου συστήσει κάποιον λοιπόν, είναι καλοδεχουμενος να μου πει τη γνώμη του! Εννοείται πως θα ήθελα πληροφορίες και για όσους θα έπρεπε να αποφύγω, αρκεί να υπάρχει μία εμπεριστατωμένη άποψη. Στους υποψήφιους, λόγω χαμηλών διδάκτρων αλλά και εγγύτητας στο σπίτι μας, συγκαταλέγεται και ο δημοτικός παιδικός σταθμός που βρίσκεται στην Τζαβέλα. Καμία πληροφορία για αυτόν; περιμένω νέα σας!

• 4 weeks later...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!!!Θα έλεγα οτι το "Μικρό Σχολείο" είναι απο τις πρώτες προτιμήσεις μου..Εγώ προσωπικά ειμαι πολύ ευχαριστημένη!!!

PSpyp2.png n6m7p2.png

• 4 weeks later...

Καλημέρα!

Θα μπορούσες να μας γράψεις ποιους σταθμούς έχεις επισκεφτεί και εντυπώσεις?

Ψάχνω για την κορούλα μου και μέχρι στιγμής έχω δει τη Χιονάτη και τα Προσχολικά Χαμόγελα.

Στη Χιονάτη με προβληματίζει η διατροφή και ο μεγάλος αριθμός παιδιών.

Στα Προσχολικά Χαμόγελα το γεγονός ότι κλείνει όλο τον Αύγουστο. Είμαι υπάλληλος και αναρωτιέμαι τι θα κάνω με το παιδί όλο το μήνα. Δυστυχώς όλοι οι σταθμοί κάπως έτσι κλείνουν...

Καλημερα, λοιπον ειχ παει για λιγο την μικρη στην "Λουλοδοχώρα" και δεν ημουν καθολου ευχαριστημενη, τον γιο μου τον ειχα για λιγο στο NAncy's Kinderland" αλλα δεν μου αρεσε και πολυ η ατμοσφαιρα και οι εγκαταστασεις και ηταν και ακριβο τωρα παμε στο "μικρο Σχολειο" αλλα κλεινει τον Αυγουστο....οποτε δεν εχω και πολλα να σου πω....ειμαι πολυ ευχαριστημενη απλα δεν νομιζω οτι σε βολευει απο θεμα λειτουργιας!!

PSpyp2.png n6m7p2.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια κι εγω θα ηθελα πληροφοριες για σταθμους στο Χολαργο γιατι ολες οι γνωστες μου δεν εχουν στειλει ακομα τα παιδια τους και δεν εχω ακουσει σχολια για κανεναν απο τους ιδιωτικους. Το μονο πιυ μου εχουν πει ειναι οτι ειναι ακριβοι της ταξεως των 500 ευρω! Ο πιο οικονομικος ειναι ο Λαγος και η Χελωνα μου ειπαν δηλ. κατω απο 400 ευρω. Για τους δημοτικους εχω ακουσει οτι ειναι καλοι αλλα τιποτα το συγκεκριμενο.

Για Χαλάνδρι - Ν. Ψυχικό ξέρω - όχι από προσωπική εμπειρία, αλλά από την κολλητή μου που πήγαινε μέχρι πέρισυ το παιδάκι της - τον σταθμό owly.

Ήταν αρκετά "ψείρας" με την επιλογή του σταθμού.

Έχει ωραίες εγκαταστάσεις και πολύ καλό προσωπικό!! Μου είχε πει ότι τα παιδάκια τα προσέχουν πολύ και ήτανε πολύ ευχαριστημένη!!

Από ότι μου λέει και το δεύτερο παιδάκι της όταν έρθει η ώρα (είναι μικρούλι ακόμα!!) εκεί θα το ξαναπάει!!

Τον Αύγουστο κλείνει, αλλά νομίζω ότι αυτό συμβαίνει με όλους τους σταθμούς (ή, τουλάχιστον με την πλειοψηφία).

ZS95p3.png  hcT0p3.png

katd τι δε σου άρεσε στη Λουλουδοχώρα? Σκεφτόμουν να τον δω κι αυτόν. Ο περιβάλλον χώρος μου φαινόταν ιδανικός.

Πες μου αν θέλεις και για το Μικρό Σχολειό, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν πρέπει να υπάρχουν σταθμοί που να είναι ανοιχτοί όλη τη χρονιά. Οπότε, σε κάποιον τέτοιο θα καταλήξω μάλλον.

Μαριλίνα, το Owly είναι στα ραντεβού που έχω κανονίσει. Λίγο τσιμπημένος μου φαίνεται από τιμή, μακάρι να είναι τόσο καλός όσο η φήμη του...

Για τα Χαρούμενα Πρωινά στο Κάτω Χαλάνδρι και τη Νηπιακή Αγωγή έχετε ακούσει κάτι?

Μου είπαν ακόμη για παιδικό σταθμό πίσω από την Αγ. Άννα αλλά δεν τον έχω εντοπίσει.

edit admin

Τωρα στο μικρο σχολειο ειναι πιο χαλαρα τα πραγματα, υπαρχει ενα προγραμμα αλλα σεβονται και την επιθυμια του καθε παιδιου. Αν καποιο παιδακι δεν θελει πχ να ζωγραφισει και θελει να παιξει με ενα αυτοκινητακι δεν θα το στεναχωρησουν. Επισης φαγητο βαζεις εσυ απο το σπιτι και ελεγχεις τι τρωει το παιδι γιατι οτι εχει περισεψει στο γυριζουν πισω, και φυσικα εχει φανταστικο κηπο. Αλλα το πιο σημαντικο ειναι οι ανθρωποι και θεωρω οτι ειναι πολυ καλες παιδαγωγοι και φυσικα πολυ καλη η ιδιοκτητρια και με απιστευτη εμπειρια. Παντα θα σε συμβουλεψει και θα σου επισημανει το προβληματα αν χρειαστει. Το μικρο σχολειο ειναι πιο οικογενειακη φαση δεν ειναι τοσο επιχειρηση αν με καταλαβαινεις!

PSpyp2.png n6m7p2.png

Katd πολύ χρήσιμες οι παρατηρήσεις σου για τη Λουλουδοχώρα. Η αλήθεια είναι ότι για ένα σταθμό τύπου οικογενειακής κατάστασης ψάχνω κι εγώ και μου φαίνεται προτιμότερο να στέλνω εγώ φαγητό. Το μόνο που με προβληματίζει στο μικρό σχολείο είναι τα σχόλια σε αυτό το thread:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=66707

Θα το επισκεφτώ φυσικά για να έχω και προσωπική άποψη.

Διαφημίσεις

Και εγώ πάντως έχω ακούσει τα καλύτερα για το Μικρό Σχολειό. Ένα γειτονάκι πάει εκεί (κατόπιν δικής μου σύστασης κιόλας :D) και οι γονείς του είναι υπερευχαριστημένοι. Την ιδιοκτήτρια την έχω γνωρίσει, είναι θαυμάσια γυναίκα. Ξέρω ότι γενικά δίνουν έμφαση στην ψυχολογία του παιδιού. Εάν δεν πάρουν τα δικά μου στο δημοτικό, εκεί θα τα στείλω του χρόνου ασυζητητί.

κοιτα να δεις αγαπητη μου elpida98 ειναι απλα για μενα τα πραγματα. Απο την στιγμη που δεν μπορεις να ακουσεις και τις 2 πλευρες δεν μπορεις να εχεις αποψη, οποτε και εγω δεν εχω να πω κατι σχετικα με το περιστατικο....οπως επισης αν καποιος ειναι ευχαριστημενος με την¨"Λουλουδοχωρα" και δαβασει αυτα που γραφω εγω θα παραξενευτει ετσι και εγω παραξενευτηκα με αυτα που διαβασα για την κα Μαριελλα (και οχι Μαρκελλα). Απλα δεν γνωριζω τι μπορει να προηγηθηκε και ποιος εχει δικιο προφανως οι γονεις καλα εκαναν και εφυγαν απο τον συγκεκριμενο σταθμο αφου αυτο θεωρησαν καλο για το παιδι τους...Εγω λεω την δικια μου αποψη βαση της εμπειριας μου, παντως να ξερεις οτι παντου υπαρχουν προστριβες αλλωτε μικρες και αλλωτε μεγαλες...Ειναι πως τα ζυγιζεις τα πραγματα στο μυαλο σου...και πως συμπεριφερονται προς το παιδι σου και ποσο ειλικρινης ειναι μαζι σου. Εγω θα πω και κατι αλλο για το περιστατικο...Αποψη μου βεβαια και δεν κατηγορω καθολου τους γονεις!!!Μπορει αν εξαρχης υπηρχε προβλημα με το σχολικο να το παγαινοεφερνα εγω αφου ολα απο οτι καταλαβα εγιναν στην μεση της χρονιας για να μην ερθω σε ριξη με τον σταθμο και να μην χαλασω την καθημερινοτητα του παιδιου μου βασικα και με την καινουρια σχολικη χρονια αν δε τα εβρισκα με την Ιδιοκτητρια να αλλαζα σταθμο. Θελω να πω ολα ειναι υποκειμενικα και δεν μπορουμε να κρινουμε απο ενα συγκεκριμενο περιστατικο... Ελπιζω να βοηθησα!!!

PSpyp2.png n6m7p2.png

katd συμφωνώ με αυτά που γράφεις. Και φυσικά να προσθέσω ότι δεν είναι ένας αγγελικά πλασμένος κόσμος, και οι παιδικοί σταθμοί επιχειρήσεις είναι. Απλά, οταν κάπου βλέπεις ένα αρνητικό σχόλιο προσπαθείς να το επεξεργαστείς και μετά να κρίνεις όσο μπορείς από τη γνωριμία σου με το σταθμό. Εξάλλου, πολλές φορές είναι και θέμα τύχης τι είδους εμπειρίες και προβλήματα θα σου παρουσιαστούν.

Σήμερα επισκέφτηκα το Γαϊτανάκι και μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Ωραίος κήπος, πολλές δραστηριότητες, καλό φαγητό. Το μόνο λίγο αρνητικό ότι ο μεσημεριανός υπνάκος είναι σε στρωματάκια και όχι κρεβατάκια και τα παιδιά γενικά δεν ενθαρρύνονται να το τηρούν, πράγμα που θεωρώ αναγκαίο στην ηλίκια αυτή ακόμη (2,5 χρονών).

Επίσης, πόσο αναγκαίο είναι ο παιδικός σταθμός να έχει και άδεια νηπιαγωγείου? (Το Γαϊτανάκι δεν έχει). Καλύπτεσαι σίγουρα από τα δημόσια νηπιαγωγεία ή μπορεί να έχεις πρόβλημα?

• 3 months later...

marizoi στο Κατω χαλανδρι πηγαινα την κορη μου στα Χαρουμενα Πρωινα και ημουν πολυ ευχαριστημενη!!!!! Πολυ καθαρο, το προσωπικο αψογο, το παιδι ειχε προοδο και γυριζε χαρουμενο.Εχει μεγαλο κηπο τεραστιο κατι που δεν βρισκεις ευκολα και ενημερωνεσαι για ολα για το παιδι σου

Διαφημίσεις