Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

νερό και ποσότητα 6+ μηνών

elena.

Recommended Posts

δεν βρήκα κάτι αντιστοιχο και παρακαλώ χρειάζομαι τα φώτα σας.. ο μικρούλης μου πλησιάζει 7 μηνών και μολις πριν 1 εβδομάδα αρχίσαμε να τρωμε μεριδα λαχανικα (κλασσικα πατατα-καροτο-κολοκυθάκι). μεχρι τωρα δεν ειχαμε κανενα προβλημα γιατι το μωρο δεν χρειαζοταν νερο αλλα μετα απο παρότρυνση της παιδιατρου μας ειπε αφου αρχισαμε τα λαχανικα καλο θα ειναι να του δινω 60ml νερό την ημέρα.. εδω ειναι που αρχιζει το μαρτυριο μας.. και ενω ο μικρος δεν φανηκε να εχει προβλημα με το νερο και το ηπιε ανετα και χαλαρα (παντα μετα την χορτοσουπα το πινει και οχι μονορουφι αλλα σε διαστημα 1 ωρας) μολις τελειωνει το μπουκαλι με το νερο τρελενεται στο κλαμα γιατι θελει κι αλλο.. μια φορα του εδωσα γαλα γιατι ειπα οτι δεν χορτασε αλλα δεν το ηθελε και το εφτυνε αλλα το κλαμα παρεμενε.. του εδωσα λιγο νερο ακομα και λιγο ακομα και λιγο ακομα και εφτασε να πιει 100ml σε μια φορα.. τα 60ml που μου ειπε η παιδιατρος μου φαινονται πολυ λιγα, αλλα μου ειπε μονο τοσο για να μην δημιουργηθει προβλημα στα νεφρα του γιατι δεν εχουν αναπτυχθει κανονικα ακομα.

πως μπορω να βρω την αναλογια που πρεπει να πινει συμφωνα με την ηλικια του? να προσθεσω οτι θηλαζει ακομα..

φως στο τουνελ??

Διαφημίσεις

Ελενα μου εμενα ο γιατρος μου ειπε εφοσον ξεκινησαμε στερεες να πινει οσο νερο θελει. Ποσο μαλλον με τοση ζεστη!

Ο μικρος σου ανακαλυψε κατι που τον ξεδιψαει, πως να μην το θελει?

Εγω δινω ανενοχλητα οσο θελει η μικρη, βεβαια μην φτασουμε κ στο αλλο ακρο που πριν 2 μερες εχασε ενα γευμα ολοκληρο απο το πολυ νερο.

Ευτυχως καταλαβα γρηγορα τι συνεβηκε κ το μετριασα.

αποφευγω να του δινω νερο πριν φαει, ουτε καν δοκιμαζω αν πλησιαζει η ωρα γιατι ξερω οτι θα πιει!! παντα αφου φαει ή το πολυ καμια γουλια στο ενδιαμεσο. ειναι λαιμαργος δεν λεω αλλα εμ αντιμετωπιζω προβλημα με τα λαχανικα που τα τρωει με το ζορι και το κλασσικο κολπο πιπιλα, να μην εχω στο μυαλο μου και το νερο!!

Δεν το εχω ξαναακουσει αυτο που ειπε η παιδιατρος σου για τα νεφρα..

εμενα ο δικος μου μου ειπε οταν ξεκινησαμε τις στερεες τροφες να του δινω "αρκετο" νερο ωστε να μην δημιουργηθει προβλημα δυσκοικιοτητας..

δεν το αμφισβητω αυτο που σου ειπε αλλα ουτε το εχω διαβασει ουτε το εχω ακουσει ποτε μου..

Εγω του εδινα νερακι απο 2 μηνων.

Δεν εχω ακουσει ποτε οτι κανει κακο.. απλα λενε οτι ειδικα οταν το μωρο θηλαζει δεν το χρειαζεται, ειναι περιττο.. αυτο ομως ακομα και στις μαμαδες που θηλαζουν δεν νομιζω να ισχυει σε περιοδους με υψηλες θερμοκρασιες..

Εμενα στην ηλικια του δικου σου επινε τουλαχιστον 300 γρ νερο την ημερα

O5Lop2.png

kIP3p2.png

elena νομιζω κι εγω οτι δεν χαλασε ο κοσμος να πιει 100γρ νερο.Βρες κανεναν τροπο παντως να τον ξεγελασεις.Δηλαδη αφου τελιωσει το νερο κι αρχισει να κλαιει,παρτον και αλλαξε δωματιο,δειξτου ενα παιχνιδι,απασχολησε τον και θα ξεχαστει...Κανε κανενα τετοιο κολπο!!

Παρεπιπτόντως, με χορτοσουπα ξεκινησατε,οχι με φρουτα;Και την τρωει;

Εμεις ξεκινησαμε με φρουτα τα οποια αλλοτε τρωει κι αλλοτε οχι αλλά ποτέ με ορεξη, μονο με παιχνιδια.Εδω και 3 μερες κανω χορτοσουπα αλλά με τιποτα δεν ανοιγει το στομα,με το που καταλαβαινει την γευση το σφραγιζει.Δεν ξερω τι να κανω.... Εσυ τι βαζεις μεσα;Λαδι και λεμονι βαζεις;

Διαφημίσεις

Δεν εχω ακουσει ποτε οτι κανει κακο.. απλα λενε οτι ειδικα οταν το μωρο θηλαζει δεν το χρειαζεται, ειναι περιττο.. αυτο ομως ακομα και στις μαμαδες που θηλαζουν δεν νομιζω να ισχυει σε περιοδους με υψηλες θερμοκρασιες..

Οχι απλά δεν χρειάζεται νερο ενα μωράκι που θηλάζει οταν έχει καύσωνα αλλα ειναι και επικίνδυνο να πιει νερό όταν ειναι μικρότερο απο 6 μηνες :)

VgL7.jpgIgLdp2.png

frene ξεκινησαμε κανονικα με φρουτα.. αχλαδι, μηλο, μπανανα και τωρα πια εχουμε προσθεσει πεπονι, βανιλια και καρπουζι ολα αυτα με συνδιασμους φυσικα.. στην φρουτοκρεμα αρχικα ειχαμε θεματακι αλλα το φορουμ βοηθησε με τα μπισκοτα μιραντα τα οποια του προσθετω 2 κάθε φορα και τα μειωνω σταδιακα. το πεπονι?? το υπερ-λατρευει.

στην χορτοσουπα δε, ξεκινησαμε με πατατα (ξυνιζοταν πααααααρα πολυ) καροτο (τρελαθηκε απο την γευση) και κολοκυθακι (επισης του αρεσει πολυ). μολις αλεσω τα λαχανικα προσθετω λαδακι και η αληθεια ειναι οτι ζοριζομαι λιγακι ενω ειναι αρκετα γλυκια.. βάζω πιο πολυ ποσοτητα καροτο και κολοκυθακι και μειωνω την πατατα που καταλαβα οτι δεν ειναι η αγαπημενη του.

παντως το κολπο με την πιπιλα βοηθαει.. αρχικα το απεφευγα ωσπου εφτασα σε σημειο να τον ταϊζω επι μια ωρα μεχρι να τελειωσει την μεριδα του οποτε..

τωρα.. εχεις εντοπισει καποιο φρουτο που του αρεσει περισσοτερο? στο φορουμ διαβασα μια ιδεα να μπερδεψεις το φαγητο με καποιο φρουτο.. πχ αχλαδι που εχει μια γλυκυτητα με τα λαχανικα.. ξερω οτι σαν συνδιασμος ακουγεται καπως αλλα δεν χανεις και τιποτα.. εδω εμεις προσθεσαμε φρουτα στα φαγητα μας :P πχ κοτοπουλο με μηλα.. και προκειμενου να φανε αξιζει να δοκιμαζουμε..

Λαμπρινη που το λεει αυτο? Οτι ειναι επικινδυνο το νερο? δεν το αμφισβητω αφου το λες αλλα θα ηθελα κατι παραπανω απο τα λογια ενος παιδιατρου..

Και πραγματικα πιστευεις οτι ενα μωρο που θηλαζει και εξω εχει 45 βαθμους κελσιου οτι δεν χρειαζεται νερο? τι θα κανει θα ειναι ολη μερα κολλημενο στο στηθος της μαμας του? Ο δικος μου τις μερες με τον καυσωνα ειναι ολη μερα με το ποτηρι στο χερι.. πρεπει να πινει τουλαχιστον 3-4 λιτρα νερι την ημερα..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

εδω εχει συζητηθει οτι ακομη και στην Αφρικη δεν χρειαζονται νερο μωρα που θηλαζουν αποκλειστικα:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=227796&highlight=%ED%E5%F1%EF#227796

elena. θεωρω οτι δενπρεπει να το πιεζεις το μωρο σου αν δεν θελει νερο.

εμενα ο δικος μου επινε τον 6ο ηνα 5γρ. μετα για κανενα μηνα ακομη 5-10γρ. τωρα πινουμε 30-40γρ τη μερα και ειμαστε και 9 μηνων :roll:

μην αγχωνεσαι για το νερο,αν θελει θα πιει....

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

Λαμπρινη που το λεει αυτο? Οτι ειναι επικινδυνο το νερο? δεν το αμφισβητω αφου το λες αλλα θα ηθελα κατι παραπανω απο τα λογια ενος παιδιατρου..

Δεν το μαθα απο παιδιατρο , αντιθέτως και σ΄εμενα η μαια μου με "πιεζε" να δωσω νερό στη μωρουλινιτσα μου οταν ήταν 5 ημερών!

Να ναι καλά το φορουμ και το νετ γενικότερα ! :D

Και πραγματικα πιστευεις οτι ενα μωρο που θηλαζει και εξω εχει 45 βαθμους κελσιου οτι δεν χρειαζεται νερο?τι θα κανει θα ειναι ολη μερα κολλημενο στο στηθος της μαμας του? Ο δικος μου τις μερες με τον καυσωνα ειναι ολη μερα με το ποτηρι στο χερι.. πρεπει να πινει τουλαχιστον 3-4 λιτρα νερι την ημερα..

Πλεον δεν το πιστευω απλά αλλα το ξέρω στη θεωρία και στην πραξη :D

Το μεγαλύτερο μερος της σύστασης του μητρικού γαλακτος ειναι νερό . Μην γραψω ποσοστό γιατι δεν θυμαμαι καλα (80-90%?) Οποτε δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιει νερό .

Αν χρειαζεται να ειναι κολλημενο το μωρο στο στήθος για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του ...αυτό θα κάνει :)

Το δικό σου παιδάκι ειναι σχεδόν δυο χρονών το βρισκω λογικό να πινει πολυ νερό . Οι ανάγκες του ειναι τελειως διαφορετικές απο ενα μωράκι κάτω των 6 μηνών :)

VgL7.jpgIgLdp2.png

Οκ.. ξερετε καλυτερα δεν εχω ασχοληθει και ιδιαιτερα με το θηλασμο..

Αλλα μου γεννιεται εδω μια απορια..

Ας υποθεσουμε οτι εξω εχει 45 βαθμους και δεν εχεις κλιματισμο στο σπιτι (εγω δεν εχω).. Το παιδι διψαει και ειναι λογικο.. ποσο γαλα μπορει να πιει (εννοω ποσοτητα)..

δεν θα διαταραχθει το προγραμμα των γευματων με το να το βαζεις συνεχεια στο στηθος?

Στο χαρη στην ηλικια αυτη 6-7 μηνων (δεν θηλαζε) που ειχε κανει κατι 45αρια περυσι διναμε νερο με το κουταλακι συνεχεια.. Επιτηδες δεν του διναμε το μπιμπερο γιατι αν το καναμε επινε απιστευτες ποσοτητες με αποτελεσμα μετα να γεμιζει το στομαχι του και να μην τρωει καλα.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Ουτε εγω ξερω πολλά απο το ταισμα με ξένο γάλα :D

Για να σου εξηγήσω ... Το μωράκι που θηλάζει αποκλειστικά κανονίζει αυτό ποτε και ποσο θα φάει .

Διορθωσε με αν έχω αδικο αλλα στο μωράκι που πινει ξένο γάλα η μαμά ειναι αυτή (ο παιδίατρος) που κανονιζει ποτε και ποσο θα φάει :)

Στον αποκλειστικό θηλασμό δεν υπάρχει πρόγραμμα ή τελος πάντων το προγραμμα το βάζει το μωρό και οποτε του αρέσει μπορει να το αλλάξει . Ηδη η μικρή μου απο 2 γεύματα που έκανε την νυχτα τα αυξησε τον τελευταιο μήνα σε 3 . Το πόσο γάλα θα πιει εξαρτάται απο τις ανάγκες της ...οσο θέλει πίνει . Οπως είπες σιγουρα σε 45αρια θα πινει πολυ περισσότερο .

Εγώ οταν έχει καύσωνα προσφέρω το στήθος μου , πίνει το μωρό και ξεδιψάει :)

Θα έγραφα τι νομιζω πως συμβαίνει με το ξένο γάλα και γιατι δεν κανει να δινεται στο μωρό-εκτος προγράμματος- αλλα δεν ειμαι 100% σίγουρη και το αφήνω καλύτερα :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

elena. θεωρω οτι δενπρεπει να το πιεζεις το μωρο σου αν δεν θελει νερο.

εμενα ο δικος μου επινε τον 6ο ηνα 5γρ. μετα για κανενα μηνα ακομη 5-10γρ. τωρα πινουμε 30-40γρ τη μερα και ειμαστε και 9 μηνων :roll:

μην αγχωνεσαι για το νερο,αν θελει θα πιει....

κατερινα μου το κακο ειναι οτι οχι μονο δεν το πιεζω να πιει νερο αλλα ισα ισα αυτο το ζηταει.. χτυπιεται απαρηγορητο και το κακο ειναι οτι του εχω δωσει γαλα και δεν το ηθελε με τιποτα ωσπου του εδωσα νερο και οχι μονο το ηπιε αλλα οταν του τραβουσα το μπιμπερο χτυπιοταν για να του το ξαναδωσω.. φφφ δεν ξερω.. με αγχωνει λιγακι που η παιδιατρος λεει οχι παραπανω απο 60ml αλλα δεν του φτανουν.. ο μπεμπης πινει με μια γουλια τοσα (που λεει ο λογος) και η πλακα ειναι οτι δεν χανει και γευματα.. να πω δηλαδη οτι τον φουσκωνει το νερο και δεν τρωει.. ισα ισα.. και τα φρουτακια του χλαπακιαζει και τα λαχανικα (λιγο πιο δυσκολα βεβαια) και την κρεμουλα του μια χαρα.. απο γαλα δε, αλλο πραμα.. μια το πρωι και μια το βραδυ ανετα 230-250ml.. δεν ξερω τι να κανω πια με το νερο!

Διαφημίσεις

ελενα το μωρό σου είναι σχεδόν 7 μηνών... να του δίνεις να πίνει όσο νερό θέλει... να νεφρά του πλέον μπορούν να το υποστηρίξουν

μέσα στη ζέστη μόνο 60 μλ δεν είναι αρκετά

αν βρέχει και αρκετά τις πάνες είσαι μια χαρά

• 2 weeks later...
  • 3 years later...

Κορίτσια καλησπέρα! Επαναφέρω το θέμα γιατί ο μπέμπης μου είναι 6 μηνών και ενώ το καλοκα΄ρι και με τη σύμφωνη γνώμη του παιδιάτρου πίναμε νερό (βέβαια είχε ζέστη και δίψαγε!) εδώ και δυο βδομάδεσ που έχουμε αρχίσει φρουτοκρεμα, φαί και κρέμα αρνείται πεισματικά να πιεί! Πίνει 250 ml γάλα το πρωί και άλλα τόσα το βράδυ! Αλλά από νερό με τίποτα! Από πάνες πάμε καλά αλλά μήπως θα έπρεπε να πίνει και νερό μετά το γέυμα? Βέβαια αν πήρε από μένα πολλές φορές φτάνει το βράδυ και θυμάμαι ότι δεν έχω πιεί νερό (και ξέρω πόσο κακό κάνω αλλά...)

Το χαμογελό σου μου φτιάχνει τη μέρα!!! Σε λατρεύω μικρέ μου πρίγκιπα!!!:P

Κορίτσια καλησπέρα! Επαναφέρω το θέμα γιατί ο μπέμπης μου είναι 6 μηνών και ενώ το καλοκα΄ρι και με τη σύμφωνη γνώμη του παιδιάτρου πίναμε νερό (βέβαια είχε ζέστη και δίψαγε!) εδώ και δυο βδομάδεσ που έχουμε αρχίσει φρουτοκρεμα, φαί και κρέμα αρνείται πεισματικά να πιεί! Πίνει 250 ml γάλα το πρωί και άλλα τόσα το βράδυ! Αλλά από νερό με τίποτα! Από πάνες πάμε καλά αλλά μήπως θα έπρεπε να πίνει και νερό μετά το γέυμα? Βέβαια αν πήρε από μένα πολλές φορές φτάνει το βράδυ και θυμάμαι ότι δεν έχω πιεί νερό (και ξέρω πόσο κακό κάνω αλλά...)

αν διψασει θα πιει...εσυ βεβαια να του το θυμιζεις συχνα...κ εγω ετσι υπαρχουν φορες που και 2 μερες δεν πινω νερο...και βλεπω οτι ο μικρος μου με αντιγραφει ΚΑΙ σ'αυτο !!! :roll:

zTq9p2.png

OC8Op2.png

Σευχαιστώ πολύ! Η αλήθεια είανι ότι τον παρατηρούσα σήμερα! ΜΕτά το φαγητό και μάλιστα μοσχαράκι με ρύζι δίψασα ακόμα και γω που δε θέλω το νερό πόσο μάλλον αυτός και με το που του βάζω το μπιμπερό μου το φτυσε στα μούτρα!!! Τι να πω...

Σευχαιστώ πολύ! Η αλήθεια είανι ότι τον παρατηρούσα σήμερα! ΜΕτά το φαγητό και μάλιστα μοσχαράκι με ρύζι δίψασα ακόμα και γω που δε θέλω το νερό πόσο μάλλον αυτός και με το που του βάζω το μπιμπερό μου το φτυσε στα μούτρα!!! Τι να πω...

χαχαχαχα...και μενα μου το εκανε αυτο μια μερα...η δαγκωνει την πιπιλα και δεν πινει..η παιζει...αν δεν θελει να πιει δεν θα πιει με τιποτα....απλα του δινω συνεχεια ε καμια φορα πινει λιγο...σπανια θα πιει πολυ...εχω ακουει οτι τα παιδια εχουν λοξυγκα οταν διψανε η κρυωνουν...θυμαμαι απο 4 μηνων οταν ειχε λοξυγκα και του εδινα νερο η χαμομηλι του περνουσε αμεσως...αν εχει λοξυγκα να του δινεις αμεσως...

zTq9p2.png

OC8Op2.png

Αμα έχει λόξυγκα του δίνω γάλα! Όλα τα άλλα τα φτύνει! Τι να πω!!! Και αν έβλπεπες πως έπινε το καλοκαίρι νερό και χαμομήλι! μπορεί να πίνει ένα μπουκάλι 120ml χαμομίλι και μετά γάλα! Και τώρα ... Πιστεύω πως αν θελήσει θα πιεί τι στο καλό κοτζαμ άντρασ έγινε !!!! (6 μηνών έτσι???)

Αμα έχει λόξυγκα του δίνω γάλα! Όλα τα άλλα τα φτύνει! Τι να πω!!! Και αν έβλπεπες πως έπινε το καλοκαίρι νερό και χαμομήλι! μπορεί να πίνει ένα μπουκάλι 120ml χαμομίλι και μετά γάλα! Και τώρα ... Πιστεύω πως αν θελήσει θα πιεί τι στο καλό κοτζαμ άντρασ έγινε !!!! (6 μηνών έτσι???)

οταν ο δικος μου ηταν 4 μηνων...επειδη δεν ηξεραν οτι μπορω να του δινω νερακι...του εδινα χαμομηλι...καποια στιγμη λεω του παιδιατρου οτι ηπιε πολυ χαμομηλι..και μου ειπε να μην του δινω πανω απο 25-30 ml χαμομηλι...αλλα ρωτα τον παιδιατρο σου σχετικα μ'αυτο επειδη με τον παιδιατρο αυτο δεν εμεινα ευχαριστημενη και τωρα θα τον αλλαξουμε...οποτε οι συμβουλες του δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστες...6 μηνων ειναι ακομα...σε 2 μηνες περιπου θα δεις οτι θα πινει περισσοτερο...γενικα οσο μεγαλωνουν πινουν περισσοτερο..:wink:

zTq9p2.png

OC8Op2.png

Εμενα κοντευει 10 μηνων ο μικρος και πινει ελαχιστο νερο.Εχω δοκιμασει ολων των ειδων τα μπουκαλακια....τωρα του το δινω σε μπιμπερο....δαγκωνει τις θηλες,παιζει,γινεται μουσκεμα αλλα νερο δεν πινει.Θηλαζει...δεν ξερω αν αυτο παιζει καποιο ρολο.Χαμομηλι δεν εχω δοκιμασει να το δωσω.Βεβαια η αληθεια ειναι πως ουτε κι εγω τα παω καλα ε ο νερο...ελαχιστο πινω κι εγω δυστυχως.

Χαμομίλι πλέον δε πίνει το έκοψε και αυτό οπότε δε με ανησυχεί! Πιο πολύ αγχώθηκα μην πάθει καμιά αφυδάτωση αλλά αφου πίνει το γάλα... Πάντως εγώ νερό μόνο στην εγκυμοσύνη ήπια και ειδικά όταν θήλαζα! Ε μου φαίνετε οτί ακόμα από αυτο συντηρουμαι σα τις καμήλες!!!