Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πότε θα αρχίσει επιτέλους να κοιμάται ήσυχα;;;

sardelaki

Recommended Posts

Καλημέρα κοριτσάκια μου, ελπίζω να είστε όλες καλά :D

Έχω ακούσει διάφορα περί του ύπνου των νεογνών/μωρών...ότι όλα κοιμούνται ανήσυχα το πρώτο διάστημα και σε κάποια φάση στρώνουν κτλ. πότε θα γίνει αυτό; Μου έχει βγάλει το λάδι ο μικρός Αστέρης...ακόμη και στον ύπνο του δεν ησυχάζει και ξυπνάει πάρα πολλές φορές και δεν τον ξαναπαίρνει μετά ο ύπνος.

Επίσης είναι πολύ δύσκολος μέχρι να τον πάρει ο ύπνος...κοιμάται 5 λεπτά, ξυπνάει γκρινιάζει, ξανακοιμάται και φτου κι από την αρχή.

Έχω γίνει ένα ζόμπυ...έχω να κοιμηθώ δεν ξέρω κι εγώ από πότε και κάθε μερά κυκλοφορώ με πονοκέφαλο.

Τί άλλο να δοκιμάσω πιά για να κοιμάται ήσυχος και να μπορώ κι εγώ να ηρεμώ; Πού να βρώ τόση υπομονή μου λέτε;;;

Με συγχωρείτε...μήπως είμαι υπερβολική;;; Δεν ξέρω ίσως...αλλά είμαι πάρα πολύ κουρασμένη :(

φιλάκια σε όλες :D

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Διαφημίσεις

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Μου θυμιζεις τον εαυτο μου μικρο μου sardelaki!!!!!Αναρωτιομουν κι εγω τα ιδια με σενα.Ημουν τοσο κουρασμενη που νομιζα οτι καποια στιγμη θα λιποθυμησω απ την κουραση!!!Η μπεμπουλα μου αρχισε να ηρεμει ετσι ξαφνικα στους 2,5 μηνες.Την εβαλα για υπνο θυμαμαι ενα βραδυ στις 12 μετα απο πολυ κοπο και ξυπνησα το πρωι στις 7 και μεχρι να δω οτι ηταν καλα πηγα να τρελαθω!Ειχε κοιμηθει 7 ολοκληρες ωρες χωρις να ξυπνησει ενδιαμεσα.Θα ηρεμησει και το αγγελουδι σου.Θελει το χρονο του και υπερβολικη υπομονη δικη σου.

Κραταω επιτελους το ονειρο της ζωης μου στην αγκαλια μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!

αχ bebua μου μου δίνεις ελπίδες...το ξέρω ότι θέλει πολύ υπομονή και ώρες ώρες νιώθω πως δεν την έχω πια.

Και κατά την διάρκεια της ημέρας μετά το φαγητό μένει 2 ώρες συνήθως ξύπνιος και μετά αρχίζει να κλαίει και να χασμουριέται που σημαίνει πως ήρθε η ώρα του για ύπνο. Θα τον βοηθήσω να κοιμηθεί και θα κοιμηθεί...αλλά ίσως στην μιάμιση ώρα που θα τον πάρει ο ύπνος να ξυπνήσει και ίσα με δέκα φορές...γιατί;;; Το ίδιο και σήμερα οπότε η μανούλα όχι μόνο δεν κοιμάται την νύχτα αλλά ούτε και κατά την διάρκεια της ημέρας βρίσκει λιγάκι ηρεμία :(

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

αχ βρε σαρδελάκι...

εμένα ευτυχώς τη νύχτα δεν ξυπνάει, ξυπνάει κατευθείαν κατά τις 7 πολύ πεινασμένη, και ξανακοιμάται αμέσως, εκτός κι αν θέλει κακά της κι έχει πονάκια... Η μπορεί να ξυπνήσει μια φορά κατά τις 4,30 αλλά αυτό είναι όλο. Κι αυτό το καλό μου το κάνει από τις πρώτες μέρες σπίτι.

Όμως την ημέρα υπάρχουν φορές -όπως σήμερα- που δεν κοιμάται ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Και θέλει και περα-δωθε αγκαλιά και ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΣΩ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ!!!

Και μόοοολις καταφέρει να κοιμηθεί στην αγκαλιά μου, και πάω να την βάλω στο κρεβάτι, τσουπ!!! ανοιγει τα μάτια και παει ο ύπνος.

παρ'όλα αυτά αντέχω. Αν και βαραίνει το άτιμο. Σήμερα την ζύγισα και είναι 5.920!!! πάει η μεσούλα μου...

:lol: ευτυχώς δεν το κάνει συνέχεια...

1Iik.png

εγώ γλυκιά μου Νικούλα τα έχω κάθε μέρα αυτά...η μέση μου έχει φρικάρει (είμαστε 5κιλά τώρα).

Μέχρι να τον πάρει ο ύπνος με σηκώνει ίσα με δέκα φορές και μετά τσούπ...πάει της μαμάς ο ύπνος κι άντε πάλι ξύπνια εγώ...και μέχρι να αρχίσω εγώ να γλαρώνω ξαναξυπνάει το μαιμούνι.

Και την νύχτα ξυπνάμε ακόμη κανονικά...μία αλλά ίσως και δυο φορές!

Δεν με ενοχλεί αυτό...περισσότερο με ενοχλεί που δεν κοιμάται ήσυχος, κουνιέται συνεχώς κι έχω την εντύπωση πως δεν ξεκουράζεται έτσι...και φυσικά όπως είπα και πρίν...μέχρι να μας πάρει ο ύπνος ουφ λέμε!

Διαφημίσεις

sardelaki μου κι εμενα ο δικος μου ειναι αρκετα ανυσηχο πλασμα ενω ειναι ψοφιος στη νυστα κλαιει και γκρινιαζει δεν τον παιρνει ευκολα ο υπνος κοιματε 10-15 λεπτα και ξυπναει (λαγοκοιματε) ευτυχως κοιματε καλα το βραδυ μεχρι ομως να τον κοιμησω μου βγαινει η πιστη!!!!!γι'αυτο λοιπον υπομονη τα πρωτα χρονια ειναι δυσκολα θα περασουν :P:P:P:P

QnFwm8.png

VyFvm8.png

ακριβώς το πέτυχε...κι εμένα λαγοκοιμάται, αλλά δυστυχώς εμένα λαγοκοιμάται και την νύχτα :cry:

Γλυκό μου σαρδελάκι δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά δυστυχώς κάθε μωρό έχει τους δικούς του ρυθμούς....

Προχτές ο δικός μας ξύπνησε 7 φορές μέσα στη νύχτα :?

Ευτυχώς ήμασταν σε άδεια και διακοπές οπότε δεν υπήρχε και το "πρέπει να πάω για δουλειά το πρωί"

Τι να σου πω... υπομονή και θα περάσει

Εμείς πάντως... ακόμα ξυπνάμε τουλάχιστον 2-3 φορές κάθε βράδυ :?

Γλυκιά μαμά του Ωρίων...ξυπνάτε 2-3 φορές το βράδυ;;; :shock::? Σοκαρίστηκα τώρα χα χα...γιατί ξυπνάτε; Για μαμ; Ή απλά έτσι;;; Μετά ξανακοιμάται ή δυσκολεύεται;;;

Λύσε μου τις απορείες :lol::lol:

Γλυκιά μαμά του Ωρίων...ξυπνάτε 2-3 φορές το βράδυ;;; :shock::? Σοκαρίστηκα τώρα χα χα...γιατί ξυπνάτε; Για μαμ; Ή απλά έτσι;;; Μετά ξανακοιμάται ή δυσκολεύεται;;;

Λύσε μου τις απορείες :lol::lol:

Λόγοι που ξυπνάει...

- Ζεσταίνεται κι ιδρώνει

- Κρυώνει (γιατί επειδή ζεσταινόταν, ανάψαμε a/c)

- Θέλει την πιπίλα του που του έφυγε

- Είδε κακό όνειρο (ναι βλέπουν κακά όνειρα και ξυπνάνε! Τώρα τι βλέπουν... τι να σου πω! Προφανώς κάποιον τεράστιο κούνελο που τους κλέβει το μπουκάλι με το γάλα :lol: )

- Τον ενοχλεί το δόντι που φυτρώνει

- Απλά θέλει αγκαλιά γιατί έτσι

- Διψάει

- (παλιότερα πιο μικρός, ξύπναγε κι επειδή είχε πλακώσει το χέρι του και δε μπορούσε να το βγάλει ή ξύπναγε επειδή είχε γυρίσει απ τη μία πλευρά και ήθελε μετά να γυρίσει απ την άλλη και δεν είχε την δύναμη)

Μόνο πείνα δεν είναι...

όλα τα παραπάνω μπορούν να συμβούν σε μια βραδιά από μια φορά το καθένα ή και δύο :lol:

Μπορεί να έχεις ένα απ τα παραπάνω... μπορεί κι όλα σε μια βραδιά :lol:

Άλλες φορές μπορεί να κοιμηθεί αμέσως...

άλλες φορές μπορεί να κοιμηθεί με το που θα τον πάρεις αγκαλιά και με το που θα τον αφήσεις στην κούνια να αρχίσει πάλι το πάρτυ...

άλλες φορές μπορεί να πάρει και 1,5 ώρα για να κοιμηθεί (προχτές με τις 7 φορές, ξύπνησε στις 2,30 τη νύχτα και ξανακοιμήθηκε στις 4 παρά τέταρτο :? )

εγώ έχω αποδεχτεί τη μοίρα μου κι ελπίζω γύρω στα 2 του να κοιμηθούμε κάποια στιγμή για να βάλουμε μπροστά και για το αδερφάκι :lol:

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για την τέλεια περιγραφή :D

Ευτυχώς υποχωρήσανε οι κολικοί μας κατά πολύ κι έτσι τουλάχιστον το μανάρι μου δεν πονάει.

Φυσικά στον ύπνο παραμένουμε δύσκολοι, αλλά δεν πειράζει...αρκεί που δεν πονάει...αυτό κάνει τα πάντα πιό εύκολα :D

Να δώσω και μια αισιόδοξη νότα... Κάπου εκεί στους δυόμιση με τρεις μήνες ο μπεμπαρώφ άρχισε να κοιμάται ΣΕΡΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ!!!

Οπότε μπορείς να ελπίζεις !!! :) :) :)

κι εμένα κοιμάται σερί το κοριτσάκι μου, εκτός αν ξυπνήσει κατά τις 5 από πείνα. όμως και πάλι ,την θηλάζω και κοιμόμαστε μαζί...

αχχχ τι ωραία... :D

1Iik.png

E, ρε τι τυχερες που είναι οι μανούλες που εχουν μωράκια που κοιμούνται...λοιπόν ο δικός μου χθες το πρωί ξύπνησε στις 6...κοιμήθηκε κατα της 11 για 2 ώρες...και όταν ξύπνησε αφού έφαγε άρχισε να νυστάζει αλλά δεν τον έπαιρνε ο ύπνος. Οπότε η γκρίναι και το κλάμα συνεχίστηκαν μέχρι της 8 το βράδυ...έπειτα κοιμήθηκε λίγο, ξύπνησε, έφαγε, ξανακοιμήθηκε στις 1.30 τα μεσάνυχτα και ξύπνησε στης 5.30 κι από τότε είναι ξύπνιος. Τα μάτια του είναι κατακόκκινα αλλά εκεί.

Μπορείτε να με φανταστείτε...;;; Οι μαύροι κύκλοι μου έχουν φτάσει ως τον λαιμό και δεν αντέχω άλλο...σήμερα το πρωί ξέσπασα σε κλάματα :cry::cry::oops::oops:

Διαφημίσεις

αχ σαρδελάκι μου πόσο σε νοιώθω!!!

όταν βλέπεις να μην μπορεί να ηρεμήσει για να κοιμηθεί, κλείνε πατζούρια, βάζε λίγο απαλή μουσική, κάνε το φάσκιωμα που λέγαμε στα ποδαράκια, πάρτον αγκαλίτσα και τραγούδα του νανουρίσματα

ακόμα κι αν δεν κοιμηθεί, θα ηρεμήσει κι έτσι θα είσαι ήρεμη κι εσύ

εμάς σήμερα ξύπνησε μόνο μία φορά το βράδυ και το πρωί αναρωτιόμασταν αν όντως συνέβηκε αυτό ή μήπως απλά κοιμόμασταν σαν ζώα και δεν τον ακούσαμε :lol:

Φυσικά στις 6 ξύπνησε κι έφαγε και μετά κοιμήθηκε ως τις 6,30 ώσπου μετά άρχισε να κελαηδάει μόνος του στην κούνια όπου και σηκωθήκαμε :lol:

sardelaki μου πιστεψε με υπαρχουν πολλες σαν και εσενα εμενα εχτες κοιμηθηκε στο συνολο μιση ωρα :shock: ολη την ημερα και μετα κοιμηθηκε 10.00 το βραδυ και ξυπνησε 2-3.30 και παλι 6.30 το πρωι, καλα εχτες εκανε και δεκατα αλλα και να μην εκανε το ιδιο προγραμμα εχουμε καθημερινα :(

κι έχετε κι εσείς όλη μέρα γκρίνια και κλάματα; Με ξεθεώνει στο κλάμα ρε κορίτσια επειδή νυστάζει αλλά δεν κοιμάται. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω...είμαι ένα πτώμα...δεν βλέπω μπροστά μου και έχω καθημερινώς πονοκέφαλο και ζαλάδες από την κούραση.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά είχα τουλάχιστον τον άντρα μου να γυρίζει το βραδάκι και να με βοηθάει και εχθές χτύπησε το χέρι του στην δουλειά ο καημένος και άστα να πάνε.

Ωριωνομαμα περνάμε ακριβώς τις ίδιες φάσεις και ότα διαβάζω αυτά που γράφεις είναι σαν να τα γράφω εγώ. Προχτες η μικρή ξύπνησε 3-4 φορές (κάθε βράδυ) αλλά έκατσε και 1 ώρα ξύπνια για χαβαλέ. Χτες το βράδυ δεν ξύπνησε καθόλου και σήμερα το πρωι δεν μπορούσα να το πιστέψω. Σαρδελάκι έχεις δοκιμάσει την λύση "βόλτα με το αυτοκίνητο"; Σίγουρα αποτελέσματα τουλάχιστον για να μην γκρινιάζει

εγώ δεν έχω δίπλωμα οπότε κακή λύση για μένα :(

υπομονη σαρδελακι μου!!!εμεις εδω και μια εβδομαδα πηραμε μια κουνια ειναι της Fisher Price τον βαζω εκει και κουνιεται μονος του και τον παιρνει ο υπνος ειχα βαρεθει να κουναω με το ριλαξ.

QnFwm8.png

VyFvm8.png

εμένα πάντως ούτε και στο ρηλάξ δεν τον παίρνει ο ύπνος...ειλικρινά δεν ξέρω πια τι του φταίει και ξυπνά συνέχεια.

Και τώρα κοιμήθηκε 5 λεπτά και ξαναρχίσαμε να κουνιόμαστε και να ξυπνάμε! Ως πότε θα συνεχιστεί αυτό;;;

Α ξέρω πιο καθισματάκι λες...το είχα δει κάποια φορά έτσι στα γρήγορα αλλά δεν το εξερεύνησα. Πόσο το πήρες;

http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=42001&e=detail&site=gr&selcat=bgsw&pid=40773

ειναι λιγο ακριβουτσικο (120 ευρω) αλλα χαλαλι του αρεσει πολυ του μικρου μου κι εμενα μου ελυσε τα χερια ειχαν πρηστει τα μπρατσα μου κουνα κουνα το ριλαξ

QnFwm8.png

VyFvm8.png

sardelaki εχεις ρωτησει τον παιδιατρο σου γιαυτη τη συμπεριφορα?εγω πιστευω πως ενα παιδι κοιμαται ανησυχα και κλαιει οταν κατι το ενοχλει.το εχεις ψαξει μηπως εχει κολικους η παλινδρομηση?και εμενα δεν κοιμονταν στην αρχη την ημερα και εκλαιγε ειχε κολικους οταν υποχωρησαν κοιμονταν λιγο περισσοτερο.τωρα δεν κοιμαται πολυ ομως δεν γκρινιαζει πια

Σαρδελάκι να σου ζήσει και πάλι.

Κοιμάτε δίπλα σου το μωράκι?

Αν ναι είναι τότε φυσικό κάθε φορά που γκρινιάζει και κινείται να ξυπνάς. Μια καλή λύση είναι να το πάρεις στο δωμάτιο του για λίγες μέρες, να βάλεις και μια ενδοεπικοινωνία, να δεις πως θα πάει το πράγμα.

Πολλές φορές τα μωρά γκρινιάζουν και κλαίνε μεταξύ ύπνου και ξύπνιου (REM φάση) και εμείς τα πιάνουμε στα χέρια και τα ξυπνάμε ενώ αν τα αφήσεις ξανακοιμούνται απο μόνα τους.

Τα νεογέννητα συνήθως κοιμούνται ανήσυχα γιατί βρίσκονται την περισσότερη ώρα στη φάση ύπνου-ξύπνιου. Με τον καιρό αναπτύσσεται το νευρικό του σύστημα και κοιμούνται πιο βαθειά.

Καταλήγουμε στο ότι η κουβέντα που λέμε "κοιμήθηκα σαν μωρό" εννοώντας ότι κοιμηθήκαμε βαρειά δεν ευσταθεί :lol: