Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΜΕ ΠΡΟΕΜΦΥΤΕΥΤΙΚΟ

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα και καλό μήνα!

Είμαι η Ναταλία 30 ετών!Σας διαβάζω καιρό αλλά πρώτη φορά αποφάσισα να γράψω. Για να μην σας κουράσω με πολλά λόγια, στη δική μου περίπτωση η εξωσωματική με προεμφυτευτικό έλεγχο είναι μονόδρομος γιατί μετά από εξέταση του καρυοτυπου μου διαπιστώσαμε ότι έχω ρομπερτσόνιο μετατόπιση 14 με 21. Για όσες δεν γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό, πολύ χοντρικά να σας πω ότι έχω μια ανωμαλία στα χρωμοσώματά μου, που ενώ σε μένα δεν έχει καμία επίπτωση, επηρεάζει τις εγκυμοσύνες με συνεχόμενες αποβολές, ενώ αν καταφέρει το έμβρυο να κρατηθεί, το παιδί που θα γεννηθεί υπάρχει περίπτωση να έχει σύνδρομο down.

Έτσι ο προεμφυτευτικός έλεγχος είναι απαραίτητος.

Θα ήθελα τις εμπειρίες σας όσες κοπέλες έχουν κάνει προεμφυτευτικό για οποιοδήποτε λόγο, πού έχετε κανει, αν τα έχετε καταφέρει, γενικά οποιαδήποτε πληροφορία θετική ή αρνητική είναι πολύτιμη!

Εύχομαι σε όλες μας μόνο τα καλύτερα.....πάνω απ' όλα μας εύχομαι κουράγιο, δύναμη και αισιοδοξία....κι ότι είναι να γίνει θα γίνει! :)

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα και καλό μήνα!

Είμαι η Ναταλία 30 ετών!Σας διαβάζω καιρό αλλά πρώτη φορά αποφάσισα να γράψω. Για να μην σας κουράσω με πολλά λόγια, στη δική μου περίπτωση η εξωσωματική με προεμφυτευτικό έλεγχο είναι μονόδρομος γιατί μετά από εξέταση του καρυοτυπου μου διαπιστώσαμε ότι έχω ρομπερτσόνιο μετατόπιση 14 με 21. Για όσες δεν γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό, πολύ χοντρικά να σας πω ότι έχω μια ανωμαλία στα χρωμοσώματά μου, που ενώ σε μένα δεν έχει καμία επίπτωση, επηρεάζει τις εγκυμοσύνες με συνεχόμενες αποβολές, ενώ αν καταφέρει το έμβρυο να κρατηθεί, το παιδί που θα γεννηθεί υπάρχει περίπτωση να έχει σύνδρομο down.

Έτσι ο προεμφυτευτικός έλεγχος είναι απαραίτητος.

Θα ήθελα τις εμπειρίες σας όσες κοπέλες έχουν κάνει προεμφυτευτικό για οποιοδήποτε λόγο, πού έχετε κανει, αν τα έχετε καταφέρει, γενικά οποιαδήποτε πληροφορία θετική ή αρνητική είναι πολύτιμη!

Εύχομαι σε όλες μας μόνο τα καλύτερα.....πάνω απ' όλα μας εύχομαι κουράγιο, δύναμη και αισιοδοξία....κι ότι είναι να γίνει θα γίνει! :)

Καλησπερα , σου εστειλα πμ.

• 3 months later...

Καλησπέρα!

Πρόσφατα έκανα εξέταση για ινοκυστική και βρέθηκα φορέας. Τώρα είμαστε σε αναμονή για τα αποτελέσματα του συζήγου μου. Προσανατολιζόμαστε για εξωσωματική με προεμφυτευτικό έλεγχο σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι κι αυτός φορέας της νόσου. Υπάρχει κάποια κοπέλα που θα μπορούσε να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα;

Σας ευχαριστώ πολύ!

εμένα ο άντρας μου έχει ρομπερσονιαν μεταθέσει στο 13,14 και είμαστε σε φάση εξωσωματικής με προεμφυτετικο.. μας έχουν πει ότι πρέπει να τα γονιμοποιημένα ωάρια να φτάσουν σε βλαστοκυστη που σημάνει 5 μέρας και μετά να τα ελέγχουν...στο κέντρο μας είπαν ότι καλό είναι να μαζέψουμε καμία 10αρια 15ωαρια για να δούμε ποσά θα φτάσουν στην 5 μέρα για να τα πάνε στον γενετιστή και να τα ελέγξει.... είναι πολύ ανηφορικός ο δρόμος......

Διαφημίσεις

Την Παρασκευή μια φίλη που έκανε εξωσωματική με προεμφυτευτικό έλεγχο και είχε 2 υγιή βλαστοκύστες είδε 2 σακουλάκια με εμβρυάκια και καρδούλες!:D

Σας εύχομαι καλή επιτυχία. Το να γνωρίζεις το πρόβλημα είναι το πιο σημαντικό βήμα στην επιτυχία. Μην φοβάστε τίποτα.

• 1 year later...

Μήπως υπάρχει κάποια κοπέλα στο forum με πρόσφατη εμπειρία εξωσωματικής με προεμφυτευτικό έλεγχο, για να μας δώσει πληροφορίες και να μας μεταφέρει τις εντυπώσεις της;...

Καλημέρα.Έκανα εξωσωματική με προεμφυτευτικό το Μαρτιο που μας πέρασε κ τώρα το αγοράκι μου κοιμάται δίπλα μου.Εμεις δεν ειχαμε κάποιο θέμα αλλά μας το προτεινε ο γιατρος ως τελευταια λύση γιατι ενώ τα έμβρυα ήταν άριστα την πρωτη φορά είχαμε αποτυχια κ τη δεύτερη αποβολή.Θέλαμε να δούμε αν υπήρχε κάποιο θέμα.Μας ειπε ότι το αρνητικο ήταν το κοστος ,οτι χρειαζονται αρκετα έμβρυα κ οτι υπαρχει ελαχιστη περιπτωση μετα τον προεμφυτευτικο να μην συνεχισουν(δε θυμάμαι κατι άλλο να ειπώθηκε).Έκανα 6 έμβρυα που τα υπεβαλαν σε προεμφ κ τελικά μονο τα 3 ήταν κατάλληλα για εφυτευση.Φανηκε μας ειπε πως κάνουμε κ καλά κ κακά έμβρυα 50% επιτυχια.Εφυτεύσαμε τα 3 καταλληλα κ έμεινα έγκυος.Καταλαβαινετε ότι αν δεν τον έκανα κ τα εμφυτευα όλα σε 2φορες η μια θα πήγαινε τζάμπα.Αν ξανακανω εξωσ για δευτερο παιδακι θα ξανακανα προεμφ.Αυτη εινα ιη δικη μου εμπειρια που ο ελεγχος ήταν προαιρετικος τωρα αν ειναι υποχρεωτικος κ ειναι η μονη λύση δεν εχετε να κάνετε κ κατι άλλο .Καλή επιτυχια

Καλημέρα.Έκανα εξωσωματική με προεμφυτευτικό το Μαρτιο που μας πέρασε κ τώρα το αγοράκι μου κοιμάται δίπλα μου.Εμεις δεν ειχαμε κάποιο θέμα αλλά μας το προτεινε ο γιατρος ως τελευταια λύση γιατι ενώ τα έμβρυα ήταν άριστα την πρωτη φορά είχαμε αποτυχια κ τη δεύτερη αποβολή.Θέλαμε να δούμε αν υπήρχε κάποιο θέμα.Μας ειπε ότι το αρνητικο ήταν το κοστος ,οτι χρειαζονται αρκετα έμβρυα κ οτι υπαρχει ελαχιστη περιπτωση μετα τον προεμφυτευτικο να μην συνεχισουν(δε θυμάμαι κατι άλλο να ειπώθηκε).Έκανα 6 έμβρυα που τα υπεβαλαν σε προεμφ κ τελικά μονο τα 3 ήταν κατάλληλα για εφυτευση.Φανηκε μας ειπε πως κάνουμε κ καλά κ κακά έμβρυα 50% επιτυχια.Εφυτεύσαμε τα 3 καταλληλα κ έμεινα έγκυος.Καταλαβαινετε ότι αν δεν τον έκανα κ τα εμφυτευα όλα σε 2φορες η μια θα πήγαινε τζάμπα.Αν ξανακανω εξωσ για δευτερο παιδακι θα ξανακανα προεμφ.Αυτη εινα ιη δικη μου εμπειρια που ο ελεγχος ήταν προαιρετικος τωρα αν ειναι υποχρεωτικος κ ειναι η μονη λύση δεν εχετε να κάνετε κ κατι άλλο .Καλή επιτυχια

Να χαίρεσαι το αγοράκι σου και με το καλό να κάνεις κι άλλο!!

Ο προεμφυτευτικός έγινε στην Αθήνα ή στην επαρχία; (εγώ ζω στην Αθήνα, γι' αυτό ρωτάω). Μήπως μπορείς να μου πεις πόσο κόστισε ο προεμφυτευτικός και πόσο η εξωσωματική; Η διαδικασία σου φάνηκε απλή ή δύσκολη;

Ευχαριστώ πολύ!

Διαφημίσεις

• 1 year later...

καλησπέρα σημερα για δευτερη μερα πηρα το αποτέλεσμα χοριακης αρνητικο.

πως γινετε μετα από προεμφυτευτικο αποτυχια ενώ πριν 2χρονια πηρα θετικο αλλα παλλινδρομισε και ηταν χωρις προεμφυτευτικο.

δεν ξερω πλεων τι να κανω είμαι σε απογνωση:(

8HiKp2.png

καλησπέρα σημερα για δευτερη μερα πηρα το αποτέλεσμα χοριακης αρνητικο.

πως γινετε μετα από προεμφυτευτικο αποτυχια ενώ πριν 2χρονια πηρα θετικο αλλα παλλινδρομισε και ηταν χωρις προεμφυτευτικο.

δεν ξερω πλεων τι να κανω είμαι σε απογνωση:(

Λιν μου εγω επιμενω να το ψαξεις λιγο με το γιατρο. Τι σου ειπε τωρα; γιατι δεν πετυχε; θα σου στειλω π.μ. αν θες κρατα το,αν θες σβηστο.

από οσα εχω διαβαση στο φορουμ οσες εχετε κανει προεμφυτευτικο ηρθε η επιτυχια!!!

σε εμενα τι εγινε μηπως εκαναν λαθος:( :'

τα εστειλα στον πιο καλο γεννετιστη που μου ειπαν στον παγκαλο

8HiKp2.png

Λιν μου εγω επιμενω να το ψαξεις λιγο με το γιατρο. Τι σου ειπε τωρα; γιατι δεν πετυχε; θα σου στειλω π.μ. αν θες κρατα το,αν θες σβηστο.

ακομα δεν με πηρε τηλεφωνο μου ειπαν μεχρι το βραδυ ότι θα με παρει τηλεφωνο

8HiKp2.png