Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κρουαζιέρα η απλό ταξίδι ?

MonaLisa

Recommended Posts

Καλημερα κοριτσια.

Το Σαββατοκυριακο μιλησαμε με τον καλο μου για να δουμε αν μπορουμε να κανουμε το ταξιδι του μελιτος μας φετος το καλοκαιρι εστω και με καθυστερηση 2 χρονων. Τελικα αποφασισαμε πως θα το ρισκαρουμε να το κανουμε φετος ( οσο μπορουμε ακομα :) ).

Σκεφτομαστε να παρουμε την μεγαλη μαζι μας που ειναι 3 ετών και ειμαστε μεταξυ δυο επιλογων. Μια που ο αντρας μου τρελαινετε για κρουαζιερες ειπαμε να κανουμε μια Κρουαζιερα στην Μεσογειο κατι σε αυτο το στυλ http://www.paradiestravel.gr/cruises.el.aspx η http://www.heronia.com/?cat=65.

Η δευτερη λυση ειναι πιο κλασσικη. Λέγαμε να πάμε σε καποιο νησι στην Ισπανια ( δεν εχουμε αποφασισει ακομα σε ποιο ).

Περα απο την γνωμη σας για το τι θα προτεινατε εσεις, αυτο που θα ηθελα να ρωτησω αν καποια απο εσας ειχε εμπειρια ( προσωπικη, απο γνωστο) με Κρουαζιερα και μικρο παιδι. Δηλαδη αν ειναι καλη ιδεα να παρουμε την μεγαλη μαζι μας.

Και αν καμια σας εχει παει σε καποιο νησι στην Ισπανια το οποιο θα μπορουσε να μας προτεινει.

Ευχαριστω !!

Διαφημίσεις

Δεν γνωρίζω να σου προτείνω κάτι ούτε να σου πω αν είναι εύκολο με το παιδί, αλλά αφού πρόκειται για ταξίδι του μέλιτος ΄κι αν υπάρχει η δυνατότητα κα΄ποιος να σας κρατήσει το μωρό, δεν το ξανασκέφτεσαι???Νομίζω οτι το δικαιούστε...

τις κρουαζιέρες δεν τις συμπαθώ ιδιάιτερα γιατί είσαι κλεισμένος σε ένα καράβι, άσε που άν θα έχετε και το μικρό θα έχετε την έννοια του, μην σκαρφαλώσει στα καγκελα. Νομίζω νησί καλύτερα. Για ισπανία δεν γνωρίζω όμως, πάντως δεν συγκρίνονται οι δικές μας οι παραλίες με ισπανία............

Και οι γονεις μας λενε να μην παρουμε την μεγαλη μαζι μας αλλα εγω ...

Θα το ξανασκεφτουμε ομως φανταζομαι αυτο. Ναι η κρουαζιερα ειναι καθαρα γουστο του αντρα μου και εγω θα προτιμουσα κατι πιο κλασικο παραλιακο.

Οσο για την Ισπανια δεν θελαμε να παμε πολυ μακρια και δεν υπαρχουν και πολλες επιλογες που να μας ενθουσιασαν εδω στην Μεσογειο. Εχω ακουσει και εγω παντως πως δεν θα τρελαθω κιολας με τις παραλιες τους αλλα οτι ειναι αρκετα καλες σε γενικες γραμμες.

@ Pk33 -- Τωρα τι να απαντησω σε αυτο?

Το πλεονεκτημα που βλεπω εγω στην κρουαζιερα είναι πως θα επισκεφθειτε πολλά μερη. Από την άλλη ίσως να είναι λίγο κουραστικό

Αν τελικά επιλέξετε να αράξετε σε μια παραλια, γιατι να "τρεχετε" στην Ισπανια? Εδω έχουμε πολύ ωραιες παραλιες!

Διαφημίσεις

Το πλεονεκτημα που βλεπω εγω στην κρουαζιερα είναι πως θα επισκεφθειτε πολλά μερη. Από την άλλη ίσως να είναι λίγο κουραστικό

Αν τελικά επιλέξετε να αράξετε σε μια παραλια, γιατι να "τρεχετε" στην Ισπανια? Εδω έχουμε πολύ ωραιες παραλιες!

Εχεις δικιο για την Ελλαδα Malecon, αλλα και εδω οι τιμες ειναι πολυ τσουχτερες για την περιοδο που σκεφτομασταν και θελαμε να το καναμε πιο ιδιαιτερο γιατι περασαμε αρκετες δυσκολιες τα τελευταια χρονια. Πιο ιδιατερο οσο αφορα το οτι θα βγουμε εκτος Ελλαδος δηλαδη οχι οτι θα βρουμε τις δικες μας παραλιες εκει.

Μολις σκεφτηκα και αλλο ενα μειονεκτημα της κρουαζιερας. Ποσο ειναι το παιδακι σας? Μπορει το προγραμμα των επισκεψεων να μην ταιριαζει στο προγραμμα του παιδιου. Πχ αυτο να πειναει η να νυσταζει κ να το τρεχετε να δειτε αξιοθεατα σε συγκεκριμενες ωρες

η δυνατοτητα να αφησετε και τα δυο παιδακια υπαρχει??και το τριχρονο,μικρο ειναι παλι για τετοια ταξιδια, απο την αποψη οτι θα εχεις τους δικους του χρονους οι οποιοι σιγουρα θα σας εμποδισουν να πραγματοποιησετε τις μερες σας οπως θα θελατε...

κρουαζιερα δεν θα διαλεγα,το να ειμαι σε ενα πλοιο 24ωρες το 24ωρο,μου προκαλει αγχος και θεωρω οτι με περιοριζει...επιλογη εξωτερικου ειναι λιγο υποκειμενικο θεμα,αναλογα τι θελει και τι ονειρευται ο καθενας μας...απλα με δεδομενο οτι θα αφηνα πισω το παιδι μου,θα προτιμουσα ελλαδιτσα που μου δινει την δυνατοτητα να βρεθω κοντα του αν χρειαστει,σε πιο συντομο χρονο απο οτι αν ημουν εξω...αλλα και παλι, μαλλον προσωπικο μου κολλημα και φοβος ειναι η αποσταση...καλα να περασετε σε οτι και αν αποφασισετε

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

λογω της δουλειας μου εχω μπει στα μεγαλυτερα κρουαζιεροπλοια κι εχω παθει πλακα με ορισμενα!!!!!κι ενω δεν συμπαθουσα καθολου τις κρουαζιερες τωρα θα ηθελα πολυ να ειχα τα χρηματα να κανω μια....

αν ειναι να πατε κρουαζιερα με τα πολυτελη κρουαζιεροπλοια που εχω δει σου το προτεινω ανεπιφυλαχτα....εχει μεσα τα παντα και για σας και για το παιδι....παιδοτοποι,νεροτσουληθρες κλπ......επιπλεον δεν θα εχετε την ταλαιπωρια να ειστε στους δρομους με την μικρη.....θα ζησετε σε μια ''πολη'' οπου ολοι ειναι χαρουμενοι,χωρις εγκληματικοτητα και παραλληλα θα δειτε και πολλα μερη!!!

παντως κι εγω θα σου προτεινα ν'αφησετε την κορουλα σας....μονο αν ειστε οι δυο σας θα νιωσετε πραγματικα το ταξιδι του μελιτος!!!!!θα ανανεωθειτε...

Διαφημίσεις

Κρουαζιέρα εγώ δεν έχω παει αλλά πήγαν πέρσι φίλοι των γονιών μου για 5 μέρες σε καποια ελληνικά νησιά. Γύρισαν ενθουσιασμενοι από τη χλιδή, την εξυπηρέτηση και την αφθονία των μπουφέδων!! Από την άλλη βέβαια γύρισαν και ολίγον εξαντλημένοι. Από ότι μας είπαν αξιοθέατα δεν μπορείς να δεις πολλά πράγματα γιατί απλά δεν προλαβαίνεις καθώς η τήρηση του ωραρίου είναι πολύ αυστηρή. Δηλ. αν καθυστερήσεις να γυρίσεις στο πλοιο έστω και λίγα λεπτά το πλοίο αναχωρει και σου κουνάνε μαντίλι!! Στα μείον λοιπόν (για μένα πολύ μείον) είναι οτι πρεπει να είσαι με το ρολόι στο χέρι και στο τρέξιμο για να προλάβεις να βγεις έξω μόλις πιάσει λιμάνι και να γυρίσεις την προκαθορισμενη ώρα. Και με ένα παιδί μαλιστα δύσκολο έως ακατόρθωτο!!! Το προτιμότερο θα ήταν όπου και αν αποφασίσετε να πατε να αφήσετε το παιδάκι σε καμιά γιαγιά για να το χαρείτε και σαν ζευγάρι βρε αδερφέ!!! Επίσης, σε νησί ισπανικό δεν εχω παει αλλά έχω παει Βαρκελώνη και την προτείνω ανεπιφύλακτα!!!! Μωρέ σαν τα ελληνικά νησάκια δεν βρίσκεις πουθενά...

Γειά σας,

μεταφερθήκανε εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=113706

οι δημοσιεύσεις που δυσκόλευαν την διεξαγωγή συζήτησης/πληροφόρησης σε ομαλό πλαίσιο

Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης δείτε εδώ πως λειτουργεί http://parents.org.gr/news/a354

Κανόνες του φόρουμ της ΕΕΕΓ : http://parents.org.gr/forum/misc.php?do=showrules

Infractions : http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=55586

Ευχαριστούμε

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

αν θελεις ενα ρομαντικο ταξιδι θα σου προτεινα να μην την παρεις.ειναι αρκετα μικρη κ θα σας δυσκολεψει αρκετα.μονο το ωραριο του υπνου της να σκεφτεις εκει τελειωνουν ολα.καλυτερα να πατε οι δυο σας να το ευχαριστηθειτε.οταν εχεις παιδια λιγες ειναι αυτες οι ευχαριστες αποδρασεις.παντως οτι κ αν αποφασισεις να περασετε καλα

η κρουαζιέρα είναι υπέροχη λύση για διακοπές με παιδί...

βέβαια πάντα σημαντικό ρόλο παίζει η εταιρία που ανήκει το πλοίο κ πόσο καινούριο είναι...

από όσες έχω πάει κατα καιρούς, η μακράν καλύτερη ήταν η celebrity cruises...κ αφού θα τα ακουμπήσεις που θα τα ακουμπήσεις, πάρε το καλύτερο..:)

έχεις απεριόριστα γεύματα (υψηλού επιπέδου) ξεχωριστοί μπουφέδες για τα παιδιά..πολλά παιχνίδια κ απασχόληση για όλες τις ηλικίες (απλά είναι συνήθως στα αγγλικά αλλά αν είναι 2-3 παιδάκια ελληνάκια πάντα έχουν κ παιδαγωγό που μιλάει ελληνικά)

Κανένα μα κανένα αίσθημα κλεισούρας δεν νιώθεις...αφού ταξιδεύεις μόνο το βράδυ κ όλη την ημέρα είσαι σε διαφορετικούς προορισμούς..

Μπορείς να επιλέξεις είτε να ακολουθήσεις εκδρομή με λεωφορείο στα αξιοθέατα της πόλης που είστε κάθε μέρα ή να αράξετε σε παραλία ή να μείνεις κ στο πλοίο...που δεν είναι πλοίο, ολόκληρη πολιτεία είναι, με μαγαζιά-θέατρα-σινεμά-εστιατόρια κ ό,τι τραβάει η ψυχή σας...

Μέχρι κ πριν φύγεις από το πλοίο αν επιλέξεις να πάς σε παραλία ας πούμε σε περιμένουν με το τσαντάκι σου με αντιηλιακό κ ενυδατική κ με την πετσέτα σου πριν βγεις...

Οι διακοπές είναι 5αστέρων...αυτό είναι το σίγουρο..άσε που δεν νοιάζεσαι για τίποτα...

Εχω πάει σε πολλών μορφών διακοπές αλλά οι συγκεκριμένες είναι οι καλύτερες...

Οσο για τον προορισμό...

αν θέλετε ζέστη κ θάλασσα δυτική ή ανατολική μεσόγειο...αν θέλετε αξιοθέατα σκεφτείτε κ τα νορβηγικά φιόρδ...(για μένα ηταν η τέλεια εμπειρία)

απλά σε συμβουλεύω οπωσδήποτε μια εξωτερική καμπίνα...αν μπορείτε με μπαλκόνι...

Στις εσωτερικές συνήθως στα κάτω μέρη του πλοίου δεν υπάρχει παράθυρο κ όλος ο αέρας είναι με κλιματιστικό κ εγώ τουλάχιστον δεν το αντέχω...

Επίσης θα σου πρότεινα φυσικά να πάρεις κ το παιδί σου μαζί...(εγώ τουλάχιστον δεν την έχω αφήσει ποτέ) έχει τόσα πράγματα να κάνει που θα ξετρελλαθεί (μέχρι κ νεροτσουλήθρες κ ποτάμι με φουσκωτά σωσίβια κ τα πάντα έχει το πλοίο...γιατί να μην πάρεις κ το παιδί;)

Καλημερα κοριτσια,

ευχαριστω για τις συμβουλες που βοηθησαν πολυ και συγγνωμη που δεν μπορεσα να μπω χτες να απαντησω. Τελικα οπως φαινεται ο κυβος ερριφθη. Επειδη ειναι το ταξιδι του μελιτος ειπαμε να μην παρουμε την μεγαλη μαζι μας. (ας την χαρουν η γιαγια και ο παππους λιγο ) :D

Μιλησαμε και με ενα απο τα πρακτορεια και ειπαμε να κανουμε τελικα την Κρουαζιερα στην Δυτικη μεσογειο με καποιες νυχτες στην Βαρκελωνη επειδη εχουμε ακουσει μονο τα καλυτερα για την πολη. Ωσο για την Κρουαζιερα και αυτα που γραφτηκαν εδω θα το παραδεχτω οτι με πεισατε τελικα και εμενα. :twisted:

Ευχαριστω για ολες τις συμβουλες και θα δωσω σημα ζωης μολις εχουμε κατι νεοτερο.

Διαφημίσεις

Εγω παντως θα επελεγα ταξιδι, και μαλιστα Γαλλια στο Ρεν Λε Σατο (μεγαλη παλια αγαπη που ποτε δεν την εκανα). Κρουαζιερα αν πατε να εισαι σιγουρη οτι εχει πραγματα να ασχοληθει το παιδι...αλλιως προσπεραστε το. Επειδη εχεις και το 3χρονο μαζι παλι Γαλλια με EuroDisney θα μου αρεσε περισσοτερο.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

eurodisney με τρίχρονο...? μπαααααα

δεν μπορεί να ανέβει σε τίποτα σχεδόν από τις κούνιες κ τις δραστηριότητες που έχει λόγω περιορισμού ύψους...άσε που πάνω στην ώρα θα ψοφήσει το δόλιο (οι αποστάσεις είναι τεράστιες) κ τσάμπα θα πάει κ το εισητήριο...μετά τα 5-6 είναι καλή ηλικία για ντισνευ..

Οσο για το Rennes-le-Chateau...σου εύχομαι ellemphriem να πας...υπέροχο γραφικό χωριουδάκι...αλλά μην περιμένεις να βρεις το άγιο δισκοπότηρο...:):)

Οταν πηγαμε disneyworld ο γιος μου ηταν 4 ετων!!!

Τον ειχαμε σε ενα απλο σπαστο καροτσι. Πηγαμε 4 συνεχομενες μερες για παρα πολλες ωρες, ειχε και απιστευτη ζεστη με ιγρασια (Φλοριντα γαρ) και ομως περασε τελεια. Δεν παραπονεθηκε στιγμη, μπηκε σε πααααρα πολλα παιχνιδια. Δεν το μετανιωσα στιγμη.

eurodisney με τρίχρονο...? μπαααααα

δεν μπορεί να ανέβει σε τίποτα σχεδόν από τις κούνιες κ τις δραστηριότητες που έχει λόγω περιορισμού ύψους...άσε που πάνω στην ώρα θα ψοφήσει το δόλιο (οι αποστάσεις είναι τεράστιες) κ τσάμπα θα πάει κ το εισητήριο...μετά τα 5-6 είναι καλή ηλικία για ντισνευ..

Οσο για το Rennes-le-Chateau...σου εύχομαι ellemphriem να πας...υπέροχο γραφικό χωριουδάκι...αλλά μην περιμένεις να βρεις το άγιο δισκοπότηρο...:):)

Εχεις παει?!!!!!!!! ΩΩΩΩΩωωωωωω!.......ονειρο ζωης....πωπωπωπω....οταν μπορουσα δεν το εκανα η ηλιθια. Τωρα καλα να παθω....παει η ευκαιρια.....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Εχεις παει?!!!!!!!! ΩΩΩΩΩωωωωωω!.......ονειρο ζωης....πωπωπωπω....οταν μπορουσα δεν το εκανα η ηλιθια. Τωρα καλα να παθω....παει η ευκαιρια.....

πηγαμε προ εβελινιού..είχαμε κάνει τοτε το γύρω της γαλλίας με αυτοκίνητο.. έχω άντρα τρελό με τα ταξίδια δεν συμμαζεύεται εύκολα...μας συμμάζεψε για τα καλά το εβελίνι:) μη μας πέσει απότομο το ΔΝΤ...

ΖWH τυχερή ήσουν...η δικιά μου από 13-14 μήνών το κοιτάει το καρότσι ωσαν τον εξ'απ'δω....οπότε όσο την πάει το περπάτημα, πάμε...:mrgreen::mrgreen: