Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Άσχημα νέα... Χρειάζομαι τη βοήθεια σας...

Recommended Posts

Χθες έμαθα ότι η ξαδέρφη μου, έγκυος στο 6ο μήνα, έχασε το μωρό της. Μου τηλεφώνησε ο αδελφός της και μου το είπε. Στεναχωρηθήκαμε πάρα πολύ και αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι να κάνω. Η ξαδέρφη μου είναι 45 περίπου ετών, δεν έχει άλλα παιδια και η υγεία της, η οποία είναι ιδιαίτερα εύθραυστη, δεν ξέρω αν θα της επιτρέψει να μείνει πάλι έγκυος. Εξ αρχής ήξερε ότι λόγω της υγείας και της ηλικίας της ίσως να μην τα κατάφερνε αλλά αυτό δεν αποτελεί παρηγορία για κανέναν. Δεν της έχω τηλεφωνήσει ακόμα και σήμερα θα πάει για την καισαρική. Πρέπει να είναι ήδη στην κλινική. Δεν ξέρω τι να της πω και σ'αυτό θα ήθελα τη βοήθεια σας. Πως να της δώσω κουράγιο; Φοβάμαι μην πω κάτι που θα την κάνει να νιώσει χειρότερα. Το "θα κάνεις άλλα παιδιά" είναι προφανώς ότι χειρότερο, άλλωστε όσα παιδιά και να κάνεις δεν αναπληρώνουν αυτό που έχασες ποτέ. Κυριολεκτικά τα έχω χαμένα. Θέλω να είμαι δίπλα της αλλά πάλι δεν ξέρω κι αν θέλει η ίδια κανέναν άλλο εκτός από τον σύζυγό της και τη μητέρα της, έγω δεν θα ήθελα να δω κανέναν πάντως. Θα ήθελα πολύ να ακούσω τη γνώμη σας, ειδικά αν έχετε βρεθεί ποτέ σε παρόμοια κατάσταση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Διαφημίσεις

:(

Ο κάθε άνθρωπος ειναι διαφορετικός και αντιδράει διαφορετικά...Εγω νομίζω ότι ειναι καλύτερα να μην πας να την δεις στην κλινική αλλά μετά στο σπίτι...να μην ειναι όλα τόσο νωπά...δεν ξέρω πραγματικά τι να σου πω :(

καλημέρα.κρίμα για το μωράκι και για την ξαδέρφη σου :cry::cry:

πιστεύω πως σε αυτές τις περιπτώσεις το καλύτερο είναι να μην πεις τίποτα,τί να πεις άλλωστε?άμα η κοπέλα θέλει να μιλήσει και να πει το παραπονό της θα το κάνει από μόνη της,αναλόγως την σχέση που έχετε κσι την ψυχολογία της.

αν ήμουν στην θέση της ούτε θα ήθελα να δω κπ, ούτε να μιλήσω σε άνθρωπο.τώρα αν 'ημουν στην θέση σου θα πήγαινα να την δω και θα περίμενα να πει κτ εκείνη πρώτη, για να έβλεπα πως είναι ψυχολογικά.

δεν ξέρω τι άλλο, είναι περίεργη αυτή η κατάσταση..εύχομαι όλα να πάνε καλά από έδω και πέρα :):)

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

:(

Ο κάθε άνθρωπος ειναι διαφορετικός και αντιδράει διαφορετικά...Εγω νομίζω ότι ειναι καλύτερα να μην πας να την δεις στην κλινική αλλά μετά στο σπίτι...να μην ειναι όλα τόσο νωπά...δεν ξέρω πραγματικά τι να σου πω :(

Συμφωνω με τη φίλη yogini... Ασε καλύτερα να πας καποια στιγμή στο σπιτι... Αυτες τις στιγμες ειναι σίγουρο οτι θελεις να εισαι μονη σου, και οι πολλές επισκεψεις δεν σε ωφελούν... Εδώ εγώ που εχασα το μωρο στη 10η εβδομαδα και δεν ημουν στα καλυτερα μου, ουτε ειχα ορεξη για να μιλήσω σε κανεναν, ποσο μαλλον η κοπελα που εφτασε στον 6ο μηνα και εκανε μια κανονικη γεννα :cry:

Τί να πει κανείς σε αυτές τις περιπτώσεις; Είναι δύσκολα τα πράγματα και με πολύ πόνο!Εμένα μια φίλη μου και συμμαθήτρια από το σχολείο της πήραν το μωρό στον 8ο γιατί ανακάλυψαν ανίατο πρόβλημα με την καρδιά του!Περιττό να σου πω ότι ένα χρόνο μετά από το συμβάν αυτό δεν έχει ακόμη σηκώσει τα τηλέφωνα σε καμιά από τις κοπέλες της παρέας.

Σημειωτέον ότι η κοπέλα μένει σε άλλη πόλη!

Εσύ στάσου δίπλα της και όταν θελήσει να σου μιλήσει θα το κάνει από μόνη της...

Κουράγιο!

Διαφημίσεις

πόσο φίλες είσαστε?

εγώ πάντως όταν είχα την υποχρεωτική απόξεση, δεν ήθελα να μου "πουν" κάτι

ήθελα απλά να είναι εκεί κοντά μου οι δικοί μου άνθρωποι

μιλούσα εγώ μόνο όταν ήθελα κι αυτοί απλά άκουγαν....

να πας, να είσαι εύθυμη, να μην είσαι σε πένθος, να είσαι αισιόδοξη και χαμογελαστή, να της κρατήσεις απλά το χέρι και να της πεις ότι ό,τι θελήσει αν θελήσει θα είσαι εκεί δίπλα της

δεν χρειάζεται να πεις τίποτα άλλο

να έχεις όμως τα αυτιά σου ορθάνοιχτα

εύχομαι πραγματικά γρήγορη ανάρρωση

πόσο φίλες είσαστε?

εγώ πάντως όταν είχα την υποχρεωτική απόξεση, δεν ήθελα να μου "πουν" κάτι

ήθελα απλά να είναι εκεί κοντά μου οι δικοί μου άνθρωποι

μιλούσα εγώ μόνο όταν ήθελα κι αυτοί απλά άκουγαν....

να πας, να είσαι εύθυμη, να μην είσαι σε πένθος, να είσαι αισιόδοξη και χαμογελαστή, να της κρατήσεις απλά το χέρι και να της πεις ότι ό,τι θελήσει αν θελήσει θα είσαι εκεί δίπλα της

δεν χρειάζεται να πεις τίποτα άλλο

να έχεις όμως τα αυτιά σου ορθάνοιχτα

εύχομαι πραγματικά γρήγορη ανάρρωση

συμφωνώ ..πήγαινε για να ακούσεις όχι για να μιλήσεις......

λυπάμαι...

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας. Πριν λίγο μίλησα με τον αδερφό της και μου είπε πως η επέμβαση τελείωσε και πως η αδερφή του είναι καλά στην υγεία της. Τον ρώτησα αν υπάρχει κάτι στο οποίο ενδεχωμένως θα μπορούσα να βοηθήσω αλλά μου είπε και αυτός ότι δεν ήθελε ούτε τον ίδιο στην κλινική, ούτε τη μητέρα της. Θα πάνε και οι δύο στο σπίτι το απόγευμα. Του είπα πως το καταλαβαίνω γιατί κι εγώ δεν θα ήθελα κανένα μια τέτοια ώρα, απλώς του ζήτησα να της μεταφέρει ότι τους σκεφτόμαστε και ότι αν χρειαστούν κάτι, η ίδια ή ο σύζυγός της, θα είμαστε δίπλα τους. Όσο σκέφτομαι πόση ελπίδα και χαρά τους είχε δώσει αυτό το παιδί θλίβομαι απίστευτα. Μακάρι να μην συνέβαινε ποτέ και σε κανέναν γονιό να αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο. Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι.

Einai poly dyskoles aftes oi katastaseis.. epeidi tyhainei i douleia mou na me fernei se amesi epafi me anthropous pou vriskontai se analogi (na min po heiroteri) thesi, tha sou miliso empeirika. Kat'arhin, opos eipan kai oi alles kopeles, kathe anthropos einai diaforetikos kai antidra diaforetika. na eisai proetoimasmeni gia ta panta. ego tha sou proteina na tin pareis tilefono kai na tis peis oti lypasai. min peis pos katalavaineis tin thesi tis giati doxa to theo den tin katalavaineis. apla pes oti lypasai kai rotise tin an tha ithele na pas na tis kaneis parea. mporei na thelei na meinei moni, mporei omos na hreiazetai mia gynaika dipla tis.. episis, mia poly oraia kinisi tha itan na tis steileis me ton andra tis mia poly omorfi kartoula pou apla na tis les se 2-3 protaseis pos tha eisai konta tis opote se hreiastei..

elpizo na voithisan oi skepseis mou, mporeis na mou steileis pm an thes na to syzitisoume ektenestera.

efhomai kouragio kai na eisai dynati..

marina

Οσο πιο απλα και πιο ειλικρινα .... σε λατρευω μικρη μου!

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΟΣΑ ΗΔΗ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ.ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ,ΠΙΣΤΕΨΕ ,ΤΗΣ ΑΡΚΕΙ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΩΡΟ ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ,ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ,ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ,ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙ!ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ,ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΚΛΑΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ,ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ....ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ,ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑΜΕΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ,ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ!)ΑΠΑΡΗΓΟΡΗΤΗ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΤΗ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ,ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ(ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ!!!),ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΡΥΒΩ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ,ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΑΛΙΑ,ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΒΛΕΠΕΙΣ....ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ,ΝΑ ΑΠΑΛΥΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ.... :( ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ......ΜΑΚΑΡΙ-ΜΑΚΑΡΙ -ΜΑΚΑΡΙ

ol4hp2.png

Vp1tp2.png

Διαφημίσεις

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΟΣΑ ΗΔΗ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ.ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ,ΠΙΣΤΕΨΕ ,ΤΗΣ ΑΡΚΕΙ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΩΡΟ ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ,ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ,ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ,ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙ!ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ,ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΚΛΑΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ,ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ....ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ,ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑΜΕΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ,ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ!)ΑΠΑΡΗΓΟΡΗΤΗ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΤΗ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ,ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ(ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ!!!),ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΡΥΒΩ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ,ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΑΛΙΑ,ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΒΛΕΠΕΙΣ....ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ,ΝΑ ΑΠΑΛΥΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ.... :( ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ......ΜΑΚΑΡΙ-ΜΑΚΑΡΙ -ΜΑΚΑΡΙ

:(:(:( Γιατί πρέπει όλοι να τραβάμε τέτοιες καταστάσεις??Αχ Θεούλη μου πως μπορείς....Λυπάμαι.... :(:(:(

FRANCΑ ΜΟΥ ,ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ???ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ.ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ,ΤΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ..........!!!!!!ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΔΙΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΔΙΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ!!!ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΠΑΛΙ ΕΓΚΥΟΥΛΑ ,ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΑΛΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ!ΩΣ ΤΟΤΕ ,ΓΙΝΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ.........!!!!!!! :D

ol4hp2.png

Vp1tp2.png

Θα μιλήσει όποτε η ίδια είναι έτοιμη μπορεί και ποτέ ο καθένας/ καθεμία αντιμετωπίζει διαφορετικά τις τραγωδίες της ζωής του τώρα είναι η ώρα του πένθους :cry::cry:

Franka γλυκιά μου .....

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Να σου πω από προσωπική εμπειρία! μην πεις τίποτα απλά πες είμαι δίπλα σου ότι και όποτε με χρειαστείς! εμένα όλο παπαριές μου λέγανε και γινόμουν χειρότερα! κανένας δεν μπορεί να σε καταλάβει σε τέτοια περίπτωση!

EPLX.jpg.png

.png

καλησπέρα, αν και αργά .Αυτό που έχω να συμβουλέψω είναι να αφήσεις στην ξαδέρφη σου το χρόνο που χρειάζεται για να ηρεμίσει ιδίως τις πρώτες μέρες.Αν σε χρειαστεί θα σε αναζητήσει μόνη της.Σε καμία περίπτωση πάντως, όταν μιλήσετε, μην την ρωτήσεις πράγματα που θέλει να ξεχάσει αφησέ την αν το θελήσει να σου μιλήσει πρώτη εκείνη.Και τέλος πες της να σκέφτεται το αύριο ,τα μελλοντικά της σχέδια.

Διαφημίσεις