Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΙΔΥΜΟΣ ΚΥΗΣΗ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΣΑΚΚΟΥ..

Recommended Posts

Καλως σας βρηκα! αυτο ειναι το πρωτο μου μυνημα..(συγγνωμη για την ελλειψη τονων αλλα κολλησε το πληκτρολογιο!)

Ειμαι 31 ετων και 7 εβδομαδων εγκυος. Απο την 2η μερα της καθυστερησης εκανα χοριακη η οποια σημερα 17/02 εφτασε να ειναι 110.000 σχεδον. Απο την αρχη βλεποντας οτι οχι απλα διπλασιαζεται ανα 48 ωρο, αλλα τρι - τετραπλασιαζεται υποπτευθηκαμε διδυμη κυηση (εργαζομαι σε διαγνωστικο κεντρο που μου κανει αρκετα πιο ευκολο το θεμα των εξετασεων). Το προβλημα ειναι οτι στον διακολπικο US ελεγχο που εκανα στο γυναικολογο την 6η βδομαδα + 3 ημερες κυησης (4 μερες πριν) ο γιατρος εντοπισε ενα σακκο με περιεχομενο, καθως και με αρχομενη καρδιακη λειτουργια καθως και εναν δευτερο κενο σακκο, πραγμα που προφανως μπερδεψε τη χοριακη πως προκειται για διδυμη κυηση και ειχε εκτιναχθει...τον κενο σακκο τον απεδωσε ειτε σε αποκολληση ειτε παλινδρομη κυηση στο δευτερο κυημα και μου ειπε οτι το πιο πιθανο ειναι να μην εχω ουτε καν αιμορραγια λογω του αδειου περιεχομενου του, το οποιο θα απορροφηθει. Προς το παρον ξεκινησα να παιρνω filicine και μου εδωσε για 3 εβδομαδες και utrogestan. Γενικοτερα εχω μια καλη εγκυμοσυνη χωρις ναυτιες η αλλα ιδιαιτερα προβληματα..αρχικα αγχωθηκα παρα πολυ για την απωλεια (η καλυτερα, μη σωστη εμφυτευση) αυτη αλλα με διαβεβαιωσε ο γιατρος οτι αν ειναι να γινει κατι τετοιο στην αρχη μιας κυησης γινεται για καλο κι οτι δεν υπηρχε λογος να συνεχιστει..αυτο που με ανησυχησε επισης ειναι οτι την ημερα του πρωτου διακολπικου US που προανεφερα, η καρδιακη λειτουργια ηταν μολις 88 bpm, ενω περιμενουμε 110 ισως και 130 bpm, που προφανως αποδιδεται στο οτι μολις ειχα εναρξη καρδιακης λειτουργιας, εκει γυρω στην 6η εβδομαδα..αυριο, μια εβδομαδα περιπου μετα, θα παω για εναν επανελεγχο της καρδιακης λειτουργιας και ελπιζω να ειναι εντος του φυσιολογικου.. Υπαρχει καμια παρομοια εμπειρια; υπαρχει αραγε περιπτωση το εναπομειναν εμβρυακι μετα την απωλεια του αλλου σακκου να μην παει καλα; Ο γιατρος δεν θελει να με αγχωνει αλλα καλο ειναι να ειμαι και λιγο επιφυλακτικη, δεν θα πρεπε; Ευχομαι τα καλυτερα στην καθεμια ξεχωριστα..και να γινουμε ολες καλες μαμαδες, ειτε το 'χουμε ειτε αποκτωντας το στην πορεια! Ευχαριστω!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και με το καλό το μωράκι σου. Για τους παλμούς δεν έχω να σου πω κάτι αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι όπως στα λέει ο γιατρός σου. Λοιπόν και σε εμένα η εγκυμοσύνη της κόρης μου ξεκίνησε με δίδυμα αλλά ο άλλος σάκος σταματησε να αναπτύσσεται γύρω σην 7η με 8η εβδομάδα. Ο γιατρός μου είχε πει τα ίδια και εμένα και στο επόμενο ραντεβού μετά από 2 εβδομάδες είχε απορροφηθεί ο σάκος χωρίς να αντιμετωπίσω κανένα άλλο πρόβλημα στην εγκυμοσύνη.

Καλή συνέχεια να έχεις.

Καλημέρα και από εμένα. και στις 2 μου εγκυμοσύνες είχα από 2 σάκους. στην πρώτη εγκυμοσύνη είχα αιμορραγίες λόγω αποκόλλησης του ενός σάκου ενώ άλλος σάκος μεγάλωνε κανονικά. τελικά απορροφήθηκαν χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα και τα άλλα εμβρυάκια μεγάλωσαν κανονικά. ο γιατρός είπε καλύτερα που έφυγαν από την αρχή και απορροφήθηκαν γιατί έτσι δυναμώνει καλύτερα ο άλλος σάκος.

Aj6bp2.png

ZoVip3.png

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας ομοιοπαθουσες μανουλες! οντως σημερα η καρδιακη λειτουργια μας εδωσε 117 bpm και ο δευτερος σακκος απο 1,8cm, 4 μερες μετα ειναι 1,17cm πραγμα το οποιο σημαινει οτι αρχισε να απορροφειται..θελω ομως να σας ρωτησω κατι..στην αναλογη περιπτωση που ζησατε η β' χοριακη σας ανεβαινε ραγδαια, λογω της διδυμης κυησης? και μετα την απωλεια του δευτερου σακκου απλα συνεχισε να αυξανεται φυσιολογικα (διπλασιασμος;)..

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας ομοιοπαθουσες μανουλες! οντως σημερα η καρδιακη λειτουργια μας εδωσε 117 bpm και ο δευτερος σακκος απο 1,8cm, 4 μερες μετα ειναι 1,17cm πραγμα το οποιο σημαινει οτι αρχισε να απορροφειται..θελω ομως να σας ρωτησω κατι..στην αναλογη περιπτωση που ζησατε η β' χοριακη σας ανεβαινε ραγδαια, λογω της διδυμης κυησης? και μετα την απωλεια του δευτερου σακκου απλα συνεχισε να αυξανεται φυσιολογικα (διπλασιασμος;)..

κατι περιεργο ειχα και εγω με την χοριακη μου.εκανα εξωσωματικη η πρωτη χοριακη μου ηταν 426 μοναδες η επαναληπτικη 2 μερες μετα εφτασε νομιζω 500.ανυσηχος ο γιατρος μου μου λεει θα ξανακανεις χοριακη.μετα απο 2 μερες εφτασε 952.ξανακανω και μια 4η χοριακη μετα 2 μερες παλι και εφτασε 4000.το αποτελεσμα τελικα ηταν οτι ειχα 2 εμβρυακια αλλα τα καταφερε το 1 μονο και το αλλο το αποροφησε ο οργανισμος μου.αυτο νομιζω λεγεται συνδρομο εξαφανισης διδυμου.η αληθεια ειναι παντως οτι λιγο στενοχωρηθηκαμε με αυτο.

Διαφημίσεις