Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προγραμματισμένη καισαρική

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια. Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί νομίζω πως θα τρελαθώ αν δεν ακούσω και τις δικές σας εμπειρίες. Είμαι 34w + 4d. Είναι η πρώτη μου γέννα και δεν είχα βοήθεια από την αρχή της εγκυμοσύνης μου. Λίγο πολύ, όλα έπρεπε να τα ανακαλύπτω μόνη μου.

Τώρα που πλησιάζει ο καιρός αρχίζω να φοβάμαι για τη γέννα. Ήθελα να κάνω φυσιολογικό τοκετό με επισκληρίδιο γιατί ξέρω ότι η πρώτη γέννα μπορεί να είναι μεγάλη σε διάρκεια και πολύ δύσκολη. Δυστυχώς όμως έπαθα σοβαρή ισχιαλγία, σχεδόν δε μπορώ να περπατήσω και εδώ και ένα μήνα είμαι στο κρεβάτι, οπότε την επισκληρίδιο μου είπε ο γιατρός να την ξεχάσω.

Σε 12 μέρες, όταν θα είμαι 36 βδομάδων θα πάμε ξανά στο γιατρό για να δει τον τράχηλο μου. Βλέπει πόσο φοβάμαι και είπε πως θα προσπαθήσει να προβλέψει από τον τράχηλο μου αν θα έχω σχετικά εύκολο ή δύσκολο τοκετό. Του έχω εμπιστοσύνη και ξέρω σίγουρα πως δε θα μου έκανε ποτέ καισαρική χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. Αν όμως φανεί ότι θα έχω δύσκολο τοκετό, σκέφτομαι να προγραμματίσω καισαρική. Ποιά είναι η γνώμη σας;

Διαφημίσεις

Πρωτη φορα ακουω οτι ο γιατρος μπορει απο τον τραχηλο να προβλεψει τι τοκετο θα εχεις....τι να σου πω.Ως προς την καισαρικη...θα την κανεις επειδη φοβασαι τον πονο αν καταλαβα καλα,σωστα?Και προφανως θα κανεις καισαρικη με ολικη ναρκωση και οχι με επισκληριδιο?

Κοιτα εμενα αυτο μου κανει κανονικοτατο χειρουργιο...αλλα τωρα το θεμα ειναι εσυ πως θα νιωσεις καλτερα.Αν φοβασαι και αγχωνεσαι κανε καισαρικη.Οτι νομιζεις εσυ καλυτερο.

Ευχομαι να εχεις ενα υγιεστατο μωρακι και ολα να πανε καλα!!

Και μενα μου το είχε πει ο γιατρός μου αυτό με τον τράχηλο και δεν το έλεγε για να με πείσει να κάνω καισαρική. Ισα ισα εγώ ήθελα καισαρική και μεχρι και 2 μέρες πριν μου έλεγε να πάμε για φυσιολογικό. Ξερω ότι με αυτό που λέω θα πέσουν όλοι να με φάνε αλλα ναι διάλεξα να κάνω καισαρική και δεν το μετάνοιωσα ούτε για μια στιγμή.

Oι περισσότερες κοπέλες που γνωρίζω (για να είμαι πιο ακριβής, ΟΛΕΣ με εξαίρεση την αδελφή μου), πήγαν για φυσική, τράβηξαν πόνους με τις ώρες και στο τέλος κατέληξαν στο χειρουργείο.

Αν και είμαι σχετικά αδύναμος άνθρωπος ως προς τον σωματικό πόνο, πιστεύω πως για το μωρό μου θα μπορούσα να αντέξω τη γέννα, γιατί πραγματικά θέλω να τη δω να βγαίνει, να την πάρω αγκαλιά αμέσως και κυρίως, θέλω να το ζήσω όλο αυτό ΜΑΖΙ με τον σύντροφο μου. Δε θα ρισκάρω όμως ούτε την υγεία της, ούτε τη δική μου. Αν ο γιατρός μου πει ότι ο τράχηλος μου είναι ανέτοιμος και θα έχω μια γέννα που θα πάρει πολλές ώρες, θα είναι δύσκολη και πολύ πιθανό στο τέλος να μην καταφέρω να ολοκληρώσω τότε μάλλον θα προτείνω καισαρική...

Και μενα μου το είχε πει ο γιατρός μου αυτό με τον τράχηλο και δεν το έλεγε για να με πείσει να κάνω καισαρική. Ισα ισα εγώ ήθελα καισαρική και μεχρι και 2 μέρες πριν μου έλεγε να πάμε για φυσιολογικό. Ξερω ότι με αυτό που λέω θα πέσουν όλοι να με φάνε αλλα ναι διάλεξα να κάνω καισαρική και δεν το μετάνοιωσα ούτε για μια στιγμή.

κανεις δεν θα πεσει να σε φαει...αφου ηταν ΔΙΚΗ ΣΟΥ επιλογη καλα εκανες (οσες κοπελες διαφωνουμε ειναι πιο πολυ με τους γιατρους που το κανουν χωρις να υπολογιζουν τις επιθυμιες των γυναικων)

Διαφημίσεις

Εμενα μου ειχε πει μερες πριν γεννησω ...οτι θα εχω ευκολη γεννα (ηταν βεβαια και δευτερη) και πραγματικα γεννησα τα διδυμα πολυ γρηγορα και φυσιολογικα (τωρα αν αυτο με το τραχηλο το ειδε και το ειπε ..ή το ειπε για αλλους λογους δεν γνωριζω)

Εγω θα σου ελεγα να μην φοβασαι ... δεν θα πονεσει λιγοτερο η καισαρικη απ οτι ο φυσιολογικος .

Αλλα ακομα και αν θελεις καισαρικη (δικαιωμα σου) να μην πας με ραντεβου , αλλα οταν ξεκινησει η διαδικασια μονη της (δικαιωμα του παιδιου να ερθει στην ζωη οποτε ωριμασει)

Οποτε ασ το και οταν ερθει η ωρα αποφασιζεις εκεινη την στιγμη τι θελεις (και οχι πιο νωρις ;) )

καλημέρα..η απόφαση είναι καθαρά δική σου.θα σου πω και τη δική μου εμπειρία μπήκα με προγραμματισμένη καισαρική στις 40+1 ,το μωρό ήταν σχεδόν στο στομάχι και σε εγκάρσια θέση, επίσης πολύ μεγάλη, 3.400 κι εγώ μινιόν.. έκανα βέβαια επισκληρίδιο και η ταλαιπωρία ήταν ελάχιστη ή τουλάχιστον έτσι τη βίωσα εγώ..χειρουργείο είναι, άβολο είναι πονος και ενοχλήσεις υπάρχουν..αλλά τίποτα από αυτά δεν ήταν αφόρητο..δεν μειώνω τους κινδύνους μιας χειρουργικής επέμβασης..κάθε άλλο..αλλά βλέπω και κοπέλες σε άλλα τοπικς που περιγράφουν την κ.τ. ως προσωπική αποτυχία, με ενοχές, τύψεις ..δεν ξέρω..υπερβολικά μου φαίνονται όλα..και ας πέσουν να φάνε και μένα..:) νομίζω ψάχνουμε να βρίσκουμε τρόπους να βασανίζουμε χωρίς λόγο τον εαυτό μας..

έχω πολλές φίλες που επέλεξαν κ.τ. και το θεωρώ δικαίωμά σου..για μένα, κάνε ό,τι σε βοηθάει να νιώσεις καλύτερα και ασφαλής..υπάρχουν και γυναίκες που θέλουν να πονέσουν για να νιώσουν τη μητρότητα..δεν το κρίνω..ούτε το αξιολογώ..απλά όλοι είμαστε διαφορετικοί στο πώς αντιμετωπίζουμε αυτά τα θέματα.και ευτυχώς η επιστήμη μας έχει ΄δωσει το δικαίωμα της επιλογής..

εγώ μόλις έβγαλα τον ορό τη δεύτερη μέρα, έκανα βόλτες στον διάδρομο και έπινα καπουτσίνο στο καφέ..είναι θέμα φυσικής κατάστασης, αλλά κυρίως ψυχολογίας..κάνε την επιλογή που σου ταιριάζει..

Καλημερα κ απο μενα!

Και σε εμενα μου ελεγαν για τον τραχηλο(αν ειναι μαλακος η σκληρος)Και στις 2 εγκυμοσυνες μου, ηταν μαλακος στο τελος της εγκυμοσυνης, οπως επρεπε κ γεννησα φυσιολογικα κ τις 2 φορες (την πρωτη με επισκληριδιο, τη δευτερη χωρις) κ αρκετα γρηγορα.

Αν ειναι μαλακος ο τραχηλος, λενε γεννας πιο ευκολα.

Στη δευτερη εγκυμοσυνη, για φυσιολογικο ξεκινησα απο το σπιτι, αλλα..........

, επειδη ειχε περασει η πητ, ειχα μεν μαλακο τραχηλο, αλλα το παιδι ψηλα, οχι συσπασεις, κ λωροδεμενο, μου ειχαν πει οτι το πιθανοτερο θα ηταν να κανουμε καισαρικη.(αν με την προκληση δεν κατεβαινε γρηγορα)Ξεκινησα με μισο χαπι για προκληση τοκετου, τελικα το κατεβασα μια χαρα το μπεμπη σε 1.5 ωρα κ γεννησα φυσιολογικα χωρις επισκληριδιο.

Με το καλο σου ευχομαι!ολα θα πανε καλα!

Συζητησε με το γιατρο σου κ θα βρειτε τον καλυτερο τροπο!

Ο καλυτερος τροπος ειναι εκεινος που ειναι ασφαλεστερος για τη μαμα κ το μωρακι!

Και παλι.....με το καλο!!!!!!

καλημέρα..η απόφαση είναι καθαρά δική σου.θα σου πω και τη δική μου εμπειρία μπήκα με προγραμματισμένη καισαρική στις 40+1 ,το μωρό ήταν σχεδόν στο στομάχι και σε εγκάρσια θέση, επίσης πολύ μεγάλη, 3.400 κι εγώ μινιόν.. έκανα βέβαια επισκληρίδιο και η ταλαιπωρία ήταν ελάχιστη ή τουλάχιστον έτσι τη βίωσα εγώ..χειρουργείο είναι, άβολο είναι πονος και ενοχλήσεις υπάρχουν..αλλά τίποτα από αυτά δεν ήταν αφόρητο..δεν μειώνω τους κινδύνους μιας χειρουργικής επέμβασης..κάθε άλλο..αλλά βλέπω και κοπέλες σε άλλα τοπικς που περιγράφουν την κ.τ. ως προσωπική αποτυχία, με ενοχές, τύψεις ..δεν ξέρω..υπερβολικά μου φαίνονται όλα..και ας πέσουν να φάνε και μένα..:) νομίζω ψάχνουμε να βρίσκουμε τρόπους να βασανίζουμε χωρίς λόγο τον εαυτό μας..

έχω πολλές φίλες που επέλεξαν κ.τ. και το θεωρώ δικαίωμά σου..για μένα, κάνε ό,τι σε βοηθάει να νιώσεις καλύτερα και ασφαλής..υπάρχουν και γυναίκες που θέλουν να πονέσουν για να νιώσουν τη μητρότητα..δεν το κρίνω..ούτε το αξιολογώ..απλά όλοι είμαστε διαφορετικοί στο πώς αντιμετωπίζουμε αυτά τα θέματα.και ευτυχώς η επιστήμη μας έχει ΄δωσει το δικαίωμα της επιλογής..

εγώ μόλις έβγαλα τον ορό τη δεύτερη μέρα, έκανα βόλτες στον διάδρομο και έπινα καπουτσίνο στο καφέ..είναι θέμα φυσικής κατάστασης, αλλά κυρίως ψυχολογίας..κάνε την επιλογή που σου ταιριάζει..

Συμφωνω απολυτα!

Ο τροπος που θα ερθει το μωρακι μας στον κοσμο πρεπει να ειναι ο πιο ασφαλης, ειτε αυτο σημανει καισαρικη, ειτε φυσιολογικος τοκετος.Και ειναι δικαιωμα της καθε μελλουσας μανουλας.

Και σε καμια περιπτωση δεν θεωρω σωστη την αποψη οτι η μητροτητα ενισχυεται η μειωνεται με βαση τον τροπο που γενναμε!!!!!!!!ειτε γεννησουμε φυσιολογικα, ειτε με καισαρικη.(αχ, κ εγω τα εχω διαβασει αυτρα που λες....)

Σας ευχαριστώ όλες πάρα πολύ. Τα λεγόμενα σας μου έδωσαν πραγματικά, θάρρος και με ανακούφισαν. Έχω έρθει αντιμέτωπη με πολλούς που προσπάθησαν να με κάνουν να νιώσω άσχημα αρχικά επειδή ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά με επισκληρίδιο και στη συνέχεια επειδή σκεφτόμουν την καισαρική.

Διαφημίσεις

κοπελα μου κανενας δςν εχει το δικαιωμα να σε κρινει..εγω σου προτεινω να κανεις αυτο που σε κανει να νοιωθεις καλυτερα.θα σου πω ομως και τη δικη μου εμπειρια.2 μερες πριν την πητ πηγα στο γιατρο και μου ειπε πως προβλεπεται δυσκολος τοκετος μιας και ο τραχηλος ηταν κλειστος και μακρυς:shock:εγω βεβαια ειχα την επιλογη της επισκληρηδιου.σε πληροφορω πως την επομενη κιολας μερα γεννησα φυσιολογικα και πολυ πολυ γρηγορα μεσα σε 2 ωρες απο την ωρα που μπηκα στο νοσοκομειο!!!δε θα σου πω πως δεν πονεσα οπως ολες μας φανταζομαι μα σιγουρα σαν εμπειρια δε συγκρινεται ειδικα αν ειναι και ο αντρας σου μεσα.;)

συγγνωμη,να κανω μια ερωτηση λιγο δευτερευουσα;γιατι απαγορευεται η επισκληρηδιος στην ισχιαλγια;η κουνιαδα μου ηταν 3 μηνες κουτση,σχεδον κλινηρης και μια χαρα εκανε την καισαρικη της με επισκληρηδιο...

wCzlp2.png

συγγνωμη,να κανω μια ερωτηση λιγο δευτερευουσα;γιατι απαγορευεται η επισκληρηδιος στην ισχιαλγια;η κουνιαδα μου ηταν 3 μηνες κουτση,σχεδον κλινηρης και μια χαρα εκανε την καισαρικη της με επισκληρηδιο...

iwanna81 η επισκληρίδιος απαγορεύεται όταν υπάρχουν προβλήματα με τη μέση, όπως επίσης και σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις που δε θυμάμαι τώρα. Αν ο γιατρός έκανε κάτι τέτοιο, πήρε ρίσκο. Εκτός κι αν ο λόγος που κούτσαινε δεν ήταν η μέση της.

Εγώ πάντως που έχω ιστορικό δισκοκήλης, μου είπε ο γιατρός μου να δώσω την ακτινογραφία στον αναισθησιολόγο και εκείνος θα αποφασίσει αν θα μου κάνει επισκληρίδιο και σε ποιό σημείο.

ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ 1 ΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΜΕ ΟΛΙΚΗ ΝΑΡΚΩΣΗ Η8ΕΛΑ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΝΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ(ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΤΡΟΜΑΞΩ .ΣΗΚΩΣΑ ΠΙΕΣΗ Κ ΒΑΣΙΚΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΑ ΒΕΒΕ ΜΟΥ)ΕΓΩ ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΔΙΣΚΟΠΑΘΕΙΑ ,Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟΣ,ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΜΟΥ Κ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΔΕΝ ΥΑΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ!!!ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΡΩΤΑΓΕΣ ΤΟΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ Κ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ Κ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ Κ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ!!!!!ΤΟ 2 ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΞΑΝΑ ΜΕ ΟΛΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΣΑ ΣΤΟ ΕΛΕΝΑ Κ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟ 3 ΜΟΥ Κ ΤΟ 4 ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ Κ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ!!!!ΠΟΝΑΕΙ ΓΙΑ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΛΙΓΟ Η ΜΕΣΗ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΕ ΟΛΕΣ!!Κ ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΒΑΡΟΣ ΕΝΙΩΘΑ....ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ!!!ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Κ ΜΕ ΕΝΑ ΥΓΕΙΕΣΤΑΤΟ ΜΩΡΑΚΙ Κ ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ Κ ΥΓΕΙΗΣ ΜΑΝΟΥΛΑ!!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ όλες πάρα πολύ. Τα λεγόμενα σας μου έδωσαν πραγματικά, θάρρος και με ανακούφισαν. Έχω έρθει αντιμέτωπη με πολλούς που προσπάθησαν να με κάνουν να νιώσω άσχημα αρχικά επειδή ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά με επισκληρίδιο και στη συνέχεια επειδή σκεφτόμουν την καισαρική.

ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΣΟΥ Κ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙΣ!!!!ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΣΕΝΑ ΑΦΟΡΑ!!!ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ!!!ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Κ ΘΑ ΤΟ ΖΗΣΕΙΣ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΜΠΟΡΕΙΣ!!! ;)

πω πω τρελαθηκα τωρα.εγω δηλαδη που ειμαι 4 μηνες στο κρεβατι και τον τελευταιο μηνα επαθα ισχιαλγια στο δεξι ποδι και μεχρι να σηκωθω για να παω τουαλετα περναει κανα 5λεπτο μεχρι να σταματησει ο πονος;πρεπει να το πω στο γιατρο μου ε;;;δεν ειχα ιδεα οτι μπορει να παιζει ανασταλτικο ρολο στην επισκληριδιο.αμαν τι πηγα να παθω.βεβαια εγω δεν ειχα χρονιο προβλημα, πιστευω οτι ειναι απο τα κιλα και την ακινησια, αλλα οπως και να το κανουμε, πρεπει να το αναφερω!!!

wCzlp2.png

Νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να αφήσεις τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους. Ακόμη κι αν τελικά αποφασίσεις να κάνεις καισαρική από επιλογή δεν υπάρχει λόγος να την προγραμματίσεις. Άσε να ξεκινήσει ο τοκετός (να πάρει το μωρό όλο το χρόνο που του αναλογεί στη μήτρα) και πάς στο μαιευτήριο και κάνεις την καισαρική σου.

Αν ο πραγματικός λόγος είναι ο φόβος, μπορείς να διαβάσεις πολλά πράγματα για τη φυσική γέννα και τους τρόπους που μπορείς να τη διαχειριστείς, να βρεις μια καλή μαία να σε βοηθήσει ή μια βοηθό μητρότητας (doula). Συναντήσεις ψυχοπροφυλακτικής επίσης μπορεί να είναι βοηθητικές. Αν και νομίζω ότι το καλυ΄τερο είναι μια έμπειρη μαία που να σου ταιριάζει.

Από κει και πέρα ότι κι αν αποφασίσεις είναι προσωπικό σου ζήτημα και δε χρωστάς εξηγήσεις σε κανέναν.

πω πω τρελαθηκα τωρα.εγω δηλαδη που ειμαι 4 μηνες στο κρεβατι και τον τελευταιο μηνα επαθα ισχιαλγια στο δεξι ποδι και μεχρι να σηκωθω για να παω τουαλετα περναει κανα 5λεπτο μεχρι να σταματησει ο πονος;πρεπει να το πω στο γιατρο μου ε;;;δεν ειχα ιδεα οτι μπορει να παιζει ανασταλτικο ρολο στην επισκληριδιο.αμαν τι πηγα να παθω.βεβαια εγω δεν ειχα χρονιο προβλημα, πιστευω οτι ειναι απο τα κιλα και την ακινησια, αλλα οπως και να το κανουμε, πρεπει να το αναφερω!!!

Κι εγώ 1,5 μήνα ταλαιπωρούμαι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Και ποτέ μου δεν είχα πρόβλημα στο παρελθόν. 8 κιλά έβαλα μέχρι την 34η βδομάδα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλο αυτό. Μου είπαν όμως όχι και ο ορθοπεδικός και ο γυναικολόγος και δε θέλω να το ρισκάρω, όλο και κάτι θα ξέρουν...

• 7 months later...

Αν και είναι αργά θα σας πω εγ΄ωτί τραβηξα. 7 μηνες εγκυμοσύνης , ήμουν σε άθλια κατασταση από την ισχιαλγία, δε μπορουσα ούτε 5 βήματα να κάνω. Δεν βγήκα απότ ο σπιτι 7 μηνες, σηκωτή με έβαζαν στο αμαξι και πήγαινα στον γιατρό. Εφτασα να γεννησω και ουρλιαζα από τους πόνους στο ποδι μου, τελικά έκανα επισκληρίδιο με την οποια έφυγε και ο πόνος στο πόδι και γέννησα φυσιολογικα. Η ισχιαλγία φυσικά δεν πέρασε άντεξα άλλους 5 μηνες που θήλαζα και μετά χειρουργήθηκα από δισκοκήλη και επεστρεψα στη ζωή.

Ο νευροχειρουργος μου είπε πως μπορώ να ξανακάνω επισκληριδιο σε επόμενη εγκυμοσύνη, γίνεται σε σημειο που δεν επηρεάζει τους δισκους.

Αποκλειεται να ήταν καποια χειροτερα από εμένα, αυτή η περιπετεια με άλλαξε σαν άνθρωπο, είδα τη ζωή με άλλο μάτι και ελπίζω έγινα καλύτερος άνθρωπος, αφου πιστεψα πολύ στον εαυτό μου. Ξερεις τί είναι να μην μπορείς να κάνεις ουτε 5 βήματα και σε αυτά τα5 να ουρλιάζεις απότ ους πόνους και να παίφτεις στο πάτωμα;;;; και να είσαι έγκυος και να μην μπορείς να πα΄ρεις τίποτα να ανακουφιστεις... άστα...

Δε σου λεω γεννησε φυσιολογικά ή με καισαρική λίγη σημασια έχει πιστεψέ με. Δεν είναι πια τόσο τραγική η καισαρική απλά σου λέω την εμπειρια μου. Πως εγώ γέννησα φυσιολογικά με επισκληρίδιο. Να χαίρεστε όλες τα παιδιά σας

vaisp2.png

xrxup2.png

• 2 months later...

κορίτσια γεια σας! είμαι πολύ αγχωμένη. την δευτέρα πήγαμε στον γιατρό και είδαμε ότι το μωρό έρχεται με τα πόδια και εκτός αυτού έχει και περιτύλιξη ομφάλιόυ λώρου γύρο απο το λαιμό. και είμαι στην 36η εβδομάδα, μου είπε να ξαναπάω σε 2 εβδομάδες για να δούμε αν τυχόν θα πάρει θέση αλλιώς το πάμε για καισαρική. έχω αγχωθεί παρα πολύ δεν θέλω να κάνω καισαρική , και εκτός των άλλων αν κάνω τώρα καισαρική θα πρέπει και στις επόμενες γέννες να κάνω καισαρική? αν ξέρει κάποια σας παρακαλώ απαντήστε μου

κορίτσια γεια σας! είμαι πολύ αγχωμένη. την δευτέρα πήγαμε στον γιατρό και είδαμε ότι το μωρό έρχεται με τα πόδια και εκτός αυτού έχει και περιτύλιξη ομφάλιόυ λώρου γύρο απο το λαιμό. και είμαι στην 36η εβδομάδα, μου είπε να ξαναπάω σε 2 εβδομάδες για να δούμε αν τυχόν θα πάρει θέση αλλιώς το πάμε για καισαρική. έχω αγχωθεί παρα πολύ δεν θέλω να κάνω καισαρική , και εκτός των άλλων αν κάνω τώρα καισαρική θα πρέπει και στις επόμενες γέννες να κάνω καισαρική? αν ξέρει κάποια σας παρακαλώ απαντήστε μου

Βρε κορίτσι αφού το παιδί έρχεται με τα πόδια και έχει δεθεί πώς γίνεται να έρθει με φυσιολογικό τοκετό; Έτσι πιστεύω και από αυτά τα λίγα που γνωρίζω μου φαίνεται δύσκολο. Και τέλος πάντων και με καισαρική να γεννήσεις δεν χάλασε κι ο κόσμος. Σημασία έχει να είστε καλά και οι δύο. 2 εβδομάδες δεν είναι μεγάλο διάστημα; Κάθε βδομάδα δεν είναι το φυσιολογικό;

9LS4p3.pngJWdVp3.png

Ξεκινάω από το τελευταίο. Δεν είναι υποχρεωτικό μετά από καισαρική να κάνεις πάντα καισαρική. Κοίτα λίγο το θέμα φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική vbac.

Τα μωρά μπλέκονται και ξεμπλέκονται διαρκώς. Επίσης ένα μωρό μπορεί να γυρίσει από ισχυακό σε κεφαλικό μέχρι και την τελευταία στιγμή. Αν ήμουν στη θέση σου θα έκανα δύο πράγματα:

1. Θα έπαιρνα δεύτερη γνώμη από γιατρό που αποδεδειγμένα (ζήτα συστάσεις) υποστηρίζει το φυσιολογικό (και κατά το δυνατό το φυσικό) τοκετό, χωρίς να του πεις τι σου είπε ο άλλος. Θα έβλεπα και έμπειρη μαία.

2. Θα ζητούσα από το γιατρό μου ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνει καισαρική πραγματικά γιατί κάτι πολύ πολύ πολύ σοβαρό συμβαίνει (λέμε τώρα όχι ότι είναι η περίπτωσή σου) να ξεκινήσει ο τοκετός μόνος του και να γίνει τότε η εγχείρηση, όχι προγραμματισμένα.

3. Μίλα με τον Μιχαλόπουλο που είναι εθελοντής συνεργάτης του φόρουμ να σου πει τη γνώμη του.

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση θα κοιτάξω αυτά που μου είπες!

δεύτερη γνώμη δεν θέλω να πάρω τον εμπιστευομαι πολύ και ξέρω ότι είναι υπερ του φυσιολογικού τοκετού και πως αν είχε άλλη επιλογή θα μου την έλεγε!

Ξεκινάω από το τελευταίο. Δεν είναι υποχρεωτικό μετά από καισαρική να κάνεις πάντα καισαρική. Κοίτα λίγο το θέμα φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική vbac.

Τα μωρά μπλέκονται και ξεμπλέκονται διαρκώς. Επίσης ένα μωρό μπορεί να γυρίσει από ισχυακό σε κεφαλικό μέχρι και την τελευταία στιγμή. Αν ήμουν στη θέση σου θα έκανα δύο πράγματα:

1. Θα έπαιρνα δεύτερη γνώμη από γιατρό που αποδεδειγμένα (ζήτα συστάσεις) υποστηρίζει το φυσιολογικό (και κατά το δυνατό το φυσικό) τοκετό, χωρίς να του πεις τι σου είπε ο άλλος. Θα έβλεπα και έμπειρη μαία.

2. Θα ζητούσα από το γιατρό μου ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνει καισαρική πραγματικά γιατί κάτι πολύ πολύ πολύ σοβαρό συμβαίνει (λέμε τώρα όχι ότι είναι η περίπτωσή σου) να ξεκινήσει ο τοκετός μόνος του και να γίνει τότε η εγχείρηση, όχι προγραμματισμένα.

3. Μίλα με τον Μιχαλόπουλο που είναι εθελοντής συνεργάτης του φόρουμ να σου πει τη γνώμη του.