Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

SOS! τούρτα με βουτυρόκρεμα και απορίες


mamavasia

Recommended Posts

Έφτιαξα βουτυρόκρεμα σήμερα για δοκιμή γιατί σε μια εβδομάδα έχουμε πάρτυ...την έκανα ρόζ όπως έλεγε μια συνταγή που βρήκα εδώ http://www.pastrychef.gr/recipe_438.html Βέβαια δεν βγήκε τόσο σκούρο όσο στην φώτο αλλά είναι ρόζ...

 

Λοιπόν το ερώτημα μου είναι ότι τελικά πέτυχε και είπα να την κρατήσω για να την χρησιμοποιήσω σε μια εβδομάδα....την έβαλα στο ψυγείο στο μπόλ του μίξερ με ζελατίνα σκεπασμένο..θα κρατήσει?????

 

Επίσης μια απορία για όσες ξέρουν...την δοκίμασα και μου φάνηκε γλυκιά και έβαλα μόνο 1,5 κούπες άχνη και όχι 4 όπως έλεγε η συνταγή....και αναρρωτιέμαι τώρα.....εγώ σκέφτομαι να κάνω παντεσπάνι και ενδιάμεσα να βάλω γιώτης στιγμής και απο έξω να καλύψω με βουτυρόκραμα τη τούρτα.....δεν θα είναι πολύ γλυκιά αν τρώς βουτυρόκρεμα, παντεσπάνι και κρέμα γιώτης μαζί???

 

Μήπως τελικά να καλύψω την τούρτα με κρέμα γιώτης στιγμής που το έχω δοκιμάσει και γίνεται πάλί ρόζ...για να αποφύγω το τόσο γλυκό??? και να χρησιμοποιήσω τη βουτυρόκρεμα με το κορνέ μόνο για σχέδια??

 

Βασικά θέλω να κάνω κάστρο την τούρτα...και ουσιαστικά θα φτιάξω δύο παντεσπάνια με διαφορετικά μεγέθη και το μικρό θα μπεί πάνω στο μεγάλο, θα είναι ρόζ και οι δύο τούρτες (μικρή και μεγάλη) και μετά με το μαγικό γλάσο θα κάνω σχέδια (όχι πλήρη επικάλυψη τούρτας)...θα αντέξει η μεγάλη τούρτα το βάρος της μικρής απο πάνω ή θα καταρρεύσει και μαζί και εγώ???

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Θα απαντήσω μόνο στην πρώτη ερώτηση, ότι δεν νομίζω να κρατήσει μια εβδομάδα η βουτυρόκρεμα, και να κρατήσει δηλαδή όσο και να το κάνεις θα μπαγιατέψει... όσο για τα υπόλοιπα ιδέα δεν έχω, ας μας πει καμιά άλλη κοπέλα.

it's never too late to start all over again

 

Link to comment
Share on other sites

Επειδή κι εγώ δίπατη την έκανα, κάπου βρήκα το εξής τρικ για 100% ότι δεν θα βουλιάξει. Έκοψα χοντρό πλαστικό καλαμάκι στο ύψος της κάτω βάσης με την γέμιση κομπλέ και τα τοποθέτησα ένα εκατοστό πιο μέσα από εκεί που θα έπεφτε το πάνω παντεσπάνι. Σαν υποστηλώματα δηλαδή.Μετά αφού έστρωσα και την ζαχαρόπαστα τοποθέτησα κανονικότατα το Β μέρος της τούρτας μου χωρίς να βουλιάξει καθολου. Έβαλα 5 τέτοια, θα ψάξω να βρω και το λινκ που έδινε την ιδέα να το κοιτάξεις και μόνη σου. Όσο για την βουτυρόκρεμα, δεν βλέπω τον λόγο να χαλάσει. Βούτυρο και ζ'αχαρη με λίγη βανίλια είναι. Όσο θα χάλαγε το βούτυρο στο ψυγείο, άλλο τόσο θα σου χαλάσει και η βουτυρόκρεμα. Λογικά το σκέφτομαι.

Καλή επιτυχία!

 

http://i1099.photobucket.com/albums/g392/tsioubal/IMG_6874.jpgβάζω και την τούρτα μας να δεις.

Link to comment
Share on other sites

εγώ είχα διαβάσει ότι διατηρείται στο ψυγείο καθώς όπως είπες είναι βούτυρο....

 

τελικά δεν θα την απλώσω πάνω σε όλη τη τούρτα τη βουτυρόκρεμα αλλά θα κάνω σχέδια με κορνέ μόνο γιατί δεν θέλω να βγεί μια τούρτα που θα γλυκίζει πολύ....οπότε θα την κάνω ρόζ με κρέμα γιώτης.

 

Πολύ ωραία είναι και η δικιά σου τούρτα....

 

Αν δηλαδή κατάλαβα καλά μου λές να βάζω στη μεγάλη τούρτα καλαμάκια κομμένα τα οποία θα εξέχουν λίγο και απο πάνω θα ακουμπήσω σε εκείνο το σημείο την δεύτερη τούρτα????? Εσύ απλά τα έκοψες ίσα ίσα λόγω ζαχαρόπαστας!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

όχι δεν θα εξέχουν αλλά ούτε θα είναι πιο μέσα. Μόλις ετοιμάσεις την κάτω τούρτα, στο ύψος της (και όχι παραπάνω, θα κόψεις 5 κομμάτια από καλαμάκι. Θα τα τοποθετήσεις σαν να να είχες ένα αστέρι, στις κορυφές του, αλλά 1 -2 εκατοστά πιο μέσα από την περίμετρο της πάνω τούρτας (για να είναι κρυμένα και να στηρίζουν ομοιόμορφα την τούρτα σου).Σαν υποστηλώματα δηλαδή κρυμμένα στην κάτω τούρτα.

(Δεν μπορώ να βρω την σελίδα με τις συμβουλές που το έλεγε).

Στην δική μου τούρτα, κάτω από την μικρή έχω βάλει 5 κομμάτια από καλαμάκι για να την στηρίζουν και να μην πέσει ή να μην κάτσει. Όπως θα κόψεις βέβαια την τούρτα θα τα αφαιρείς ένα ένα που θα τα συναντάς.

 

Τα έκοψα ίσα ίσα ώστε να μην "μπουν" στην πάνω τούρτα αλλά όπως κατανέμεται η πίεση του πάνω γλυκού να μπορέσουν να το στηρίξουν χωρίς να κάνει βαθούλωμα.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει περίπτωση να κάνει βαθούλωμα όταν μέσα έχει παντεσπάνι????? θα το κάνω αυτό που λές αλλά αναρρωτιέμαι είναι δυνατόν να βουλιάξει? άντε το πολύ να ραγίσει το παντεσπάνι....ίσως να βούλιαζε αν ήταν κρεμώδης όλη η τούρτα..συμφωνείς tsioubal???

Link to comment
Share on other sites

Το παντεσπάνι δεν θα το ραντίσεις με λίγο σιροπάκι?

 

Ναι εννοείται αυτό!!! στη δομικαστική τούρτα που έκανα δεν το έπνιξα στο σιρόπι αλλά έβαλα...απο γεύση είχε βγεί πολύ ωραία...τώρα συζητάμε τα περί κατάρρευσης εφόσον γίνουν όλα :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει περίπτωση να κάνει βαθούλωμα όταν μέσα έχει παντεσπάνι????? θα το κάνω αυτό που λές αλλά αναρρωτιέμαι είναι δυνατόν να βουλιάξει? άντε το πολύ να ραγίσει το παντεσπάνι....ίσως να βούλιαζε αν ήταν κρεμώδης όλη η τούρτα..συμφωνείς tsioubal???

 

Τι να σου πω, κι εγώ ψάχνοντας και διαβάζοντας, από φόβο μην πάρει προαγωγή από λιμνούλα σε θάλασσα μαντάρα, το έκανα. Όσο για το βαθούλωμα όπως το φαντάζομαι δεν θα είναι και μεγάλο αν κάνει, δεν βάζεις από πάνω και τσιμέντο!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ορίστε μια καστρότουρτα που δεν ενέχει τον κίνδυνο κατάρρευσης, τώρα πόσο σ΄αρέσει το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα θέμα,:mrgreen: ωστόσο σου δίνει μια άλλη ιδέα!

Εσύ στην τελική την κάνεις όπως θέλεις!

 

http://www.howdini.com/howdini-video-7094674.html

----------------------

Link to comment
Share on other sites

το έχω δει το βιντεο αυτό...απο εκεί πήρα την ιδέα!!!

 

Θα το κάνω και την άλλη Κυριακή θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα... Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!!!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...