Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απελπισία! Πόσο καιρό θέλουν οι πληγωμένες θηλές για να επουλωθούν?

Recommended Posts

Κορίτσια βοηθείστε με θέλω πολύ να θηλάσω!

Αυτό το θέμα με τις πληγές με έχει ρίξει πολύ ψυχολογικά-κλαίω συνέχεια, φοβάμαι να θηλάσω το μικρό μου και προσπαθώ να το αποφύγω :(

Κοντεύω ένα μήνα με τις πληγές από το μαιευτήριο. Άλλοτε βέβαια αντέχω τον πόνο και άλλοτε όχι. Είναι και θέμα ψυχολογίας μάλλον.

Και τι δεν έχω κάνει-γυμνό στήθος σχεδόν όλη μέρα, purelan 2 φορές τη μέρα, γάλα στις θηλές.

Υποθέτω ότι η στάση θηλασμού είναι σωστή εφόσον το μωρό παίρνει πολύ ικανοποιητικό βάρος.

Τι άλλο να κάνω??? Θα περάσει κάποια στιγμή ή θα είναι έτσι συνέχεια επειδή έχω ευαίσθητο δέρμα?

Έχω απελπιστεί και νιώθω ανίκανη :-(

Οποιαδήποτε εμπειρία-παρηγοριά=ευπρόσδεκτη...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!Να σου ζήσει το μωράκι σου!Κατ΄αρχήν ψυχραιμία!Μέχρι να σκληραγωγηθεί η περιοχή συμβαίνει αυτό, λίγο χαμομηλάκι και το γάλα σου με καλό αερισμό εμένα μου πέρασε σε 6 μέρες..Αν με αερισμό, γαλα, λανολίνη σπαθόλαδο δεν περνά ίσως χρειαστεί να κάνεις μία αγωγή με αλοιφες αφου σε δει κάποιος συμβουλος θηλασμου (το έπαθε μια φίλη μου και της πέρασε με ειδικές αλοιφές που έκανε μίξη, την συμβούλεψε συμβουλος θηλασμου όμως).

tEksp3.png?8gzbt5YV

Να σου ζήσει το μπεμπάκι σου:D!Δοκίμασε σε ένα φλιτζανάκι ζεστό νερό 1κουταλιά σόδα.Ανακατευείς και κανείς κομπρέσες χρησιμοποιόντας γαζούλα;).Αν δεν σε βοηθήσει αυτό (εμένα με βοήθησε πολύ) τότε απευθήνσου σε συμ. Θηλας. ,ίσως χρειάζεσαι κάποια φτιαχτή κρεμούλα.

αχ! κατ αρχην να σου ζησει το μωρακι σου και να ειναι σιδερενιο , επισης κι εσυ!

Τι μου θυμισες...λοιπον υπομονη .

Στη δευτερη κορουλα μου πριν 3 χρονια οι θηλες μου ηταν τοσο πληγωμενες και ματωμενες που εκλαιγα και στον υπνο μου! Υπομονη υπομονη και θετικη σκεψη...

Δεν ξερω σε τι φαση ειναι η θηλες σου αλλα η πληγη θα περασει μονο με καθαρο αερα...μην γελας. Πρεπει το στηθος σου να ειναι οσο μπορεις πιο πολυ χωρις σουτιεν και χωρις μπλουζα μεσ το καταχειμωνο . Μονο ετσι η πληγη θα μειωθει .

Δευτερον συνεχεια γαλατακι γυρω γυρω απο τη ρογα και σοδιτσα που και που και φυσικα pyrelan .

Αν δεν αντεχεις το πονο θα σε συμβουλευα να χρησιμοποιουσες και θηλαστρο ( αν και αυτο ποναει περισσοτερο ) για να μπορει το στηθος να ηρεμει .

Μην αγχωνεσαι λιγο πολυ ολες τον ιδιο πονο περασαμε για να θηλασουμε .

Τελικα καταφερα να θηλασω την μικρουλα μου οσο εγω ηθελα ( 9 μηνες )

Ελπιζω να σε βοηθησα , οτι θελεις ειμαι στην διαθεση σου .

ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙΣ

εχεις παει σε καποιον γυναικολογο η μαια?????εφοσων λες οτι αφηνεις το στηθος να αεριζετε βαζεις γαλα στις θηλες και purelan

μηπως το δερμα γυρω ξεφλουδιζει???

υπαρχει περιπτωση δηλαδη να εχεις καντινιαση λογου χαρη και να πρεπει να παρεις απλα μια κρεμα ντακταριν?????

Διαφημίσεις

Κορίτσια βοηθείστε με θέλω πολύ να θηλάσω!

Αυτό το θέμα με τις πληγές με έχει ρίξει πολύ ψυχολογικά-κλαίω συνέχεια, φοβάμαι να θηλάσω το μικρό μου και προσπαθώ να το αποφύγω :(

Κοντεύω ένα μήνα με τις πληγές από το μαιευτήριο. Άλλοτε βέβαια αντέχω τον πόνο και άλλοτε όχι. Είναι και θέμα ψυχολογίας μάλλον.

Και τι δεν έχω κάνει-γυμνό στήθος σχεδόν όλη μέρα, purelan 2 φορές τη μέρα, γάλα στις θηλές.

Υποθέτω ότι η στάση θηλασμού είναι σωστή εφόσον το μωρό παίρνει πολύ ικανοποιητικό βάρος.

Τι άλλο να κάνω??? Θα περάσει κάποια στιγμή ή θα είναι έτσι συνέχεια επειδή έχω ευαίσθητο δέρμα?

Έχω απελπιστεί και νιώθω ανίκανη :-(

Οποιαδήποτε εμπειρία-παρηγοριά=ευπρόσδεκτη...

εαν οι πληγες δεν βελτιωνονται καθολου με τον καιρο και ο θηλασμος συνεχιζει να ποναει (οχι λογω πληγων), το μωρο δεν τοποθετειται σωστα στο στηθος..

στην εικονα που θα δεις, η μυτουλα του παιδιου, τα ρουθουνια του ''κοιτανε'' την θηλη αρχικα και πιανοντας το μωρο απο το κεφαλακι το φερνουμε κοντα στο στηθος..δεν παμε το στηθος στο μωρο..

http://www.kellymom.com/bf/start/basics/latch-resources.html

δες κι εδω βημα-βημα πως να βοηθησεις το μωρο να πιασει καλα: http://webarchive.nationalarchives.gov.uk/+/www.dh.gov.uk/prod_consum_dh/groups/dh_digitalassets/@dh/@en/documents/digitalasset/dh_4135412.pdf

83hKp3.png

και εδω:

http://www.pumpstation.com/pumpstation/dept.asp?dept_id=3228

http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=75:when-latching&catid=5:information&Itemid=17

και βιντεο:http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=6&Itemid=13

πιστευω οτι καποια απο ολες τις φωτο και τις οδηγιες θα σε βοηθησει να καταλαβεις που κανεις λαθος..

οσο μπορεις να αλλαζεις και στασεις ωστε το μωρο να μην ασκει συνεχεια την πιεση στα ιδια σημεια που ειναι ηδη τραυματισμενα.

το στομα θα πρεπει να ανοιξει καλα πριν βαλεις το μωρο..

και θα πρεπει να κρατας σαν σαντουιτς το στηθος σου (ενα δαχτυλο απο πανω,4 απο κατω) για να γινει σαν ''μπουκιτσα'' οταν πλησιαζει το μωρο..

http://pediatros-thes.gr/%ce%b8%ce%b7%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82/%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b8%ce%b7%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d/%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b8%ce%ad%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%ae%ce%b8%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b9%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82/

83hKp3.png

εαν σε παρηγορει θα σου πω οτι ταλαιπωρηθηκα κι εγω δυο μηνες περιπου..οι πρωτες εβδομαδες ηταν οι χειροτερες, μεγαλωνοντας το μωρο επιασε καλυτερα γιατι δεν ηξερα τοτε τι εφταιγε..

οι δυσκολοτερες στιγμες ειναι πισω σου..

''εκπαιδευεται'' και το στηθος σου..απλα το θεμα ειναι απο την αρχη να διορθωσεις το μωρο,αν γινουν πληγες μετα ταλαιπωρεισαι λιγο..

μην απελπιζεσαι τοσο ευκολα!!

: )

καλα οχι και ανικανη..το παρακανες..εδω το μωρο παιρνει ικανοποιητικο βαρος, εσυ πονας και καταβαλλεις ολες σου τις δυναμεις για να κανεις οτι καλυτερο μπορεις για το μωρακι σου και λες οτι εισαι κι ανικανη?χααχαχααχαχαχα...

προσπαθησε να διαβασεις τα παραπανω και να δεις εικονες..καντες εφαρμογη και ολα θα πανε πολυ καλυτερα..αυτο ειναι σιγουρο..

83hKp3.png

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποστήριξη και τις συμβουλές! Σήμερα είμαστε κάπως καλύτερα-όχι ότι δεν πονάμε, αλλά το παλεύουμε...

Μάλλον κάνω λάθος τοποθέτηση του παιδιού ακόμα, θα προσπαθήσω να το βάζω πιο σωστά. Η αλήθεια είναι ότι έχω την αίσθηση πως ο πόνος δεν προέρχεται από τις πληγές, αλλά από την περιοχή που "δαγκώνει" το παιδί, γύρω από τη θηλή. Και μετά το θηλασμό οι θηλές κοκκινίζουν λίγο.

Τι να πω?

Πόσο καιρό λέτε να περιμένω μέχρι να απευθυνθώ σε σύμβουλο?

Για μένα καθόλου να μην περιμένεις. Αν μπορεί κάποιος να σε δει από κοντά είναι το καλύτερο. Οι υπόλοιπες κάνουμε εικασίες. Αυτά που παρέθεσε η paros είναι πολύ σημαντικά και πολύ χρήσιμα, αλλά αν έχεις πρόσβαση σε ειδικό αξιοποίησέ την.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Αν βλέπεις μια σχετική βελτίωση και αν ο πόνος είναι πολύς μόνο την λωρα που πιάνει το μωρό ενώ στη συνέχεια, καθώς ρέει το γάλα είναι λιγότερος ή και καθολου είσαι σε καλό δρόμο.

Αν ο πόνος εξακολουθεί αμείωτος όλη την ώρα του θηλασμού το μωρό δεν είναι τοποθετημένο σωστά.

σ.σ Στο γιο μου πήρε 40 μέρες να κλείσουν οι πληγές. Στην κόρη μου που ήξερα καλύτερα 20.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Αν βλέπεις μια σχετική βελτίωση και αν ο πόνος είναι πολύς μόνο την λωρα που πιάνει το μωρό ενώ στη συνέχεια, καθώς ρέει το γάλα είναι λιγότερος ή και καθολου είσαι σε καλό δρόμο.

Έτσι γίνεται συνήθως. Λες να τελειώνει ο πόνος σιγά-σιγά?? Δεν ξέρω, σκέφτομαι ότι δεν μπορεί ΑΚΟΜΑ να κάνω λάθος. Τόσο δύσκολο είναι πια να το βάλω σωστά στο στήθος? Οι άλλες κοπέλες πώς τα καταφέρνουν μόνες τους? Μου έδειξαν τόσες φορές οι μαίες στο μαιευτήριο, τι να πω!

Έχει απευθυνθεί κάποια στο σύνδεσμο la leche? Και ξέρετε πόσο περίπου κοστίζει μια επίσκεψη στο σπίτι από σύμβουλο γαλουχίας?

Ευχαριστώ!

Ξέρει κάποια κοπέλα πόσο περίπου στοιχίζει η επίσκεψη στο σπίτι από σύμβουλο θηλασμού?

Αξίζει να "επενδύσεις" σε μία τέτοια επίσκεψη. Η προσωπική μου γνώμη είναι αυτή βέβαια. Εξάλλου κοστίζει όσο θα έπερνε ένας παιδίατρος για κατ΄οίκον επισκεψη στο σπίτι. Προσωπικά ταλαιπωρήθηκα για 40 ημέρες περίπου. Ευτυχώς τα κορίτσια του φόρουμ μου υπέδειξαν το δρόμο, πήρα σύμβουλο και δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή. Τουναντίον, θεωρώ πως η κάθε μανούλα που επιστρέφει στο σπίτι μετά τη γέννα, έχει μόνο όφελος από μία τέτοια επίσκεψη. Καλή συνέχεια και υπομονή!

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Διαφημίσεις

Ξέρει κάποια κοπέλα πόσο περίπου στοιχίζει η επίσκεψη στο σπίτι από σύμβουλο θηλασμού?

στην αθηνα μια συμβουλος που πηγε σε μια γνωστη πηρε 50 ευρω την ωρα και εκατσε 2 ωρες.Απο εκεινη την φορα την εχει παρει αλλα 4-5 τηλεφωνα η γνωστη μου και κανα δυο εχει παρει η συμβουλος για να δει πως τα πανε..

δεν ειναι καθολου λιγα τα λεφτα..

αλλα το αποτελεσμα τα αξιζε!

η κοπελα ειχε πληγες και της τοποθετησε σωστα το μωρο, της εδωσε μια αλοιφη και στις 40-50 μερες ειχε τελειωσει το θεμα..

αξιζει τα λεφτα ο συμβουλος, αρκει να ειναι εμπειρος,οπως σε καθε επαγγελμα αλλωστε!

83hKp3.png

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια. Όλο σκαμπανεβάσματα είμαι στην ψυχολογία μου και στον πόνο! Τώρα προσπάθησα να τον θηλάσω στη στάση κάτω από τη μασχάλη και δεν πονάω το ίδιο. Βέβαια οι πληγές με ταλαιπωρούν πολύ ακόμα εννοείται. Δεν ξέρω, μάλλον θα απευθυνθώ σε σύμβουλο για να είμαι σίγουρη.

Άντε να δούμε πότε το τάισμα του μωρού μου θα γίνει απόλαυση!

βοηθαει να αλλαζεις στασεις για να μην ασκουνται στα ιδια σημεια πιεση..

να τσεκαρεις το μωρο να ειναι σε ευθεια..αυτι,ωμος σε ευθεια και η κοιλιτσα του στην κοιλιτσα σου οταν θηλαζεις στην κλασσικη σταση..

υπομονη!

83hKp3.png

Κι εμένα με βόλευε πολύ η στάση κάτω από τη μασχάλη στην αρχή.

Και αλλάζει η θέση που ασκείται η πίεση στη θηλή -οπότε πονάει λιγότερο

και μπορείς να ελέγξεις καλύτερα την τοποθέτηση αφού κρατάς το κεφαλάκι με το χέρι σου και όχι με τον αγκώνα.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Καλημέρα! Τέτοιο πρόβλημα αντιμετώπισα και εγω...

Τα επιθεματα στηθους μακρας διαρκειας που χρησιμοποίησα της Mother Mates, βοηθησαν αρκετα... Ειναι καταπραυντικά... Αγόρασα όμως 1 συσκευασία παραπάνω, την οποία και δεν χρησιμοποίησα. Γι'αυτο την πουλάω τωρα, μαζί με καποια άλλα πραγματάκια... Αν θελεις ρίξε μία ματιά... http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=110160 Τηνείχα αγοράσει γύρω στα 28 ευρώ την κάθε συσκευασία...

Οπως και να έχει, σου ευχομαι γρήγορα να βρεις τον ρυθμό σου με τον θηλασμο... Μας κουράζει λίγο εμας τις γυναικες, αλλά αξιζει τον κόπο...

Μάλλον κάνω λάθος τοποθέτηση του παιδιού ακόμα, θα προσπαθήσω να το βάζω πιο σωστά. Η αλήθεια είναι ότι έχω την αίσθηση πως ο πόνος δεν προέρχεται από τις πληγές, αλλά από την περιοχή που "δαγκώνει" το παιδί, γύρω από τη θηλή. Και μετά το θηλασμό οι θηλές κοκκινίζουν λίγο.

Αυτό που θα ελεγα από τη δική μου εμπειρία είναι ότι το πρώτο τρίμηνο που θήλασα το μικρό μου,ενιωθα θυμωμένη με όλες τι μαμαδες που περιεγραφαν το θηλασμό ως ανώδυνο και ομορφη εμπειρια...Με βεβαιωμένη από μαία και παιδίατρο σωστή στάση θηλασμού ο πόνος υπήρχε δίχως ευτυχως ποτέ να πληγωθούν οι θηλές (με την προτεινόμενη περιποίηση με τις γνωστές αλοιφές,αερισμό,γάλα στη θηλή κλπ...)...οποτε διαβαζα τις συζητήσεις στο φόρουμ και αλλού πάντα εστιαζαν στη στάση του θηλασμού..Είχα δει όλα τα βιντεο που προτείνονται,είχα τρελλαθει να ψαχνω τι έκανα λάθος και πονούσα...δεν είμαι υπερευαίσθητη ούτε και παίρνω παυσίπονα ευκολα και δεν είχα επιλόχειο καταθλιψη...Και να σκεφτειτε ότι ήμουν από τις τυχερές μαμάδες επειδή ο μπέμπης μου μετά τις σαράντα μέρες δεν εμενε πάνω από 5-7 λεπτά σε κάθε στήθος ανα 3-4 ώρες και μετά το δίμηνο κοιμόταν 6-7 ώρες τη νύχτα,η παιδίατρος είπε να μην ανησυχώ για το λίγο χρόνο και ότι θηλάζει σωστά και αποτελεσματικά (στο εξάμηνο αποκλειστικού θηλασμού σχεδόν τριπλασίασε το βάρος γέννησης ...).Μια φίλη μου που είχε παρόμοιο πρόβλημα με επώδυνο θηλασμό μου είπε ότι η μαία της της πρότεινε τις ψευδοθηλές και αυτό την ανακούφισε και έβγαλε όλο το θηλασμό με ψευδοθηλές...Δοκίμασα και εγώ καποιες φορές που ενιωθα αφόρητα να πονάω και όντως υπάρχει ανακούφιση.Δεν τις χρησιμοποιούσα παρα μόνο ελάχιστες φορές που ενιωθα εντονο πόνο επειδή παρατηρούσα ότι το μωρό δεν τις ήθελε και θήλαζε λιγότερο όταν τις φορούσα....

Το καλό είναι ότι μετά το τρίμηνο όλα γιναν ευκολα πλέον,δεν αισθανόμουν πόνο σιγα σιγά και τοτε αρχισα να καταλαβαίνω ότι ο θηλασμός είναι μια όμορφη εμπειρία...Ο μικρός μου μπαίνει στο δέκατο μήνα και θηλάζει ακόμα παραλληλα με την εισαγωγή τροφών και ομολογώ ότι πέρα από το όφελος για το παιδί είναι κάτι που πλέον είναι ευκολο και για μένα συγκρίνοντας την εμπειρία αυτή με αυτή που έζησα με το μεγαλύτερο κοριτσάκι μου που δυστυχώς για άλλους λόγους δεν καταφερα να το θηλάσω.

Αξίζει λίγη υπομονή διότι μετα ο θηλασμος γίνεται όντως κάτι φυσικό,ευκολο και όμορφο για τη μητερα και το παιδί

Να πάρεις πάντως μια συμβουλή ειδικού και όσο εχεις πόνο η πληγή δοκίμασε και ψευδοθηλές,ίσως σε ανακουφίσουν

Σ'ευχαριστώ... Το εξάμηνο μου φαίνεται πολύ μακριά! Θα φτάσουμε ως εκεί? Το ελπίζω, κι ακόμα παραπέρα!

Πάντως με την αλλαγή στάσης έχω δει μεγάλη βελτίωση στον πόνο.

Θηλές σιλικόνης δοκίμασα κι εγώ, αλλά πολύ κλάμα το μωρό, ψευτοέτρωγε και το λυπήθηκα (σπάραζε) και τις έβγαλα. Πάντως για τις λίγες ώρες που τις χρησιμοποίησα είδα βελτίωση στις πληγές. Αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να τις καθιερώσω. Για να δούμε, με τον παραδοσιακό τρόπο, πότε θα φτάσουμε στην απολαυστική εμπειρία του θηλασμού? :)

οσο μπορεις απεφυγε τις ψευδοθηλες,μπορει να προκαλεσουν προβλημα στην παραγωγη σου.. οι πρωτες 40 μερες ειναι οι πιο δυσκολες,ειδικα οταν εχεις πληγες..λιγοτερο δυσκολες ειναι οι επομενες 50 περιπου μεχρι να γινει 3 μηνων..μετα ξεκινανε σταδιακα τα δοντια..μεχρι να παει φανταρος κατι θα δυσκολευει παντα..

οσον αφορα τον θηλασμο καθε μερα ειναι λιγο καλυτερη απο την προηγουμενη..

οι πρωτες 40 μερες ειναι ο μεγαλος στοχος!εαν καταφερεις αυτο , μπορεις να θηλαζεις μεχρι να παει φανταρος!

: )

83hKp3.png

Απογοήτευση... εκεί που πήγαινα καλύτερα, από χθες βγάζω αίμα :(

Οπότε σήμερα προσπαθώ με ψευδοθηλές, αλλά έχουμε μάχη και κλάματα...

Το έχω ξαναπεί αλλά όταν τον πρώτο μήνα μου μάτωναν οι θηλές το μόνο που με έσωσε ήταν ο αερισμός. Όλη μέρα από τη μέση και πάνω τελείως γυμνή έκανα όλες τις δουλειές (τα πάντα μιλάμε). Θυμάμαι η μεγάλη μου γκρίνιαζε που με έβλεπε γυμνή όλη μέρα.

Το ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Με αυτόν τον τρόπο μου πήρε περίπου δύο μέρες για να δω βελτίωση. Αν θυμάμαι καλά το έπαθα δύο φορές. Επίσης πάντα και πολύ συχνά γάλα στις θηλές και καθόλου νερό. Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι τις άλειφα και με ελαιόλαδο (δεν είμαι σίγουρη αν θυμάμαι καλά, αλλά δεν νομίζω ότι θα κάνει κακό). Έτσι δεν χρησιμοποίησα καμια κρέμα εμπορίου.

0A53p3.png

oC8dp2.png