Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

χωρτοφαγια και εγκυμοσυνη?

Recommended Posts

Ειμαι χωρτοφαγοσ λογο υγειασ ,το σωμα μπουδεν δεχεται τισ ζωικεσ προτεινεσ..

υπαρχει καμια μανουλα εδω που να εχει κανει μωρακι ωντασ χωρτοφαγοσ?

αν ναι...πειτε μου βρε κοριτσια γιατι αγχωνομαιγια τον σηδιρο και το ασβεστιο...

καταναλωνω μονο φαγητα αλλα που εχουν αυτα τα στοιχεια..

MZw9p3.png

Διαφημίσεις

Εγώ είμαι χορτοφάγος αλλά αποκλειστικά τους μήνες της εγκυμοσύνης έτρωγα και λίγο κρέας, οπότε παρόμοια εμπειρεία δεν έχω. Είναι θέμα που θα πρέπει να συζητήσεις με το γυναικολόγο σου, αφού και το σώμα σου έχει αυτή την ιδιαιτερότητα (αλήθεια, δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο).Πάντως, συμπληρώματα σιδήρου και ασβεστίου δίνονται, έτσι και αλλιώς στις περισσότερες έγκυες.

αγαπητή μου εγω είχα σταματήσει να τρώω για ένα χρόνο κρέας κόκκινο και πουλερικά αλλά έτρωγα καμια φορά ψάρι και φυσικά καταναλώνω γαλακτοκομικά και αυγά. Πιστεύω ότι αν εισαι εντελώς vegan ίσως να έχεις πρόβλημα γιατί και το γάλα της σόγιας δεν είναι εξίσου θρεπτικό με το αγελαδινό, ίσως όμως σε πλακώσουν στα συμπληρώματα. Για μένα το κρέας μπορεί να παρακαμπτεί άνετα τα αυγά όμως έχουν πολλές πρωτείνες και καλό ειναι να τρως σχεδόν κάθε μέρα. Δύσκολα θα βρεις συμβατικό γιατρό που θα αποδεχτεί την χορτοφαγία στην εγκυμοσύνη και μάλλον θα σε περάσουν όλοι απο γενεές 14 :)

Πάντως τη χρονιά που δεν έτρωγα κρέας είχα υψηλότερο σίδερο απο πριν!!!

sas eyxaristo poli koritsia moy.. η υγεια μου ειναι πολυ καλη..μια και τρωω εναλλακτικεσ τροφεσ...μπροκολο, σπορακια, ξ.καρπουσ..κλπ..

..ευχαριστω παντοσ..

MZw9p3.png

Εγώ απ'όσο θυμάμαι η γυναικολόγος μου μου είχε πει -όταν την είχα ρωτήσει αν κάνει να νηστέψω για Πάσχα (όλο βλακείες τη ρωτούσα) -πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, εδώ υπάρχουν και χορτοφάγοι έγκυες και δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο γυναικολόγος σου τι λέει;

sL7ap2.png

Διαφημίσεις

στισ προσπαθιεσ ημαστε..για μωρακι και ακομη ψαχνω γιατρο..οικονομικο και στο αλεξανδρα...

..στο ψαξιμο ημαστε... ειμαι 24 ετων...δεν πιστευω να εχω σοβαρα προβληματα...μολισ τον βρω... θα σασ πω και τι ειπε.. :cool::lol:

MZw9p3.png

• 1 year later...

δεν ειμαι χορτοφαγος, ομως εχω την εντυπωση πως αν καποιος ανθρωπος δεν τρωει κρεας, και ξαφνικα εισαγει ζωικες πρωτεινες στη διατροφη του, το σοκ του οργανισμου θα αντισταθμισει τα ωφελη..

και ειδικα η εγκυμοσυνη δεν ειναι καλη περιοδος για να κανουμε πειραματα..

θα ρωτουσα εναν γιατρο και καποιον ειδικο διατροφολογο, και νομιζω οτι ΔΕΝ θα ετρωγα κρεας τελικα

Κανένα πρόβλημα δεν θα έχεις αν η διατροφή σου είναι προσεγμένη (δηλ με όσπρια, ξηρούς καρπούς, λαχανικά και φρούτα κτλ).

Ήμουνα για 10 χρόνια χορτοφάγος και καθόλη τη διάρκεια της πρώτης μου εγκυμοσύνης και το μωράκι μου βγήκε υγιέστατο, 3,5 κιλά και 52,5 εκ.

Συμπληρώματα σιδήρου και ασβεστίου δεν χρειάζεσαι (αν αποφασίσεις να πάρεις σίδηρο τότε συστείνω το Floradix που είναι φυσικός σίδηρος, το παίρνω σ' αυτή την εγκυμοσύνη). Εγώ μόνο ένα γενικό pre-natal έπαιρνα και ήμουνα μια χαρά.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Κι εγώ μόνο ένα γενικό prenatal έπαιρνα και είχα μία τέλεια εγκυμοσύνη και ένα υγιέστατο μωράκι (γεννήθηκε 3.8κιλά και 51εκ.). Υπόψιν, ότι είμαι βίγκαν εκ γεννετής. :D

Χρειάζεται ωστόσο μία διατροφή με μεγάλη ποικιλία και σωστό προγραμματισμό. Πολλά πράσινα λαχανικά (σπανάκι, κάλε κλπ), ξηρούς καρπούς, φρούτα, μπόλικα όσπρια, δημητριακά ολικής άλεσης και φυτικά γάλατα (σόγιας, αμυγδάλου, βρώμης ή φουντουκιού κλπ).

Η γυναικολόγος μου μου είχε προτείνει το παρακάτω βιβλίο που με βοήθησε πολύ! Βιβλίο της Sandra Hood : Feeding your vegan infant - with confidence A practical guide from pre-conception through to pre-school.

age.png

There are two lasting bequests we can give our children. One is roots. The other is wings. ~Hodding Carter, Jr.

Διαφημίσεις

Vegetarian είναι αυτό που εννοούμε συνήθως με τη λέξη χορτοφάγος: καταναλώνει τα πάντα εκτός κρέατος και ψαριού.

Vegan: Δεν καταναλώνει κανένα ζωικό παράγωγο (όπως επίσης δεν χρησιμοποιεί ζωικά προϊόντα όπως μαλλί, γούνες, δέρματα κλπ ή προϊόντα που δοκιμάζονται πάνω σε ζώα).

age.png

There are two lasting bequests we can give our children. One is roots. The other is wings. ~Hodding Carter, Jr.

Vegetarian είναι αυτό που εννοούμε συνήθως με τη λέξη χορτοφάγος: καταναλώνει τα πάντα εκτός κρέατος και ψαριού.

Vegan: Δεν καταναλώνει κανένα ζωικό παράγωγο (όπως επίσης δεν χρησιμοποιεί ζωικά προϊόντα όπως μαλλί, γούνες, δέρματα κλπ ή προϊόντα που δοκιμάζονται πάνω σε ζώα).

εχω φιλη που ειναι vegan κ γεννησε εναν μπεμπαρο καταπληκτικο κ δεν αλλαξε τον τροπο ζωης της για εκεινη ειναι τροπος ζωης πελον κ θα ηθελα καποια στιγμη να τις μοιασω

Διαφημίσεις

Γειά σου Ladycat. Ελπίζω κάποια στιγμή να μην είμαστε τόσο 'αξιοπερίεργο' φαινόμενο. Ευτυχώς όλο και περισσότερες μανούλες επιλέγουν την χορτοφαγία χωρίς να πτοούνται από την κοινωνική πίεση και την αμάθεια ορισμένων γιατρών. :mrgreen:

age.png

Γειά σου Ladycat. Ελπίζω κάποια στιγμή να μην είμαστε τόσο 'αξιοπερίεργο' φαινόμενο. Ευτυχώς όλο και περισσότερες μανούλες επιλέγουν την χορτοφαγία χωρίς να πτοούνται από την κοινωνική πίεση και την αμάθεια ορισμένων γιατρών. :mrgreen:

καλα πολυ γελιο με αυτο μια φορα που το ειπα στην μαμα μου οτι θα της κανουμε το τραπεζι οταν θα ερθει αθηνα κ της ειπα οτι ειναι βεγκαν η μανα μου νομιζε οτι ειναι αρεση κ με ρωταγε που εχω μπλεξει η μαμακουλα μου ειναι κ μεγαλη σε ηλικια κ πολυ θρησκευομενη κ δεν τα ηξερε ολα αυτα μεχρι που της εξηγησα