Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βοήθεια για επαναγαλακτισμό!

Recommended Posts

Γεια σας! Παρακολουθώ εδώ και καιρό το φόρουμ και έχω μάθει πολλά και χρήσιμα πράγματα. Χρειάζομαι βοήθεια για να πετύχω τον επαναγαλακτισμό της μικρούλας μου, που γεννήθηκε στις 12/11/2011 στην 40η εβδομάδα κύησης, με ΚΤ γιατί είχε τυλιχθεί ο ομφάλιος λώρος στο λαιμουδάκι της. Η ΚΤ έγινε με ολική αναισθησία. Η μικρούλα μου γεννήθηκε χωρίς νεογνικό ίκτερο και γενικά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί για οποιοδήποτε λόγο. Γεννήθηκε με βάρος 3,450 κιλά, στις 22/11/2011 ζύγιζε 3,490 κιλά και στις 14/12/2011(όταν ήταν 1 μηνός) ζύγιζε 3,980 κιλά.

Μέχρι τις 8/12/2011 έκανε 8-10 γεύματα θήλαζε σε κάθε γεύμα και στα 6 γεύματα έπαιρνε συμπλήρωμα μετά το θηλασμό(λόγω κακής καθοδήγησης από το μαιευτήριο και δικής μου άγνοιας). Βασικά, στο μαιευτήριο τη θήλαζα σε όλα τα γεύματα και μετά της έδιναν συμπλήρωμα με το μπιμπερό με τη δικαιολογία ότι δεν είχα ακόμα δική μου παραγωγή, ενώ όταν βγήκα από το μαιευτήριο με συμβούλευσαν να συνεχίσω το συμπλήρωμα μέχρι το μωρό να χορτάσει από το δικό μου στήθος και να απορρίψει από μόνη της το συμπλήρωμα (!). Πλέον αρνείται να θηλάσει από το στήθος μου κατά τη διάρκεια της μέρας, κλαίει σπαραχτικά μόλις κάνει τις πρώτες κινήσεις θηλασμού και δέχεται να φάει μόνο από το μπιμπερό. Τρώει 6-7 γεύματα τη μέρα, καθώς το συμπλήρωμα την κρατάει χορτάτη πιο πολλές ώρες. Παίρνει περίπου 80-120 ml συμπλήρωμα 3 φορές τη μέρα. Με αφήνει να τη θηλάσω κανονικά μόνο τις ώρες του βραδινού ύπνου, μεταξύ 11 μ.μ. και 9 π.μ., οπόταν θηλάζει 3-4 φορές. Την αφήνω στο στήθος μου αρκετή ώρα, τουλάχιστον μισή ώρα σε κάθε στήθος.

Άρχισα να χρησιμοποιώ ηλεκτρικό θήλαστρο Mebby Gentlefeed Mono όταν άρχισε να αρνείται το θηλασμό, κάνω 3-4 αντλήσεις τη μέρα κάθε 3-4 ώρες. Δεν αντλώ πιο συχνά γιατί φοβάμαι μήπως όταν πεινάσει βρει το στήθος μου άδειο. Αντλώ κατά τη διάρκεια της μέρας, αφού το βράδυ θηλάζω, και η κάθε άντληση διαρκεί 40 λεπτά (20 για κάθε στήθος) με παραγωγή το πολύ 60 συνολικά στη μέρα.

Η μικρούλα μου βρέχει 8 πάνες τη μέρα και λερώνει (με πολύ μεγάλη ποσότητα!)μια πάνα, σπάνια δύο.

Όλη αυτή η άρνησή της να δεχθεί το στήθος μου με έχει ρίξει πολύ ψυχολογικά. Διάβασα κάπου ότι βοηθάει στον επαναγαλακτισμό αν την κοιμίζω δίπλα μου στο ίδιο κρεβάτι και το έχω εφαρμόσει τα τελευταί 2 βράδια. Τη λατρεύω και θέλω να τη θηλάσω όσο το δυνατό πιο πολύ καιρό. Αυτό που πραγματικά επιδιώκω είναι να ξαναμείνει στο στήθος μου και να θηλάζει κανονικά, γιατί το αίσθημα της επαφής μας κατά το θηλασμό ήταν ανεκτίμητο. Αν παρόλα αυτά δεν τα καταφέρω θέλω τουλάχιστον με κάποιο τρόπο να διατηρήσω ή να αυξήσω την παραγωγή μου και να μπορώ να αντλήσω αρκετό γάλα για να τρέφεται αποκλειστικά με το δικό μου.

Συγνώμη για το τεράστιο μήνυμα και ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ΥΓ. Μένω στην Κύπρο..

Διαφημίσεις

• Επιστημονική συνεργάτιδα

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

στο παραπάνω λινκ υπάρχουν οδηγίες επαναγαλακτισμού και οδηγίες για να αυξηθεί η συνεργασία του μωρού στο στήθος

επίσης υπάρχουν πληροφορίες για τα θήλαστρα

αν δεν μπορείς να νοικιάσεις στην Κύπρο, η εταιρεία στην Ελλάδα, στέλνει θήλαστρα και στην Κύπρο

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

στο παραπάνω λινκ υπάρχουν οδηγίες επαναγαλακτισμού και οδηγίες για να αυξηθεί η συνεργασία του μωρού στο στήθος

επίσης υπάρχουν πληροφορίες για τα θήλαστρα

αν δεν μπορείς να νοικιάσεις στην Κύπρο, η εταιρεία στην Ελλάδα, στέλνει θήλαστρα και στην Κύπρο

ευχαριστώ πολύ!νομίζω μπορώ να εφαρμόσω τις συστάσεις, με προβληματίζει μόνο η ιδέα να γδύνω το μωρό μου στο καταχείμωνο.. θα επικοινωνήσω τηλεφωνικώς με την εταιρεία για το θήλαστρο.

για το σύστημα sns τι γνώμη έχετε;μπορεί να βοηθήσει στην περίπτωσή μου;

• Επιστημονική συνεργάτιδα

To SNS βοηθάει να παραμείνει το μωρό περισσότερη ώρα στο στήθος, αν το μωρό συνεργάζεται.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Διαφημίσεις

To SNS βοηθάει να παραμείνει το μωρό περισσότερη ώρα στο στήθος, αν το μωρό συνεργάζεται.

επομένως δεν ενδείκνυται για μένα το sns. επικοινώνησα με την εταιρεία για το θήλαστρο και είμαι ανάμεσα στην αγορά του pump in style ή του freestyle της medela και στην ενοικίαση του symphony. από την εταιρεία μου είπαν ότι έχουν την ίδια απόδοση,απλά το symphony επιτρέπει πιο συχνή χρήση, γι αυτό χρησιμοποιείται σε νοσοκομεία. εσείς ποιο θήλαστρο μου συστήνετε;

επομένως δεν ενδείκνυται για μένα το sns.

Πώς το συμπεραίνεις αυτό; Αφού το μωρό σου συνεχίζει να θηλάζει, είναι πολύ πιθανό να συνεργαστεί με το sns.

επικοινώνησα με την εταιρεία για το θήλαστρο και είμαι ανάμεσα στην αγορά του pump in style ή του freestyle της medela και στην ενοικίαση του symphony. από την εταιρεία μου είπαν ότι έχουν την ίδια απόδοση,απλά το symphony επιτρέπει πιο συχνή χρήση, γι αυτό χρησιμοποιείται σε νοσοκομεία. εσείς ποιο θήλαστρο μου συστήνετε;

Όχι, τα θήλαστρα αυτά δεν είναι εφάμιλλα και κατάλληλα για επαναγαλακτισμό. Μόνο τα νοσοκομειακά (από τη medela δηλαδή, μόνο το symphony) είναι κατάλληλα. Είπες συγκεκριμένα ότι θέλεις να κάνεις επαναγαλακτισμό και σου σύστησαν το pump in style ή το freestyle;

μίλησα ξανά με την εταιρεία, προς το παρόν δεν υπάρχουν διαθέσιμα symphony και μπήκα σε λιστα αναμονής :( ελπίζω να ελευθερωθεί σύντομα κάποιο για μένα και το μπεμπάκι μου..

εν τω μεταξύ συνεχίζω τις αντλήσεις με το ηλεκτρικό που έχω,ελπίζω να μην επηρεάζει αρνητικά την παραγωγή μου αυτο..

Πώς το συμπεραίνεις αυτό; Αφού το μωρό σου συνεχίζει να θηλάζει, είναι πολύ πιθανό να συνεργαστεί με το sns.

Όχι, τα θήλαστρα αυτά δεν είναι εφάμιλλα και κατάλληλα για επαναγαλακτισμό. Μόνο τα νοσοκομειακά (από τη medela δηλαδή, μόνο το symphony) είναι κατάλληλα. Είπες συγκεκριμένα ότι θέλεις να κάνεις επαναγαλακτισμό και σου σύστησαν το pump in style ή το freestyle;

ίσως το sns να βοηθήσει αν προσφέρει αυξημένη ροή γάλακτος και χρειάζεται μικρότερη προσπάθεια από το μωρό μου. προφανώς αρνείται να μείνει στο στήθος μου γιατί το μπιμπερό απαιτεί πολύ μικρότερη προσπάθεια.

γεια σου και απο μένα. να ζητήσεις από την εταιρία να σου στείλουν΄ένα άλλο νοσοκομειακό θήλαστρο που έχουν, νομίζω λέγεται λακτίνα;; ψαξ το στο ποστ για τα θήλαστρα που σε παρέπεμψε η αγλαια. και όταν ελευθερωθεί κάποιο συμφονυ το αλλάζεις. η διαδικασία του επαναγαλακτισμού είναι δύσκολη αλλά έχει αποτελεσμα. αν ακολουθήσεις τις οδηγίες θα τα καταφέρεις σίγουρα :D. εγώ τα κατάφερα, και αντλώ αποκλειστικά εδώ και τέσσερις μήνες και συνεχίζω ακάθεκτη. σαν παθούσα θέλω να σου πω το εξής μη λόγω της άντλησης ξεχάσεις να θηλάζεις γιατί αν ξεχάσεις εσύ θα ξεχάσει και το μωρό σου :(. προσπάθησε να τον βάζεις στο στήθος σου όσο πιο συχνά μπορείς μέσα στη μέρα, ώστε κάποια μέρα να καταφέρεις να πετάξεις το θήλαστρο (όνειρο απατηλό για μένα) γιατί όλη η διαδικασία των αντλήσεων είναι διπλά μη σου πω τριπλά κουραστική.

Διαφημίσεις

ίσως το sns να βοηθήσει αν προσφέρει αυξημένη ροή γάλακτος και χρειάζεται μικρότερη προσπάθεια από το μωρό μου. προφανώς αρνείται να μείνει στο στήθος μου γιατί το μπιμπερό απαιτεί πολύ μικρότερη προσπάθεια.

Η ροή στο sns ρυθμίζεται ανάλογα με το ύψος που βρίσκεται το μπουκαλάκι με το γάλα και το σωληνάκι.

Το μωρό ενδεχομένως να αρνείται το στήθος λόγω ροής ή να το δέχεται όταν είναι πιο ήρεμη, δεν μεσολαβούν μεγάλα κενά και άρα δεν πεινάει τόσο (γι' αυτό ίσως το δέχεται τις βραδινές ώρες σε τόσους θηλασμούς). Πιστεύω ότι αξίζει να δοκιμάσεις το sns είτε με δικό σου γάλα είτε και με το ξένο.

Η ροή στο sns ρυθμίζεται ανάλογα με το ύψος που βρίσκεται το μπουκαλάκι με το γάλα και το σωληνάκι.

Το μωρό ενδεχομένως να αρνείται το στήθος λόγω ροής ή να το δέχεται όταν είναι πιο ήρεμη, δεν μεσολαβούν μεγάλα κενά και άρα δεν πεινάει τόσο (γι' αυτό ίσως το δέχεται τις βραδινές ώρες σε τόσους θηλασμούς). Πιστεύω ότι αξίζει να δοκιμάσεις το sns είτε με δικό σου γάλα είτε και με το ξένο.

θα το δοκιμάσω,στεναχωριέμαι που την ταλαιπωρώ και που πρέπει να κάνουμε όλες αυτές τις διαδικασίες για να πετύχουμε κάτι που θα έπρεπε να γίνεται τόσο φυσικά και αβίαστα.μετανιώνω που δεν ενημερώθηκα πριν από τον τοκετό για τη σύγχυση θηλών και που άφησα τόσους άσχετους να με παρασύρουν.

θα το δοκιμάσω,στεναχωριέμαι που την ταλαιπωρώ και που πρέπει να κάνουμε όλες αυτές τις διαδικασίες για να πετύχουμε κάτι που θα έπρεπε να γίνεται τόσο φυσικά και αβίαστα.μετανιώνω που δεν ενημερώθηκα πριν από τον τοκετό για τη σύγχυση θηλών και που άφησα τόσους άσχετους να με παρασύρουν.

Να μην αισθάνεσαι άσχημα, δεν φταις εσύ και μην θεωρείς ότι ο θηλασμός είναι πάντα τόσο εύκολος παρόλο που είναι κάτι το φυσικό. Πάντα μπορεί να προκύψουν δυσκολίες. Δεν ευθύνεσαι εσύ που δεν βρέθηκαν οι σωστοί άνθρωποι δίπλα σου στο σωστό χρόνο.

0A53p3.png

oC8dp2.png

γεια σου και απο μένα. να ζητήσεις από την εταιρία να σου στείλουν΄ένα άλλο νοσοκομειακό θήλαστρο που έχουν, νομίζω λέγεται λακτίνα;; ψαξ το στο ποστ για τα θήλαστρα που σε παρέπεμψε η αγλαια. και όταν ελευθερωθεί κάποιο συμφονυ το αλλάζεις. η διαδικασία του επαναγαλακτισμού είναι δύσκολη αλλά έχει αποτελεσμα. αν ακολουθήσεις τις οδηγίες θα τα καταφέρεις σίγουρα :D. εγώ τα κατάφερα, και αντλώ αποκλειστικά εδώ και τέσσερις μήνες και συνεχίζω ακάθεκτη. σαν παθούσα θέλω να σου πω το εξής μη λόγω της άντλησης ξεχάσεις να θηλάζεις γιατί αν ξεχάσεις εσύ θα ξεχάσει και το μωρό σου :(. προσπάθησε να τον βάζεις στο στήθος σου όσο πιο συχνά μπορείς μέσα στη μέρα, ώστε κάποια μέρα να καταφέρεις να πετάξεις το θήλαστρο (όνειρο απατηλό για μένα) γιατί όλη η διαδικασία των αντλήσεων είναι διπλά μη σου πω τριπλά κουραστική.

με πήραν τηλ από την εταιρεία και μου ειπαν πως θα έχω το symphony αύριο καλώς εχόντων των πραγμάτων (αυριο σαραντίζουμε κιόλας!:)) ευχαριστώ για την ψήφο εμπιστοσύνης :), κι εγώ είμαι αισιόδοξη.. συνεχίζω να τη δοκιμάζω στο στήθος κάθε μέρα,κυρίως όταν είναι ήρεμη ή όταν νυστάζει,αλλά μου φαίνεται ότι το γλυκό μου ξεχνάει κάποτε πώς πρέπει να παιρνει τη θηλή,θηλάζει σαν να πίνει μπιμπερό και μέτα από λίγα λεπτά αρνείται να συνεχίσει,κλάμα γοερό :(

και τετραπλά κουραστική η άντληση με σου πω.. πρέπει να γίνεται όταν το μωρό κοιμάται,δηλ. όταν η μανούλα ελπίζει σε λίγη ξεκούραση, και το μπεμπάκι μου όταν ξυπνάει για να φάει της παίρνει τουλάχιστον 2 ώρες για να ξανακοιμηθεί και είμαστε όλο αγκαλίτσες (που αρέσουν και στις δυο μας και ενδείκνυνται στον επαναγαλακτισμό).. και είναι και η διαδικασία της αποστείρωσης.. αλλά χαλάλι της!

Να μην αισθάνεσαι άσχημα, δεν φταις εσύ και μην θεωρείς ότι ο θηλασμός είναι πάντα τόσο εύκολος παρόλο που είναι κάτι το φυσικό. Πάντα μπορεί να προκύψουν δυσκολίες. Δεν ευθύνεσαι εσύ που δεν βρέθηκαν οι σωστοί άνθρωποι δίπλα σου στο σωστό χρόνο.

μάλλον έχεις δίκιο, ό,τι έγινε έγινε.. τώρα προέχει τουλάχιστον να τρέφεται το μωρό μου με το δικό μου γάλα.

Διαφημίσεις

μην τα βαζεις κατω....

πολλες δεν ξεραμε για τις δυσκολιες του θηλασμου και νομιζαμε οτι κατι φταιει με εμας....

ειναι δυσκολο το ξερουμε ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ...Η ταλεπωρια σου μπορει να κρατησει για λιγάκι ακόμη -το ξερω οτι δε σε χαροποιω- αλλά μετά θα κοιτάς πίσω και θα χαμογελάς σκεπτώμενη αυτα που πέρασες.

με πήραν τηλ από την εταιρεία και μου ειπαν πως θα έχω το symphony αύριο καλώς εχόντων των πραγμάτων (αυριο σαραντίζουμε κιόλας!:)) ευχαριστώ για την ψήφο εμπιστοσύνης :), κι εγώ είμαι αισιόδοξη.. συνεχίζω να τη δοκιμάζω στο στήθος κάθε μέρα,κυρίως όταν είναι ήρεμη ή όταν νυστάζει,αλλά μου φαίνεται ότι το γλυκό μου ξεχνάει κάποτε πώς πρέπει να παιρνει τη θηλή,θηλάζει σαν να πίνει μπιμπερό και μέτα από λίγα λεπτά αρνείται να συνεχίσει,κλάμα γοερό :(

και τετραπλά κουραστική η άντληση με σου πω.. πρέπει να γίνεται όταν το μωρό κοιμάται,δηλ. όταν η μανούλα ελπίζει σε λίγη ξεκούραση, και το μπεμπάκι μου όταν ξυπνάει για να φάει της παίρνει τουλάχιστον 2 ώρες για να ξανακοιμηθεί και είμαστε όλο αγκαλίτσες (που αρέσουν και στις δυο μας και ενδείκνυνται στον επαναγαλακτισμό).. και είναι και η διαδικασία της αποστείρωσης.. αλλά χαλάλι της!

Ωραία, καλή αρχή με το Symphony! Σκέφτηκες αν θα πάρεις και το sns; Ίσως σε βοηθήσει ειδικά αν το μωρό δείχνει σαφή σύγχιση θηλών...

Η άντληση είναι όντως ΠΑΡΑ πολύ κουραστική. Σε καταλαβαίνω πολύ. Σκέψου απλά ότι όσο η παραγωγή σου αυξάνεται τόσο περισσότερο το μωρό θα παραμένει στο στήθος.

Άφηνε το μωρό στο στήθος για όσο είναι ευχαριστημένο - μετά δίνε συμπλήρωμα. Απλά αν καταφέρεις να δώσεις το συμπλήρωμα με άλλα μέσα εκτός από το μπιμπερό θα είναι καλύτερα για να ξεφύγετε τελικά από τη σύγχιση θηλών που περνάει τώρα.

Eναλλακτικος τροπος σιτισης.Υπαρχουν κ αλλοι αλλα δε τους βρισκω τωρα,αν μπορεις κανε μια αναζητηση η οποιος γνωριζει...

http://www.perithilasmou.gr/products.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=19&category_id=23

Καλη δυναμη ευχομαι,εισαι κοντα στο τοκετο οποτε θα το πετυχεις,...Κ εγω παρομοια φαση..θηλασα τη 4η μερα κ εκοψα μαχαιρι το ξενο,ανεβασαμε ικτερο,το παιδι δε τρεφοταν σωστα,εγω δε το καταλαβαινα(απλος μου ειπανε να το βαζω στο στηθος,τιποτε αλλο) κ επαθε αφυδατωση:rolleyes:Να σκεφτεσε οτι υπαρχουνε κ χειροτερα....κ οτι εισαι τυχαιρη που το καταλαβες νωρις.....Τωρα κλεισαμε 16 μηνες κ θηλαζουμε.

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

προσπαθησε οταν εχεις το μωρο στο στηθος να το εχεις σχετικα ορθιο και οχι ξαπλωμενο κατω απο το στηθος..

επισης δοκιμασε οταν ειναι ετσι χαλαρωμενο να το εχεις στο στηθος και να περπατας..

83hKp3.png

προσπαθησε οταν εχεις το μωρο στο στηθος να το εχεις σχετικα ορθιο και οχι ξαπλωμενο κατω απο το στηθος..

επισης δοκιμασε οταν ειναι ετσι χαλαρωμενο να το εχεις στο στηθος και να περπατας..

ευχαριστώ για την απάντηση!και αυτό το δοκιμάζουμε ενίοτε,κάποτε πιάνει και κάποτε όχι..

Eναλλακτικος τροπος σιτισης.Υπαρχουν κ αλλοι αλλα δε τους βρισκω τωρα,αν μπορεις κανε μια αναζητηση η οποιος γνωριζει...

http://www.perithilasmou.gr/products.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=19&category_id=23

Καλη δυναμη ευχομαι,εισαι κοντα στο τοκετο οποτε θα το πετυχεις,...Κ εγω παρομοια φαση..θηλασα τη 4η μερα κ εκοψα μαχαιρι το ξενο,ανεβασαμε ικτερο,το παιδι δε τρεφοταν σωστα,εγω δε το καταλαβαινα(απλος μου ειπανε να το βαζω στο στηθος,τιποτε αλλο) κ επαθε αφυδατωση:rolleyes:Να σκεφτεσε οτι υπαρχουνε κ χειροτερα....κ οτι εισαι τυχαιρη που το καταλαβες νωρις.....Τωρα κλεισαμε 16 μηνες κ θηλαζουμε.

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τα links..είναι δύσκολο όταν δεν έχεις τη σωστή καθοδήγηση,το ξέρω από πρώτο χέρι..χαίρομαι πολύ που το ξεπεράσατε και πάτε τόσο καλα,μου δίνεις και μένα κουράγιο!

το ζουζούνι μου είναι πολύ δραστήριο και ανύπομονο όταν τρώει, ακόμα και με το μπιμπερό, καμία σχέση με το μικρό στο βίντεο που πίνει από το ποτηράκι,η δικιά μου θέλει να κοιτάει γύρω γύρω,κουνάει χεράκια και ποδαράκια,είναι πολύ τσαχπίνα!πού να κάτσει να φάει από ποτηράκι..

εν τω μεταξύ τις λίγες φορές που τις δίνω εγώ το μπιμπερό (γιατί γενικά το αποφεύγω, της το δίνει ο μπαμπάς) λες και με έχει συσχετίσει με το θηλασμό,στρέφει το πρόσωπό της 180 μοίρες από το σημείο που είναι το στήθος μου,αναγκάζομαι να κρατάω το μπιμπερό παράλληλα με το έδαφος για να φάει..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...