Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

SOS - ΚΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΚΕΡΑΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω μια κορούλα 14 μηνών και εδώ και 2 μήνες τρώει κανονική τροφή (μη αλεσμένη). Έχει όμως 2-3 μέρες που βγάζει σχεδόν ακέραια τα φρούτα στις κενώσεις της, κυρίως τα φρούτα, σαν να μην τα χωνεύει καθόλου και απλά τα αποβάλει, ενώ δεν το έκανε τόσο καιρό. Έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να γίνεται; Θέλω τη γνώμη σας, αν γνωρίζεται κάτι πριν μιλήσω και με το γιατρό. Ξεκίνησε με το αχλάδι και μετά είδα το μανταρίνι και το πορτοκάλι, όπως το είχε φάει. Έχω αγχωθεί με αυτή την κατάσταση και σκέφτομαι και τον εμετό που μου έκανε την Τετάρτη και δεν ξέρω αν συνδέεται....... Έχει και μυξούλες από την Τρίτη. Μπορεί να είναι από ίωση αυτή η κατάσταση ή να ψάχνω τίποτε άλλο;

7P0bp3.png?QSgUFaB8

dOCGp3.png?JHmztYbB

Διαφημίσεις

και εμενα οταν αρχισε να τρωει τα φρουτα σε κομματια τα "ξαναβρισκαμε".....

το πορτοκαλι,το μανταρινι,τις φακες......

δεν νομιζω οτι ειναι κατι,τωρα ποια το κανει ολο και ποιο σπανια!!!

apHGp3.png

Διαβασε σε αυτην την ηλεκτρονικη διευθυνση. Θα βρεις απαντηση στην ερωτηση σου.

http://greekmoms.blogspot.com/2011/07/blog-post_14.html

Συγκεκριμενα :

Κακά μωρού που είχε μερική πέψη της τροφής που έφαγε

Μέσα στα κακάκια του μπορεί να δείτε κομμάτια των τροφίμων ή να είναι χρωματισμένα με ένα εκπληκτικό χρώμα του ουράνιου τόξου, όπως το κόκκινο, πορτοκαλί ή σκούρο μπλε. Το κόκκινο χρώμα θα μπορούσε να σημαίνει παντζάρια, το πορτοκαλί τα καρότα και σκούρο μπλε τα βατόμουρα.

Μην ανησυχήσετε! Υπάρχει πιθανότητα ορισμένα τρόφιμα να είναι εν μέρει μόνο εύπεπτα ή να ταξιδεύουν τόσο γρήγορα μέσω των εντέρων που δεν έχουν χρόνο να διασπαστούν εντελώς. Αυτό συμβαίνει επίσης όταν το μωρό σας τρώει πολύ από ένα μόνο είδος τροφίμου ή δε μάσησε μια μπουκιά καλά, πριν να την καταπιεί.

Ο μόνος λόγος που πρέπει να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρό σας είναι αν δείτε ότι τα τρόφιμα που έχει φάει το μωρό δεν έχουν χωνευτεί καθόλου και εκείνος με τη σειρά του θα εξετάσει αν τα έντερα του μωρού σας μπορούν να απορροφήσουν την τροφή και τα θρεπτικά συστατικά σωστά.